Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידת זיהוי קרבורטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פריק, אני כבר חודש לא ישן בלילות בגללך, נו אל תמתח אותנו, ותגלה לנו לאיזה קקמיקה שייך הקרבורטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
פריק, אני כבר חודש לא ישן בלילות בגללך, נו אל תמתח אותנו, ותגלה לנו לאיזה קקמיקה שייך הקרבורטור.

בברכה

צביקה

צביקה חשבתי שאתה הראשון שתדע.

אני חושב שדוקא אתה תיהיה מאוד מופתע מהתשובה!

מחר בלי נדר התעלומה תחשף.

חן.

פורסם

חן אני כולי דרוך, ומלא ציפיות, אולי תקדים להיום ,ושלח לי בפרטי את התשובה, אני אוהב להיות מופתע?!

בברכה ,ותודה מראש.

צביקה

פורסם

לדעתי שייך לאיזה ג'יפ ישן , מכיוון שישנם שני תאי מצוף ולכן הוא מיועד לעבוד בשיפועים .

אישית אינני מכיר , אך זה הכיוון , אולי של פורד משנת 42 .

ברור ששייך לרכב ישן - חדש לועי ואין משאבת תאוצה .

אילן

פורסם

אילן שלום רב !

אכן אתה צודק חלקית מדובר ברכב, בעל מנוע גדול, בעל שני תאי מצוף , המחוברים כנראה במשותף, דרך ציר משותף, וקיים מעבר דלק , בין שני תאי המצוף ומחט אחת בלבד בכניסה , בחלקו הקדמי בו ניתן לראות את צינור כניסת הדלק ממתכת.

מצד שני קיימת משאבת תאוצה, בחלקו העליון הקדמי, העובדת כמו משאבת תאוצה בגיפ, או בסובארו בעזרת בוכנה פנימית או משאבת תאוצה עם גומי בקצה, אשר דוחסת דלק דרך מעבר תחתון בתא המצוף כלפי מעלה לעבר שפריצר ההמוקם בחלקו העליון של הקרבורטור, אכן הגיוני שהקרבורטור בעל תא המצוף הכפול מיועד לשפועים חדים כלומר מדובר ברכב שטח או בטרקטור.

בברכה

צביקה

פורסם

טוב אז הקרבורטור הזה הוא משלנו תוצרת כחול לבן,כנראה משנות החמישים ,היה מיועד בעיקר לדגמי קרייזלר-דה סוטו ,דודג' ודומיהם.

החברה ישבה בנתניה,אין לי מידע נוסף על היצרן הזה ואני אשמח אם מישהו יכול לתת עוד אינפורמציה עליו.

חן.CAM00117 (1).jpg

פורסם

חן שלום רב !

ראשית תודה על התשובה ועל המידע שאכן מפליא אותי:

גם קרבורטור תוצרת כחול לבן.

גם חברה נתניתית, שהיא עיר מגורי.

וגם דה סוטו היה כמדומני מונית בשנות הששים, ולא זכור לי,רכבי דודג, עם קרבורטור כזה.

אודה לך אם תוכל לפקס את התמונה, ולהאיר את הכיתוב של החברה, שהיתה נתניתית לדברייך, ואני סקרן לדעת, היכן היא שכנה בנתניה, על ידי חיפוש בגוגל.

בברכה

צביקה

פורסם

כנראה שלא בנתניה, אלא בתל-אביב - רח' כפר גלעדי 43.

מתוך ספר הטלפונים:

Levyrator Carburator Mfg

Kefar Giladi 82 36 86

עודד

פורסם

אולי היה סניף גם בתל אביב בכל אופן עלה במוחי רעיון לפי מבנה הקרבורטור הזה שאולי הוא שימש גם לבנזין וגם לנפט ,כידוע מחיר הנפט בשנות החמישים היה זול מאוד ביחס לבנזין,ולכן יצרו את הקבורטור הנ"ל עבור המוניות באותה התקופה?

צביקה מה אתה אומר?יש מישהו שיכול לחזק את הטענה הזאת?

חן.

כנראה שלא בנתניה, אלא בתל-אביב - רח' כפר גלעדי 43.

מתוך ספר הטלפונים:

Levyrator Carburator Mfg

Kefar Giladi 82 36 86

פורסם

שימוש בנפט אפשרי, רק בדילול עם בנזין באוקטן 83, שהיה נפוץ באותה תקופה, עם נפט יש קשיים רבים בהתנעת מנוע בנזין, והריח עלול להבריח את הנוסעים בגלל הסירחון והעשן השחור, שנפלט מצינור הפליטה.

בברכה

צביקה

פורסם
שימוש בנפט אפשרי, רק בדילול עם בנזין באוקטן 83, שהיה נפוץ באותה תקופה, עם נפט יש קשיים רבים בהתנעת מנוע בנזין, והריח עלול להבריח את הנוסעים בגלל הסירחון והעשן השחור, שנפלט מצינור הפליטה.

בברכה

צביקה

גם טרקטורים , גם משאיות בנזין וגם ג'יפים מעולם לא היניעו בנפט.

תמיד היניעו בבנזין וכשהיה חם עברו לנפט.

אני לא מכיר קרבורטור "דו -דלקי" כזה אבל היו שני מיכלי דלק עם ברז בורר.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• תוכן חדש...