Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכאטרוניק זה לא גיר.

קראתי שוב את השתלשלות העניינים. לא נתקלתי בהחלפת גיר, "רק" מנוע...

קבל חידוד - אני מכיר עוד אנשים שהיו להם תקלות בגיר. לא בהכרח החלפה של גיר, מצמדים או מכטרוניקס. תקלות שדרשו כניסה למוסך והחלפה של חלק כזה או אחר בתקופה בה הרכב היה חדש יחסית.

אי אפשר להגיד רכב מעולה, רק גיר ומנוע גרועים, או רכב נהדר, כשהוא נוסע (מה שפעם היו אומרים על אלפות ישנות).

זה באמת משהו שתלוי בהגרדה שלך לרכב נהדר.

מבחינת דודה שלי האוקטביה היא אכן מכונית נהדרת כי היא מתאימה כמו כפפה לדרישות שלה. זה שבמהלך השנתיים הראשונות על הכביש היא נדרשה להיכנס פעמיים למוסך בגלל תקלה היה משהו נסבל. בדיוק כמו שמבחינתך המוסו הוא רכב נהדר למרות שהוא לא חף מחסרונות.

וזה עוד לפני שדיברנו על זה שאם דודה שלך לא הייתה דודה שלך, ה"שרות המצוין" היו משחילים אותה ב 20K ש"ח כמו שהם עושים לרבים אחרים שלא צריכים לשלם גרוש שחוק.

אם זה לא היה ברור מההודעה הראשונה שלי, אז למרות שהייתי איתה בקשר טלפוני צמוד לא הייתי מעורב בצורה אקטיבית בסיפור.

כן, איפשהו באחת המגירות במשרד יש לי את כרטיס הביקור של מנהל חטיבת סקודה בישראל ויכולתי להרים לו טלפון או לשלוח לו מייל. זה לא קרה.

בכוונה אמרתי לה שאני לא רוצה להתערב כל עוד דברים זזים ועובדה שבסוף הם זזו לכיוון כללי לא רע בכלל (לדעתי). אם היו בעיות בוודאי שהייתי מנסה לערב את הגורמים הרלוונטים בצ'מפיון אבל כדרך לחיים אני מאמין שכל זמן שאפשר ללכת בדרך המלך לא צריך להפעיל קומבינות. אני מעדיף לשמור אותן למקרים בעייתים באמת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

עליהום?

אם היה רק רכבים עם TSI וDSG הייתי מעדיף להשאר עם הקוואליר החבוטה שלי, לפחות כשהיא יוצאת מהמוסך אני יכול להקיף את כל הארץ במשך שנה לפחות.

רכב חדש שנכנס למוסך ולא בשביל טיפול תקופתי, זה גרוע מאוד, איך שלא תציג את זה.

שהדודה תיהיה בריאה.

אם כבר ואגית עם דרישה לגיר אוטומט, לדעתי עדיף לשלם יותר ולקחת TDI עם DSG6, הם שורדים הרבה יותר טוב מהTSI למיניהם.

למי שאמר ש"עד שהרכבים הללו יהיו אמינים".

יקח הרבה זמן לדעתי.

כל פעם שנפתח שרשור כלשהו בפורום הטכני אני נדהם כמה טכנולוגיה ותחכום יש ברכבים האלה.

מה לעשות, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

יש מחיר לכל הביצועים, צריכת דלק מצויינת, גיר משובח, יש מחיר לכל זה, רק מזל שהרכב באחריות\אחריות של רצון טוב.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

השאלה היא לא איך עזרת לה או לא, או מה היה ביכולתך לעשות.

השאלה היא(ויש עליה תשובה ברורה), מה היה קורה אם דודתך כלל לא הייתה דודתך והייתה כמו רבים אחרים, מין לקוח צייתן שכזה.

הרי רצו לגבות ממנה 20K ש"ח, לא?

בנוגע לבחירה ברכב,

לכל רכב יש רשימת מגרעות ויתרונות, זה ברור.

כל רוכש פוטנציאלי מוכן לחיות עם מגרעות מסוימות כל עוד הערך המוסף גבוהה וסעיף האמינות לא משמעותי (צרפתיות לדורותיהן).

אני לא מכיר את רוכש הרכב הפוטנציאלי שמוכן לקנות רכב שמראש אומרים לו "קח בחשבון שבשנתיים הראשונות תחליף פעמיים מכלולים משמעותיים בגיר, תחליף פעם אחת מנוע ויהיו עוד שלל תקלות למינהן.

אתה יודע מה, סתם לקטע, שאל את הדודה אם היא תקנה עוד פעם סקודה אוקטביה או כל שילוב כזה של TSI+DSG.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

וכל הנ״ל ידוע וכבר פורסם בפורום, זאת רק דוגמא נוספת.

קריאת ריקול לשרשרת התזמון הייתה מונעת את אי הנעימויות הללו ואת הכתמת הטכנולוגיה ורכבי פולקסווגן והקבוצה (טויוטה בסופו של דבר לא נפגעה מקריאות הריקול הרבות שהוציאה) ואם כבר צ׳מפיון בחרו בשיטת מצליח ולתקן רק בעקבות רעשים מקדימים מהמנוע, שדודה שלך בטח לא שמעה, אז הם היו צריכים לצפות שבחלק מהמקרים יהיו תקלות ממש ובמקרים אלו הם היו צריכים להציע מייד השתתפות מלאה בכל עלויות הטיפול ולא רק בהתאם לכושר המיקוח של הלקוח, שזה המשך של שיטת המצליח המקורית.

עדיין לא למדו שם בצ׳מפיון ו/או בפולקסווגן מה זה שירות לקוחות.

ודרך אגב אני מאלו שכן עושים הפרדה בין פרמטרים הנוגעים לתכונות הרכב עצמו לבין פרמטרים כלכליים נלווים והנובעים מצריכת דלק, מאמינות וירידת ערך.

מבחינת הפרמטרים הנוגעים לרכב עצמו, אין ספק שמדובר ברכבים מצויינים, מבחינת הפרמטר של אמינות אין ספק שיש בעיות אמינות ידועות במנועי ה- tsi וגירי ה- dsg, אבל מדובר בבעיות שככל הנראה הצליחו להתגבר עליהם או שיכולים להתגבר עליהם (וכאמור מתוך מדיניות לא מבוצעות ריקול, אלא התיקון מתבצע רק עקב תלונות לקוחות או כאשר מתרחשות תקלות בפועל, או במסגרת קריאות שירות או כל שם אחר, אינני מבין בהגדרות המדוייקות) ובדור המנועים והגירים החדשים בוודאי יהיה תמוה מאד אם לא הצליחו בנ״ל.

מה שברור הוא שבקרת האיכות של פולקסווגן מאד לקויה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
הרי רצו לגבות ממנה 20K ש"ח, לא?

הם לא יכולים לגבות, הם יכולים לתת הצעת מחיר או לדרוש תשלום, ושוב אני שואל -

נראה לכם שלקוח ישראלי טיפוסי ישלם על רכב שבאחריות בגלל שככה אמרו במוסך?

אני עובד עם לקוחות שאין להם מושג מה זה מחשב או אינטרנט - הם לא פראיירים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)

לדודה שלי יש סקודה אוקטביה מודל 2011, מנוע 1.2TSI וגיר DSG.

כבר אחרי המשפט הנ"ל הבנתי לאיפה השרשור הזה הולך. כמה מפתיע...

תסלחו לי חברי הפורום, כל מי שרוכש רכב מקבוצת פולקסווגן עם מנוע TSI וגיר DSG שם את כספו על קרן הצבי, נקודה!

בשנת 2008 לקחתי את אמי וקנינו את הפאביה 1.6 המאובזרת עם גיר אוטומט רגיל 6 הילוכים. היא רצתה רכב, ולא ידעה שיש בכלל רכב כזה. היה חדש יחסית בארץ, רק כמה חודשים קודם התחיל השיווק.

הרכב כבר שווה 50K ש"ח מתוך 104K ש"ח שהוא עלה אז, ונמצא עוד מעט 6 שנים על הכביש. מאז אמי כבר הספיקה לצאת לפנסיה ואני אימצתי את הרכב אליי, אך היא מידי פעם נוסעת בו נסיעות קצרות בתוך העיר. בקיצור, היא רואה מידי פעם פרסומות בעיתונים על VAG חדשה, צ'מפיון שולחים הודעות טקסט לנייד שלה על הנחות והטבות של ימי מכירות וטרייד אין בתנאים מועדפים.

כל הזמן היא אומרת לי "אולי נלך רק לראות", "אולי יתנו לנו טרייד אין".

אני תמיד אומר לה את המשפט הבא: "לא נוסעים אפילו לראות רכב שיודעים מראש שהוא בעייתי, גם אם הסוכנות נמצאת רק 10 ק"מ מהבית". לא יקרה מצב, בשום אופן, שרכב עם מנוע TSI וגיר DSG יחליף רכב כמו פאביה 1.6 אוט' מ2008. זה רכב משעמם, נפוץ, לא ספורטיבי... הכל נכון. אבל! רכב אמין, ואמין מאוד.

מי שמשעמם לו, יש לו עודף זמן לבלות במוסכים או שמקבל את הדבר הזה (הרכב הזה) בליסינג, מוזמן לקנות. לא האזרח הנורמטיבי שלא מבין כלום במכוניות. אין צורך להיתקע עם רכב חדש או כמעט חדש 4 פעמים בצורה כזאת שתשבית את כל הרכב.

הפאביה שלי עברה 67.5K ק"מ בלי ציוץ מכאני או חשמלי אחד (בעצם נשרפה נורת בלם אחורית ימין והחלפתי). גם לא נדלקה אף פעם שום נורה בלוח שעונים (אם להוציא את נורת TPM בגלל בורג בגלגל).

אני קורא פה על רכבים תקועים, גירים ומנועים גמורים, נורת CPE שעובדת שעות נוספות... למה אתם עושים את זה לעצמכם? מספיק להיות פראיירים.

אין לי שום דבר נגד היבואן הזה או כל יבואן בארץ, כל אחד עושה את העבודה שלו. אבל במקרה הזה מדובר ברכבים גרועים, אנחנו אשמים בזה?

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)
כבר אחרי המשפט הנ"ל הבנתי לאיפה השרשור הזה הולך. כמה מפתיע...

תסלחו לי חברי הפורום, כל מי שרוכש רכב מקבוצת פולקסווגן עם מנוע TSI וגיר DSG שם את כספו על קרן הצבי, נקודה!

בשנת 2008 לקחתי את אמי וקנינו את הפאביה 1.6 המאובזרת עם גיר אוטומט רגיל 6 הילוכים. היא רצתה רכב, ולא ידעה שיש בכלל רכב כזה. היה חדש יחסית בארץ, רק כמה חודשים קודם התחיל השיווק.

אני קורא פה על רכבים תקועים, גירים ומנועים גמורים, נורת CPE שעובדת שעות נוספות... למה אתם עושים את זה לעצמכם? מספיק להיות פראיירים.

אין לי שום דבר נגד היבואן הזה או כל יבואן בארץ, כל אחד עושה את העבודה שלו. אבל במקרה הזה מדובר ברכבים גרועים, אנחנו אשמים בזה?

מהסיבה שכבר לא מוכרים או בקרוב יפסיקו למכור רכבים נורמאלים.

כולם עוברים למילה טורבו ורובוטי, מעניין אותי מה יגיע קודם, השלב שהשילוב יהיה אמין או השלב שיחזרו למנועים אטמוספרים 16v הזרקה וגיר פלנטרי פשוט.

פורסם

למה בכל זאת קונים את ה VAGיות שמצויידות ב TSI+DSG ?

כי אף יצרן לא מצא קומבינצייה טובה יותר, נקודה.

האוקטביה הקודמת היתה הטובה במשפחתיות, וגם היום אין אף משפחתית טובה ממנה, למרות שבינתיים הוחלפה.

עם כל הביקורת על צ'מפיון, אני עוד לא שמעתי על לקוחות ששילמו מכיסם עבור תיקון ה DSG.

גם אני בדעה שאסור להפוך את הלקוחות לשפני ניסיונות, ואסור להוציא לשוק מוצר לא בשל.

שבוע שעבר קיבלתי איביזה TSI כרכב חלופי, והמעבר מהסוניק אליה היה כמו מעבר מחושה בדואית לוילה תלת מפלסית, לא פחות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

רכבים מצויינים אין מה לדבר, נהגתי לא פעם על השילוב הזה ונהנתי מאוד.

אבל אני לא יוציא ממיטב כספי על רכב כזה בחיים.

אני לא רוצה רכב בן 3 (ופחות) שפתאום מדליק לי מנורה כלשהי ומשבית את עצמו לכמה ימים במוסך, זה עוגמת נפש גם אם הלקוח בסופו של דבר לא משלם על זה.

פורסם
אני תמיד אומר לה את המשפט הבא: "לא נוסעים אפילו לראות רכב שיודעים מראש שהוא בעייתי, גם אם הסוכנות נמצאת רק 10 ק"מ מהבית". לא יקרה מצב, בשום אופן, שרכב עם מנוע TSI וגיר DSG יחליף רכב כמו פאביה 1.6 אוט' מ2008. זה רכב משעמם, נפוץ, לא ספורטיבי... הכל נכון. אבל! רכב אמין, ואמין מאוד.

קנית את הפאביה עם גיר 6 הילוכים בידיעה שהגירים 4 הילוכים הקודמים שובקים חיים ב-100K ק"מ?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אין מה לעשות, תקנות זיהום האוויר גרמו לפיתוח מואץ של פתרונות, שמצד אחד יקנו חסכון ומצד שני ביצועים טובים, ובכל משולב במשקל עצמי גבוה יחסית בשל הדרישה לבטיחות גבוהה ככל האפשר.

כמו שבעבר פחדו מהזרקות דלק והצתה אלקטרונית, גם על הבעיות כאן יתגברו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כי הייתה אחריות של 5 שנים על הגיר,בוא ניראה מה יהיה אחרי זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
קנית את הפאביה עם גיר 6 הילוכים בידיעה שהגירים 4 הילוכים הקודמים שובקים חיים ב-100K ק"מ?

גיר אוטומט רגיל לא הולך ב- 100K ק"מ, וגם אם כן זה ק"מ מכובד כדי לקחת את הרכב לשיפוץ גיר, ולא להרגיש שדפקו אותי ע"י קניית מוצר לא בשל לשימוש המוני.

אין מה לעשות, תקנות זיהום האוויר גרמו לפיתוח מואץ של פתרונות, שמצד אחד יקנו חסכון ומצד שני ביצועים טובים, ובכל משולב במשקל עצמי גבוה יחסית בשל הדרישה לבטיחות גבוהה ככל האפשר.

כמו שבעבר פחדו מהזרקות דלק והצתה אלקטרונית, גם על הבעיות כאן יתגברו.

טוב, לא יכלו להשתמש לעד בקרבורטור וצ'וק.

פה יש יצרנים שהתגברו יפה על בעיית זיהום האוויר ועדיין משתמשים במנועים אטמוספריים וגירים אוטומטיים לא רובוטיים, שהנמכרות ביותר במדינה הן יונדאי, מאזדה, טויוטה...

בטוח שיתגברו על הבעיות מתישהו, אבל המינימום הוא לא לאלץ את הלקוחות להיות שפני ניסיונות. גם אחרי שגילו את הבעיות, המינ' זה לתת אחריות של 7 שנים על מנוע וגיר.

פורסם

אני מכרתי לפני שנה גולף 1.4 TSI שנת 2008 עם גיר DSG 6. הרכב היה עם 40,000 ק''מ! וטופל מיומו הראשון במוסכי היבואן!

היו לי לא מעט תקלות, אבל זה לא הסיפור. הבחור שקנה ממני את הרכב נסע בדיוק 10,000 ק''מ עד שהלך לו המכתרוניק! הוא שילם 5000 ש''ח!

הוא לא בפורום! כנראה שאם היה בפורום היה דורש השתתפות. אז זה מה שקורה למי שלא יודע!

C4 1.6 thp exclusive Made in France- Prefected in my garage

• תוכן חדש...