Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפגנה בעזרת השם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
E.L,

לגבי העין- דווקא בעין בחרת? היא דווקא אחת ההוכחות הבולטות שאנחנו ממש לא מושלמים!

לא טענתי שהוא יצר אותנו מושלמים. נתתי את העין כדוגמא בגלל המורכבות שלה.

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא זו הבעיה.

הבעיה היא שלילת התנשאות ונצלנות של החוגים הדתיים כלפי כל מי שאינו מקבל את גישתם.

ישנה עוד בעיה.

שנאה של החילונים כלפי החרדים בהגרפה כוללת.

פורסם

אני רוצה להאמין שהמילה שינאה בהקשר הזה היא לא מדוייקת.

יש רתיעה, מכיוון שהציבור החרדי נוטה להסתגר בתוך עצמו, לא לקבל אליו זרים והתקשורת העיקרית איתו היא בהפגנות כשמשהו לא מסתדר לו.

עכשיו בוא ותגיד שהציבור החרדי אוהב ושואף לקירוב לבבות עם חילונים, מבלי שאלו יחזרו בתשובה.

מתחדשת*

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

חלק גדול מהבעיה היא שמסתכלים על זה בתור ציבור החרדים מול ציבור החילונים. צריך להסתכל על האנשים, שלכל אחד מהם חיים ועניינים משלו, ולא על סתם "ציבור" בלי פנים שכל מה שמגדיר אותו זה סטיגמות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לי אישית אין בעיה עם חילונים שלא שומרים תורה ומצוות, ואני לא מנסה ולא ניסיתי אך פעם להחזיר מישהו בתשובה.

כמו כן הסביבה הרחבה שלי.

פורסם

גם אני לא מטיף לחילוניות, יש לי חברים מאמינים והם לא מטיפים לי להאמין.

ככה, לדעתי, צריך לחיות. בכבוד והגינות כלפי כל אדם באשר הוא אדם.

פורסם (נערך)
ישנה עוד בעיה.

שנאה של החילונים כלפי החרדים בהגרפה כוללת.

החילונים ברובם לא מכירים את החרדים.

מי שהם כן מכירים:

* הנודניק שמנסה לשכנע אותם להניח תפילין

* חרדי תחמן שמנסה לעשות קומבינה בכל מקום (תלונות על אלו ואיך שהם גורמים לחרדים להיראות שמעתי בעיקר מחרדים)

* פוליטיקאי חרדי מתלהם שדואג בעיקר למגזר שלו ואחריו המבול, אפס אחריות לאומית

* רב חרדי עם פסיקות מנותקות שמרחיקות את הלא חרדים עוד יותר

* משגיח כשרות שהכשרות לא מעניינת אותו כמו הכסף והצורך לעבוד מעט מאוד

* דיין רבני חשוך ששכח שמשמעות המילה הלכה היא גם מלשון ללכת עם הזמן, ומתנהג כאילו אנו בימי הביניים

* חרדי שמשרת בצבא, אבל בג'וב שנתפר בשבילו כמו משגיח כשרות או ע' רב, הולך הביתה בשתיים ולא נושא בנטל השמירות והתורנויות כמו שאר הסדירים

מי שהם צריכים להכיר (או שקיים אבל במידה לא מספקת):

* אנשי תקשורת כמו קובי אריאלי, סיון רהב מאיר וידידיה מאיר

* מתכנת/מכונאי/עורך דין/חשמלאי/נהג חרדי שעובד בקהל מעורב

* חרדי שמשרת כמו כולם בצבא, ולא במסלול דה לוקס שנתפר עבורו

השתלבות (שכבר קורית, אבל צריך להגביר אותה) בחיים האזרחיים תגרום לשני הצדדים להכיר אחד את השני טוב יותר ותפיל את המחיצות והעויינות. הסתגרות בגטו עושה שירות דוב לחרדים.

עבדתי עם חרדים בחו"ל בסביבה מעורבת של נשים וגברים (גויים, לא פחות) ולא שמעתי תלונות. אני גם מנהל צוותים שמורכבים בחלקם מנשים חרדיות וגם גברים פה ושם, והעסק עובד. צריך רק לא להסתגר ולהגיע עם גישה הדדית של כבוד לצד השני.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
החילונים ברובם לא מכירים את החרדים.

הנה דוגמא לחרדי אחד מיני רבים שאני מאד שמחתי להכיר: הרב יצחק פנגר. באף שיעור שלו,וראיתי המון, אין שום הטפה,אין שטיפות מוח ואין הפחדות.

הכל ברגוע,בנעימים, וגם בצחוקים:

פורסם

מי שהם צריכים להכיר (או שקיים אבל במידה לא מספקת):

* אנשי תקשורת כמו קובי אריאלי, סיון רהב מאיר וידידיה מאיר

* מתכנת/מכונאי/עורך דין/חשמלאי/נהג חרדי שעובד בקהל מעורב

* חרדי שמשרת כמו כולם בצבא, ולא במסלול דה לוקס שנתפר עבורו

נוסיף לך עוד כמה:

*חרדים שעובדים בארגוני הצלה (זק"א, איחוד הצלה).

*אנשי עסקים חרדים שפותחים עסקים לכל הציבור במחירים זולים יותר וככה מגבירים תחרות כמו: אופטיקה הלפרין, אושר עד (לא מכליל את רמי לוי כי הוא דתי לאומי, אבל יש שמועות שהבעלים של שופרסל הוא חרדי).

*בתי חב"ד בחו"ל שאין כמעט ישראלים שלא טייל במזרח או בדרום אמריקה ולא נכנס לשם.

*ארגונים שלוקחים אוכל שנשאר מבתי מלון, מסעדות ואירועים ומחלקים אותו לנזקקים במקום שהאוכל ייזרק.

מה שלא צריך להכיר וכמובן למגר:

*את אלה שאוהבים להתפרע כל שבת, כי איזה רכב החליט לנסוע בכביש.

*כאלה שחושבים להטיף לכל אחד איך להתלבש.

*כאלה שחושבים שמי שהוא לא כמוהם, רשאי לחטוף ערימה של "ברכות".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

הכל טוב ויפה, אבל מה מטרת העל של השיעורים שלו? לגשר על פערים או לנסות להעביר חילונים צד?

יצא לי להיות בהרצאה של הרב אליעזר ברוידא מברסלב. איש מעניין ומואר מאוד, אבל האג'נדה שהוא מקדם היא גרועה מאוד בעיני. לזכותו יאמר שבשיחה של שתי דקות איתי הוא אמר לי משהו מדהים ומאוד פרטי עלי שאנשים שמכירים אותי מאז ומתמיד לא מבינים.

הנקודה שלי היא שבהחלט יש במחנה החרדי הרבה אנשים שהם משכמם ומעלה, אך כל עוד החילונים יחושו שמטרתם היא להעביר את החילונים צד או לדאוג לעצמם, ולא להטות שכם למאמץ הכללי, גישור לא יהיה פה.

הרב פורר וזק"א הם יוצאים מן הכלל המעידים על הכלל.

*בתי חב"ד בחו"ל שאין כמעט ישראלים שלא טייל במזרח או בדרום אמריקה ולא נכנס לשם.

ככל שיצא לי לבוא במגע עם חב"ד, כך אני רואה בהם יותר כאויב.

זו כת משיחית עם אג'נדות מסוכנות וחיבור חולני לכסף.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

חב"ד הם בין הדברים הכי גרועים שיש לדת היהודית להציע היום. כן, ישראלים נכנסים לסניפים שלהם בהודו. ומה התוצאה? שאחוז כזה או אחר של אלו שמחפשים את עצמם, חוזרים "דתיים" לישראל. ברוב המקרים זה כמובן לא מחזיק יותר מכמה חודשים, אבל הנקודה כאן היא שזה לא קורה מעצמו; די ברור שלביקורים אצל החברים הנחמדים האלו יש מחיר, בסופו של דבר, והם לא סתם שם. חוץ מזה, לי אישת יש בבניין 2 משפחות של חבדניקים (כאלו שחזרו בתשובה ואף התגיירו). הם מאוד רוצים להחזיר בתשובה את כל הבניין, אז בכל סופ"ש הם מביאים לנו את עיתון חב"ד הרשמי. באמת, עם יד על הלב, עדיף לא לקרוא בכלל ולחיות ללא מדיה כתובה וספרים, מאשר לקרוא את הגיבובים שמגישים בעיתון הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
הגיבובים שמגישים בעיתון הזה.

לוקו מחכה לך מתחת לבלוק עם אלת בייסבול משובצת מסמרים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
הכל טוב ויפה, אבל מה מטרת העל של השיעורים שלו? לגשר על פערים או לנסות להעביר חילונים צד?

עיקר מטרת השיעורים שלו היא לגרום לאנשים להיות בני אדם, לעצור רגע את מרוץ החיים המטורף, להעריך מה שיש לך בחיים ולהגיד מדיי פעם תודה. אם זה להורים,אם זה לבת זוג/אישתך, אם זה לילדים ואם זה לבורא עולם.

כל שיעור עוסק במשהו אחר וצריך לראות ולהקשיב. כל אחד לוקח את זה לכיוון אחר וזה מה שיפה.

פורסם
לוקו מחכה לך מתחת לבלוק עם אלת בייסבול משובצת מסמרים.

פגעתי בקדושת הגיבוב. אני הולך לצום שלושה ימים בסופש :\

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לוקו סולח (כן, אני נביאו ומדבר בשמו)

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...