Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה אנשים קונים רכב חדש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול להגיד מניסיון אישי, שחסכתי כ 25 אלף שקל בתור סטודנט על מנת לרכוש רכב. הייתה לי התלבטות בין חדש, משהו קטן וסולידי לגמרי (סיטי גו, I10, קליאו החדשה שקצת יקרה אפילו), לעומת למצוא רכב יד 2.

למשפחה שלי אין רכב כלל, ככה שזה יצא שזה רכב ראשון אי פעם במשפחה שלי, וזה היה משהו מהותי. אם הייתי קונה רכב חדש מהחברה, הייתי צריך לשלם כל חודש לפחות 500-600 שקל רק על האוטו, לאבד את ה 25 אלף שקל, ובסוף השלוש שנים לשלם עוד סכום גבוה של כמה עשרות אלפי שקלים שלא בטוח שיהיו לי. תוסיפו על זה דלק (מינימום 400 שקל בחודש?) וביטוח חובה + מקיף (אוטו חדש בכל זאת) - ככה בקלות מוציאים כל חודש סכום די גדול - במיוחד שאין וודאות כלכלית ומרוויחים סביב ה-5 אלף שקל ומטה.

בסוף החלטתי לקנות אוטו יד 2. מצאתי פיג'ו 206 XS, שהייתה שמורה. קניתי אותה כמעט בכל הכסף שנשאר לי וכמובן שישרתי קו. יותר מחצי שנה אחרי, והאוטו טפו טפו נוסע כמו שצריך בלי שום בעיות. אני גם נהנה מרכב, הרבה יותר מהנה מאיזה I10 מצ'וקמקת. כמובן גם שלא עשיתי ביטוח מקיף כי האוטו כבר בן 10 שנים, מה שעוד יותר חסך. החסיכון החודשי הוא עצום!

יש סוג של ביטחון נפשי כשקונים חדש. יש גם אחריות וטיפולים לכמה שנים בד"כ, וגם כמובן האסטטיקה. אבל זה טימטום מוחלט למי שאין את העלויות הכלכליות לעשות את זה. אוטו חדש לא שווה לחץ של דוחק כלכלי וטיפוח הלוואות. באופן כללי לדעתי, על חלק מהרכבים הסכומים מופרכים לגמרי בלי קשר לכלום.

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ודבר חשוב נוסף - כדאי לך להשוות את מאפייני הבטיחות של רכב משנת 1996 לאלה של רכב מודרני. רכבים מ-1996, נניח ב.מ.וו. סדרה 3, זכו ל-1.5 כוכבי בטיחות במבחנים של אותם ימים. סופרמיני מודרנית עממית תזכה ב-4-5 כוכבים בסטנדרטים ההרבה יותר גבוהים הנהוגים כיום. עם כל חסרונות מבחני הריסוק למיניהם אין לי ספק שרכב מודרני יגן עלי הרבה יותר טוב מישן (וסביר שגם יאפשר לי לחמוק יותר בקלות ממצבי סכנה).

זו אכן נקודה שרבים מתעלמים ממנה.

פורסם
רכב חדש ב-130K ש"ח בהכרח עדיף על מרצדס C180 או לקסוס IS250 משומשות ושמורות (2010) באותו הסכום?

לדעתי ממש לא.

יכול להיות שברכב החדש יהיו אביזרים שיהיו חסרים ברכב המיושן, נניח ממשק BT ועוד דברים טכנולוגיים שככל שרכב חדש יותר יהיה מאובזר בהם יותר.

החדשות הטובות הן שתמיד ניתן לשדרג את מערכות הרכב המיושן כך שיהיו בו טכנולוגיות עדכניות, יש לא מעט חברות שזה עיסוקן- הן מפתחות מתאמים כאלה ואחרים שמעדכנים טכנולוגית רכבים מיושנים והכל מסתנכרן עם המערכות המקוריות ברכב כאילו זה מקורי.

לי למשל הציק שלא היה ברכב שלי BT מה שאילץ אותי להתקין דיבורית חיצונית מסורבלת.

נבירה באינטרנט גילתה לי חברה שכל עיסוקה זה ייצור מתאמי BT שמתחברים לטלפון המקורי שהגיע עם הרכב וזה בעצם מאפשר שימוש במערכת הטלפון המקורית של הרכב (העתקת רשימות אנשי קשר לרכב, סינכרון הנייד בתצוגה שבלוח השעונים כך שכאשר יש שיחה זה מציג לי מול העיניים מי מתקשר וכמובן הפעלה של הכל דרך המתגים המקוריים ברכב.

ובכל זאת, גם אם זה לא היה אפשרי לשדרג רכב מיושן טכנולוגית עדיין לטעמי C קלאס 2010 ואף ישנות יותר יתנו תמורה עדיפה על פני מאזדה 3 חדשה- זה נוחות נסיעה עדיפה, בידוד רעשים ואיכות כללית עדיפים, זה טכנולוגיות בטיחותיות שלרוב עדיין לא זלגו לרכבים עממיים, מרחב משופר, מנועים וגירים לרוב נעימים יותר וכן הלאה.

.

מה שכן, חשוב לעשות לעצמך חשבון אמיתי כמה עלול לעלות לך להחזיק מרצדס\בימר ישנה (לקסוס כנראה יותר אמינות), שקלל לעצמך את מחיר הרכישה כולל כל הבלתמים היקרים שאתה עשוי להתקל בהם, זה יתן לך אומדן סביר לעלויות אחזקה מקסימליות.

כשרכשתי את רכבי עשיתי חישוב שכזה שהעלה שאם ייפלו עלי כל בעיות התחזוקה היקרות והנפוצות זה יעלה לי כ-30k שקלים.

בשקלול עם מחיר הרכישה הצפוי הגעתי למסקנה שזו האלטרנטיבה הטובה ביותר עבורי כי במקרה הגרוע כולל כל התקלות הקשוצ הרכב יעלה לי כ-115k שקלים שזה הרבה פחות מהתקציב הראשוני שהעמדתי לרכישת הרכב וגם הרבה פחות מבימר 525 שנת 2010 ששקלתי שהיתה מקדמת אותי בשנתון אבל כחבילה היתה נותנת לי כל כך פחות.

שוב מדגיש, ברכישת רכב מיושן בסגמנט יוקרתי חובה לתת לך אומדן עלויות אחזקה מקסימלי ריאלי, אחרת זו עלולה להיות חוויה רעה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ודבר חשוב נוסף - כדאי לך להשוות את מאפייני הבטיחות של רכב משנת 1996 לאלה של רכב מודרני. רכבים מ-1996, נניח ב.מ.וו. סדרה 3, זכו ל-1.5 כוכבי בטיחות במבחנים של אותם ימים. סופרמיני מודרנית עממית תזכה ב-4-5 כוכבים בסטנדרטים ההרבה יותר גבוהים הנהוגים כיום. עם כל חסרונות מבחני הריסוק למיניהם אין לי ספק שרכב מודרני יגן עלי הרבה יותר טוב מישן (וסביר שגם יאפשר לי לחמוק יותר בקלות ממצבי סכנה).

אתה צודק ולא צודק לדעתי.

זה נכון שאם תשווה רכב משנות ה-90 לרכב מודרני, על הנייר הרכב המודרני מתוכנן טוב יותר.

אבל יש פרמטר אחד שאתה לא מתחשב בו- רמת הבטיחות הנמדדת היא ביחס לרכבים אחרים באותו סגמנט.

אני משער שתסכים איתי שאם יתנו לך לבחור באיזו מכונית לשבת בזמן תאונה אתה תעדיף לשבת במשפחתית מרווחת מאשר בסופר מיני בעלת אותו דירוג בטיחותי.

מעבר לזה, בתחילת שנות האלפיים היתה התקדמות מטאורית בבטיחות רכבים כך שדין סדרה 3 שנת 95 אינו זהה לזה של סדרה 3 2004, זו האחרונה תיהיה עדיפה משמעותית בסעיף הבטיחות.

דבר נוסף, רלוונטי במיוחד לסגמנט היוקרתיות- הן תמיד משתמשות במערכות בטיחות מתקדמות יותר מאשר רכבים עממיים כך שאם תשווה בטיחות של נניח E קלאס מתחילת שנות ה-2000 אתה תגלה שהרכב לא חף ממערכות בטיחות (אצלי כסטנדרט- ABS, בקרת אחיזה, תגבור בלמים בעת בלימת חירום, 10 כריות אויר (וילונות, מושבים, דלתות וכן הלאה).

אם אני לא טועה בזמנו קיבלה רק 4 כוכבי בטיחות, ועדיין, במצב תאונה לחלוטין אעדיף לשהות בה ולא בסופר מיני\מיני.

פורסם (נערך)

עידן - בדירוג האמריקאי המשקל נכנס לשקולול הכוכבים. רכב קל יקבל אוטומטית דירוג בטיחות נמוך.

באירופה המצב שונה - הדירוג אכן מחולק לפי גמנטים, ואין ספק שמשפחתית תהיה עדיפה על סופרמיני באותו דירוג. אבל אני התיחסתי לאותו בחור שציין בגאאווה שהוא נוהג ברכב מדגם 1996 ונכנס אתו למוסך פעם בחודש. אין לי ספק שדרגת ההגנה שאותו רכב נותן נמוכה.

אם אני קונה רכב בשנת 2014 אני רוצה לרכוש רכב שעומד בסטנדרטים המתאימים לתקופה, ואם יש לי בעיית מימון - רכב שיעמוד בסטנדרד קרוב לזה. אבל איני מוכן להסתפק ברכב עם חצי כוכב NCAP. כשיש כאן דיון על סוזוקי באלנו וכולם מציינים את "רמת הבטיחות המחפירה" שלו הם מתכוונים לכך. סה"כ הוא עומד בסטנדרטים של 1995, כאשר יצא לשוק. הרוכש הפוטנציאלי אינו מסוגל לממן רכב יותר יקר - אבל יקבל עצה לרכוש תמורת אותו סכום רכב קצת יותר חדיש אבל פחות פופולרי בשוק, בין השאר כיון שזה יהיה רכב שעבר עוד דור אחד או שניים של פיתוח אמצעי בטיחות.

ההתקדמות המטאורית של בטיחות הרכבים בתחילת שנות ה-2000 היא ללא ספק תוצאת מבחני ה-NCAP ודומיהם, אשר נתנו דחיפה ליצרנים לבנות כלי רכב בטוחים יותר - הן פסיבית והן אקטיבית - וגם להשתמש בציוני הבטיחות כמקדמי מכירות. כמובן שרכבי יוקרה קיבלו את המערכות בשלב יתר מוקדם - הרי פיתוח המערכות יקר ולכן בשנים הראשונות רק רוכשי רכבי יוקרה מסוגלים לממן אותן - ועם הגדלת נפחי היצור מצד אחד, וכיסוי עלויות הפיתוח הראשוניות מצד שני - הן מחלחלות לכלי הרכב העממיים. בסופו של דבר גם בארצות עשירות המרצדס מסדרה E אינו מוביל השוק, אלא הטויוטה\גולף\רכב עממי אחר. ובארצות עניות מערכות בטיחות שנראות לנו סטנדרטיות כלל אינ מופיעות במפרטים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים איתך לגבי דברייך, הסייג היחיד הוא לדוגמא שנתת לגבי ה-E קלאס, היא דוגמא נכונה אבל הונג קונג היא מקום יוצא דופן עבור פורשה\מרצדס\ב.מ.וו- זה שוק שמוגדר על ידי היצרנים האלה כשוק מטרה מרכזי והם עושים פה את המכירות הכי גבוהות בעולם ביחס לשטח.

פורסם

5 א"ג שלי.

אם לא היינו חיים במדינת "קנה אוטו אחד, שלם עם שניים", וב60-70 אש"ח היה אפשר לקנות כאן משפחתית חדשה - הייתי בלי לחשוב פעמיים חותם על עסקת מימון ויוצא מהסוכנות עם פוקוס/מגאן/סיביק/וואטאבר חדשה. שרידות וירידת ערך? למי אכפת, האוטו יעוף לטרייד אין עוד 3-4 שנים.

אבל אנחנו חיים במדינת "קנה אוטו אחד לעצמך ואחד למדינה", אז אנשים נוסעים על גרוטאות, שסוחטים מהן את כל המיצים, ומי שמשדרג את הגרוטאה שלו, עובר מלימון שסחטו ממנו את כל המיץ, ללימון שבמקרה שלו היד שלוחצת על הלימון במסחטת הדרים, הייתה קצת חלשה, אז נשאר קצת נוזל בתאים שלו.

וזה שאשכרה קונה לימון טרי בשוק, אחרים רואים בו או מאוד עשיר, או אחד שלא יודע להתנהל כלכלית וקובר את עצמו בחובות, רק כדי להנות מקצת מיץ לימון טרי. כי אחרי הכל - למי יש כסף לזה?

אז עד שהמדינה לא תפסיק לאכול את יושביה תחת סיפור כיסוי של "אבל אירן מנסה להעשיר אורניום", רובנו ננסה לסחוט מיץ מקליפות לימונים, שכבר נשחקו ע"י הבעלים הקודם עד כדי חורים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
וזה שאשכרה קונה לימון טרי בשוק, אחרים רואים בו או מאוד עשיר, או אחד שלא יודע להתנהל כלכלית וקובר את עצמו בחובות, רק כדי להנות מקצת מיץ לימון טרי. כי אחרי הכל - למי יש כסף לזה?

לי יש את הכסף ואני ממש לא עשיר, אבל מבאסת אותי עצם המחשבה שאני צריך לשלם 130K ש"ח ל-XV חדשה שבקושי זזה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אתם שוכחים משהו מאד חשוב, לא לכל מי שקונה רכב באמת אכפת שהוא קונה עגלול.

לא כולם מחפשים את חווית הנהיגה האולטמטיבית.

לא כולם מחפשים 240 כ"ס.

לא כולם מחפשים הנעה כפולה, גודשת, ושאר ממריצים.

מי שכן, קונה משומש ואין בזה שום פסול.

פייר הטריד אותי להוציא סופר מיני מהחברה, העדפתי לחפש פאגרו 04, אבל הגברת לא רוצה (עדיין זה רכב בשבילה).

לא ראיתי שום הגיון בלקנות רכב בן 3 (האישה לא מוכנה לשמוע אפילו על יותר ישן) בדיוק נגמרה לו האחריות במחיר של רכב חדש וידני.

Raiden

אני מצטער עם נפגעת, אבל התגובה שלך קצת מתנשאת, "אני לא פרימדונה"

)ציינתי שהרכב השני עם 400k, מבקר יפה במוסכים, בנוסף יש לי ידיים טובות , וגישה חופשית לליפט, לא מתלונן, ולא רואה החלפה שלו )

מה תעשה כשתבין שאתה הולך להשקיע בשנה הקרובה את ערך הרכב, ברכב, כי יצא שבשנה שלפני הטרייד השקעתי לאט לאט 14k ברכב מפנק ששוה 20, והיד נשארה נטוייה), אז בנוסף לירדת ערך שלו (13k, בשנתיים וחצי) נוסיף את התחזוקה שלו ונקבל שהרכב הזה שתה ממני 27k בשנתיים וחצי, היה מטופל בזמן והנהג ע"י אישתי בצורה סופר עדינה.

אז אם בשנתיים וחצי נגיד שלוש האחרונות הפסדתי 27k, הרכב החדש לא מפסיד את זה בשלוש שנים (המחיר של אותו הדגם בן שלוש הוא 16k פחות),

אבל בוא נניח לרגע שהוא כן יפסיד 27k בשלוש שנים

לא צריך להתחבט בשאלה "האם האוטו יעמוד בנסיעה ארוכה, או ששוב יתפגר לה בדרך?"

לא צריך לשרוף זמן במוסכים.

ואפשר להנות מרכב חדש, נוח, בטוח, שקט מאד, שבתור בונוס גם לא יישאב דלק.

בקורס כלכלה שלקחתי בלימודים דובר על זה לא מעט, ושני האופציות העדיפות כלכלית הם או להחזיק גרוטאה, או להחזיק רכב חדש וזול יחסית.

כל אחד יבחר מה שבא לו.

SCANSPEAK

פורסם
ראיתי קליאו 2011 יד 1, 40 אלף שקל

יש עוד כמה פזיו 206+ במחירים של 42 אלף(לא מכיר את הרכב באופן אישי)

ראיתי אפילו את אותה פיאסטה שנת 12 ב-47 אלף.

הקליאו עם כל הכבוד לא הייתה שווה קניה כחדשה וגם לא שווה כמשומשת עם הירידות ערך ההיסטריות שלה.

הפיג'ו 206 פלוס זה רכב בדיחה, לקחו 206 עתיקה קצת שינויים מינורים ומכרו אותה.

את אותה פיאסטה שראית הרכב בן שנתיים עם 50k קמ, המחיר נמוך מהמחירון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

bengee

מצטער אם התגובה שלי ניראת לך מתנשאת, לא זו הייתה כוונתי.

אני פשוט מתקשה להבין כשאנשים אומרים לי "אני שורף זמן במוסך". איך בדיוק? אם אני יודע שאני צריך להכניס רכב למוסך, אני פשוט יוצא חצי שעה לפני, מגיע למוסך, אומר לו "יש בעיה ככה וככה, קח מפתח, קח מספר טלפון, תתקשר אלי ותעדכן אותי", קופץ על אוטובוס וזז לעבודה. בסוף היום במקום לנסוע הביתה, אני נוסע למוסך ואוסף את הרכב. מקסימום אני שורף שעה באותו החודש\חודשיים. אני לא מפסיד שעות עבודה והשכר שלי לא נפגע מזה (בעקיפין הוא כמובן נפגע, כי צריך לשלם למוסך :D), אבל זה רק אני, כל אחד והסידורים שלו.

מצד שני, אני גם לא אדם סנטמנטלי. אין לי חיבה למוסך מסויים. החלפתי עיר מגורים או מקום עבודה? אני אמצא מוסך מומלץ בסביבה מאשר להישאר אמין למסוך הקודם שלי. מקרים יוצאי דופן היו מוסמכים מומחים (לדוגמא מוסך מומחה למערכת הזרקת דלק), אבל בשביל כאלה אני תמיד הייתי מפנה את שישי ומגיעה לשם גם במטרה של ללמוד (הייתי שואל שאלות את המוסכניק, שיספר לי מה הוא עושה וכדומה, ולמדתי מזה המון).

נכון אכלתי הרבה חרא עם הרכב הנוכחי שלי, הייתי זקוק פעמיים לשירותי גרירה מתחילת השנה, כמות הכסף ש"השקעתי" בטיפולים כבר מזמן עברה את מחיר הרכב עצמו, כל פעם יש את החששות של "האם אגיע או לא" או כל פעם צצה בעיה אחרת. זה לא נעים, אבל מסתכלים על החיים עם חיוך כי בין זה לבין לקחת הלוואה\מימון ולהוציא רכב חדש ולרוב משעמם מהסוכנות ב 60K ש"ח - אני מעדיף את האופציה הראשונה.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם (נערך)

רוב הפעמים שהרכבים שלנו מגעים למוסך הם נשארים לישון שם לצערי. ת.ציבורית מהבית לעבודה זה שלושה אוטובוסים ושעה וחצי.

תבדוק כמה עלה לך להחזיק את הרכב בשלוש השנים האחרונות, ועל עף שהיא מזערית תוסיף לזה את ירידת הערך, עכשיו תבדוק מה ההפרש בין סופר מיני חדשה לסופר מיני בת שלוש, אני דיי בטוח שתקבל שהסכומים פחות או יותר זהים, ז"א שעדיף להתנייד ברכב חדש.

רכב משעמם ב 60k?

לא דיברתי על רכבי המיני, אני מדבר על טרייד אין ורכישת סופר מיני, עם כמה שהם לא שיא הריגוש, קשה לי לחשוב על רכב שנת 96 שיירגש אותי הרבה יותר יותר מהקלאו, פיאסטה, i20 , ריו וכו', סה"כ בטווח מחירים הזה אתה מקבל כלי תחבורה טוב, אמין, חדש, בטיחותי ושקט, גם מהבחינה התפעולית, וגם מבחינת תקלות.

חווית נהיגה לא בשמים, אבל אני רק מעריך שהרכב שלך איננו פורש 911 שנת 96, ואם כן או משהו בסגנון, אז שיחקת אותה.

ואם לא, אז אני בדיוק אחרי השלב הזה ומבין מה שאתה אומר, זה בדיוק מה שהייתי אומר לפני שנה, היום אני אקנה רכב משומש רק אם ייתן לי איזה שהוא ערך מוסף - ויהיה סוג של תחביב כמו גיפ למשל או רכב ספורטיבי.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

bengee

אני פשוט לא רואה אף סיבה הגיונית ו\או כלכלית לקנות רכב בכסף שאין לי. הטיעון שלי הוא לא "זה מטומטם לקנות רכב חדש ב 60K", הטיעון שלי הוא "זה מוטמטם לקנות רכב ב 60K כשאין לך 60K".

אבל שוב, זה אני וזה הדרישות שלי. מצד שני, אני לא נוסע הרבה ויכול לרוב להיסתדר עם תחבורה ציבורית, רכב בשבילי זה פאן ונוחות, ואני מוכן להקדיש תקציב בהתאם להכנסות שלי לפאן והנוחות הזאתי.

פורסם
הקליאו עם כל הכבוד לא הייתה שווה קניה כחדשה וגם לא שווה כמשומשת עם הירידות ערך ההיסטריות שלה.

הפיג'ו 206 פלוס זה רכב בדיחה, לקחו 206 עתיקה קצת שינויים מינורים ומכרו אותה.

את אותה פיאסטה שראית הרכב בן שנתיים עם 50k קמ, המחיר נמוך מהמחירון.

ברור שהמחיר נמוך מהמחירון.

כולם יודעים שאת הרכב הנ"ל אפשר לקנות ב-68 אלף במבצע חבר(לכולם יש איזה דוד של חבר של סבתא שהוא איש קבע), אז אין שום טעם לקנות אחת כזאת בת שנתיים ב-56 שזה המחירון.

לא מכיר את ה-206+, אבל בקשר לקליאו, זאת הבחירה הסובייקטיבית שלך למה היא עדיפה, זאת לא סיבה אובייקטיבית.

וסתם כד"א, אני לא בטוח שהפיאסטה שלך במחיר הנוכחי, תשמור על הערך יותר טוב מקליאו ב-40K.

• תוכן חדש...