Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה שלי רצתה לנסות להתאים עדשות מגע בפעם הראשונה.

היא הלכה לחנות אופטיקה ובה הוצעה לה בדיקת התאמה + הדרכה בחינם, בתמורה לביצוע עסקה עם העדשות.

לבסוף החליטה שאינה רוצה להתחייב לעסקה עם עדשות, ורוצה רק לנסות קודם כל לפני שתתחייב על משהו.

העלות - 250 ש"ח לבדיקת התאמה + הדרכה + זוג עדשות חודשיות + ביקורת אחרי שבועיים.

הובהר לחנות כי היא מעוניינת במרשם תוצאות הבדיקה.

ביום הבדיקה שכחה לבקש אותו, ולכן כשחזרה לביקורת, ביקשה, ואז ניתן לה רק המספר והצילינדר ללא הזווית של הצילינדר.

בלעדי הזווית - המרשם לא שווה כלום.

המוכר לא היה מוכן לתת את הנתון החסר, וברור לנו למה... (את המוכר הזה ראתה בפעם הראשונה)

השאלה היא, האם זה כשר?

או האם הוא מחוייב לתת לה את המרשם? (מתוקף חוק כזה או אחר)

היא התכוונה גם להסב משקפי שמש לאופטיות אצלו בחנות, אבל הוא הפסיד את הלקוחה שלו בעקבות המקרה...

פורסם

זה לא המקרה הראשון שאני שומע עליו (למען האמת גם לא המקרה ה-200), בו חנות מסוימת מסרבת לספק את זוית הצילינדר.

וברור גם למה, הם מעוניינים שתרכוש את כל מוצרי האופטיקה שלך מהם. כי הם עבדו בשביל למצוא את המרשם שלך.

אם באמת סיכמת עם מישהו בחנות שתקבל את תוצאות הבדיקה, תבקש לדבר עם אותו אדם שיעמוד במה שאמר.

בכל מקרה אם יש בידך חפיסה של עדשות, לא כתוב עליהם הנתון שאתה מבקש?

בעדשות מגע אני לא כ"כ מתמצא, אבל למיטב ידיעתי, כדי שזוית הצילינדר תישמר, עדשת המגע צריכה להיות מונחת בצורה מסויימת ללא תזוזה. וכדי שזה יקרה צריכה להיות בתחתית העדשה מעין משקולת שתשמור את צורת העדשה על העין. ואם כך, סביר להניח שזוית הצילינדר תהיה כתובה על האריזה.

האם בדקתם אפשרות להתאמת עדשות ללא צילינדר?

נתקלתי בלקוחות עם צילינדר נמוך שהביאו מרשם עבור עדשות מגע ועבור משקפיים, שהיה שונה בכך שבעדשות המגע האופטימטריסט העלה קצת במספר לעומת מרשם המשקפיים וביטל את הצילינדר. עדשות מגע ללא צילינדר גם יהיו זולות יותר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

היא קיבלה זוג עדשות יחיד, ולא חפיסה שלמה ולכן אין לה את המידות...

הצילינדר שלה די גבוה, ולכן היא חייבת צילינדר בעדשות.

ואתה צודק, יש מעין אזור עבה יותר בצורת סהר שאמור לשמור על זווית העדשה בעין, אבל רק אילו הייתי יכול למדוד את הזווית מתוך העדשה עצמה...

אולי כבר עדיף לה לקפוץ לרופא עיניים בקופ"ח, שיבדוק אותה ויתן לה במקום מרשם מדוייק?

פורסם

אתה צריך אופטימטריסט, לא רופא עיניים. ואתה צריך להבהיר שאתה מעוניין במרשם לעדשות מגע, ולא למשקפי ראיה. המרשמים שונים במיוחד במרשמים גבוהים.

תבדוק אם יש בקופה שלך שירות כזה.

תמיד גם תוכל לבצע בדיקה בצורה פרטית אצל אופטימטריסט.

פורסם (נערך)

צודק לחלוטין.

אבל אם סוכם שבתמורה לאותם 250 שקל ששולמו גם יקבלו את המרשם, אז מן הראוי שבחנות לא יתחמקו מכך.

מה גם שאני לא חושב שישחררו את המרשם בתמורה ל150 ש"ח כמו שהצעת.

רוב הרשתות הגדולות לא מוכנות לדבר מתחת ל250 שקל בימים אלו. אופטימטריסטים פרטיים כן עושים בדיקה בתמורה ל 50-200 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי matansab

פורסם

המרשם של עדשות מגע ועדשות למשקפיים שונה במקצת היות והם במרחק שונה מהרשתית.

המרשם קטן בערך בחצי מספר.

ובאמת אם יש צילינדר קטן (0.5), אפשר להגדיל את המספר ולבטל את הצילינדר. (כי עדשות יומיות מתחילות עם צילינדר של 0.75).

אני עשיתי עדשות יומיות ללא צלינדר, למרות שיש לי, אבל בכל מקרה עם משקפיים רואים יותר טוב. (בגלל הצילינדר).

ולשאלתך, האופטימיטריסט לא חייב לתת את המספר, אפילו לא בתשלום. זה מרגיז, אבל ככה זה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

האופטומטריסט בכלל לא חייב גם לתת לך משקפיים אבל אם הוא מכר לך כאלה אז הוא חייב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לה צילינדר בסביבות ה-1.5 לצערי, ולכן בעייתי לפצות על זה במספר.

ואכן, היא כבר שילמה 250 ש"ח (למי שפספס)

אבל, למה היא חייבת אופטומטריסט?

רופא עיניים בקופ"ח לא יכול לבצע בדיקה ולתת מרשם?

פורסם (נערך)

לא, לרופאי קופ״ח אין ציוד וזמן להתאמת משקפיים.

שמעתי שבאיכילוב עושים התאמת משקפיים בתשלום - לא מכיר אותם

ואפשר בחינם להיות שפן נסיונות בבית ספר לאופטיקאים

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם

בלי קשר ל'יד הנעלמה' של האופטימטריסט הנ"ל,

כל מה שקשור לאופטיקה תקנה בVISIONDIRECT חצי מחיר מהגנבים פה בארץ.

• תוכן חדש...