Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפגנה בעזרת השם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או קי אתם צודקים נכנעתי.

שתבינו שאמש כשכתבתי את תגובותי ישב ליידי ה"חברותא"שלי, בחור צעיר ומקסים, מ"פ בגולני במילואים, עו"ד מצליח בהווה, שחזר בתשובה לפני כמה שנים.

הוא ראה אותי מקליד במרץ, ואמר לי: "עזוב אותך, הם לא רוצים לשמוע. צא מזה".

בהצלחה לכם עם המרמור, אתם צודקים, אלופים חכמים ונבונים.

תמשיכו להתווכח בפורום טכני על רמת הדיוק של מפתח מומנט להידוק הפלאגים, כי "כך קבע היצרן", בן אנוש גרמני או קוראני, אבל את החיים שלכם תמשיכו לחיות סתם. בלי יצרן, בלי הוראות, בלי משמעות ותוכן.

אני פורש.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רוב הזמן הסכמתי איתך, אבל בפסקה האחרונה לכלכת.

אני לא העלתי את העובדה שאתה מאמין ביצור דמיוני ופיות, למה אתה מרגיש את הצורך לציין שאני חיי ללא משמעות ותוכן?

חשפת את פרצופך האמיתי ובעצם נתת פה את ההדגמה הטובה ביותר מאיפה נובעת הבעיה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זאת כבר שאלה של אמונה, וצריך לכבד את האמונה של כל אחד כל עוד היא לא כופה את עצמה על האחר.

ברגע שמישהו מחליט שהאמונה שלו היא האמת (עד כאן זה בסדר) ושהוא צריך להוקיע שונים/להוכיח/לדחוף אותה לכולם (כאן זה כבר לא בסדר) פה מתחילות כל הבעיות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אדון אקסודוס ,

ה"יצור הדמיוני" נתן לך את היכולת ללכת,לדבר,לאכול,להסתכל עם העיניים ועוד ועוד.

ברגע שתוכיח לי שיש עוד מישהו שמסוגל לייצר איבר אנושי כמו העין למשל,רק אז אולי אתחיל לחשוב אחרת.

ברגע שתוכיח לי שיש עוד מישהו שמסוגל לייצר למשל מערכת כ"כ סבוכה של עורקים,ורידים,כלי דם ולחץ דם ברמה כזו מושלמת - רק אז אולי אתחיל לחשוב אחרת.

avargel , אין מה לעשות, נפלת על פורום של אתאיסטים שמאמינים ביד המקרה ובעב"מים.....

פורסם
או קי אתם צודקים נכנעתי.

שתבינו שאמש כשכתבתי את תגובותי ישב ליידי ה"חברותא"שלי, בחור צעיר ומקסים, מ"פ בגולני במילואים, עו"ד מצליח בהווה, שחזר בתשובה לפני כמה שנים.

הוא ראה אותי מקליד במרץ, ואמר לי: "עזוב אותך, הם לא רוצים לשמוע. צא מזה".

בהצלחה לכם עם המרמור, אתם צודקים, אלופים חכמים ונבונים.

תמשיכו להתווכח בפורום טכני על רמת הדיוק של מפתח מומנט להידוק הפלאגים, כי "כך קבע היצרן", בן אנוש גרמני או קוראני, אבל את החיים שלכם תמשיכו לחיות סתם. בלי יצרן, בלי הוראות, בלי משמעות ותוכן.

אני פורש.

הבעיה שלך היא שאין לך תשובות. כשיהיו לך תשובות אני אשמח לשמוע אותן.

אף אחד לא אמר לחרדים להפסיק ללמוד רק אמרו אל תעשו את זה על חשבוננו, אל תחיו מקצבאות.

אפילו השימוש במילה גזירות (בנוגע לחוק הגיוס שעומד לעבור) הוא שימוש במילה גלותית שמוכיחה כמה החרדים מנותקים מהמדינה. גזירות היו נגזרות על ידי המלך הגוי. פה בישראל יש חוקים ולא גזירות. התמונה של הבחור שהפגין כשהוא לבוש שק מוכיחה שהוא חי בימי הביניים.

או שתתייחס ברצינות לדיון ותענה על מה שנכתב או שאל תענה ולא משנה מה הסיבה שאתה לא עונה.

בשום פנים ואופן אל תברח לשאלות של אמונה והאם יש כוח עליון שברא אותנו ונתן לנו הוראות שימוש מכיוון שזה נושא אחר לחלוטין לדיון.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יש לי שאלה לחברי החרדים ,

אם למשל תצא הצעת חוק שבה יכתב שחרדי שנוסע במהירות של מעל 20 קמ"ש מעל המותר דינו שלוש שנים שלילה , ולעומת זאת חילוני שיתפס נוסע 20 קמ"ש מעל המותר דינו לקבל 5 שקלים מהמדינה , מה דעתכם על חוק כזה ?

יש חוק שהוא אמור להיות אחד לכולם. יש הנחה לישיבות ההסדר , ואת זה מוכן רוב העם לקבל למרות שמשרתים בפועל תקופה קצרה יותר , אבל עושים מילואים ותורמים לחברה . האם דמכם סמוק יותר ?

וחוץ מזה מר avargel , אתה אומר שהמדינה שילמה עבור שכר הלימוד של באוניברסיטה לפני 20 שנה , כ 150K, ולתלמיד ישיבה הרבה פחות.

מה שאתה לא לוקח בחשבון הוא שאחרי שאני לומד באוניברסיטה שלוש שנים (או בממוצע כל מי שלמשל בוגר מדעי המחשב ) מחזיר את הסכום הזה בממוצע במיסים ישירים , כל שנה , במשך 30 השנה הבאות , כמה לדעתך מחזיר אברך ?

ואיזו השקעה היא יותר משתלמת למדינה ? (עוד לא דיברנו על סטארטאפים , אקזיטים וכד' ) ואל תגיד לי בבקשה מיסים עקיפים. כולם משלמים אותם, והסיבה שהם כאלו גבוהים בארץ היא שלא כולם משלמים מיסים ישירים

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני לא מבין מה כולם נתפסו בנושא הצבא. שלא ישרתו. פטור לכל החרדים. הרהב יותר חשוב לשלב אותם בשוק העבודה, ולהפסיק לממן ישיבות. המדינה צריכה לממן גופים ציבוריים הכרחיים. למשל, בתי חולים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הבעיה שלך היא שאין לך תשובות. כשיהיו לך תשובות אני אשמח לשמוע אותן.

אף אחד לא אמר לחרדים להפסיק ללמוד רק אמרו אל תעשו את זה על חשבוננו, אל תחיו מקצבאות.

אפילו השימוש במילה גזירות (בנוגע לחוק הגיוס שעומד לעבור) הוא שימוש במילה גלותית שמוכיחה כמה החרדים מנותקים מהמדינה. גזירות היו נגזרות על ידי המלך הגוי. פה בישראל יש חוקים ולא גזירות. התמונה של הבחור שהפגין כשהוא לבוש שק מוכיחה שהוא חי בימי הביניים.

או שתתייחס ברצינות לדיון ותענה על מה שנכתב או שאל תענה ולא משנה מה הסיבה שאתה לא עונה.

בשום פנים ואופן אל תברח לשאלות של אמונה והאם יש כוח עליון שברא אותנו ונתן לנו הוראות שימוש מכיוון שזה נושא אחר לחלוטין לדיון.

למרות שהחלטתי לא להגיב, איני מצליח להתאפק.

יש לי תשובות.

כבר כתבתי זאת. אנחנו לא חיים על חשבונכם, וזו בדיחה לומר שחרדי שמקבל עבור ילד 140 ש"ח [שמגיעים מהמיסים שלו] חי על חשבונן החילוני.

צאו מהסרט. אתם כבולים במה שהלעיטו אתכם.

כבר כתבתי, ואכתוב שוב.

כל החרדים משלמים מס עקיף שזהו עיקר נטל המס במדינה.

רוב החרדים עובדים ומשלמים גם מס ישיר.

מה שהם מקבלים הוא אפסי ביחס למה שמקבלים עמיתיהם החילונים.

אלה שלא עובדים, לא נתמכים בגרוש על חשבון המדינה.

א. הם מאוד מצטמצמים. מבחירה.

ב. הקהילה תומכת - ורוב הכסף מגיע מחו"ל שזה אומר מטבע זר בשפע שנכנס למדינה הזו.

הבהרה:

את דברי הנ"ל בנוגע לאמונה כתבתי רק כ"הודעת פרישה".

לאורך כל הדיון כתבתי לגופו של ענין.

יאלה אני רץ מחלקים בחוץ כסף שחמסו מהחילונים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

^^ כי זה לא הוגן כלפי אלה שכן תורמים למדינה. אם לא צבא אז שירות לאומי.

שיעשו שירות לאומי שיהיה מלא בחסדים שיוביל אותם ישר לגן עדן. לא חסרים אנשים שצריכים עזרה כמו ניצולי שואה. ניתן להתנדב בכל מיני גופים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

avargel , אין מה לעשות, נפלת על פורום של אתאיסטים שמאמינים ביד המקרה ובעב"מים.....

תיקון טעות.

הוא נפל על פורום של חובבי רכב.

פורום אתאיסטים שמאמינים בעב"מים נמצא בכל מיני קבוצות הזויות בפייסבוק.

זה שיש פה דת-פוביים לא הופך את כל הפורום לכזה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אדון אקסודוס ,

ה"יצור הדמיוני" נתן לך את היכולת ללכת,לדבר,לאכול,להסתכל עם העיניים ועוד ועוד.

ברגע שתוכיח לי שיש עוד מישהו שמסוגל לייצר איבר אנושי כמו העין למשל,רק אז אולי אתחיל לחשוב אחרת.

ברגע שתוכיח לי שיש עוד מישהו שמסוגל לייצר למשל מערכת כ"כ סבוכה של עורקים,ורידים,כלי דם ולחץ דם ברמה כזו מושלמת - רק אז אולי אתחיל לחשוב אחרת.

עב"מים זו שאלה מעניינת ומעניין מה ההבדל בין יישות עליונה ועילאית שאינה גשמית שמקורה בחלל לבין יישות עליונה ועילאית, שאינה גשמית ומקור החלל בה.

אבל לא, ודאי שלא יד המקרה, כי אם ברירה טבעית ואבולוציה של מאות מיליוני שנים.

אני מניח שאם היית נותן לי מאה מליון שנים, הייתי

מצליח לפתח עין. לראיה, למדנו להאיר באמצעות חשמל לפני קצת מעל מאה שנה, וכבר בנינו לב. ותחילתן של מערכות עצביות.

נקודה מעניינת:

הרצאה שנתקלתי בה, ועיקרי הדברים הם כאלו. הכוכב שלנו, שבגדול הוא כל קיומנו, מכיל כלכך הרבה דברים. מינים, זנים, יופי, עצב. והוא כוכב אחד, ולא גדול במיוחד, בתוך מערכת שמש אחת, קטנה מאוד. מערכת שמש עם כוכב אחד (השמש), אחד מתוך 200-400 מיליארד כוכבים (שמשות) בגלקסיה. גלקסיה אחת מתוך 36 גלקסיות שנמנות על צביר גלקסיות שנקרא הקבוצה המקומית. שיחד עם עוד צבירים, מרכיב את צביר-על הבתולה, שגם הוא מתגמד אל מול היקום.

מעריכים שיש מאות מיליארדי גלקסיות.

ובכל אחת מאות מיליארדי כוכבים.

המספר מוערך ב22^10 כוכבים.

אתה חושב שמישהו ברא את כל זה רק בשבילנו? ושם אותנו, היהודים, עם סגולה בראש, להוות דוגמא לכל זה?

פה חשדתי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
עב"מים זו שאלה מעניינת ומעניין מה ההבדל בין יישות עליונה ועילאית שאינה גשמית שמקורה בחלל לבין יישות עליונה ועילאית, שאינה גשמית ומקור החלל בה.

אבל לא, ודאי שלא יד המקרה, כי אם ברירה טבעית ואבולוציה של מאות מיליוני שנים.

אני מניח שאם היית נותן לי מאה מליון שנים, הייתי

מצליח לפתח עין. לראיה, למדנו להאיר באמצעות חשמל לפני קצת מעל מאה שנה, וכבר בנינו לב. ותחילתן של מערכות עצביות.

אתה חושב שמישהו ברא את כל זה רק בשבילנו? ושם אותנו, היהודים, עם סגולה בראש, להוות דוגמא לכל זה?

פה חשדתי.

1. העין הכי טובה שהצליחו לפתח עד כה היא מצלמה ומצלמת וידיאו. איפה רישתית? קרנית? כלי הדם? התירגום למוח של מה שאתה רואה?

2. כל החשיבה היהודית מתבססת על הרעיון שהאדם הוא יציר האלוהים ולכן נחות ממנו. יש לכל אדם זכות בחירה אם להאמין או לא,כמו שנאמר: הכל בידי שמיים

חוץ מיראת שמיים. כל אחד מאמין במה שהוא מאמין.

3. נתתי את נושא העב"מים כי אדון אקסודוס כתב משהו שטותי על פיות,ולכן ההקבלה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חבל לקחת את הדיון הזה שמתעסק בבעיה מוחשית שאפשר למצוא לה פתרונות פיזיים לכיוון של אמונה ודת מול אתאיזם. לויכוחים האלה אין סוף וגם אין מטרה, במיוחד באינטרנט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני פורש.

לא הגבתי עד עכשיו, כי לא רציתי לקחת חלק בעוד ויכוח של צעקות - כתובות, בו אף אחד לא קורא את מה שהאחר כותב. למרות שאני מאלו שדווקא כן חושבים ש"התלבשו" על החרדים לאחרונה, כי זה היה נח, מאידך אני גם לא חסיד גדול של הדת ובטח חושב שה"ציטוט" עם הנתונים ה"מדויקים" שהבאת בתגובה הראשונה שלך הוא מבוסס בערך כמו כל פרסום שרירותי באינטנרט. אני כן מרגיש כמעט מחויב להתייחס לפסקה הזו שלך, כי היא מציגה עולם אמונה דתי (לאו דווקא חרדי), באופן מאוד מתומצת אולי, אך בדיוק בנקודה המאוד עקרונית שגורמת לכל כך אנשים לשנוא את הדת על כל מה שהיא מייצגת.

נכון, כתבת את הדברים רק כ"הודעת פרישה", כלשונך, אבל היא נותנת ביטוי מדויק ביותר למה שאתה מרגיש, ומה שבכח, כמעט, ניסית להסתיר, כדי לנהל ויכוח ענייני פה, במונחים ומושגים שזרים לך לחלוטין. אני לא חושב שאתה "חי על חשבוני". הבעיה שלי עם העולם שאתה מייצגת היא אחרת לחלוטין: הדת שאתה מאמינה בה לא מסוגלת להכיל את קיומם של אנשים אחרים, שמאמינים בדברים אחרים, שיש להם ערכים אחרים, שהחיים שלהם לא ריקים והם לא חוטאים. מעבר לזו שהגישה הזו טומנת בתוכה זלזול קיצוני באנשים אחרים, היא גם אלימה ודורסנית מעין כמוה. למדת לדבר במונחים של חילוניים (אולי היית חילוני פעם גם?), אתה יודע לדבר על שנאת חינם ועל קבלת האחר ועוד ירקות אחרים, אבל מה לך ולכל זה? איפה זה בא לידי ביטוי בעולם ערכי ורוחני, שמסתכם ב"תמשיכו לנהל חיים רייקים, כי אתם לא מאמינים באלוהים"? איך הגישה הזו לא נתפסת אצלך כתמצית "שנאת החינם" שאתה מתלונן עליה, שיא של התנשאות בלתי מבוססת וזלזול? כי זו הגישה שלך? כי זה מה שאתה מאמין בו? ממקום כזה נמוך, אני אישית הייתי נזהר להטיף מוסר לאחרים.

אני לא יודע אם אלוהים יצר את העולם או לא. גם לא מעניין אותי, למען האמת, אם הוא קיים. זה ויכוח פילוסופי שכיף לנהל אותו לפעמים, לא להגיע למסקנות ולהמשיך הלאה. מה שאני כן יודע להגיד בוודאות הוא, שהמחשב, דרכו אתה מפרסם את הדעה המזלזלת שלך בעולמם הריק של החילונים, נוצר מלכתחילה, כי אנשים העזו לנסות ולהסביר תופעות בעולם שסביבם לא דרך הפריזמה הדתית ("זה ככה כי אלוהים רוצה"). במקום לחפש ולהסביר לכולם למה הם ריקים, כי אתה מאמין שיש משהו מעבר, ראוי שקודם כל תבין שיש תוצרים מוחשיים בעולם, שאתה נהנה מהם והם תוצר של חילון, רציונאליזציה של העולם ותו לא.

וגם אם נעזוב לרגע את ההישגים הטכנולוגים של החילון, יש בחוץ עולם ומלואו של מחשבה, יצירה, אומנות, שירה וכו' שנוצרו ונכתבו על ידי אנשים חילוניים לחלוטין. אתה, במשפט אחד, מחקת את כל זה. עולם הערכי האישי שלי, סתם לדוגמא, נבנה בעיקר סביב יצירות של רבים מאנשים אלו, שקראתי במהלך השנים ושהשפיעו עלי ועל צורת המחשבה שלי. חבל שאצלך זה "ריקנות", כי "אלוהים" לא עמד מאחורי וזה ולא הניע את האנשים האלו ואת העשייה שלהם.

עריכה קלה: E.L הגישה שלך פרדוקסלית. אתה חושב שאם האדם קיים - זה אומר שיש מישהו "עליון" שברא אותו. זה כמו אינדוקציה מתמטית מקולקלת. פשוט לא עובד.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אני לא מבין מה כולם נתפסו בנושא הצבא. שלא ישרתו. פטור לכל החרדים. הרהב יותר חשוב לשלב אותם בשוק העבודה, ולהפסיק לממן ישיבות. המדינה צריכה לממן גופים ציבוריים הכרחיים. למשל, בתי חולים.

לציטוט הזה צריך להוסיף את הציטוט של הרמב"ם

" כל המשים על לבו שיעסוק בתורה ולא יעשה מלאכה ויתפרנס מן הצדקה, הרי זה חילל את ה', וביזה את התורה, וכיבה מאור הדת, וגרם רעה לעצמו, ונטל חייו מן העולם הבא".

וכל מילה נוספת מיותרת

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...