Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קודם כל התחדשתי לי בסאנדאון sa 12

כרגע יש לי שתי תיבות בבית רציתי שתגידו לי מי מהם מכוונת יותר נמוך, ? ומי יותר מתאימה לסאנדואן ?

התיבה עם הפורט הקידמי היא בערך 70 ליטר, והתיבה עם הפורט האחורי היא בערך 62 ליטר,

תודה

IMG_20140317_211743.jpgIMG_20140317_211725.jpgIMG_20140317_211736.jpgIMG_20140317_211731.jpg

פורסם

קודם כל תתחדש, אחלה בחירה על הסאב.

שנית, אני יודע שלא לפי בקשתך אבל אם כבר הבאת סאב עם הרבה פוטנציאל לעומת קיקר פשוט, למה לשים אותו בתוך תיבה ״מגעילה״ כזו?

100-150 שקל אצל נגר על חיתוך פלטות ויש לך תיבה מתאימה.

לשאלתך - התיבה עם הפורט האחורי כנראה מכוונת יותר נמוך. (הפורט ארוך יותר ונפח התיבה קטנה יותר)

פורסם

תודה דוויד ואשמח אם תוכן לעזור לי לתכנן תיבה ,

הורדתי מהאתר של סאנדאון מסמך כזה עם המלצה לתיבה, בשביל הסאב הנל.

אבל הכל כתוב שם באינצים ולא הבנתי כלום, אשמח אם תוכל להפנות אותי,

או לתת לי איזה קישר עם מידות מסודרות לסאב הזה, שיהיה מכוון כמה שיותר נמוך, תודה.

פורסם

המרה מאינץ לסמ , תכפיל ב 2.54 ותקבל סנטימטר.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

איזה סגנון מוזיקה אתה שומע? מה הספק ההגברה שיש לך? אי אפשר סתם לקחת נפח מומלץ מהיצרן ולצפות לתוצאה טובה הן מחינת עוצמה והפקת תדרים.

דרוש תכנון קפדני יותר.

פורסם

שומע בעיקר שחורה decaf קצת רוק קצת מזרחית

הגברה שיש לי זה מגבר מונו של היפוניקס ברוטוס 1200 מוצהר 1200 ב1 אוהם אבל מוציא בערך 900 850 rms

הסאב מחובר ב1 אוהם

פורסם (נערך)

ערב טוב . תכננו לך תיבה בנפח של 45.72 ליטר עם טיוניינג של 28 הרץ בצורת טרפז כאשר הבסיס התחתון יהיה באורך של 40 סמ הבסיס העליון באורך של 30 סמ הגובה של התיבה יהיה 32 סמ והרוחב שלה הוא 57 סמ . את הפורט תמקם בצידה של התיבה הקוטר שלו הוא שלוש אינצ"(צינור אינסטלציה פלסטיק 3 אינצ") באורך של 38 סמ . כך תקבל בס נמוך בעוצמה חזקה יחסית . בהצלחה .

עריכה אחרונה על ידי Sound Knowledge
פורסם

השטח פורט קטן מידי, והנפח גם קטן. ממליץ על נפח לכיוון ה60 ליטר ופורט בקוטר של לפחות 4״.

אמנם הסאב מוצהר 600 וואט אבל יכול לקחת 1200 וואט כל היום.

הוא לא ינגן את איזור ה30 הרץ עם עוצמה בנפח שהוצע.

פורסם

המלצת יצרן זה בסיס התחלתי מאוד כללי.

כל תיבה שבניתי ע״פ המלצות יצרן נתנה ביצועים מאוד ממוצעים, ואף פחות.

מהנסיון האישי שלי, יותר נפח ויותר שטח פורט נותנים תוצאה הרבה יותר טובה.

כרגע ברכב שלי סאב 12״ של חברת TC Sounds מדגם TC2000 בתיבה עם נפח נטו של 2.7 קיוביק פיט, מכוון ל29 הרץ עם שטח פורט ביחס של 1:14 והנמוכים מאוד חזקים, הקבין גיין תורם להגברת הגבוהים ככה שיש לי ריספונס יחסית לינארי שנוטה לכיוון הנמוכים.

תוכנות זה טוב ויפה, אבל אי אפשר לקבל עקומת היענות מציאותית.

פורסם

תיכנון תיבה הוא מדע מדויק ולא ניחושים . על סמך הניסיון שלנו עם התוכנה הזו למעלה מעשר שנים התוצאות מצוינות אשר אימתו את התאוריה למציאות .

פורסם (נערך)

זה לא מניחושים, זה מנסיון.

בדקם פעם איך מיקום התיבה, או מיקום הפורט משפיע על העוצמה? איך נפח ושטח פורט משפיע דרסטית על הרול אוף של התיבה?

לתוכנה אין אוזניים, התוכנה לא לוקחת בחשבון את הפיק של הרכב הספציפי, את שינויי הטמפרטורה, את הלחץ הברומטרי או אם חלון הנוסע פתוח או סגור ובכלל - איפה ממוקם המאזין.

פורט 3״ יפיק המון רעשי פורט, הנפח הקטן יפיק רול אף חד. לנגן 28 הרץ לא תהיה בעיה, העוצמה לא תהיה חזקה כמו 50 הרץ (שיהיה מאוד דומיננטי). את סגנון המוזיקה Decaf אתה מכיר? זה משהו שאני הצגתי לקהילה פה. אני בטוח שלא שמעת על זה עד היום.

אני חייב לציין שהנפח שהצעתם לא תואם את המלצת היצרן, אלא רק הF3 שציינתם תואם.

סאנדאון ממליץ

2 קיוביק פיט

פורט מכוון ל 35 הרץ שיפיק F3 של 28 הרץ

לא צויין פה גודל פורט

לכן ההצהרה שלך אינה מדוייקת.

עריכה אחרונה על ידי ReZ0

פורסם

קודם כל, תודה רבה לשנייכם!

דיוויד אשמח אם תביא לי מידות לתיבה שאתה ממליץ, האוטו הוא סוזוקי בלנו 96

אורך, בסיס ,גובה, עומק, קוטר פורט, מיקום פורט, ואורך פורט,

פורסם

זה יצטרך לחכות קצת, יש לי כמה אנשים שמחכים לתכנונים ואני כרגע לקראת סוף פסיכומטרי אז הזמן מאוד מוגבל, אם אחרי ה13.4 אתה עדיין מעוניין תיצור איתי קשר

• תוכן חדש...