Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחוץ לביתי יש בעיות חניה בחגים ובימים אקראיים של הרבה כלי רכב. השכן ממול טוען שיש לדיירי הבניין הסכם עם העיריה ורק להם מותר להחנות בצד המדובר(יש שלט פשוט- החניה מותר לדיירי הבניין בלבד), בזמן שאני גר מעבר לכביש ולי אסור. כשביקשתי לראות את זה הוא אמר לי שהוא לא חייב לי כלום. לא התווכחתי אבל הבנתי שאם אפשר אני באמת אחנה בצד אז חסכתי לעצמי את הראש בקיר הזה.

כמה חודשים הכל היה אחלה. לא חניתי באזור ולא היו טענות.

הגיע היום(ערב פסח) ולא היה מקום לעמוד לאורך 300 מטר כמעט ושם הייתה חניה. חניתי.

בא הבחור עם המגנום שלו אחרי דקה וחצי וחסם אותי. התווכחנו לדקה והוא החליט שהוא סוגר את האוטו והולך(טוען שהוא שומר את החג ושאני אהיה תקוע)איום קל וביי("אני רואה שאתה לא מבין בטוב...").

בגלל שהבחור היה לא הכי נחמד חשבתי לעצמי שאם יקרה "משהו" אז עדיף לי שכל העניין יהיה מצולם.

השארתי מצלמה מתחת לסך שמש שתצלם מאותו רגע.

הזמנתי משטרה. עם המשטרה (סיפור בפני עצמו- שעתיים עד שבכלל דיברו איתי וגם זה אחרי שהפרעתי להם בפעם השלישית). והם התקשרו אליו והוא אמר להם שזו חניה שלו ושיש לו מזכר מהעירייה. התקשרו שוב ואמרו שידברו איתו שיזיז את האוטו עכשיו.

באיזה שהוא שלב עליתי ואכן האוטו לא היה שם.

אחלה. רק נבדוק אם קרה משהו מעניין בזמן שהוא נסע.

אכן קרה. התחיל במכה קטנה. 2 דפיקות קלות עם הדלת שלו על הגריל שלי ולקינוח חיכוך של הצד שלו על הקדימה שלי.

מצורף הצילום של הנחמדות הזאת של פסח.

הנזק אצלי הוא בלוחית רישוי ונראה לי שגם איזה שבר קל בגריל.

יותר מהנזק, זה החוצפה.

מה עושים?

תלונה על פגע וברח?

לא תהיה בעיה לחכות למחר ולרשום את המספר רכב מה גם שיש תיעודי משטרה ושם אני אומר את המספר רכב שלו ושהוא חוסם אותי.

פורסם

קודם כל ליבי איתך!

גם אני פתחתי בזמנו שרשור, על שכנים "נחמדים", במיוחד שכן אחד שהחליט שכל הרחוב שלו (כאשר מדובר בחניות ציבוריות).

אתה עלול לקבל צרור של עצות, חלקן עלול לסבך אותך, לכן כדאי לך להרגע, המצב שלך מאוד לא נעים, אבל הצילומים שלך שווים זהב!

לפני שתאמץ מפה עצות, תקשיב להגיון שלך.

לענייננו: אני מקווה שאני לא עובר יותר מדי על חוקי הפורום, אבל השכן שלך הוא בריון ובן-זונה לא קטן!

נשמע שכל הסיפור של "הסכם עם העיריה" זה משהו שבדה מליבו, והוא גם אוכף את ההסכם הזה בעצמו.

אני גם מאמין לגרסה שלך, בדרך כלל לסיפורים כאלה יש שני צדדים. הפעם נראה שיש רק צד אחד נורמלי, וצד אחד בריון.

בשום אופן לא להחזיר לשכן באותו מטבע, למרות שמאוד מתחשק, אתה גם תצולם ותסתבך לא פחות ממנו (הוא אולי כבר מסובך).

להימנע גם מתיגרה (לא צריך להסביר למה).

לגשת למשטרה עם הצילומים, ולבקש תעוד של התלונה המקורית, עם הפרטים של השכן והרכב.

להגיש תלונה! אפשר להחשיב את העניין כפגע וברח. שמע מה אומרים במשטרה.

במדינה מתוקנת האדם הזה היה יושב מאחורי סורג ובריח, לצערי המשטרה לא תעשה הרבה (מ"חוסר עניין לציבור").

אז מה עוד לעשות?

אפשר להגיש תביעה אזרחית (תביעות קטנות): על הטמבון, השמאי, הזמן שחסם אותך, ותוסיף עוד דברים שנחשבים בעיניך סבירים ולא מצוצים מהאצבע.

יש מנוסים ממני בפורום, במיוחד בהליכים המשפטיים, מקווה גם לעצתם.

פורסם
קודם כל ליבי איתך!

גם אני פתחתי בזמנו שרשור, על שכנים "נחמדים", במיוחד שכן אחד שהחליט שכל הרחוב שלו (כאשר מדובר בחניות ציבוריות).

אתה עלול לקבל צרור של עצות, חלקן עלול לסבך אותך, לכן כדאי לך להרגע, המצב שלך מאוד לא נעים, אבל הצילומים שלך שווים זהב!

לפני שתאמץ מפה עצות, תקשיב להגיון שלך.

לענייננו: אני מקווה שאני לא עובר יותר מדי על חוקי הפורום, אבל השכן שלך הוא בריון ובן-זונה לא קטן!

נשמע שכל הסיפור של "הסכם עם העיריה" זה משהו שבדה מליבו, והוא גם אוכף את ההסכם הזה בעצמו.

אני גם מאמין לגרסה שלך, בדרך כלל לסיפורים כאלה יש שני צדדים. הפעם נראה שיש רק צד אחד נורמלי, וצד אחד בריון.

בשום אופן לא להחזיר לשכן באותו מטבע, למרות שמאוד מתחשק, אתה גם תצולם ותסתבך לא פחות ממנו (הוא אולי כבר מסובך).

להימנע גם מתיגרה (לא צריך להסביר למה).

לגשת למשטרה עם הצילומים, ולבקש תעוד של התלונה המקורית, עם הפרטים של השכן והרכב.

להגיש תלונה! אפשר להחשיב את העניין כפגע וברח. שמע מה אומרים במשטרה.

במדינה מתוקנת האדם הזה היה יושב מאחורי סורג ובריח, לצערי המשטרה לא תעשה הרבה (מ"חוסר עניין לציבור").

אז מה עוד לעשות?

אפשר להגיש תביעה אזרחית (תביעות קטנות): על הטמבון, השמאי, הזמן שחסם אותך, ותוסיף עוד דברים שנחשבים בעיניך סבירים ולא מצוצים מהאצבע.

יש מנוסים ממני בפורום, במיוחד בהליכים המשפטיים, מקווה גם לעצתם.

תודה.

קודם אני רוצה ללכת לעיריה ולברר את העניין הזה אחת ולתמיד(כבר זמן מה שאני רוצה לעשות את זה). דיברתי עם שכנים אחרים ולמיטב ידיעתם אין שום סיכום עם העיריה. בנוסף, השכן הוא שכן חדש, בסך הכל מספר חודשים בבית.

דבר נוסף, כנראה שלא כל כך אכפת לו כי האוטו לא שלו(כשהתקשרו אל בעל הרכב מהמשטרה הוא אמר שזה אחד העובדים שלו או משהו כזה), השאלה היא אם זה רלוונטי לעניין...

ברור שיכולנו להתכתש לרמת האלימות אבל בשביל מה? כנראה שלא יצא לי כלום מזה, באיזה שהוא מקום בא לי להכאיב לו בכיס.

לפי מחקר קצר מאוד באינטרנט כאשר מדובר בתאונה עם רכב חונה זה לא פגע וברח אבל את זה אדע יותר טוב מחר שאדבר עם חבר עורך דין שמתמחה בתחום.

ברור לי שאני לא אחסום אותו כי אז אני מאבד כל לגיטמיות לתלונה. פשוט שמח שהאינטואיציה אמרה לי לך תשאיר את המצלמה עובדת כי אחרת הייתי יכול לדבר עם קיר וזה היה אפקטיבי באותה מידה של ללכת עם זה למשטרה.

השאלה היא אם יש איזה זמן ספציפי שאני חייב לגשת למשטרה? כי הייתי מעדיף לברר את עניין החניה ברביעי בבוקר ורק אז לגשת לשם.

בנוסף, אם אני מגיש תביעה, ממי בעצם אני מבקש את הפיצוי?

פורסם

שמע אני חייב להגיד כל הכבוד לך על האיפוק ועל זה שפעלת בשכל.

אתה תובע את בעל הרכב שפגע בך ומגיש נגדו תלונה במשטרה על אי השארת פרטים, זה שהבחור עובד אצלו אפילו יהיה לטובתך כי הבוס שלו לא יאהב את זה שיש נגדו תביעה ותלונה במשטרה.

תיגש למשטרה כמה שיותר מוקדם אין שום סיבה להתעכב עם זה, לגבי הסיפור עם החניה זה נשמע כמו המצאה וגם אם זה נכון זה לא נותן לו שום רשות לשחק אותך איזה מלך ולהראות לאנשים שהוא גבר.

פורסם

אם זה רכב עבודה.תדאג שזה יגיע גם לבעל הרכב.לא נראה לי שהוא יאהב את ההתייחסות שהרכב מקבל מהעובד

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

לפני שאתה פונה למשטרה, תיקח אתך מכשיר הקלטה ולך לשכן (רצוי עם המבוגר האחראי בבית בכדי להדגיש שיש לך תמיכה).

דפוק לו בדלת וכשהוא יפתח תגיד לו בסמכותיות שצילמת אותו עושה לך נזק בכוונה לאוטו בזמן שהוא הזיז את האוטו שלו.

תגיד לו שאתה הולך אחרי החג למוסך לקבל הצעת מחיר על הנזק ושאתה מצפה שהוא ישלם את התיקון ושאתה גם מצפה ממנו שיראה לך מסמך מהעירייה שמעיד שזאת החניה שלו או של הבניין שלו אחרת אתה ממשיך לחנות שם.

אני כבר אומר לך, הוא יסרב וכנראה גם יכחיש, סביר להניח שלא בצורה יפה, יש סיכוי שהוא יתרברב במה שהוא עשה או שהוא יקלל אותך, הכל יהיה מוקלט.

תסיים את השיחה בכך שתענה לו: "אוקיי, נלך בדרך שלך, השלב הבא יהיה הגשת תלונה במשטרה, לא מבין למה אתה מעדיף תיק פלילי שישאיר לך כתם לכל החיים בשביל שטות כזאת".

תחכה כמה שעות.

הוא לא חזר אליך על 4? לך למשטרה עם הוידאו והקלטת השיחה, תספר להם על הנזק, אל תגיד שזה לא רציני אבל גם אל תנפח, תגיד להם שניסית לפנות לשכן בצורה תרבותית וזה לא עזר, תקווה שהמשטרה תפנה אליו ותגרום לסיפור להסתיים על הצד הטוב ביותר.

אתה רואה שהמשטרה לא מזיזה עניינים? השלב הבא זה פנייה לחברת הביטוח שלך עם כל החומר, שהם ישברו את הראש.

מקווה בשבילך שהנושא יסתיים עד כאן, כי השלב הבא והמציק יהיה לבקש יעוץ בתהליך תביעה בבית משפט לתביעות קטנות (יותר על הרצון להעמיד את השכן במקום מאשר על הנזק המינורי ככל הנראה).

שונא אנשים כאלה, בהצלחה!

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אם הנזק,לא גדול תתקן לבד,ותשכח מזה.

כל ההתעסקות הזו לא שווה לוחית רישוי ב40 שקל

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

זה מה שאני הייתי עושה:

א) ניגש למשטרה, מגיש תלונה דווקא על האיומים. אם יש לך עוד שכנים ש"סובלים" מהמפגע הזה או שהיו עדים למקרה כדאי שתביא אותם כעדים. קודם כל במידה והמשטרה תחליט לעשות משהו בנידון (כי יש ראיות) יש סיכוי טוב שהוא יקבל צו הרחקה. במידה ולא התיעוד של ההתנכלות שלו אלייך יעזרו לך בפעם הבאה שהוא יגרום לך נזק (יעמוד לטובתך שאתה זה שהגשת את התלונה ראשון).

ב) מגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות על הנזק. ברור שזה נזק שולי אבל רק הטרטור וההפסד של היום עבודה עבורו שווה את זה. זה ברור שאתה תזכה במשפט. כמובן תכניס בתביעה גם הפסד של ימי עבודה, השכרת רכב חלופי וכו'.

ג) רוצה לגרום לו נזק לכיס? שלח לבוס שלו תיעוד של ההתנהגות שלו עם הרכב של העבודה.

אני לא הייתי מנסה לדבר אתו אלא אם כן אתה רוצה לתעד הפעם את היחס שלו כלפיך. זה ברור שאם אנשים ברמה הזו הבעיות נפתרות רק ע"י כח או חוק. דיבורים לא יביאו אותך לשום מקום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

It's not about the money, It's about sending a message.

פות"ש, כל הכבוד שפעלת באיפוק, עכשיו המטרה שלך היא לא רק לתקן את הנזק לרכב אלא לדאוג שהשרץ הזה יפסיק להתנהג כאילו הוא הבן של אלוהים.

העצות שנתנו לך טובות, תלך למשטרה ותאסוף עוד ראיות ועדויות משכנים.

אם החניה לא שלו בטאבו תדאג שבסוף התהליך הוא ידע טוב מאוד שהיא לא שייכת לו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

פוגעים ברכוש שלך ובכוונה ואתה צריך לקבל זנב ולשתוק?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שמע אני חייב להגיד כל הכבוד לך על האיפוק ועל זה שפעלת בשכל.

אתה תובע את בעל הרכב שפגע בך ומגיש נגדו תלונה במשטרה על אי השארת פרטים, זה שהבחור עובד אצלו אפילו יהיה לטובתך כי הבוס שלו לא יאהב את זה שיש נגדו תביעה ותלונה במשטרה.

תיגש למשטרה כמה שיותר מוקדם אין שום סיבה להתעכב עם זה, לגבי הסיפור עם החניה זה נשמע כמו המצאה וגם אם זה נכון זה לא נותן לו שום רשות לשחק אותך איזה מלך ולהראות לאנשים שהוא גבר.

אני לא בטוח שזה באמת רכב עבודה. אני רק יודע שהבחור הוא לא הבעלים לפי המשטרה וזה מיצובישי מגנום שנראת של עובדי בניין, אז עשיתי 1+1.

אם זה רכב עבודה.תדאג שזה יגיע גם לבעל הרכב.לא נראה לי שהוא יאהב את ההתייחסות שהרכב מקבל מהעובד

אם זה אכן רכב עבודה אני באמת מקווה שזה ישחק תפקיד. יש מספיק אנשים שיגידו לו- "לך תראה לו מזה" או "טוב שנכנסת בו".

לפני שאתה פונה למשטרה, תיקח אתך מכשיר הקלטה ולך לשכן (רצוי עם המבוגר האחראי בבית בכדי להדגיש שיש לך תמיכה).

דפוק לו בדלת וכשהוא יפתח תגיד לו בסמכותיות שצילמת אותו עושה לך נזק בכוונה לאוטו בזמן שהוא הזיז את האוטו שלו.

תגיד לו שאתה הולך אחרי החג למוסך לקבל הצעת מחיר על הנזק ושאתה מצפה שהוא ישלם את התיקון ושאתה גם מצפה ממנו שיראה לך מסמך מהעירייה שמעיד שזאת החניה שלו או של הבניין שלו אחרת אתה ממשיך לחנות שם.

אני כבר אומר לך, הוא יסרב וכנראה גם יכחיש, סביר להניח שלא בצורה יפה, יש סיכוי שהוא יתרברב במה שהוא עשה או שהוא יקלל אותך, הכל יהיה מוקלט.

תסיים את השיחה בכך שתענה לו: "אוקיי, נלך בדרך שלך, השלב הבא יהיה הגשת תלונה במשטרה, לא מבין למה אתה מעדיף תיק פלילי שישאיר לך כתם לכל החיים בשביל שטות כזאת".

תחכה כמה שעות.

הוא לא חזר אליך על 4? לך למשטרה עם הוידאו והקלטת השיחה, תספר להם על הנזק, אל תגיד שזה לא רציני אבל גם אל תנפח, תגיד להם שניסית לפנות לשכן בצורה תרבותית וזה לא עזר, תקווה שהמשטרה תפנה אליו ותגרום לסיפור להסתיים על הצד הטוב ביותר.

אתה רואה שהמשטרה לא מזיזה עניינים? השלב הבא זה פנייה לחברת הביטוח שלך עם כל החומר, שהם ישברו את הראש.

מקווה בשבילך שהנושא יסתיים עד כאן, כי השלב הבא והמציק יהיה לבקש יעוץ בתהליך תביעה בבית משפט לתביעות קטנות (יותר על הרצון להעמיד את השכן במקום מאשר על הנזק המינורי ככל הנראה).

שונא אנשים כאלה, בהצלחה!

זה בדרך כלל מה שאני עושה עם אנשים שאני לא בדיוק סומך עליהם, גם חנויות ושיחות טלפון אני משתדל שיהיה מוקלט בצורה גורפת.

העניין הוא שבמקרה הטוב זה באמת 200 שקל אבל אני חי ליד הבן אדם ויותר חשוב לי שיבין שאין לי טעם בלריב איתו. הכל היה טוב עד שהוא וזה לא הולך להשתנות מעכשיו אלא אם באמת אגלה שהוא הצליח להוציא אישור גורף מהעיריה(ואז אגש גם אני להבטחת מקום חניה עבורי).

יש חברה שמתעסקים עם זה וחושבים שהם גיבורים גדולים ואז נפגעים. אני לא בא לריב עם הבחור אבל אם עכשיו זה ככה אז בהמשך הוא יפנצר לי גלגל או משהו כדומה. ולא ממש בא לי. עדיף להסדיר את הכל עם החוק.

זה מה שאני הייתי עושה:

א) ניגש למשטרה, מגיש תלונה דווקא על האיומים. אם יש לך עוד שכנים ש"סובלים" מהמפגע הזה או שהיו עדים למקרה כדאי שתביא אותם כעדים. קודם כל במידה והמשטרה תחליט לעשות משהו בנידון (כי יש ראיות) יש סיכוי טוב שהוא יקבל צו הרחקה. במידה ולא התיעוד של ההתנכלות שלו אלייך יעזרו לך בפעם הבאה שהוא יגרום לך נזק (יעמוד לטובתך שאתה זה שהגשת את התלונה ראשון).

ב) מגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות על הנזק. ברור שזה נזק שולי אבל רק הטרטור וההפסד של היום עבודה עבורו שווה את זה. זה ברור שאתה תזכה במשפט. כמובן תכניס בתביעה גם הפסד של ימי עבודה, השכרת רכב חלופי וכו'.

ג) רוצה לגרום לו נזק לכיס? שלח לבוס שלו תיעוד של ההתנהגות שלו עם הרכב של העבודה.

אני לא הייתי מנסה לדבר אתו אלא אם כן אתה רוצה לתעד הפעם את היחס שלו כלפיך. זה ברור שאם אנשים ברמה הזו הבעיות נפתרות רק ע"י כח או חוק. דיבורים לא יביאו אותך לשום מקום.

זה בעייתי מדי כי לא היו איומים מפורשים חוץ מ"אם אתה לא מבין בטוב..."

אני מתכנן להודיע לו שאני מצפה לפיצוי כספי מיידי תוך כדי הודעה שאם לא אני פונה למשטרה. אם הוא יכחיש שהוא פגע אני פשוט אומר לו שהכל מצולם וזה יצטרף לעובדה שהוא החליט לחסום אותי(וזה מתועד בשיחות עם המשטרה ובתצלומים).

בנוגע לבוס שלו... אני רוצה להגיש במשטרה תלונה על פגע וברח. בגלל הרכב לא שלו אז יטרידו את בעל הרכב(מנהל, חבר או כל אדם אחר) ואף אחד לא ישמח בהאשמה כזאת. עם צירוף הוידאו לעניין, הוא יקבל את התגובה הראויה(אני מקווה).

It's not about the money, It's about sending a message.

פות"ש, כל הכבוד שפעלת באיפוק, עכשיו המטרה שלך היא לא רק לתקן את הנזק לרכב אלא לדאוג שהשרץ הזה יפסיק להתנהג כאילו הוא הבן של אלוהים.

העצות שנתנו לך טובות, תלך למשטרה ותאסוף עוד ראיות ועדויות משכנים.

אם החניה לא שלו בטאבו תדאג שבסוף התהליך הוא ידע טוב מאוד שהיא לא שייכת לו.

:mm_yeah:

בכל אופן תודה על הסיעור מוחות. אם יש למישהו זווית נוספת אשמח לשמוע.

פורסם

בנתיים לבקש תעוד מהמשטרה, בכתב, על פרט המקרה כולל שעת הפנייה ומספר הרכב של הגיבור.

ושוב כל הכבוד!

אני חושב שהקו שאתה נוקט בו (לא בריוני, לא תבוסתני ונמנע מעימותים מיותרים) ראוי להערכה!

פורסם

אני לא בטוח שהוידאו בכלל קביל מבחינת בית המשפט כראייה. אפשר לזהות שמדובר בטנדר מסוג מגנום אבל לא ניתן לראות לוחית רישוי ולא לזהות את הנהג.

סביר שהתלונה במשטרה מאותו יום יכולה לחזק את הוידאו- השאלה אם יש לך תעוד של התלונה. אם לא, כדאי להשיג.

לגבי ההסכם עם הערייה - זה בוודאות סיפור מצוץ מהאצבע. במידה והחנייה היא מחוץ לשטח הבניין אבל מותרת רק לדיירי הבניין, חייב להיות שילוט מתאים.

אנא עדכן אותנו בהתפתחות. זה מאוד מסקרן ואני מקווה לראות שהצדק יצא לאור וההתנהגות הבהמית שלו תבוא על עונשה.

פורסם

גש לתחנת המשטרה, הגש תלונה על כך שהוא פגע ברכבך ובקש את פרטיו. אם בא לך תאמר גם את זה שאיים עליך, לא יודע אם יצא מזה משהו.

לאחר מכן תקן את הרכב [במקום מורשה, עם קבלות ותיעוד בכתב לכל פעולה]. בנוסף, הקלט כל שיחה שלך עמו. אחרי שהכנסתי את הרכב למוסך, קיבלתי מושג על סך ההוצאות הסופי שצפוי, הייתי ניגש אל האדם. מסביר לו שיש לך צילום וידאו ואם לא מסכים לשלם [ושיחתום על מסמך שהוא מסכים לשלם ומודה באשמה] אתה תובע אותו. אני הייתי גם אומר שאם אני תובע אני אדרוש גם רכב חלופי ואבדן ימי עבודה שזה עוד כמה מאות שקלים. לא בטוח שכדאי לעשות את זה מבחינה משפטית, שכן עלול להיתפס כסחיטה, אבל אני הייתי עושה זאת כדי שיבין שיש יתרון לסגור את הסיפור ללא משפט. זה תלוי במי עומד מולך. בכל מקרה, אם לא ייענה לדרישות, תבע אותו בבית משפט לתביעות קטנות על סך כל הנזק. רק אל תנסה לנפח את החשבון. אם מדובר בשפשוף לוחית רישוי לא באמת צריך שמאי, וייתכן כי השופט ל יראה זאת בעין יפה, בדיוק כמו שהוא לא יראה בעין יפה שהרכב החלופי שלך היה מרצדס, ושאתה דורש 10K ש"ח הוצאות רכב חלופי. שהכל יהיה הוגן ומגובה במסמכים. בהצלחה.

בקשר לשכן, אני הייתי מקשיב לעצתו של התפוח. זה תמיד קל לדחוף אחרים להילחם על עקרונות, אבל הרבה פעמים זה לא חכם. זה שלא תוותר לו [או כן] לא ישנה את העולם. תעשה מה שטוב בשבילך, או במילים אחרות, תעשה מה שחכם ולא צודק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפות"ש -כפי שכבר ציינו מעליי, הצילום אינו שווה הרבה כי לא ניתן לדלות ממנו שום מידע שמיש כמו זהות הנהג או מ.ר. של הרכב. אם זו ההוכחה היחידה, אין ממש סיכוי לזכות בתביעה כספית כנגד הנהג. ממליץ לצלם את הרכב שלו, כולל מדידות גובה של הפגוש ואז לבצע התאמה לשריטות על הרכב שלך, זה כבר יתן קצת יותר "בשר" לתביעה שלך. לגבי תלונה במשטרה - מסופקני שאפילו יזמנו אותו לתשאול.

אם יש מספר טלפון על הרכב (אמרת שזה רכב של חברת בניין), בהחלט כדאי להתקשר ולהתלונן לבעל החברה על הנהג.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...