Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אתמול נתפסתי על רמת אלכוהול של 355 בינשוף במקום 290 כמותר.

לא פעם ראשונה שאני מסכים לעצמי לשתות שליש בירה לפני נהיגה וגם עם הפסקה של לפחות שעה מאז השתייה.

באחת מהפעמים שעצר שוטר את אחד מחברי ובדק אותו ב"נשיפון", שאל מה שתה, כשענה "שליש בירה" השוטר שחרר אותו לנפשו.

התסקרנתי ושאלתי אותו "מה הכמות המותרת", הוא ענה לי שבעקרון אין כמות מותרת ושליש בירה לא אמור להוות בעיה, הבעיה היא שכל גוף מקבל את זה אחרת ויש עוד מלא קריטריונים מסביב.

בכל מקרה, באחת מהיציאות ששתיתי שליש בירה, ניגשתי לאחד מהשוטרים לבקש לעשות בדיקה ועברתי אותה בהצלחה. מאותו היום אני מסכים לעצמי לשתות שליש בירה, נעצרתי כמה וכמה פעמים לבדיקת אלכוהול ותמיד עברתי אותה, חוץ מאתמול. מסתבר שבגלל שלא אכלתי כלום מהבוקר זה מה שגרם לכישלון.

בכל מקרה, לעניינו: מחר יש לי שימוע אצל קצין משטרה שיקבע אם ילקח לי הרשיון ל30 יום או לא.

נקבע לי משפט לחודש 9.

אני עוד כמה ימים בן 25 ואין לי עבר פלילי תעבורתי ב5 שנים האחרונות.

אני ממש בור בכל העיניין הזה, נאמר לי שעורך דין יעלה לי מעל 7 אלף שקלים, על מנת שאקבל את העונש המינימלי במשפט (חודש שלילה בערך וקנס סמלי).

ממש ממש ממש אין לי חשק להוציא 7 אלף שקל ויותר על עורך דין, אני מוכן בלהסתכן שאקבל שלילה ל3 חודשים וקנס לא נמוך.

השאלה היא מה הסיכון שאני לוקח כשאני מגיע למשפט שכזה בלי עורך דין משלי?

מה קורה במצב כזה? מצמידים לי עורך דין מהמדינה?

ועוד שאלה, במידה ואקבל שלילה חלילה לא עלינו, זה גורע ממני את האפשרות להשתמש בצבא ברישיון הצבאי שלי? (איש קבע)

תודה.

פורסם

אני ממש לא עו״ד, אבל בית המשפט מתייחס בחומרה רבה לנהיגה בשכרות ואם לא תגיע מוכן, אתה תיפרד מהרישיון לתקופה של מעל לחצי שנה במקרה הטוב. שלילה באזרחות תופסת גם בצבא, אלא אם השופט יחליט אחרת. ממליץ להיעזר בעו״ד.

פורסם

עונש המינימום על עבירות שכרות הוא 24 חודשי שלילה ולא 3.

פסילה בת 3 חודשים היא תוצאה טובה מאוד בהנחה ואין פגם מהותי דו"ח גם אם יש לך עורך דין.

פורסם

הבנתי תודה.

האם הם לא מתחשבים בכמות האלכוהול שנתפסה? ז"א נמוכה יחסית?

ויש לי מכר שהגיע להעסקת טיעון וקיבל חודשיים שלילה ועוד קנס כספי, ללא עורך דין משלו, התמזל מזלו סה"כ?

פורסם

כן וכן. כלומר, הם "מתחשבים" בכמות האלכוהול, והתמזל מזלו של חברך. זה בעיקר תלוי בשופט. אם יאמין לסיפור שלך, יחד עם הסטייה הלא מאוד מאוד גבוהה, אולי תקבל עונש סביר. אם יכעס עליך, שבתור איש צבא אתה בוחר לנהוג בשכרות במקום לשמש דוגמה, יזמבר אותך בכל כוחו. אמנם, ישנם עונשים מינימליים ומקסימליים, אך כיצד לגזור דינך בדיוק מחליט השופט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו מענין אותי למה כתבת ״מתחשבים״ בגרשיים , אני רק רוצה לספר לך שהשופטים בבתי משפט לתעבורה לא מתחשבים בכלל בנהיגה בשיכרות,

ויש דין לכולם על פי חוק של 24 חודשי פסילה ,וזה לא משנה איש צבא או לא.

פורסם

הגרשיים הם בדיוק כדי להראות שזו לא באמת התחשבות [זה השימוש של המירכאות] כפי שציינת, אלא שהם מפעילים שיקול דעת בהתאם לכמות. דהיינו, אף שופט לא יאמר: "אה זה רק 350 אני אתן לו עונש מינימום". אולם, אם אתמול השופט גזר דין על חמישה עבריינים שנסעו עם 550, אז ייתכן מאוד שהעונש שיקבל מישהו עם "רק" 350 יהיה פחות [עם שורוק לא חולם מלא, איך מנקדים?]. כל זה, כמובן בהתאם לשיקולו של שופט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

תקשיב גם אני אכלתי סרטים כמוך .נתפסתי טיפה על יותר ממך 390 .

בעיקרון עו'ד תיקח רק אם אתה טוען לאי אשמה .את העונש המופחת אתה יכול לקבל בעצמך בידיוק כמו עם העורך דין.

אני ניגשתי ביום המשפט לתובעת וסגרתי עסקה של 8 חודש פסילה ו500 שקל קנס .

אם אתה רואה שלא מתאים לך העסקה .תבקש במשפט לדחות אותו כי התחרטת ואתה רוצה עורך דין בפועל.

פורסם

שלום לכולם ותודה על התשובות.

הקצין הביא לי 30 יום שלילה, רצה גם לקחת את הרכב למגרש אבל שכנעתי אותו שלא.

הבעיה שלי היא אחרת, אני אמור לצאת לקורס מהצבא בעוד שבועיים שמצריך שימוש ברישיון הצבאי שלי.

שוקלים לבטל לי את הקורס בגלל השלילה ואני מחפש דרך לבדוק אם יש השפעה על השלילה שקיבלתי באזרחות על הרישיון במסגרת הצבא. מישהו יכול לעזור לי עם זה? גוגל לא כל כך עזר.

פורסם

בוודאי שיש השפעה. הרישיון הצבאי לא שווה כלום ללא האזרחי, וכדי להמשיך ולנהוג בצבא אתה צריך אישור מיוחד לכך. אתה גם אמור לדווח למפקדים שלך על השלילה באזרחות. בסוף תעשה מה שאתה חושב לנכון, אבל אלו חוקי צה"ל שאני מכיר.

פורסם
שלום לכולם ותודה על התשובות.

הקצין הביא לי 30 יום שלילה, רצה גם לקחת את הרכב למגרש אבל שכנעתי אותו שלא.

הבעיה שלי היא אחרת, אני אמור לצאת לקורס מהצבא בעוד שבועיים שמצריך שימוש ברישיון הצבאי שלי.

שוקלים לבטל לי את הקורס בגלל השלילה ואני מחפש דרך לבדוק אם יש השפעה על השלילה שקיבלתי באזרחות על הרישיון במסגרת הצבא. מישהו יכול לעזור לי עם זה? גוגל לא כל כך עזר.

הרשיון הצבאי שלך זה ניגזרת של הרשיון האזרחי זה אותו מס רשיון נהיגה .

פורסם

אני מכיר באופן אישי אדם שהיה במת"ק חצי שנה שבמהלכה הוא היה בשלילה אזרחית והשופט אישר לו לנהוג ברכב צבאי בכל תקופת המילואים. תקופה מסוימת ללא הגבלה ותקופה מסויימת הגבלה לרכב חום

• תוכן חדש...