Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לבעלי ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לדעת ממכה מורכב המחיר שמשלמים לחברת הליסינג, שווי מס, שווי שימוש ואיך זה מתבטא . האם שמישהו משתכר 12,000 ש"ח ברוטו מורידים לו שווי שימוש 3000 ש"ח ואז מנקים את המס לפי איזה מדרגה ? עד 9000 זה 14% ואחרי 9000 ועד 14000 זה 21% ?

בנוסף האם שווי השימוש משולם לחברת הליסינג או למדינה ? ואיזה תשלומים יש עוד כדי להחזיק רכב שכזה . תודה לעוזרים

פורסם

שווי השימוש משולם למדינה. עד כמה שאני זוכר, המס השולי מחושב על הסכום שכולל את הרכב (ז"א, 12 אש"ח בדוגמא שלך). יכול להיות שאני זוכר לא נכון -- בדוק עם חשב השכר במקום העבודה.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
שלום, רציתי לדעת ממכה מורכב המחיר שמשלמים לחברת הליסינג, שווי מס, שווי שימוש ואיך זה מתבטא . האם שמישהו משתכר 12,000 ש"ח ברוטו מורידים לו שווי שימוש 3000 ש"ח ואז מנקים את המס לפי איזה מדרגה ? עד 9000 זה 14% ואחרי 9000 ועד 14000 זה 21% ?

בנוסף האם שווי השימוש משולם לחברת הליסינג או למדינה ? ואיזה תשלומים יש עוד כדי להחזיק רכב שכזה . תודה לעוזרים

אם מישהו מרוויח 12,000 ש"ח ברוטו ולוקח רכב ליסינג מוסיפים לברוטו שלו 2.5 אחוז ממחיר הרכב לצרכי חישוב מס בלבד, כך שמבחינת חישוב מס הכנסה הוא מרוויח 15,200 ש"ח ברוטו (בהנחה והוא לקח טויוטה קורולה שעולה 128 אלף ש"ח).

שווי השימוש משולם למס הכנסה, כלומר למדינת ישראל. חברת הליסינג מקבלת תשלום ממקום העבודה, שמתקזז (או לא מתקזז) עם העובד על התשלום הזה בהתאם למדיניות במקום העבודה. בנוסף בחלק ממקומות העבודה יש לשלם על הדלק. בחלק מהמקרים משלמים על הדלק רק אחרי מגבלה מסוימת של ליטרים, במקרים אחרים משלמים על כל הדלק ולפעמים לא משלמים על הדלק בכלל. שוב, תלוי במדיניות של מקום העבודה, זה לא משהו אחיד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ואני אוסיף שנניח מישהו משתכר 12 אלף, ייתכן שעלות הליסינג תהיה נניח 4 אלף (זה מה שאני משלם על הולוסטר) ושווי השימוש 3020 (זה השווי שימוש של הולוסטר), אז הוא מעכשיו משתכר 8 אלף (ברוטו), ולצרכי מס הוא משתכר 11020 ברוטו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אם מישהו מרוויח 12,000 ש"ח ברוטו ולוקח רכב ליסינג מוסיפים לברוטו שלו 2.5 אחוז ממחיר הרכב לצרכי חישוב מס בלבד, כך שמבחינת חישוב מס הכנסה הוא מרוויח 15,200 ש"ח ברוטו (בהנחה והוא לקח טויוטה קורולה שעולה 128 אלף ש"ח).

שווי השימוש משולם למס הכנסה, כלומר למדינת ישראל. חברת הליסינג מקבלת תשלום ממקום העבודה, שמתקזז (או לא מתקזז) עם העובד על התשלום הזה בהתאם למדיניות במקום העבודה. בנוסף בחלק ממקומות העבודה יש לשלם על הדלק. בחלק מהמקרים משלמים על הדלק רק אחרי מגבלה מסוימת של ליטרים, במקרים אחרים משלמים על כל הדלק ולפעמים לא משלמים על הדלק בכלל. שוב, תלוי במדיניות של מקום העבודה, זה לא משהו אחיד.

ואני אוסיף שנניח מישהו משתכר 12 אלף, ייתכן שעלות הליסינג תהיה נניח 4 אלף (זה מה שאני משלם על הולוסטר) ושווי השימוש 3020 (זה השווי שימוש של הולוסטר), אז הוא מעכשיו משתכר 8 אלף (ברוטו), ולצרכי מס הוא משתכר 11020 ברוטו

כלומר, אם נניח יש לי רכב טויוטה קורולה לצורך העניין חדש. אז דוגמא אני משתכר 15 א"ש לפני כל העלויות ברוטו . אז עלות הליסינג דוגמא היא 4,000. שווי המס לרכב הזה נגיד 3,200 שקלים, אז העלות ליסינג יורדת לי מהנטו? אני צודק ? החישוב הנכון הוא 15,000+3,200 ואז חישוב מס מתבצע לפי המדרגה . במקרה הזה זוהי אותה מדרגה לא ? בין 14-20. אז המס לפי החישוב לצורך העניין גם אם הוא יותר גבוה יורד מה15,000 ואחריו מורידים את העלות ליסינג ? אני צודק? או שמקום העבודה מוריד את הליסינג לפני ניקוי המס ?

פורסם

העלות ליסינג יורדת לך מהברוטו, לא מהנטו.

ובמקומה מתווסף לך לצרכי מס שווי השימוש.

החישוב הנכון הוא 15000 פחות 4000 (החוזה שלך משתנה מ-15000 ל-11000 ורכב בעלות של 4000) ועוד 3200.

ההורדה היא לפני ניכוי המס, הרי אין הגיון בזה שהיית מרוויח 15 אלף, אתה משלם 4 אלף על ליסינג, ועל זה תשלם ("כפל מס") גם שווי שימוש.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...