Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משכנתא

bkantor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני במהלך חתימת חוזה על נכס שרכשתי,

סכום מבוקש למשכנתא: 400K

אשמח לעזרתכם לגבי המשכנתא,

באיזה בנק התנאים הכי טובים? מה התמהילים המומלצים?

תודה

הכל לרכב

חנות אודיו ואביזרים לרכב

תחפשו אותנו בעמוד הפייסבוק - הכל לרכב

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

התשובה היא שאין תשובה!!

כל הלואה היא עניין נקודתי, תלוי בנתונים האישיים\כלכליים שלך, מאפייני הנכס, גודל ההלואה (אבסולוטית וביחס לשווי הנכס), משך ההלואה המבוקש וכמובן מדיניות הבנק המלווה בנקודת הזמן של מתן ההלואה.

מומלץ מאד לערוך ביקור בשורה של בנקי משכנתאות, אפילו יותר מסניף אחד של כל בנק, על מנת לקבל הצעות. ואל תתביש להתמקח, תתפלא כמה אפשר לחסוך בבקשה להנחה קטנה.

ד"א - אני לקחתי הלואה לפני כשנה, התנאים הטובים ביותר ניתנו לי בדלפק המשכנתאות של הסניף בו אני מנהל את חשבון העו"ש שחלי. הבנקים המוכרים כנותנים הלואות בתנאים טובים היו הרבה יותר יקרים (אני מדבר על ריבית כפולה).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעקבות דיבורים על רכישת דירה. הציעו לי באחד מהבנקים הגדולים משכנתא לסכום של 480K. כאשר שליש מהסכום הוא בקבועה צמודה ב2%, שליש משתנה כל 5 שנים+מדד 1.94 ושליש גמיש ללא קנסות P-0.9 משתנה כל חודש. כל זה ל15 שנה. כאשר ההחזר הוא 3K לחודש. אין לי כלכך מושג אם זה טוב או לא. גם אני אקפוץ לבנקים נוספים לשמוע עוד הצעות משופרות באם יהיו.

פורסם

באיזה בנק התנאים הכי טובים? מה התמהילים המומלצים?

הבנק שנותן לך את התאים הכי טובים עם התמהיל שהכי מתאים לך ספציפית

תלוי במסלולים שהבנק מציע, תקופת ההלואה וההחזר החודשי שאתה מעוניין בו ואם אתה רואה את עצמך ממחזר מידי פעם, סוגר חלק מההלוואה (נפתחת קרן/קופה), מוכר תוך כמה שנים וכו'

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לפות"ש

מציע לך בחום להיכנס לתפוז פורום משכנתאות

תקבל ייעוץ מיטבי ( בחינם , התשלום הוא תודה )

דפדף שם 5- 10 דפים אחורה ואז תדע גם איך להציג את הקייס שלך.

ל SMAG

חRה של תמהיל

אותה עצה כמו לפות"ש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה אני בדרך כלל הולך אחרי דבריך אבל במקרה של פורום תפוז אני לא מסכים, בעבר הפורום היה באמת מכוון ותומך, היום הוא ממוסחר, כמעט 50% מהמגיבים שם הם יועצי משכנתאות ואנשי בנק בתחפושת שמנסים ליצור לך תמונה שחורה ומשם מכוונים אותך להיפגש עם יועץ.

קרה לא אחת בקריאה מולם.

לפות"ש מאוד תלוי מה ההכנסות שלך - גובה ההחזר החודשי אותו אתה מעוניין לשלם, מה אפיק החישוב שלך, אתה מעוניין במשכנתא סולידית ובטוחה בעלת ריביות גבוהות או משכנתא שראשונית היא נמוכה אבל יכולה להיות בעלת סיכון גבוה יותר

יש לך פקדונות/קרנות עתידיות שאמורות להיפתח, קידום בעתיד

כל אלו משפיעים על ההחלטה של משכנתא - גובה ההחזר - תקופת התשלום ובסופו של דבר גם ריביות.

אם יש לך שאלות תרגיש חופשי לשאול על גבי הפורום הזה או לפנות בפרטי אם לא נוח לך

Smag - מהו אחוז המימון אותו אתה לוקח מערך הדירה?

Confidence In Motion

פורסם (נערך)

עידן

בעוונותי אני כותב שם תחת היוזר ישהו ויש עוד אחרים שעושים זאת שלא לשם פרנסה, אלא כדי לעזור למתחבטים בסוגיה כלכלית חשובה מאוד.

ולכן המינימום הוא להיכנס לאתר ייעודי כדי ללמוד את הנושא לעומק להבין אותו ואז לקבל החלטה מושכלת יותר!!

נכון שיש שם גם כאלה שבאים בעיקר כדי למצוא לקוחות ועל הדרך עונים תשובות לעיניין ולפעמים תשובות מהתחת כדי שתבוא להתייעץ איתם כנגד תשלום.

גם הם צריכים לשלם משכנתא ולהביא אוכל למשפחה.

לכן המלצתי תקפה גם כיום.

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בעקבות דיבורים על רכישת דירה. הציעו לי באחד מהבנקים הגדולים משכנתא לסכום של 480K. כאשר שליש מהסכום הוא בקבועה צמודה ב2%, שליש משתנה כל 5 שנים+מדד 1.94 ושליש גמיש ללא קנסות P-0.9 משתנה כל חודש. כל זה ל15 שנה. כאשר ההחזר הוא 3K לחודש. אין לי כלכך מושג אם זה טוב או לא. גם אני אקפוץ לבנקים נוספים לשמוע עוד הצעות משופרות באם יהיו.

ב"מזרחי" הציעו לנו משהו דומה (שליש קבוע, שליש משתנה כל 5 שנים ושליש בריבית [מצחיקה של איזה 1%] של הבנק), אי שם לפני כמעט 7 שנים. האמת ? זו ההלוואה הטובה ביותר שנתקלתי בה.

ההחזר החודשי היה כמעט קבוע לאורך כל אותן שנים, אפילו היתה תקופה שההחזר ירד ואז חזר לסכום ה"רגיל". לקחנו ל 15 שנה וסגרנו לא מזמן בגלל מכירת הדירה וקניה של אחת אחרת (על הנייר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ב"מזרחי" הציעו לנו משהו דומה (שליש קבוע, שליש משתנה כל 5 שנים ושליש בריבית [מצחיקה של איזה 1%] של הבנק), אי שם לפני כמעט 7 שנים. האמת ? זו ההלוואה הטובה ביותר שנתקלתי בה.

ההחזר החודשי היה כמעט קבוע לאורך כל אותן שנים, אפילו היתה תקופה שההחזר ירד ואז חזר לסכום ה"רגיל". לקחנו ל 15 שנה וסגרנו לא מזמן בגלל מכירת הדירה וקניה של אחת אחרת (על הנייר).

איציק

נאמר לי לגבי שינוי בהחזר החודשי שיכול להיות שינוי של כמה מאות בודדות של שקלים, אם בכלל, לאורח חיי המשכנתא וגם זה משהו שניתן לשנות וזה מאוד דינמי כדברי הנציג בבנק.

פורסם

כבר כתבתי בעבר בפוסט אחר אי שם לפני כמה חודשים:

עם בנקים - בהקשר ספציפי של משכנתאות - צריך להתייחס כמו אל אחרון המעכרים. אתה יודע מה ? לא רק בהקשר ספציפי של משכנתאות, אלא בכל דבר !

ללכת, להתמקח, להוריד, להתווכח. תתפלא לגלות כמה הם גמישים ברגע שבמקום אחר הציעו לך הצעה טובה יותר...

בניגוד לבעלי עסקים, בבנקים בד"כ לא אומרים "טוב, אז תלך לקנות שם !". הם רוצים אותך !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני 24 שנה עמדתילקחת את המשכנתא הראשונה. סגרנו עסקה בבנק, כאשר עמדנו לחתום אשתי אמרה בתמימות "אולי אפשר עוד הנחה?" חשבה שבמקרה הוב תקבל 0.1%. במקום הריבית הופחתה ב-0.75%!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קח הצעות.

אם תחפוץ, ואם אצליח למצוא מעט פנאי, אבדוק לך אותן בתוכנה מקצועית [לא חינמית ולא אינטרנטית] שאני מחזיק.

הבדיקה תהיה גם אל מול ריביות שניתן להשיג. העניין המהותי שמשכנתא יש שתותאם אישית לנוטל המשכנתא.

לצורך כך נדרשים לידיעה פרטים מסוימים לרבות מקורות הכנסה, ביטחון של מקורות ההכנסה, הוצאות עתידיות חריגות צפויות ולא צפויות אל מול אפשרויות של הכנסות לא סטנדרטיות עתידיות, תכניות אישיות ו/או משפחתיות עתידיות, ועוד נתונים מסויימים כמו רצון למינוף השקעתי ככל שהוא כדאי ועוד ועוד.

בכל אופן אלו דברים שבד"כ יועצי הבנק לא בודקים, והם מהותיים.

בכלל, ובלשון המעטה, לא תמיד ניתן לסמוך על "התמונה" שהבנק מציג בפניך , וזה לא במקרה. לך ולבנק ניגוד אינטרסים.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
נאמר לי לגבי שינוי בהחזר החודשי שיכול להיות שינוי של כמה מאות בודדות של שקלים, אם בכלל, לאורח חיי המשכנתא וגם זה משהו שניתן לשנות וזה מאוד דינמי כדברי הנציג בבנק.

אתה לוקח משכנתא של 41% מערך הנכס, אתה אמור לקבל תנאים טובים יותר ממה שהציעו לך.

קח בחשבון שיש הרבה דברים שלא נאמרים לך בנושא משכנתא והחזר,

למשל חלק מהמסלולים המוצעים לך הם צמודי מדד ולכן זה ישתנה ויעלה יותר מהעלות הנקובה בפתיחת המשכנתא. בנוסף צמודי מדד עם הזמן גם מעלים את הקרן אותה לקחת (משמע אם ביקשת להלוות 100 אלף טובין ותקילין, מעבר להחזר הריבית שיהיה יותר מהסכום הנ"ל גם הקרן תגדל ליותר)

ישנם מסלולים שאינם צמודי מדד, אז הריבית יותר גבוהה אך ההחזר הוא קבוע לאורך תקופה ואינו משתנה כלל, מצויין כשאתה אדם שלא נוטל סיכון כלל אך ההחזר יהיה גבוה יותר ובתום תקופתך תחזיר גם יותר ריבית.

כככל כמו שנאמר משכנתא היא מותאמת אדם, וככזה יש באפשרותך לצפות בחייך האישיים האם אתה צפוי לסגור סכום עתידי כזה או אחר או למשוך את ההחזר לכל התקופה עצמה.

אם תרצה - תפתח את דברייך כמו החזר חודשי בו אתה מעוניין / גובה הכנסות / הלוואות קיימות וכו ונוכל לתת לך יותר כיוון לגבי בניית מסלול

ישה - אני מסכים שיש אנשים נטולי אינטרס ויש אנשים בעלי כזה, אך מינימום יושרה והגינות זהו פורום ציבורי ולא פרטי ממומן. זה לקחת תמימות וחוסר ידע בתחום ספציפי ולנצ אותו בצורה לא אחראית.

זה שאתה מבצע זאת באופן פרטי ונקי אשריך, אך מספר צדיקים במקום שנהפך לאחרונה לסדום מתחיל להתהוות כלא תקף.

אפשר לפתוח פה פורום כספים ופיננסיים אני בעד למנותך למנהל [emoji1]

לא תיראה אותי שורץ בפורום ייעוץ לרכישת רכב ומכוון אנשים לעבר הייבואן בו אני עובד, הרי זו פרנסה אך ככזו אני דואג להשאיר אותה בשעות העבודה ולהתנתק כמה שיותר במשך חיי הפרטיים

Confidence In Motion

פורסם

תודה רבה לכם על הדברים.

גובה ההחזר ומשך הזמן המקסימלי אותו שקלנו הוא עד כ3K לחודש ועד 15 שנה בהתאמה. זה גם מה שציינתי כמובן בבואי לקבל הצעה בבנק. אין שום הלוואות או התחייבויות מלבד חוזה שכירות לשנה של כ2,800 לחודש.

אנו זוג נשוי בתחילת דרכנו ולכן לא מעוניינים לשלם או לקחת סכומים מעבר ליכולותנו להחזיר או להגביל את עצמו מעבר לסכום הזה.

• תוכן חדש...