Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפגנה בעזרת השם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החירש היחיד פה הוא אתה, ויבגני עושה את העבודה בשבילי, אין לי אפילו כוח לכתוב לך מה דעתי עלייך ועל הדעות הגזעניות המגעילות שלך.

וכמו שnitch כתב, כמות הכשלים הלוגיים שאתה כותב עוברת כל דמיון.

ואגב - אני יהודי מבטן ומלידה, ואתאיסט, אין לי מה להתגאות בזה יותר משאתה יכול להתגאות בזה שאתה מאמין באל כזה או אחר, זכותך המלאה בדיוק כמו שזכותי, ההבדל ביני לבינך שאני מאמין במשפט "איש באמונתו יחיה".

• תגובות 155
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני יכול להשתמש בביטויים מפוצצים כמו "כשל לוגי" . כשזה לא מגובה בכלום זה סתם בולשיט.

פורסם

אתה מוזמן ללמוד קצת, בבקשה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%A9%D7%9C_%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99

לא מזיק לדעת דברים, וכשל לוגי זה ממש לא "ביטוי מפוצץ".

הכי קל לשלול ולרשום "זה בולשיט".

אגב לפי מה שאתה רשמת בעצמך, אתה יהודי רק אם אתה מאמין, אם כבודו מאמין זה אומר שהוא יהודי, ואם הוא יהודי מאמין מה כבודו עושה במחשב ביום שישי בערב בשבת הקדושה? מה שנובע מכך הוא שאתה לא מאמין, ואם אתה לא מאמין אתה לא יהודי :roll:

פורסם (נערך)

E.L. אני מבין שאתה מרגיש מותקף כאן, אבל נסה לפתוח את הראש ולהבין את הטיעונים שעומדים מולך, ולבסס טיעונים הגיוניים מולם, אולי נשתכנע. כרגע אתה זורק לאוויר הצהרות לא מבוססות שאינן עומדות בפני עצמן.

אתה רהוט ומניסיוני (ומניסיונה של פסיכולוגית לינגוויסטית שהונחתה ע"י זוכה פרס נובל) רהיטות היא כמעט תמיד סימן לאינטליגנציה גבוהה. אני לא חושב שאתה מטומטם, או מנסה להוציא אותך מטומטם, אבל אתה אוטם את עצמך לחלוטין למה שאומרים לך. פתח את הראש ונסה לנהל דיון מושכל.

ובכדי לגבות את טענת הכשל הלוגי שלי, הנה ניתוח לא פורמלי ומאוד מרושל של הכשל הלוגי הבולט ביותר בדבריך.

"אני מוכן לקבל את השונה כל עוד הוא יהודי"

טענה ראשונה - אתה מקבל את השונה

טענה שניה - שונה צריך להיות יהודי

הטענה השניה לא תקפה היות וכשמישהו משתייך לקבוצה על פיה אתה מגדיר את עצמך (יהודי) הוא לא נחשב כשונה. על כן הקבוצה של השונה היא קבוצה ריקה, ואין שונה שיכול להתאים לטענה הראשונה שלך. כלומר, אתה לא מקבל את השונה.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הטענה על כשלים לוגים דווקא מגובה בכמה ציטוטים שלך, וnitch נתן לך הסבר וציטוט אחד. הבעיה עם לוגיקה היא שמדובר בקונספט די פשוט ויבש שאי אפשר להתחכם איתו. אני גם בטוח שאתה לא בחור טיפש, בגלל זה אני נותן לך את הקרדיט וממשיך להתווכח איתך. הבעיה שלך היא שאתה לא מצליח להתנהל בכנות עם ה"אני מאמין" שלך, כי אתה רוצה להנות משני עולמות ערכיים מקבילים, וזה פשוט לא עובד. אתה לא היחיד שחי ככה, אבל זה לא אומר שזה תקין. זה בא לידי ביטוי בכל מיני דברים אצלך. למשל, אתה מניח שאלוהים קיים וההוכחה שלך לזה היא מורכבות דבירם מסויימים שאנחנו לא מבינים או לא מסוגלים ליצר. לוגית, מתמטית, אם תרצה, זה פשוט לא מחזיק, גם אם מאוד בא לך להאמין בזה שזה נכון. אבל החלק היותר בעייתי הוא, שאתה מייצג תפיסת עולם מאוד גזענית ומאידך ובו זמנית לא מוכן לדון בשאלה המאוד בסיסית: האם הגזענות שלך כלפי האחר היא לגיטימית גם עבור הגויים, שלא רוצים לקבל יהודים בדיוק כמו שאתה לא רוצה לקבל גויים? על זה הכל קם ונופל ומזה אתה מתחמק. ושוב, אתה לא לבד. משום מה, יש המון יהודים שכותבים בכיף למה לדעתם אין מקום לגויים או אתאיסטים בארץ, ובאותה הנשימה מזדעזעים מיחס דומה לו "זוכים" היהודים בגולה. לפני 20 ומשהו שנים, כשעוד חייתי בבלארוס והייתי ילד קטן יחסית, יום אחד אמא שלי חזרה הביתה וספרה שמישהו בתור בדואר צרח עליה שעם פרצוף יהודי כמו שלה, היא צריכה לעוף משם וללכת לחיות עם "שאר היהודונים" בישראל. הוא לא הרביץ לה ולא כלום. רק הסביר לה שמבחינתו, בבלארוס הנוצרית אין מקום ליהודים. במה אתה שונה מהאיש הזה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

תכננתי עוד קודם להכניס את זה לחתימה, אבל מתוך כבוד אליך השארתי את הנוכחית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני אנסה להסביר את הכשל הלוגי של ניטש, ההנחה שלו שכל היהודים שווים, אבל אם תשאל יהודי דתי תגלה שיש

חילוניים, מסורתיים, כיפות סרוגות, דתלשים ברסלבים, חבדניקים, ליטאים, אשכנזים, ספרדים

לכן כאשר אומרים אני מקבל את השונה , אלו כל היהודים פרט לאלו שבבית הכנסת שלי , וגם לא כולם .....

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

וכאן באה הקיצוניות: אם אתיאסט הוא לא יהודי,אלא רק ישראלי - בשביל מה אני צריך אותו במדינה שלי? שיקח את החפצים שלו עם שאר הלא-יהודים ויתחפף מכאן למדינה ששם הוא ירגיש שייך.

אני לא מבין למה מתווכחים איתך.

עזוב את זה שאין למי שאתה לא רוצה לאן ללכת.

עזוב את זה שאתה מפר זכויות אזרח בסיסיות במדינה דמוקרטית, עם השקפת עולם פאשיסטית פר-אקסלנס.

יש לך דעה, כל הכבוד, למה מי שואל אותך איפה להתגורר?!

דבר שני, למה אנחנו צריכים אותך בפורום?

זה פורום של כולם ואנשים עם דעות כמו שלך לא רצויים פה.

הבנת?!

לא רצויים.

זה בכללים שלנו.

אתה פה אצלי בבית, ואצלי בבית אתה לא רצוי.

אז קח את הדברים שלך ותתחפף מכאן לפורום בו תרגיש שייך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה עם הגדר שנבנתה על מנת לחסום כניסת מסתננים מאפריקה ? זו לא קבלת השונה ? איפה שמים את הגבול בין מדינת היהודים למדינת כל אזרחיה למדינת הדתיים ? האם צריך בכלל להיות גבול ?

אני לא מביע דעה אלא שואל שאלות בגלל שהשרשור הזה גרם לי לחשוב על כמה דברים מחדש.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אני אנסה להסביר את הכשל הלוגי של ניטש, ההנחה שלו שכל היהודים שווים, אבל אם תשאל יהודי דתי תגלה שיש

חילוניים, מסורתיים, כיפות סרוגות, דתלשים ברסלבים, חבדניקים, ליטאים, אשכנזים, ספרדים

לכן כאשר אומרים אני מקבל את השונה , אלו כל היהודים פרט לאלו שבבית הכנסת שלי , וגם לא כולם .....

לא סתם סייגתי את הניתוח שלי כמרושל, לא נכנסתי שם לטולרנסים של שונות. בכל אופן, קבלת השונה בהגדרתה המקובלת היא רחבה יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם
אני לא מבין למה מתווכחים איתך.

עזוב את זה שאין למי שאתה לא רוצה לאן ללכת.

עזוב את זה שאתה מפר זכויות אזרח בסיסיות במדינה דמוקרטית, עם השקפת עולם פאשיסטית פר-אקסלנס.

יש לך דעה, כל הכבוד, למה מי שואל אותך איפה להתגורר?!

דבר שני, למה אנחנו צריכים אותך בפורום?

זה פורום של כולם ואנשים עם דעות כמו שלך לא רצויים פה.

הבנת?!

לא רצויים.

זה בכללים שלנו.

אתה פה אצלי בבית, ואצלי בבית אתה לא רצוי.

אז קח את הדברים שלך ותתחפף מכאן לפורום בו תרגיש שייך.

עשית לי את היום! תודה.

פורסם
מה עם הגדר שנבנתה על מנת לחסום כניסת מסתננים מאפריקה ? זו לא קבלת השונה ? איפה שמים את הגבול בין מדינת היהודים למדינת כל אזרחיה למדינת הדתיים ? האם צריך בכלל להיות גבול ?

אני לא מביע דעה אלא שואל שאלות בגלל שהשרשור הזה גרם לי לחשוב על כמה דברים מחדש.

אמיר, לפני זה עוד צריך לשאול שאלה יותר בסיסית: למה צריך מדינה יהודית? לדעתי מדובר במשהו שהוא הכרחי, כפועל יוצא מהאופן שבו התפתחה התרבות המערבית והעולמית, במאות שנים האחרונות. אני אישית הייתי מעדיף לחיות במדינת כלל אזרחיה, או בעולם ללא לאומיות, אבל זו שאיפה לא ראלית, בעולם בו לאומיות הפכה להגדרה הבסיסית ביותר של כל אדם, יחד עם שם ומין. מה גם שהזהות היהודית שלי במקום מסוים נכפית עלי, ואין לי דרך ממשית לותר עליה, גם אם ארצה. עדיין, אני חושב שצריך לפעמים לעצור ולזכור שמדינה, כל מדינה, זה בסך הכל אמצעי, לא מטרה ובטח שלא ערך עליון. במרוצת השנים המטרות מאחורי התנועה הציונית התערבבו ונוצר מעין סלט אצל הרבה אנשים. הסלט הזה מאפשר לנציגי ציבור מסויימים, בעיקר מהימין הפוליטי, פחות או יותר לשקר ולהמציא הגדרה צרה מאוד של "ציונות", שיש חפיפה די מועטה בינה לבין ה"ציונות" של הרצל או אחרים מתקופתו. צריך לזכור שמה שגרם, בסופו של דבר, לאנשים להגיע לכאן, זה לא הרצון לישב איזו גבעה או חלומות משיחיים, אלא רדיפה בגולה - בין אם על ידי הגרמנים בשואה, לבין אם על ידי השכנים העריבם אחר כך. בהקשר הזה, טוב מאוד שיש מדינה שיכולה לשמש מקלט ובית לכל מי שהזהות היהודית שלו חשובה לו. ומעבר לזה? אני, כאמור, הייתי מעדיף לחיות בעולם בו זהויות כמו "יהודי", "צרפתי" וכו' הן לכל הפחות לא משמעותיות בהגדרתו וקבלתו של האדם. אבל אני לא קובע כלום, לצערי :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...