Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מתלבט האם להחליף את הרכב המשפחתי (פורד פוקוס 2008 105K) ולשדרג לאחד קצת יותר מתקדם מהשנים 2010-2012

או להשאר עם אותו הרכב ולהסתכן שבבוא היום אקבל עליו כמעט כלום (ואז אצטרך סכום גדול יותר לשדרוג)?

כיום נוסעים כ-18K בשנה, הרכב עובר את כל הטיפולים בזמן והוא שמור.

האם עדיף לשדרג את הרכב כל שנתיים-שלוש או להשאר יותר זמן (נניח 6 שנים ואז לשדרג)?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם הרכב שמור ולא עושה בעיות, אז מבחינה כלכלית ברור שעדיף להשאר איתו ולא להחליף/לשדרג.

הרכב שמור ולא עושה בעיות נכון לעכשיו. הרי מד הק"מ מראה כבר 105K, האם לא צפוי בלאי מוגבר בשנים הקרובות,

שיגרום אחר כך לזה ששדרוג הרכב יהיה יקר יותר מאשר עכשיו?

פורסם

תגדיר בלאי יש לך גיר אוטומטי פשוט שעם טיפול מונע נכון לא אמור להתפגר כל השאר ברובו זה בלאי טבעי (תושבות,משולשים,סטרטר ועוד)

פורסם

לא אמור להתפגר זה טוב ויפה בתיאוריה. במציאות דברים מתקלקלים, במיוחד עם הזדקנות החומר. ההנחה שלי הינה שעדיף עכשיו להוסיף

20-30K ולהשתדרג לרכב שנת 2011-2012 עם ק"מ נמוך מאשר להמתין עוד 2-3 שנים ואז אצטרך להוסיף הרבה יותר.

הכוונה לקנות רכב מיד 2 ולא חדש, כשהקנייה במזומן ללא הלוואות או ליסינג מימוני וכיוצ"ב.

האם אני טועה בחישוביי?

פורסם

דעתי היא כזאת, כל עוד הרכב לא התחיל לעשות בעיות אל תחליף אותו. נכון הוא מזדקן ומתישהוא זה יגיע, אבל בדרך כלל זה לא מגיע בבת אחת.

אולי תצוץ בעיה גדולה מחר בבוקר ואז תפסיד נניח 3000 ש"ח? ואולי רק בעיה קטנה של 1000 ש"ח בעוד חצי שנה?

ואולי בכלל תוכל להמשיך ליסוע עוד שנתיים עם טיפול שנתי ובלי בעיות בכלל.

אני במצב דומה, יש לי קיה משנת 2009 עם 45,000 ק"מ. גם לי מדגדג להתקדם בשנתון וליסוע באוטו יותר מפנק ויותר מאובזר. מצד שני, מעולם לא היו לי בעיות עם האוטו, טיפול שנתי עולה 500-600 ש"ח וגם המקיף זול. אז אני נשאר איתו בינתיים. מקסימום מחליף ריפודים ורדיו :) .

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ומי מבטיח לך שאותו רכב "חדש" (בן 3) יהיה חף מתקלות?

לדעתי כל עוד הרכב הנוכחי לא בעייתי המשך להחזיק בו, ושקול החלפה לאחר התקלה המשמעותית הראשונה.

בינתיים המש לחסוך עבור החלפת הרכב.

אני חייב לומר שלפני כ-8-10 שנים עמדתי בפני שאלה דומה - היתה לי קורולה כבת 6. בסופו של דבר החלטתי לא להחליף אותה, והתקלה המשמעותית הראשונה (משאבת מים, משמעותית לא כלכלית אלא כיון שנתקעתי ונאלצתי לגרור את הרכב דווקא ביום של מסיבת בר המצווה של הבן הצעיר) התרחשה רק כ-5 שנים יותר מאוחר. הרכב נמכר שנה לאחר תקלה זו בקלות רבה, אולי דווקא כיון שהיה מדובר ברכב בן 12 במצב מצויין לגילו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם יש לך את האפשרות הכלכלית אז תחליף,תהנה מרכב חדש יותר כל פעם.

אל תשכח חיים רק פעם אחת אז תהנה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

רכב משפחתי בן 7 יהיה סחורה חמה בשוק בהתחשב בכך שמחירו ינוע בין 30-35,000 ש"ח.

הייתי מחכה עד שימלאו לרכב 7-7.5 שנים,מוכר באופן פרטי וקונה רכב ליסינג בן 3,שכבר קיבל ירידת ערך .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ממה שאני יודע הפורד פוקס עם הצורה החדשה בעל תיבת מצמד כפול כמו של הDSG במידה ואתה לא כזה בטוח שהתיבה האוטומטית הרגילה שלך תאריך ימים

אז אתה בוחר לתת אמון בתיבה שכבר עברה כמה ריקולים שקטים כמו: עדכונים מחשב גיר,החלפת מח גיר ומצמדים.

עם כל הכבוד זה לא פורטה שהשוני היחיד בניהם זה עוד 2 הילוכים.

פורסם

לשמחתי התיבה היא תיבה אוטומטית רגילה.

תודה על כל התגובות - החכמתי.

פורסם
שלום חברים,

מתלבט האם להחליף את הרכב המשפחתי (פורד פוקוס 2008 105K) ולשדרג לאחד קצת יותר מתקדם מהשנים 2010-2012

או להשאר עם אותו הרכב ולהסתכן שבבוא היום אקבל עליו כמעט כלום (ואז אצטרך סכום גדול יותר לשדרוג)?

כיום נוסעים כ-18K בשנה, הרכב עובר את כל הטיפולים בזמן והוא שמור.

האם עדיף לשדרג את הרכב כל שנתיים-שלוש או להשאר יותר זמן (נניח 6 שנים ואז לשדרג)?

השיקולים וההתלבטויות שלך נכונים בדיוק כמו של להב. מצד אחד אם הרכב הוא רק תעבורה מנקודה א לב', אז למה להחליף מה שלא מקולקל?! מצד שני, גם כשהרכב תקין, ישנה ירידת ערך של אלפי שקלים מדי שנה והפער ובין המחיר שבסופו של דבר תמכור לבין מה שתצטרך להוסיף, רק ילך ויגדל. הכי הגיוני זה לקנות רכב חדש ולמכור אותו לקראת סוף תקופת האחריות. ככה גם נהנים מאש שקט בנושא אחריות וגם לא נוצר פער גדול מדי להוסיף לרכב חדש.

פורסם
הכי הגיוני זה לקנות רכב חדש ולמכור אותו לקראת סוף תקופת האחריות. ככה גם נהנים מאש שקט בנושא אחריות וגם לא נוצר פער גדול מדי להוסיף לרכב חדש.

זו בדיוק ההתלבטות בדיון שלי אבל רבים ממכרי אומרים לי בדיוק ההיפך - 3-5 השנים הראשונות של הרכב הן השנים בהן ערכו יורד באופן החד ביותר ולכן ההפסד הכספי שלך הגבוה ביותר בעוד רכבי יד 2 בני 3-5 עדיין במצב מצויין לרוב וישרתו אותך בלי תקלות/הוצאות כבדות במשך 3-4 שנים נוספות בלי בעיה.

לשם השוואה (עבור C4 פיקאסו שם בדקתי את המספרים):

* רכב חדש עלה 160000 ש"ח ונמכר כעבור 3 שנים בסביבות ה-85000 ש"ח - הפסדת 75000 ש"ח תוך 3 שנים.

בסוף התקופה תזדקק ל-75000 ש"ח נוספים כדי להחליף רכב (או ~15-20K יותר אם לקחת מימון עם ריבית).

* אם קנית רכב זהה בן 3 ב-85K ומכרת כעבור 3 שנים ב~50K הפסדת רק 35000 ש"ח לאורך 3 שנים.

גם אם תוסיף לזה ~10K ש"ח לתיקונים/יישור קו עדיין חסכת 30K ש"ח או 10K ש"ח לשנה! כמעט 1000 ש"ח פחות לחודש.

בסוף התקופה תזדקק רק ל-35-45K כדי לחזור לקנות רכב בן 3 במצב טוב.

בדיון שלי המספרים מעט שונים כי הדגם החדש (דיזל) צורך ב~60% פחות דלק ויש מימון מלא ללא ריבית + 5 שנות אחריות יצרן אז זה משנה מעט את השיקולים אבל עדיין מדובר בפער לא מבוטל בכלל לטובת רכב בן 3-4.

פורסם

אני בעקרון חושב (וגם מנסיוני האישי) שרכב המתוחזק כיאות יכול להחזיק 12-13 שנה בלי בעיות מיוחדות.

היתה לנו במשפחה שברולט קוואליר כ-15 שנה ללא תקלות מיוחדות, וכשהתקלקל לה הגיר אחרי 250000 ק"מ מכרתי אותה בעלות הברזל והמשכתי הלאה.

יש לנו במשפחה וולוו S70 כבר 15 שנה כ-240K על השעון, בעיות קטנות ומעצבנות החלו בשנה האחרונה, אז הוא ירד דרגה למכונית שמשמשת כ"סותמת חורים" במשפחה המורחבת, כך שעם ירידת האינטסיביות של הנסועעה גם כמות התקלות ירדה ל(כמעט) אפס.

אישית אני חושב שמי שמחליף רכב כל שלוש שנים, משלם הרבה מאוד כסף על "שקט נפשי" שאפשר לקבל עם (כמעט) כל רכב בן פחות מעשור בעלויות נמוכות הרבה יותר.

בכל השנים היתה רק מכונית אחת ששמחתי להפטר ממנה בהיותה בת ארבע שנים ו-110K, גרנד סניק 2007 שהאכילה אותי מרורים בשנתה האחרונה אצלי עם הוצאות בלתי צפויות של מעל 10K, והשבתה של כמה שבועות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...