Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני בCARSFORUM משנת 2003 ויש לי קצת יותר מ-40 הודעות. אז אם אני כותב כבר משהו אולי שווה לקרוא את זה...:-D אולי.

אולי השאלה נשמע דבילית אבל לאחר שחוויתי טיפול כושל ברכב הסופר סורט מנהלים שלי או בקיצור "מונדאו", התחלתי להרהר על תפקידו של המוסכניק והשמאי בעולם הרכב וביקום באופן כללי.

אלה הן העובדות:

1. הרכב נפגע בתאונה(יצאתי זכאי- כרגיל)

2. השמאי נתן הוראות לתקן את הרכב

3. הרכב תוקן

יש כמה בעיות. איך שאני רואה את זה, השמאי נותן הוראות מאוד כלליות למוסך כגון, "יש לתקן את הדלת, להחליף את הפנס ולהכניס לו בדרך". ככה אני רואה את זה לפי החשבונית שאני מקבל בסוף הטיפול ובה כתובים הדברים בצורה כללית ביותר.

רכבי תוקן אך בחלפים שלא היו לרוחי. לדוגמה, הדלת שהוחלפה הייתה משנת 2008. היא הוחלפה קומפלט עם כל הרכיבים המקוריים של אותו שנתון כולל מערכת הסאונד הנחותה יותר וממנגנון הרמת החלון שלא ראה אפשרות תכנות מימיו. החלון היה שרוט והפלסטיקים פגומים ומשופשפים.

הרכב שלי נולד ב- 2010(סוף 2010) והרבה דברים השתנו מאז 2008.

כשבאתי בתלונה למוסך הוא הפנה אותי ישר לשמאי ואמר לי "לך תשבור את הראש איתו"(אשכרה במילים האלה- אם אגיד את שם המוסך אנשים ידעו ישר במי מדובר). כשפניתי לשמאי הוא טען שמסר הוראות מדויקות לגורמים הרלוונטיים. ביקשתי ממנו את התמליל של השיחה או לפחות את ההוראות שהוא כתב להם(זכותי, לא?) והוא טען בפניי שההוראות ניתנו למוסכניק על כוס קפה ועוגיות (כלומר בעל פה) ושלח אותי למוסך. במוסך קיבלתי את היחס המקובל לבן אדם שלא מרוצה מהעבודה שנעשתה, לקחתי להם את כל העוגיות בפינת הקפה והלכתי הביתה.

אני לא כועס על אף אחד. לא על הקומבינטור מהמוסך שנשבע ברבי באבי שכל החלפים באו מהדלת שלי כולל הרמקול המרשרש גם כאשר איתרתי את הדלת שלי והראיתי לו שהוא מדבר שטויות ואני לא כועס על הפחח שסרב להחזיר לי את הדלת המקורית מסיבות ששמורות רק לו.אני לא כועס.

תוך שיטוט כועס וקצר במוסך איתרתי את הדלת ואולי בגלל שאני קווקזי נחמד אבל גם מפחיד כשצריך הם נכנעו ונתנו לי אותה. תודה לגיבורים. ששאלתי אותם מה היו עושים עם החלפים שלי כולם פה אחד טענו שזה נזרק לפח. "פחחחחח" כמעט יצא לי צחוק אבל לעסתי מסטיק יקר באותו הרגע ולא רציתי שהוא יפלט לי מהפה.

אחרי תמחור קצר אצל מוסכניק חבר(שמסרב לגעת בפורד מכל סוג שהוא- אחרת הייתי מתקן אצלו) הגענו למסקנה שהחלפים בדלת המקורית שלי שווים קרוב ל-2000 שקלים. או שהם טפשים או שהם עשירים או שניהם ביחד. ככה לוותר על 2000 שקל?

השאלה הגדולה היא?

מה צריך להשתנות במדינה הקטנה שלנו כדי שכל החרא הזה לא יחזור על עצמו כל שני וחמישי. למה הייתי צריך להגיע למצב שאני הולך למוסך עם רוח קרבית ומצלמה נסתרת מאיביי? איך לעזאזל הגעתי לזה?

חבריי טוענים שרק אני נתקל בכל הבלאגן הזה ויש לי תשובה לכל מי שחושב שאני מתלונן כל הזמן. כשאני הולך למוסך אני הולך בעיניים "פתוחות", בגלל זה אני רואה את כל הכשלים והמזימות. הלוואי שלא הייתי רואה את כל הקומבינות האלה, כבר נמאס לי. שלושה מוסכים גדולים ומוכרים, אחד מהם מוסך היבואן, נפלו מבחינתי במתן שירות הוגן ויעיל. כל אחד ואחד מהם הכשיל את עצמו וניסה להכשיל אותי בדרך זו או אחרת. את כולם תפסתי על חם. עכשיו אני בבעיה, אין בקרבת מקום מגוריי מוסך אמין אחד. מבחינתי זאת אפידמיה.

הבעיה הנוספת היא שמול שלושתם אני מנהל תביעה או מנהל דיון על הסכם פשרה. הרוב המוחלט של האנשים לא יעשו את מה שאני עושה עכשיו מכל מיני סיבות אישיות והאלה שכן יעשו משהו יקבלו הסכם פשרה בבית משפט כי מעבר לזה זה כבר יותר מידי כסף וזמן שלאדם פשוט כמוני פשוט אין. חלק ממש מזערי כן ילך עד הסוף ויקבל את מה שמגיע לו או שלא יקבל כלום לכן הרוב מחליטים לסגור את תיק על פשרה.

גם אני מקווה להגיע לפשרה לפחות עם אחד המוסכים ולהמשיך לטפל שם כי קרוב לוודאי שהם לא יעשו את אותה הטעות פעמיים. נכון?

תודה על הקריאה. הייתי חייב לשתף אתכם. עכשיו אני מרגיש ממש טוב עם עצמי.

אני לא מתלונן ומתבכיין, אני משתף.

ערב טוב שיהיה לכולם.

"תנחומי לכל המשפחות שאיבדו את יקיריהם בשואה"

מיכאל

פורסם

כתיבה משעשעת. לצערי הרב כל תחומי עיסוק הכפיים בארץ הם חאפרים. (מתנצל על ההכללה אם יש פה בעלי מקצוע אמיתיים).

מכונאים חאפרים, טכנאים חאפרים, שיפוצניקים חאפרים, עבודה קשה, פיסית, לא מתגמלת, משכורות מינימום.

אתה לא היחיד.

סיפור קצר:

אספתי רכב של חברתי שנת 2012 מתיקון במוסך הסדר, היה שפשוף קל בדלת אחרוית וכנף אחרוית.

בהגעתי לקבל את הרכב, כל צד שמאל של הרכב(אזור המכה) מחוספס מחלקיקיי צבע.

לבקשתי עשו שלייף סבון, והסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח.

זה עובד בשיטת המצליח, כמו במעדניה מנסים לתקתק אותנו כמו לחמניות, הצליח סבבה. לא הצליח!? גם סבבה.

Boris.K

פורסם

אני מסכים איתך שהיתנהלות היא לקוייה ולא לרוחך לפני שמכניסים את האוטו לכול מוסך מסויים מבהירים כמה כללים שלא יהיה טעויות

לגבי הדלת שלך אם הם ישמרו אותה לחלקים בצד הם יצטרכו לנהל תיוק מאיזה אוטו זה ירד ועוד כאב ראש למס הכנסה ולביקורת חלקים ולכן הם מעדיפים ליזרוק את זה ובלי כאבי ראש

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

תודה על התגובות. הכי עצוב שאני יודע שזה המצב ואין משהו שאפשר לשנות... אבל עדיין, התקווה בליבי לא פג תוקפה.

להפסיק לחכות אה?

...הפסקתי...מישהו צריך את המצלמה הנסתרת מאיביי? :)

למישהו יש משהו נוסף להגיד? או שלאף אחד אין כח לקרוא?

פורסם

היה פה שירשור שקלט במצלמה נסתרת שלעשו לרכב את מה שאמרו,זה לא חדש,לא פשוט למצוא מקומות אמינים ואיכותיים,בגלל זה שירשורים כאלה תורמים כי ככה אנחנו יודעים למי ללכת ולמי לא,כיוון שיש תהליך משפטי אני מבין שאתה לא יכול לגלות את שם המוסך,אבל כשזה יסתיים נשמח לשמוע מי זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עצה לי אליך - יש שרשור המלצות על בעלי מקצוע\מוסכים וכו'.

תעבור עליו ומצא מקום שקרוב אליך,ותטפל שם,ככה תחסך לך ההתעללות מצדם והעצבים מצדך.

גם אני עד עכשיו טפלתי במורשה ואכלתי צינורות כי זה היה בתקופת האחריות,עכשיו היא הסתיימה (לפני חודשיים כמעט) ועברתי למוסך אחר.

רחוק ממני? מאוד (כבר סרקתי את מרבית המוסכים מורשים בצפון,פח אחרי פח לא שווים כלום)

אבל מקצועי,זול יותר,חלקים מקוריים,אחריות לעבודה,ובכלל מקום שכיף לשהות בו - מה צריך יותר?

בהצלחה :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני גם לא סומך בכלל על מוסכניקים (או בעלי מלאכה אחרים). אני תמיד מסתכל מה בדיוק שמים לי ברכב ומה מורידים. כבר כמה פעמים עצרתי ארועים שיכלו לעלות לי כמה מאות שקלים- גם במוסכים שאני כבייכול סומך עליהם.

עשירים הם (אולי) לא והעבודה קשה- גם אני לא עשיר וגם העבודה שלי לא קלה, זה לא אומר שאני צריך לגנוב.

וחכה קצת לתגובות נוספות פה שיתחילו לתהות על צדקת המוסך וזה שאין פה ייצוג של הצד השני (כי לך יש אינטרס לשקר ואז לבזבז זמן על פתיחת שירשורים בפורום בלי לרשום את שם המוסך)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

מיכאל

הלוואי שהיו יותר צרכנים לוחמים כמוך.

זה מאד אישי, ההחלטה אם להלחם או לוותר.

אני מנחש שכספית העסק כנראה לא משתלם לך בכלל והשאלה היא סביב העיקרון.

אני הייתי נלחם, והלוואי שהייתי חד כמוך בתפיסות חאפרים.

- חפש שוב, אולי יש מוסך נוסף שיכול לטפל לך ברכב.

- תחליף את הפורד, תשאל את המוסכניק החבר שלך מה הוא ממליץ ותיהנה מחיים שקטים יותר.

לגבי המלחמות שפתחת - אולי אתה יכול להגביר עליהם את הלחץ. תשקול לחשוף כאן את שם המוסך ואולי תגלה נפגעים נוספים פה בפורום שיצטרפו למלחמה, או לפחות יאיימו לפתוח נגדם תביעות נוספות.

si vis pacem, para bellum

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות התומכות והעצות.

כתיבה יפה, אתה צריך לרשום כאן קצת יותר. איך היו העוגיות? :-)

העוגיות היו פריכות טעימות וטריות. אני מקווה שרוששתי אותם לפחות ליום אחד.

אכן התביעות עלו לי ועדיין עולות יותר ממה שבכלל הייתי צריך לשלם מלכתחילה. את התביעה הראשונה הגשתי בעזרת עורך דין הכי קרוב לבית והוא כמובן לא רצה להסתפק ב"תודה" ולחיצת יד.כמה נאיבי מצידי. שתי התביעות הנוספות ניסחתי בעזרת חבר שלומד משפטים(ובכלל רוצה להיות קונדיטור) והגשתי לבד לבית משפט לתביעות קטנות בראשון לציון. הלוואי והיה אפשר לאחד את כולן לתביעה אחת גדולה ומאסיבית.

לצערי אני לא יכול לחשוף את שמות המוסכים כדי לא לעבור על חוק לשון הרע או משהו בסגנון שיכול לפגוע בסיכוי שלי לזכות. אבל אני מבטיח לעדכן גם אם אני לא אזכה. בינתיים קניתי מספיק תחתונים למקרה שאאבד את מה שיש לי עכשיו (את הסוג הזול מהשוק כמובן, 4 ב-10)

והזמנתי מצלמה נסתרת יקרה מחו"ל ונראה לי אני הולך להסתובב איתה בכל מקום 24 שעות ביממה. שלא ידפקו אותי גם בזמן שאני ישן.

עדכון

מוסך - מצאתי מוסך ברעננה עם הרבה תגובות טובות. ננסה את המזל ואת העוגיות שם.

תביעות - שתי תביעות קטנות כבר קיבלו תאריך דיון ואני מצפה בקוצר רוח.

התביעה הראשונה התבררה כקצת יותר מסובכת והיא הועברה לבית מפשט השלום. פאק.

הוצאות עד כה - שתי תביעות קטנות עלו לי קרוב ל-300 שקלים. לא נורא(בתביעה מעל 5001 ש"ח לוקחים אחוז אחד מסך התביעה).

התביעה הראשונה התקבלה וכעת העורך דין השכונתי שלי מנסה להגיע איתם לפשרה ואם בכלל.

הכי מוזר, מפליל ומגעיל זה שאף אחד מהמוסכים עדיין לא פנה אליי וניסה ליישב את הסכסוך. האם כולם מרגישים אשמים? נראה בדיון.

תודה רבה כולם.

מיכאל

פורסם (נערך)

למרבה הצער אתה מתאר במדוייק את המצב המחפיר כפי שהוא. מה שצריך להשתנות זה כ"כ הרבה שאין לי מספיק דיו במסך כדי בכלל להתחיל.

כל החברים\מכרים שלי שמבינים עניין (כולל אותי עם כל הצניעות) לא נכנסים למוסך לא עבור מכונית ולא עבור אופנוע. אם אין ברירה וזה משהו רציני אז מבקשים עזרה מאותה קבוצת מכרים ובכל זאת מתקנים לבד. ושלא תטעו אין פה קטע של חיסכון. אני בערך פעם בשנה ניגש למוסך, אחד מאלו שמקבלים מבול של המלצות, ופשוט מתפלץ מהרמה הביזיונית, הכסף לא משחק פה בכלל (ההפך, אני הולך כדי לשלם כסף בתמורה לזמן שלי). וזה עוד במקומות ההגונים. מסתבר שההמלצות התייחסו כנראה לקפה ולעוגיות בפינת ההמתנה או לטיב השטיפה בסוף הטיפול כי ברמת העבודה אני לא יודע אם לצחוק או לבכות. לרוב המוחלט של האנשים אין שום כלים לשפוט את טיב העבודה שהם מקבלים.

אלו שבכל זאת עושים עבודה טובה מתחלקים לאנטיפטים המצויים איפושהו על הקשת האוטיסטית מבחינת יכולתם לתקשר עם בני אדם, ולאלו שכבר התייאשו ומצאו לעצמם איזו נישה קטנה אצל יבואן גדול ועם ראש מצומק.

המציאות בארץ מוכיחה שקשה עד בלתי אפשרי להתקיים כעסק ברמה גבוהה, כי כנראה כשכל השוק סביבך מורכב מקופים בורים ודפרים, אין כלל תשתית לקיים עסק כזה.

עריכה אחרונה על ידי גרשון המשפר

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

כתבת נחמד, ממש בעדינות בהנחה שכולפ כעס ורוגז על המוסכים.

כמו שכבר הציעו, חפש מוסך מתאים ומומלץ במתמחה ברכב שלך.

לדעתי כן אפשר לקיים עסק ברמה גבוהה, עם שרות מקצועי , יחס טוב ללקוח ומחירים נוחים. צריך לרצות ולטפח שם טוב למען עתיד מבטיח.

לדגומה בתחום המוסכים - ראה כמה כותבים פה על מוסך רון, לי ולצרפתית שלי יש נסיון מצויין עם מוסך שאפט, שגם עליו כותבים בפורום שבחים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

והנה גם אתה מפזר המלצות על מוסכים שאין לך דרך אובייקטיבית לשפוט את טיב עבודתם. יחס טוב וקפה טעים זה חשוב אבל לא חשוב כמו איכות ומקצועיות העבודה עצמה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...