Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישן טמפ' לג'טה - למתקן המתחיל

bijos
שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הי, אני מתקן מתחיל, מנסה להיכנס לעניינים . מספר שאלות בנוגע לתיקון עצמי:

1. אני רוצה להחליף חיישן טמפ' סביבה (כלומר - לא החיישן טמפ' של חוםפ המנוע אלא זה שמרה בלוח השעונים את הטמפ' מחוץ לרכב) בג'טה 2007 דיזל. כיצד אני מוצא את הרכיב שאני צרך להזמין? כלומר - איך אני מגיע לזהות אותו. האם ישנו איזה ספר רכב מפורט שבעזרתו ניתן למצוא כל בורג במערכת ולדעת מה מספרו אצל היצרן כך שאדע מה להזמין?

תיקון שכזה הוא יחסית פשוט. האם ישנו איזה מדריך כללי למוסכים של היצרן לגבי אך להחליף רכיבים במכוניות שלה או שהכל על בסיס נסיון?

2. חיפשתי באתר ללא הצלחה המלצות וקישורים למקומות בחו"ל לרכישת חלפים (לדוגא - חיישן טמפ', או טסות, או כל דבר שהוא אחר). לא מצאתי שום קישור חדש (רק מ 2004), האם יש שרשור בנושא? או המלצות ספציפיות לחנויות לחלפים?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נושא שפתתי לא מזמן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?518180-מד-דלק-ומד-טמפרטורה-מפסיקים-לעבוד-במקביל-בעת-נסיעה-ג-טה-דיזל-2007&highlight=bijos

חשמלאי הרכב איתו אני עובד בדק במחשב הרכב ומצא שכאשר הבעיה נוכחת, רק מד הטמפ' מראה שישנה בעיה. הוא מציע להחליף את מד הטמפ' ולראות(הוא מעריך ב 80% שכך הבעיה תחלוף). הענין שהסיפור כולל עבודה הוא סביב 600 ש"ח. היות והדבר נשמע לא מסובך -חשבתי לעשות זאת בעצמי.

העניין הוא שאני חדש בניין הזה - ורציתי להבין איך אני מגיע למספר הסידורי של רכיב ואם ישנה הדרכה (כזו שאני מניח שכל מוסכניק צריך) שמפרטת כיצד להגיע לחישן. בנוסף, מאיפה בחו"ל מזמינים חלפים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיישן טמפ' חיצונית מותקן בדרך כלל מאחורי הגריל הקידמי בצד ימין או שמאל. החלפתו קלה מאוד מכיוון שהוא תפוס עם קליפס לרדיאטור.

בדוק שהקונקטור מחובר לחיישן והחיווט אליו תקין.

מנסיוני בדרך כלל החיישן לא מתקלקל אלא אם בזמן שטיפת הרכב החיישן נרטב אז הוא מזייף במשך כמה שעות עד אשר הוא מתייבש.

אני מציע לך לקפוץ למוסך רון ולבצע איבחון ממוחשב מקצועי ולא להחליף חלקים סתם מכיוון שעלותם לא זולה. במקרה של חיישן טמפ' הוא אכן זול.

החיישן שמתאים לך ראה קישור.

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-VW-Seat-Skoda-Audi-External-Exterior-Temperature-Sensor-OE-No-8Z0820535-/261437428197?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3cdee291e5

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הי מרק,

תודה על התגובות המהירות.

איך ידעת למצוא את הרכיב המדוייק? (לדוגמא של ג'טה 2007 ולא 2010 או בכלל כיצד הגעת למספר הסידורי הנכון?)

איך אתה בוחן מהיכן לקנות את הרכיבים? פשוט מחפש באיביי כמו קניה של כל מוצר אחר?

האם הידע של היכן נמצא חיישן כזה ברכב הוא על בסיס נסיון בלבד או שיש דרך למצוא על כך אינפורמציה? אני מניח שעל כל רכב שיוצא מחברה צריך להגיע הסבר מפורט למוסכים, לא?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. קודם כול זה לא דיסקרטיות אלא התנהלות נכונה יותר מכיוון שגם חיפוש מק"ט מתאים לפעמים זה יכול לקחת כמה שעות למי שלא מכיר את התוכנה ETKA.

2. על-מנת לחפש מק"ט של חלק מסויים בתוכנת ETKA אתה צריך להבין ולהכיר את הרכב שברשותך וגם את המושגים השונים בתחום החשמל והמכניקה.

בקישור המצורף תוכל לחפש מק"ט לאחר שנרשמת לאתר.

http://www.vagcat.com/epc/

אני פשוט קיצרתי לך את הבלאגן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ייצרן הרכב לפעמים (לפעמים הרבה) משתמש בשרטוטים של גולף דור 5 בכדי להמחיש מיקום של רכיב מסויים כאשר המיקום דומה או/גם כאשר אין פירוט מעבר לשרטוט מסכן.

היום בעידן השרטוט הממוחשב והדמייה ממוחשבת של חלקי הרכב זה פחות קורה אבל קורה.

כן זה עדיין מרמז על מיקום החיישן בג'טה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3939 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...