Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לפני שבוע הרכב עבר תאונה ובעקבות כך כבר לא יחזור ליסוע עוד לצערי. היות ומדובר על רכב שנסע 240K על גפ"מ (המערכת הותקנה ב 110K הרכב עבר סה"כ 353K), אני מרגיש צורך לשתף בחוויות. המערכת עלתה בערך 6000 ש"ח. צריכת דלק (לאחר הפחתה משוערת של כמות הבנזין שנצרכת עד שהמנוע מתחמם) הייתה 13-14 ק"מ לליטר (הרוב מחוץ לעיר). לאורך השנים, הפער במחיר בין בנזין לגז היה בערך 3 ש"ח. ניקח את מס' הק"מ (240K) ונחלק בצריכה הממוצעת (13) ונקבל בחישוב גס 18,500 ליטר, שהם בגדול כמות הגז שהרכב צרך לאורך השנים. את הכמות הזו נכפיל ב 3 שקלים שחסכתי לעומת בנזין ונקבל 18,500*3= 55,500 ש"ח. סכום נאה לכל הדעות. בעידן של יוקר מחייה גבוה זו נק' למחשבה.. הדבר הבא - אחזקה: פילטרים - במערכת גז קיימים 2 את שניהם החלפתי בערך כל 50K - עלות 150 ש"ח. 5 החלפות הם 750 ש"ח. תיקונים. נכון, לא הכל ורוד - לאחר 100K הרכב החל לרעוד בסרק, במקרים דחופים אפילו להיכבות! לאחר מחקרים בנושא הפתרון נמצא - כיוון שסתומים. לא נכנס לפן הטכני, בגדול זה תופעת לוואי של הגפ"מ. הדבר חוזר (לפחות ברכב שלי) כל 100K, העלות 200 ש"ח. לאורך השנים עשיתי פעמיים כיוון שסתומים 2*200=400 ש"ח. תיקון נוסף - מזרק של מערכת הגז - בקיצור עלות 100 ש"ח. סה"כ אחזקה ותיקונים עבור מערכת גפ"מ - 750+400+100=1250 ש"ח. לאתר את הבעיה של כיוון השסתומים לא היה קל ולכן גזל לא מעט זמן, אבל אין כחם כבעל ניסיון - עכשיו אני לקראת רכישה של מערכת גפ"מ לרכב הבא עם הרבה יותר שקט נפשי. אם יש למישהו שאלות אשמח לעזור - [email protected]

פורסם

סיכום אינפורמטיבי וממצה!

האם ברכב הייתה משמנת?

היכן התקנת?

אצלי מגאן מוסבת. הלוואי עלי צריכה כמו שלך...אני לא מצליח לרדת מ1 ל 10..גם מחוץ לעיר. מה אופי הנסיעות שלך? (מהירות, תנאי כביש, מזגן,עומס בררב..)

פורסם

המערכת הותקנה "מוביל בגז" בשנת 2006 ללא משמנת

מן הסתם שתצרוכת כזאת מתקבלת בנסיעות מחוץ לעיר - במקרה שלי אשקלון - ראשל"צ

רוב הזמן עם עם מזגן, משתדל לא לעבור את ה 3K בתאוצות

בכביש פתוח נוסע 110 (ע"פ המהירות המותרת בחוק כמובן)

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
המערכת הותקנה "מוביל בגז" בשנת 2006 ללא משמנת

מן הסתם שתצרוכת כזאת מתקבלת בנסיעות מחוץ לעיר - במקרה שלי אשקלון - ראשל"צ

רוב הזמן עם עם מזגן, משתדל לא לעבור את ה 3K בתאוצות

בכביש פתוח נוסע 110 (ע"פ המהירות המותרת בחוק כמובן)

מה הצריכה ללא גפ"מ?

• תוכן חדש...