Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיניקס מרים בקלות את הסאב אצלי :) ממליץ בחום!

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אדי- התעללות ע"י היצרן? ממש לא!

הסאב הזה מסוגל ונשמע מעולה כאשר הוא נמצא על הספק של סביבות ה 300-400RMS. אני אומר את זה מניסיון של הסאבים האלו על כמה וכמה מגברים, כל אחד בהספק שונה, יורי עצמו הרגיש את זה כאשר חיבר ערוץ בודד של 200RMS לעומת גישור של מעל 300RMS.

נכון שעוצמה זה עניין אינדיבידואלי וכל אחד יאהב את הסאב שלו בעוצמה אחרת, אבל לבוא ולהגיד ש- 180RMS זה התעללות בסאב- מנותק מהמציאות. אין לך מושג מה הגבולות של הסאב הזה ומה ההבדלים איתו בין 180RMS לכפול מזה.

אל תשכחו שסיז באה מהעולם הביתי, כך שבאופן טבעי היא לא מצהירה על הדרייברים שלה כמו בעולם הרכב, אלא נמוך משמעותית. מישהו פעם שמע את ההבדלים בין SS 18W שמקבל 70RMS לעומת 150RMS? הוא מוצהר 70, לא? חה!

בקיצור- ההתעקשות של יורי על מגבר של 300RMS לפחות ב 4 אוהם היא נכונה. גם אם הוא לא משתמש בהכל- הוא רק ירוויח מה HEADROOM שיתקבל. הבדלי המחיר בין מגבר של 200RMS למגבר של 300RMS הם זניחים, קל וחומר לעומת ההשקעה הכללית במערכת.

JL 500.1 נמכר ביד שניה באזור ה 1000 ש"ח, פיניקס גולד משומש אפילו פחות, בסביבות התקציב שלו הוא יכול אפילו למצוא מגברים אחרים, אולי אפילו טובים יותר, אבל בכל מקרה, אין סיבה להתפשר על מגבר חלש, או אפילו בינוני באיכותו.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

יש הבדל בין להגביר סאב וופר בתחום תדר שרץ איפשהו בין 20 ל50 עד 90 הרץ אפילו לבין לתת לסאב וופר לנגן תחום תדר שלם על אותו ההספק.

היצרן הצהיר עליו כמוצהר לספיגה של 180 וואט בתנאים מסויימים מבדיקות במעבדה סביר מאוד להניח ולא בתוך רכב וגם רוב הסיכויים שלא על בסיס מוזיקה יומיומית.

ההבדלים בין הצהרות היצרנים לבין מה שהאלמנטים באמת מסוגלים לספוג יכול להיות אדיר לפעמים ומכאן גם זה מגיע שאתה יכול לשים רמקול על מגבר שהוא פי שתיים יותר חזק ממנו בבטחה.

בנוסף לזה - הרמקול הוא זה שקובע את הצריכה, המגבר פשוט מספק אותה.

לשים סאב וופר שמוצהר לספוג 180 וואט מתמשך על מגבר שמסוגל לספק בדיוק את זה - צריך להיות די והותר. מה גם שצריך לקחת בחשבון שגם מגבר שמוציא 200 וואט יציב, בפיק מסוגל לספק כי כמה מכך.

הדבר היחיד שאתה מרוויח בלהתקין את הסאב וופר הזה על מגבר של 400 וואט הוא עתודת כוח במגבר.

מעבר לכך - אל תשכח שהיה לי את הסאב וופר הזה תקופה לא מבוטלת ואל תשכח שהגברתי אותו על מגבר מוצהר להוציא 300 וואט ב4 אוהם ברכב עם אלטרנטור של 120 אמפר ומצבר 62 אמפר שעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
יש הבדל בין להגביר סאב וופר בתחום תדר שרץ איפשהו בין 20 ל50 עד 90 הרץ אפילו לבין לתת לסאב וופר לנגן תחום תדר שלם על אותו ההספק.

היצרן הצהיר עליו כמוצהר לספיגה של 180 וואט בתנאים מסויימים מבדיקות במעבדה סביר מאוד להניח ולא בתוך רכב וגם רוב הסיכויים שלא על בסיס מוזיקה יומיומית.

מה שחשוב זה איך שאנחנו מתכוונים להגביר אותו, לא כן? בתנאי רכב, סביבה סופגת, מחלישה, מורחת, מווברצת.

ההבדלים בין הצהרות היצרנים לבין מה שהאלמנטים באמת מסוגלים לספוג יכול להיות אדיר לפעמים ומכאן גם זה מגיע שאתה יכול לשים רמקול על מגבר שהוא פי שתיים יותר חזק ממנו בבטחה.

נכון! ולכן הספק שמספיק לבית/תנאי מעבדה/אדם מסוים, אינו מספיק (מבחינת עוצמה או איכות שנובעת מלינאריות נק' העבודה, שמושגת בין היתר ע"י עתודות כוח, כפי שאתה מתאר אותן) לרכב/תנאי שטח ספציפיים/אדם אחר.

בנוסף לזה - הרמקול הוא זה שקובע את הצריכה, המגבר פשוט מספק אותה.

לא נכון, או לפחות לא מדויק בעליל. לרמקול יש יכולת צריכה מוצהרת, ופה זה נגמר. אתה יכול לתת לסאב שמוצהר 200RMS כל הספק שתבחר- 50RMS או 400RMS. יכול להיות שהוא לא יישמע טוב או שיקרוס תחת העומס, אבל בשורה התחתונה ההספק המוצהר הוא נק' כלשהי על טווח יכולת הספיגה של האלמנט החל מההספק שבו הוא מתחיל להישמע ועד ההספק שבו הוא קורס מכאנית/טרמית. איפה הוא יעמוד בדיוק בסקאלה? אתה תקבע באמצעות המגבר שתבחר לשים עליו, כיוון הגיין והווליום במערכת שלך, שוב, במסגרת המגבלות של האלמנט, שלפחות במקרה הזה הן רחובות מהצהרות היצרן.

לשים סאב וופר שמוצהר לספוג 180 וואט מתמשך על מגבר שמסוגל לספק בדיוק את זה - צריך להיות די והותר. מה גם שצריך לקחת בחשבון שגם מגבר שמוציא 200 וואט יציב, בפיק מסוגל לספק כי כמה מכך.

זה שוב, עניין אינדיבידואלי, אתה אוהב את הבאס באופן מסוים ואני אוהב את הבאס באופן אחר. רכב מסוים ידרוש מהסאב הספק גבוה יותר מאשר רכב אחר כדי להגיע לאותה תוצאה שמיעה.

יורי בעצמו נוכח לדעת כי 200RMS לא מספקים אותו (ויכול להיות שאותך כן), אז אני לא רואה טעם בלחזור כל הזמן ל 200RMS. אם לא היה לו תקציב, אולי היה נכון למצוא את ההספק הכי תקציבי, אבל בסטאפ הנשלט ע"י F#1- בטל בשישים.

הדבר היחיד שאתה מרוויח בלהתקין את הסאב וופר הזה על מגבר של 400 וואט הוא עתודת כוח במגבר.

גם עתודת כוח, גם הספק גבוה יותר. שוב, הסאב יכול להתמודד עם הספק גבוה מהמוצהר- מה שיורי יעשה עם ההספק הזה, בין אם ישתמש בו כעתודת כוח כהספק כפול מן ההספק הנקוב או בין אם ישתמש בחלקו להגברת העוצמה לכדי שמיעה מעט חזקה יותר- זה עניין שלו והחלטה שלו, העיקר שיש לו את היכולת להחליט בעצמו והמגבר לא מחליט בשבילו

מעבר לכך - אל תשכח שהיה לי את הסאב וופר הזה תקופה לא מבוטלת ואל תשכח שהגברתי אותו על מגבר מוצהר להוציא 300 וואט ב4 אוהם ברכב עם אלטרנטור של 120 אמפר ומצבר 62 אמפר שעה.

הספקתי להכיר אותך מעט, הגדרתך לבאס חזק היא מאוד נישתית, ולכן אני אומר שמה שמספק אותך לא מספק אנשים אחרים ברוב המקרים.

ניסית את הסאב על מגבר של 180-200RMS מוצהר ב 4 אוהם? ניסית את הזאב על מגבר שמוצהר מעל 600RMS ב- 4 אוהם ולראות מה באמת יותר מדי בשבילו? ניסית לראות מה ההבדל בעוצמה המתקבלת (וגם האיכות) בין תיבה של 31 ליטר לבין תיבה של 37 ליטר ואיך זה משפיע על המגבר שאתה תרצה לשים עליו? הדעה שלי גובשה לאחר כל אלה.

וזה בסדר גמור שלכל אחד יש דעה שונה, זה אודיו לרכב, זה תחביב, כולנו אנשים שונים עם אוזניים שונות, טעם שונה והעדפות שונות. אין פה נכון או לא נכון, גם אם לפעמים אנו נוטים להציג את זה כך.

שיהיה שבוע מעולה.

אגב, נעים לראות שיש מדי פעם דיונים שטיפה מעלים את רמת ההתעניינות בפורום ובתחום.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אכן סרול כיף לנהל בצורה כזו דיון.

כן - הסאב הזה הוגבר גם על JBL CS300.1 שמוציא סה"כ 200 וואט ב4 אוהם וגם על הסאן דאון בחתימה - לא חשתי בהבדל מסויים ששווה להעלותו על הכתב, כנה לחלוטין - כפי שאמרת, יש יותר מאמת אחת וחבל שאנשים לא מבינים את זה - לא היינו מגיעים למצב בו הפורום היה שרוי במשך שנים עד עתה.

טוב, בוא נאמר את זה ככה - כל אחד מאתנו הביע את דעתו ובאמת, אין טעם להמשיך בכך אלא פשוט להציע עוד ועוד אפשרויות עבור חברינו היקר יורי.

אני המלצתי על הPPI ואתה המלצת על הJL - עוד המלצות יתקבלו בברכה.

נ.ב - אני לא חושב שהבאס ברכב שלי הוא חזק, מעולם לא טענתי כך ואם כן - לא כתבתי נכון.

אני טוען שהסאב ברכב שלי הוא "עשיר" במובן הנפח שלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כרגע אתמקד בדברים שאני יכול לחבר ולשמוע.

לגבי הסאב, נכון, אני משתמש בו להשלים טווח תדרים, ולא כדי להתחרות בחבורת הspl, ועם זאת, איך שהסאב נשמע עם הגברה בריאה מתאימה לי יותר מאיך שהוא נשמע עם הגברה של ~200 וואט.

אז יש את הפיניקיס גולד, יש מישהו עם אודיו קונטרול שמוכן לתת לי לנסות אותו, ויש עןד כמה הצעות מחברים שקיבלתי.

פורסם

יורי,

כששמעת את הסאב אצלי ברכב - רכשת אותו ממני.

האם לדעתך כאשר רכשת אותו ממני הוא נתן את התוצאה שאתה היית מצפה לקבל ממנו? או שאתה מנסה לשפר מעבר לכך?

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, ברור שאני זוכר שקניתי את הסאב ממך (נסעתי אחרי המשמרת והגעתי רק לקראת 10 לראש העין).

אהבתי את הסאב אצלך, אבל , לפעמים אני כן רוצה קצת יותר עוצמה כח, לא רק זה, אני גם רוצה מגבר שלא יעבוד תמידית במאמץ של 100%

פורסם

יורי,

הסאב הזה הוגבר אצלי על הסאן דאון כאשר שמעת אותו - הגיין של הסאן דאון היה פחות או יותר על השליש כשהגברתי את הסאב הזה, ככה הוא היה נשמע לי הכי טוב.

יכלתי גם לפתוח אותו עוד הרבה מעבר אבל תיקח בחשבון כמה דברים -

זה סאב וופר עם יכולת טונאלית מדהימה וגם הוא יורד נמוך יפה מאוד, יש לו פאנצ' רך יחסית לסאב וופרים אחרים ובוודאי שחזקים ממנו.

הסאן דאון אצלי לא ממש הזיע בלהגביר אותו, למען האמת גם הגברתי עם הסאן דאון הזה SA10 ואני לא זוכר אי פעם שהוא "התאמץ" או הראה סימני מצוקה כמו התחממות יתרה (בקושי מתחמם אם בכלל) או קריסה כלשהיא, נהפוכו מה שגמר אצלי את החיים מוקדם מהצפוי היה מצבר באותה תקופה אבל המונובלוק מעולם לא התחמם או נכנס לפרוטקשן בגלל הSA10 אז על אחת כמה וכמה הסיז. הSA10 בכלל הרגיש לי חזק מידי ועוד ב4 אוהם על מגבר שמוצהר לספק חצי מההספק שהוא מוצהר עליו - נקודה למחשבה.

שוב - אני לא יודע מאיפה אתה מגיע למסקנה שהמגבר הולך להיות כל כך מאומץ להגביר את הסאב הזה ועוד למוזיקה יומיומית.

תנסה לחשוב אם במקום לרדוף אחרי ערוץ הגברה שיעלה לך יותר כסף ויעמיס לך יותר על מערכת החשמל אולי אתה צריך לנסות את הסאב הזה בתיבה פתוחה במקום אטומה?

Pioneer TS-X150

פורסם

המונו יבוא במקום הזטק 4 ערוצים (ביחד עם מגבר שתי ערוצים למיד ריינג'). ולכן אני מאמין שלהפך, תיהייה הקלה על מערכת החשמלהחשמל. לגבי תיבה, אני מוגבר בתא המטען, אם אני מגדיל את נפח התיבה, לא יהיה לי מקום בתא במטען, אפילו לא לשקית במבה

פורסם

במבה זה לא בריא ולכן - תיבה גדולה תשמור על הבריאות שלך!

הבינותי.

Pioneer TS-X150

פורסם

שומן טרנס זה אחלה :-D

בכל מקרה יורי - אם תרצה יש לי את הJBL CS300.1 פנוי (אציע אותו מתישהו כשיהיה לי כוח בכלל להעלות הודעה - למכירה) אם אתה רוצה לנסות את ההבדל בין מגבר 200 וואט לבין אחד עם הספק כפול. לך תדע - אולי בסוף גם תקנה ממני מונו בלוק ישן :-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...