Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפגנה בעזרת השם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעניין. זו בדיוק הבעיה שלי עם השמאל (ע"ע היחס לכהנא כדוגמא מייצגת). דרך אגב, אני מסכים לחלוטין עם הביקורת הזו גם בהקשר לדתיים (מסויימים).

דני

דני, אתה חוזר לאותו המשחק הזול ששיחקו בו כאן כמה מגיבים אחרים. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה כל הזמן. אי אפשר. אי אפשר לדרוש שימדדו אותך, וישפטו אותך ויתייחסו אליך לפי עולם ערכי אחד, מחד, ולחיות על פי עולם ערכי מנגוד, מאידך, שלא רק שלתואם לזה הראשון אלא אף שואף לבטל אותו לחלוטין.

לי אישית אין שום בעיה עם ניהול אורח חיים דתי או חרדי. אין לי בעיה עם מוסלמים או נוצרים או כל דבר אחר. איפה כן מתחילה הבעיה? כשאחרים רוצים לכפות את אורח החיים שלהם עלי. במדינה דמוקרטית, אתה יכול להיות חרדי ואתה יכול להיות מוסלמי. אף אחד לא אמור להכנס אליך הביתה ולבדוק מה אתה עושה שם ואיך אתה חי. גם החוק במדינה כזו אמור להתערב ולקבוע לאנשים כמה שפחות כל מה קשור לתפיסות דתיות וחופש פולחן. ולמעשה, המהות של החוק במדינה כזו אמורה לטפל בשני דברים בדיוק: 1) הבטח חופש הפרט 2) הבטחה שחופש של פרט אחד לא יפגע באחר. זהו.

איזה חופש םרט ואיזה חופש פולחן בדיוק היה יכול להיות קיים במדינת הלכה, אותם קידם כהנא, ואנשים דומים לו? אתה מדמיין, למשל, את קיומה של מסעדה כמו "גירף'" במדינת הלכה? מסעדה שמגישה פירות ים ובשר חזיר ודברים אחרים? אתה מבין את ההבדל המאוד עקרוני בין הגישה של כהנא ודומיו למי שמתנגד לו? לא התנגדו לו כי הוא חרדי או דתי ולא מקבלים את האמונה הדתית שלו. התנגדו לו כי הוא רוצה להכריח את כולם לחיות על פי קודים דתיים חרדים משיחיים. את כולם. אין כאן עניין של "ימין או שמאל". יש אנשים שלא מוכנים לקבל את האחר גם פה וגם פה. בשמאל גם יש קומוניסטים או אנארכיסטים ובימין יש פשיסטים ונאצים לכל דבר.

יש כאן עניין של ליברליזם וקבלת האחר מול גישת ראש בקיר של "כל מי ששונה ממני חייב להיות כמוני". אגב, לא שזה לא קיים היום במדינתנו היקרה. אני עדיין לא מבין למה כשדוד שלי התחתן סבתא שלי היתה צריכה לשכנע רבנים מכובדים שהיא באמת ניצולת שואה ויודעת איידיש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נכון, אבל לא מהסיבה שאתה חושב:

בהחלט לא. הפסוק השלם הוא "לא תיקום ולא תיטור את בני עמיך, ואהבת לריעך כמוך, אני יהוה אלוהיך". כלומר - "ריעך" פירושו בן לעם ישראל (יהודי, אם תרצה) - אבל לא אריתראי. אתה צודק שהענין של אמונה, דתיות וכולי אינו שייך לכאן.

דני

מבחינה הלכתית אתה צודק, ישנה מצווה של אהבת ישראל.

בכל זאת, לדעתי זה עקרון יפה מאד ואני חושב שכדאי להתייחס באופן הזה לכל אדם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ה"יצור הדמיוני" נתן לך את היכולת ללכת,לדבר,לאכול,להסתכל עם העיניים ועוד ועוד.

ברגע שתוכיח לי שיש עוד מישהו שמסוגל לייצר איבר אנושי כמו העין למשל,רק אז אולי אתחיל לחשוב אחרת.

ברגע שתוכיח לי שיש עוד מישהו שמסוגל לייצר למשל מערכת כ"כ סבוכה של עורקים,ורידים,כלי דם ולחץ דם ברמה כזו מושלמת - רק אז אולי אתחיל לחשוב אחרת.....

מקפיץ את השירשור הזה כי במקרה נתקלתי בסרטון שמסביר מהיכן הגיעו העיניים ואיך יש לנו איברים כלכך מורכבים, כלכך טובים אבל בהחלט לא מצריכים תכנון תבוני. תהנו:

פורסם

הלכו רחוק, יש לי דוגמה לאבולוציה שגר על הגג.

לחמוד הזה יש עין שלישית בקודקוד הראש, היא מזהה אור ותנועה.

אין לכם שום סיכוי להפתיעה אותו מלמעלה, הוא יגיב לכל תנועה הכי קטנה כשהוא רובץ במפלס התחתון של הגג ואני מביט בו מהעליון.

הצורך ברור, בטבע הוא חיי בצמרות העצים ונמצא בסכנה מציפורי טרף שתוקפות מכיוון השמיים.

כשהוא מזהה שהוא בסכנה הוא פשוט נופל למטה לענפים הנמוכים יותר\מים, בחור קשוח.

אני מאמין שעם הזמן העין תתפתח יותר עד שנקבל איגואנה עם שלוש עיינים. :)

IMG_20140319_104126.jpg

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מישהו דיבר בשרשור אחר על הסדרה קוסמוס- בפרק השני מסבירים על אבולוציה בכלל (ברירה טבעית ומלאכותית, ונותנים כדוגמה את הכלב) ועל התפתחות העין בפרט. מומלץ לראות (גם בלי קשר לעניין השרשור הזה- אחלה סדרה לדעתי).

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...