Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתיהן ידניות, סביב שנתון 2012, עד 55,000 ש"ח.

מדובר על רכב שני במשפחה (בנוסף לפורד פוקוס 2009 אטומטית) שנקנית עקב ילד רביעי בדרך ועקב התחלת עבודה של אשתי ללא רכב ליסינג.

בגדול הרכב צריך להכיל בספסל האחורי 2 בוסטרים וכסא בטיחות (גם אם בקושי) ומקדימה סלקל וכן תא מטען עם מקום לעגלה בקיפול מטריה.

המלצות?

פורסם

הן מכוניות טובות סה"כ ואחיות כמעט תאומות, יש להן גם מתחרות נוספות לא רעות (פיאסטה, קליאו, סוויפט). נותנות אחלה תמורה למי שמוכן לנהוג בידני.

הבעיה היא במרווח במושב האחורי, לי אמנם אין ילדים, אבל לשים שני בוסטרים וכסא בטיחות הוא לא דבר פשוט גם בהרבה משפחתיות (וגם בחלק ממכוניות המנהלים), לכן אתה חייב לפני הקניה לוודא שמה שצריך להיכנס נכנס ובאופן סביר ושניתן לחגור חגורות (יש היום מאריכים לחגורות שמקלים על החיים).

סופר מיני שנותנת המון מרחב פנימי ותא מטען מכובד היא ההונדה ג'אז, היא גם מאוד חסכונית (אפשר לקנות גם מנוע 1.2, יש לו מספיק כוח), נחשבת אמינה ביותר ושומרת על ערכה, חסרונה הוא שהיא יקרה יחסית ותדרוש ירידה לכיוון 2010 אך גם אצלה הרוחב עלול להיות פשוט לא מספיק.

אני רואה שגם קיה ריו 1.2 ידנית מודל 2012 ממש כמעט נכנסת בתקציב, היא נחשבת מרווחת יחסית לסופר מיני, מגיעה עם אחריות חלקית ארוכה, ויכולה להיות אופציה לא רעה, גם פה חובה לבדוק רוחב מושב אחורי.

עוד אופציות למשפחתית ידנית, חסכונית, זולה וחדישה יחסית הן סקודה רומסטר 1.4 ידנית (אותו מנוע ועוד מכללים רבים מהפאביה/איביזה) או סיטרואן C3 פיקאסו (יש 1.4 בנזין ידני ודיזל ידני סופר חסכוני).

אמנם הן עדיין לא רחבות כמו הפוקוס, אבל רחבות ב5-10 ס"מ מהפאביה, הן גבוהות ונוחות יותר להושבה, חגירה, ובעלות תא מטען מכובד ונוח לשימוש.

בקיצור, לדעתי אתה צריך להכין רשימת מועמדות אופציונליות לפי הדרישות (מחיר, צריכת דלק וכו') וללכת ולנסות להכניס את המושבים למכוניות ולראות אם אתם יכולים לחיות עם זה או לא.

בנוסף, אני כמעט בטוח שלכל המועמדות יש אופציה לביטול כרית אויר בצד נוסע, אך אתה חייב לוודא זאת!

פורסם

תודה על התגובה המפורטת.

1. חיפשתי פיאסטה וקליאו אבל לא מצאתי כאלו משתלמות בתקציב שלי.

2. בעבר הצלחתי להכניס סלקל, כסא בטיחות ובוסטר עם גב לפיאט פונטו, אשתי הכניסה 2 בוסטרים ללא גב וכסא בטיחות לשברולט ספארק (!), אז אני מניח שהם יצליחו להיכנס גם לפאביה וגם לאיביזה, על אף שאני מהחלט מתכוון לבדוק את זה וגם את נושא העגלה בבגאז' (שלא הצליחה להיכנס בשברולט ספארק).

3. חיפשתי הונדה ג'אז אבל לא מצאתי משהו משתלם בתקציב שלי.

4. רומסטר וC3 הם כבר משפחתיות והן לא בטווח התקציב.

5. הפאביה והאיביזה הן אלו שהגיעו ל"גמר" אחרי בחינה של כמה רכבים- אני פשוט מתלבט בין שתיהן משום שהפרמטרים שלהן מאוד דומים.

אני בודק עכשיו את הנושא הביטוחי כדי לראות אם שם יש הבדלים משמעותיים.

6. נושא ביטול כרית האוויר הוא בהחלט משהו שאני אבדוק. בפורד פוקוס שיש לי היום אין אופציה לביטול ואני צריך לגשת למוסך המרכזי של פורד כדי לעשות זאת.

תודה

פורסם

א. כמו שאמרתי, אני מתלבט קשות בין איביזה לפאביה.

ב. התקציב שלי הוא עד 55,000 ש"ח וגם זה אחרי שמתחתי אותו, כך שהמחיר שהזכרת לא בא בחשבון לצערי ואם הוא היה בא בחשבון אז כבר הייתי הולך על משפחתית יד 2 ולא על סופר מיני חדשה.

פורסם

הספסל האחורי של האיביזה רחב במספר סנטמטרים.

לגבי השאר, זה דיי עניין של טעם אישי, האיביזה מעט זריזה יותר ולפי דעתי הנהיגה מרגישה דינמית יותר.

הפאביה בעלת דאש איכותי יותר(אם כי זה נקודת מבט שונה ביחס לאיביזה שוב תלוי בטעם).

פורסם

בגדול הן אותה גברת בשינוי אדרת ועוד כמה דברים קטנים, לא מכיר אותן מספיק טוב כדי לעמוד על ההבדלים.

שים לב שלשתיהן יש גירסאות סטיישן, פחות נפוצות, אבל שווה לבדוק מה ההיצע שעומד למכירה ונכנס בתקציב, כך לפחות תהנו מתא מטען מרווח.

C3 פיקאסו 1.4 בנזין מודל 2011 מפורסמות ביד 2 סביב 55 אלף ש"ח, היא לא משפחתית, לא בגודל, לא בצריכת הדלק ולא במחיר.

אני ממליץ בחום לא לפסול אותה על הסף.

פורסם

כל המכוניות האלו קטנות מדי למה שביקשת

אני קניתי כרגע קיה ריו סדאן ידנית 1.4

80000 במבצע חבר

בגאז ענק והרגשה של משפחתית מאוד בטיחותית ומודרנית

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

• תוכן חדש...