Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היות ואני סטודנט ונוסע 4 פעמים בשבוע מנתניה לאריאל וחזרה - כ500~ ק''מ בשבוע, הגעתי למסקנה שאני חייב להחליף את הפוקוס שלי.

יש לי פוקוס 2008 1.6 עם 100K ק''מ. רכב כבד ולא ככ עוזר לי בחיסכון.

קיבלתי הצעת טרייד אין לגבי:

1, פיאט פונטו גרנדה מנוע 1.3 ידני שנת 2011 עם 108K ק''מ יד 1 בתמורת תוספת של 8000 שקל.

2. סוזוקי אלטו מנוע 1.0 גיר ידני עם 70K ק''מ יד 2 גם שנת 2011 בתמורת תוספת של 4000 ש''ח.

הנני זקוק לעזרתכם בבחירה. אני מחפש רכב אמין ככל האפשר מבין השניים, נוח יחסית אך לא חובה, חיסכון הוא גולת הכותרת ושיסחוב טרמפיסטים בעליות של אריאל.

תודה רבה! ואשמח אם אקבל תשובתכם בהקדם האפשרי!

פורסם

לדעתי לסטודנט חיסכון בדלק זה דבר חשוב ועוד אתה נוסע כ 2000 קמ בחודש. לדעתי תיקח את האלטו היא מאוד חסכונית אבל אולי תתקשה מעט בעליות עם אוטו מלא.

פורסם

אני לא יודעת כמה שווה הפוקוס שלך, ככה שקשה לדעת מה השווי נטו של הרכבים שהציעו לך כדי להשוות.

בכל אופן, לגבי הגרנדה, לא הבנתי אם מדובר במנוע 1.2 או 1.4, הניסוח המתחמק של 1.3 עושה רושם שמדובר ב1.2 הפחות מומלץ, גם האקזמפלר המדובר עם ק"מ מאוד גבוה, הייתי מוותרת.

אם פיאט זה הכיוון שלך, אז אני ממליצה לך להתמקד בפונטו איבו ולא בפונטו גרנדה. החל מ2010 רוב הגרנדה היו בעיקר ליסינג\השכרה, הן הגיעו ברמת גימור הנמוכה ביותר עם 2 כריות בלבד, לעומת האיבו באותן שנים שהגיעו עם 7 כריות אוויר אפילו בדגם הבסיסי, בנוסף הן מציעות מע' מקורית, שליטה מההגה, עיצוב יפה יותר.

מבחינת הצרכים שלך, תצפה לצריכת דלק של 1:14 בנסיעה רגועה יחסית. מנוע 1.4 עם 77 כ"ס לא ממש אוהב עליות, אבל מתמודד איתן לא רע בסה"כ. על כביש מהיר מרגיש נעים ושקט, מבחינת טרמפיסטים, מרווח הרגליים ליושבים מאחורה מפתיע לטובה.

בקשר לאלטו, אין לי ניסיון עם הרכב מעבר לכמה נסיעות קצרות עם חברה שמחזיקה אחת. מדובר ברכב מאוד פשוט וצפוף, הרגשה בנסיעה בתוך העיר לא ממש נעימה, לא יצא לי לבלות בו על כביש מהיר. לזכותו יאמר שהוא חסכוני מאוד ונחשב לאמין.

אם אתה מתעניין בקטגוריית המיני, יש את שברולט ספארק ששווה התייחסות. מנוע 1.2, 6 כריות אוויר, עיצוב פנים נעים, בנסיעה מרגישה יותר נעימה מהאלטו. בטרייד אין של שברולט המחירים מתחילים מ40K לשנת 2011, בין המוכרים הפרטיים כנראה שתצליח למצוא מחירים יותר אטרקטיביים.

שאלה לקינוח, מה צריכת הדלק של הפורד? כמה זמן נשאר לך עד לסיום הלימודים?

אולי כדאי לעשות חשבון ולראות האם ההחלפה כדאית כלכלית או לא.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

האלטו בעל נסועה גבוהה יחסית לשנתון ואני תוהה לגבי טיב הבעלות עליה ועד כמה היטיב עמה. בכל אופן, אתה תוסיף כסף כדי להחליף רכב בחמור פחות בטיחותי ונוח שצריך לסחוב טרמפיסטים.

באשר לפונטו, בשנה הזו אני מכיר 1.4 ידני לא נפוץ עם 77 סוסים או 1.2 ידני עם שישים סוסים לערך, נדמה לי שאם האלטו היא חמור, זו בהחלט עגלה.

אלה המימצאים, מה ההצעות?

אם אלו טרמפיסטים קבועים, שיתכבדו להשתתף בהוצאות הדלק, הוצאות בגינן אתה שוקל החלפה לרכב נחות בתוספת מחיר.

אפשרות נוספת היא נסיון לרכז את הלימודים בסמסטר הבא בשלושה ימים לשם צמצום הוצאות.

מאידך, אם הכוון הוא הפוך- הכבדה עתידית בנטל הלמודים, אולי כדאי לשקול מעונות?

אם בכ"ז תרכוש בטרייד, בדוק היטב את הרכב כדי לא לשלם שכר לימוד מופקע בעניין.

פורסם

תודה למגיבים.

אז ככה, על הרכב שלי אני מקבל ממגרש מסוים 45,000 ש''ח בתנאי שאני רוכש את אחד הרכבים המוזכרים בפתיחת הנושא.

לגבי הנסועה הנוכחית שלי, זה ככה:

נוסע 4 פעמים בשבוע, אוסף בממוצע 5 טרמפיסטים הלוך וחזור, כשהמחיר הוא 15 ש''ח לאדם, סה''כ 75 ש''ח ליום נסיעה.

הדרך היא 150 ק''מ כל יום נסיעה בקרוב, כלומר במידה והרכב נוסע כ-12 ק''מ על ליטר דלק, זה 8.33 ליטר ל100 ק''מ, יוצא לי לבזבז כ12.5 ליטר על נסיעה.

שזה כ90 ש''ח.

התחלתי רק עכשיו את לימודיי, והזמן שנותר לי הוא כ4 וחצי שנים.

פורסם

אם הפוקוס שלך אמינה, לא עושה בעיות וכל מה שאתה רוצה זה להוריד צריכת דלק מ 1/12 ל 1/14, אני לא חושב שהחלפת הרכב תהיה כלכלית.

הייתי ממליץ לך ללכת בכיוון קצת אחר- להשקיע קצת בפרסום להגדלת מספר טרמפיסטים מצד אחד והעלאת דמי שותפות ל-20 ₪ כדי לתמחר השתתפות לא רק בדלק אלא גם בתחזוקה. לדעתי תוספת של 5 ₪ לא משמעותית אם אין להם פתרון אחר זול יותר.

פורסם

נחום, כתבת שאתה מקבל על הפוקוס 45, אתה לא.

אתה נדרש להוסיף 4000 עבור אלטו 2011 יד שנייה עם נסועה גבוהה, ודאי לרכב זה, משמע- כביכול אתה רוכש אלטו כזו ב49, כמדומני חדשה עולה55.

הגיוני? לא.

אז מה הרעיון? לתת לך תחושה טובה שאתה מקבל 45 על פוקוס.

אתה מקבל יופי של שעור בנתניה, למה להרחיק לשעורים באריאל?

פורסם
תודה למגיבים.

אז ככה, על הרכב שלי אני מקבל ממגרש מסוים 45,000 ש''ח בתנאי שאני רוכש את אחד הרכבים המוזכרים בפתיחת הנושא.

לגבי הנסועה הנוכחית שלי, זה ככה:

נוסע 4 פעמים בשבוע, אוסף בממוצע 5 טרמפיסטים הלוך וחזור, כשהמחיר הוא 15 ש''ח לאדם, סה''כ 75 ש''ח ליום נסיעה.

הדרך היא 150 ק''מ כל יום נסיעה בקרוב, כלומר במידה והרכב נוסע כ-12 ק''מ על ליטר דלק, זה 8.33 ליטר ל100 ק''מ, יוצא לי לבזבז כ12.5 ליטר על נסיעה.

שזה כ90 ש''ח.

התחלתי רק עכשיו את לימודיי, והזמן שנותר לי הוא כ4 וחצי שנים.

1. אם הם מבקשים ממך 53 על פונטו גרנדה עם יותר מ100K ק"מ 2011, זאת גנבה לאור יום. לא רואה איך הרכב הזה שווה בפועל יותר מ40 (מחירון לוי יצחק עם שקלול ק"מ 40950, כל חודש עליה על הכביש שווה 300 ש"ח, מצד שני בטח יש עבר ליסינג. גם השוק של הדגם הזה לא חזק במיוחד) ככה שאתה כנראה מקבל באיזור ה30 על הרכב שלך.

2. אם היום אתה יכול לקחת 3 טרמפיסטים בכיוון בכיף, עם אלטו זה יהיה קצת צפוף (היום אתה יכול גם 4 טרמפיסטים, אבל אני יודעת שהחבר'ה בלוחות רגישים לזה ובצדק).

15 ש"ח לכיוון זאת העלות המקובלת בלוח? יש מקום להעלות ל20 או שזה קצת מוגזם?

3. במצב הנוכחי אתה משלם בערך 15 ש"ח על דלק ביום, 60 ש"ח בשבוע. אם אתה לוקח רכב שיעשה 1:14, עם אותו מחיר לטרמפיסטים, אז אתה תחסוך 10 ש"ח ביום, 40 ש"ח בשבוע בערך 500 ש"ח בסמסטר. תבדוק עלויות טסט וביטוח לרכב קטן יותר ותראה אם כל נושא ההחלפה משתלם לך או שתקזז את עלות ההחלפה רק בסוף התואר.

אם ההחלפה אכן משתלמת והרכב שלך במצב טוב, אני חושבת שעדיף לך למכור אותו לבד ואז עם המזומן לחפש רכב בלי להיות תלוי במגרשים וההצעות הלא ממש ארקטיביות שלהם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מה לגבי הסבה לגז?

ההסבה תעלה 8000-10000 ש"ח ותגזול מקום בתא המטען, אך חיסכון של בערך שליש מהוצאות הדלק יחזיר את ההשקה בהתקנה תוך פחות משנתיים בק"מ כמו שלך.

כך תוכל להישאר עם רכב נוח, מרווח ובטוח, תוכל להמשיך לקחת טרמפיסטים בכיף ולחסוך.

פורסם

תודה רבה למגיבים.

מור, את בהחלט צודקת בעניין ההחלפה הלא אטרקטיבית הזו, לאחר שבדקתי שבפועל אני מפסיד כסף ומקבל עגלה במקום הרכב שלי.

בלוחות אכן העלות היא 15 ש''ח מכביש החוף ו20 ש''ח מכביש 6.

כנראה שאפזול יותר לכיוון ההסבה לגז, למרות שגם אז קשה לי לחשב את החיסכון שלי.

למישהו יש ניסיון עם הסבה לגז ברכב הזה או שזה סיפור מעולם אחר?

האם באמת משתלם לי?

• תוכן חדש...