Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לגבי פלאפון ותדלוק - אכן אין סכנת הצתה. אגדה אורבנית בלבד.

הבעיה היא שחברי הכנסת גם ראו את המייל שרשרת בנושא וחוקקו איסור על שימוש בטלפון מחוץ לרכב עם קנס של 12 אלף שקל...

2. לגבי החייל המסכן - אז שיבקש מההורים שישלמו 300 שקל והוא יחזיר להם על פני התקופה שלוקח לו לנסוע טנק דלק שלם. נו באמת...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
1. לגבי פלאפון ותדלוק - אכן אין סכנת הצתה. אגדה אורבנית בלבד.

הבעיה היא שחברי הכנסת גם ראו את המייל שרשרת בנושא וחוקקו איסור על שימוש בטלפון מחוץ לרכב עם קנס של 12 אלף שקל...

2. לגבי החייל המסכן - אז שיבקש מההורים שישלמו 300 שקל והוא יחזיר להם על פני התקופה שלוקח לו לנסוע טנק דלק שלם. נו באמת...

בו נשחק במשחק ה"אני מסכן יותר"

ההורים של החייל כלואים בחובות ענק למאפיה השכונתית, עבור התמכרות הבורקסים החמורה שלהם. יש להם צרות עם ביטוח לאומי ומס הכנסה על העסקת עובד זר עבור הפרחים של ערב שישי.

אין להם 300 שקל להביא לו כדיי שיחזיר להם אחרכך.

או זווית אחרת. ההורים שלו בבית אבות והוא קורע את התחת בכדי לתמוך בהם, מכיוון שהמדינה סירבה לממן את ההוצאה. יחד עם זה, הוא צריך ללכת לצבא ולעבוד בשבת כדיי להרשות אוכל. מכיוון שהעבודה שלו דורשת רכב, הוא חייב להחזיק רכב, אחרת יפטרו אותו ויבחרו עוד בחור אחד מהתור הענקי מחוץ לדלת.

מבין? זה שאולי יש לו איך להשיג את הכסף, לא אומר שזה בסדר.

פורסם

אתה ממש מצחיק.

מצד אחד טענתי שאיך אדם שלא יכול כלכלית למלא טנק דלק מחזיק אוטו. אז טענו פה שההורים עוזרים.

אז טענו אם ההורים עוזרים מה הבעיה שילוו לילד 300 שקל? אז טענת שההורים שבורים כלכלית.

שוב טענות בעייתיות, אדם שלא יכול לשלם טנק דלק לא צריך להחזיק אוטו, ואני אומר את זה בתור סטודנט שלא עובד ומחזיק אוטו על רזרבות שדאגתי שיהיו.

שוב אני גם חושב שבעל התחנה עשה טעות. לדעתי זו תיהיה גנבה לא לשלם על הדלק, אבל לא רואה שום בעיה לשלם לו בתשלומים אם באמת יש לפותח השרשור בעיה(למרות שאני לא מאמין בזה).

אם בעל התחנה היה עושה לי קטע כמו שנאמר הייתי הולך וחוזר מתי שמתחשק לי עם איזה סכום שמתחשק לי בכול פעם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה בעייה להמציא תירוץ שהוא צריך להחזיק רכב למרות שאין לו כסף לדלק?

או זווית אחרת. ההורים שלו בבית אבות והוא קורע את התחת בכדי לתמוך בהם, מכיוון שהמדינה סירבה לממן את ההוצאה. יחד עם זה, הוא צריך ללכת לצבא ולעבוד בשבת כדיי להרשות אוכל. מכיוון שהעבודה שלו דורשת רכב, הוא חייב להחזיק רכב, אחרת יפטרו אותו ויבחרו עוד בחור אחד מהתור הענקי מחוץ לדלת.

בוא נמשיך לשחק ב"מי מסכן יותר"

אדם שלא יכול למלא טנק שלם לא צריך להחזיק אוטו? נכון לגמרי. אבל זה אומר שזה בסדר לעשות את זה?

טענות בעתייות? זה אומר שזה לא בעייתי לדחוף לו דלק שהוא לא הזמין?

הבעייה היא לא שהוא לא יכול להרשות לעצמו טנק מלא. הבעייה היא שדחפו לו מוצר שהוא לא ביקש ואז באו בדרישת תשלום.

בוא ננסה בזווית שתבין יותר טוב. נגיד שהזמנת 50 ק"ג של פחם, כי אתה אדם שמאוד אבל מאוד אוהב ברביקיו. אתה אלוף הברביקיו של ישראל, והמסיבות שלך הן הלהיט הכי גדול במזרח התיכון. ערבים ויהודים כאחד באים לארועים שלך בשביל לטעום את הספייר ריבס והאנטריקוט שלך.

אז אתה מזמין 50 ק"ג פחם מ[רשת ארצית לפחם מאוד איכותי] וכשהשליח מגיע, יש לו 150 ק"ג פחם. השליח פתאום דורש שתשלם לו על 150 ק"ג, כמו שיש פה. אתה מוכיח שהזמנת 50 ק"ג בלבד. הוא מתחיל לספר לך סיפורים על איך אתה בכל זאת תשתמש בזה וזה לא כזה נורא. והרי מי שלא יכול להרשות עוד 100 קילו פחם לא צריך להחזיק מותג לאומי של בשר איכותי.

מה, אתה תתקפל ותשלם על עוד 100 קילו? אתה צריך רק 50 קילו לאירועים הקרובים, אתה לא תשתמש ב100 קילו האלה עוד הרבה זמן. מה, זה בסדר שהם דחפו לך עוד 100 קילו בלי שביקשת? נו מה הבעייה. אתה לוקח את כל ה150 ומשלם מתיי שנוח לך עם איזה סכום שבא לך כל פעם.

פורסם

דוגמאות כמו מנה כפולה במסעדה או 100 קילו של פחם הן לא רלוונטיות בכלל לנושא שהרי מדובר בחיובים חד-פעמיים.

דלק זה מוצר בסיס כמו חשמל או מים או גז. זה חיוב מתחדש וההצדקה היחידה למחאה היא אם בדיוק מחר-מחרתיים (כאשר יגמור דלק בשווי של ₪50) הוא היה אמור למכור את הרכב שלו.

כשחברת החשמל מוציאה לכם חשבון לפי השערה (מעט גבוה מהמציאות) ובחשבון הבא לפי קריאת מונה "מחזירים" לכם כסף, אתם מתלוננים?

רוב האנשים בכלל לא יודעים איפה המונה שלהם ולא טורחים לקרוא אותו, ו לא מבינים למה חשבון אחד יוצא מנופח והשני נמוך באופן חריג..

(מוכן להתערב שיותר מחצי מהאנשים שהשתתפו בשרשור הזה לעולם לא דיווחו קריאת מונה כאשר קיבלו חשבון לפי השערה)

בשורה התחתונה לקחתם את המשחקים האלה של "מי יותר מסכן" רחוק מדי לרמה של חפירה מיותרת, מי שאין לו ₪200 להוצאות רכב לא צריך להחזיק רכב, נקודה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
הבעיה היא שזה לא תפקידך לומר למישהו אם להחזיק או לא להחזיק רכב. זכותו להחזיק רכב, גם אם יש לו רק 50 ש"ח לתדוק.

אז זהו...שכן.

אדם שלא יכול להרשות לעצמו 50 שח לדלק הוא אותו אדם שיקנה צמיגים סינים זולים ורפידות בלמים סטייל חברון, עוד משהו כשאין לך כסף לדלק רכב זה מותרות.

פורסם
הבעיה היא שזה לא תפקידך לומר למישהו אם להחזיק או לא להחזיק רכב. זכותו להחזיק רכב, גם אם יש לו רק 50 ש"ח לתדוק.

ברגע שהוא (או כל אדם אחר) פותח דיון בפורום ציבורי הוא יודע שהוא נחשף לדעות בכל צבעי הקשת.

לפיכך זה כן מתפקידי (או זכותי) להביע דעה.

לא מוצא חן בעיניו\בעיניך? אל תפתחו דיונים שבהם אתם מחפשים חיזוק חיובי לזה שאתם נוסעים שבוע~שבועיים~חודש על דלק ששילם עליו חייל משוחרר.

יותר מזה - פות"ש נוסע ברכב שקנה ב₪40K, אנשים שאין להם ₪200 לדלק נוסעים על רכבים שעולים הרבה פחות. (תנסה בכיוון ₪5000~)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

המצב העיקרי שאני רואה בעייתי הוא אם מדובר ברכב שכור שמחזירים

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם (נערך)
ברגע שהוא (או כל אדם אחר) פותח דיון בפורום ציבורי הוא יודע שהוא נחשף לדעות בכל צבעי הקשת.

לא מוצא חן בעיניו\בעיניך? אל תפתחו דיונים שבהם אתם מחפשים חיזוק חיובי לזה שאתם נוסעים שבוע~שבועיים~חודש על דלק ששילם עליו חייל משוחרר.

יותר מזה - פות"ש נוסע ברכב שקנה ב₪40K, אנשים שאין להם ₪200 לדלק נוסעים על רכבים שעולים הרבה פחות. (תנסה בכיוון ₪5000~)

דבר ראשון אני מכבד את הדעה שלך ותודה שאתה נכנס לי לכיס ואומר לי כמה יש לי בעו"ש,אתה לא יכול לשפוט בן אדם אם הוא יכול למלא פול טנק או שלא.

קרה באותו חודש שהייתי קצוץ במזומנים ושהכל היה מחושב - + ובא הקטע הזה של הדלק ודפק לי את החודש הזה ואת החודש הבא .

מפה ולומר שאני לא יכול להחזיק רכב זה שטות כי יש לי את הרכב הנ"ל קרוב ל3 שנים ,ותתפלא לשמוע אבל יש מלא אנשים שקונים רכבים מפוצצים ב200 אלף ומעלה אבל הרכב שותה להם דלק ואת הדם...!

עריכה אחרונה על ידי loko152
פורסם

מצטער אם זה נשמע לך רע, אבל מה לעשות שאם טנק דלק משפיע לך על כול החודש ועל חודש הבא אני בדעה שאתה לא צריך להחזיק רכב.

מה היה קורה אם היה הולך לך צמיג? אטם ראש? תקלה בגיר? מה היית עושה אז?

זה שאתה נותן דוגמא לאנשים טיפשים חסרי כול מודעות להתנהלות כלכלית תקינה לא עושה אותך בסדר.

חוץ מזה כמה אפשר לינסוע על 50 שקל? כמה זה היום 6 ליטר? נניח שהאוטו שלך חסכוני בטירוף ועושה 1-20 אז כמה זה 120 ק"מ?

מה זה בדיוק תורם לך? אנחנו בתחילת החודש אתה נוסע 120 ק"מ בחודש? אז אתה כנראה באמת לא צריך רכב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אתה ממש מצחיק.

מצד אחד טענתי שאיך אדם שלא יכול כלכלית למלא טנק דלק מחזיק אוטו. אז טענו פה שההורים עוזרים.

אז טענו אם ההורים עוזרים מה הבעיה שילוו לילד 300 שקל? אז טענת שההורים שבורים כלכלית.

שוב טענות בעייתיות, אדם שלא יכול לשלם טנק דלק לא צריך להחזיק אוטו, ואני אומר את זה בתור סטודנט שלא עובד ומחזיק אוטו על רזרבות שדאגתי שיהיו.

שוב אני גם חושב שבעל התחנה עשה טעות. לדעתי זו תיהיה גנבה לא לשלם על הדלק, אבל לא רואה שום בעיה לשלם לו בתשלומים אם באמת יש לפותח השרשור בעיה(למרות שאני לא מאמין בזה).

אם בעל התחנה היה עושה לי קטע כמו שנאמר הייתי הולך וחוזר מתי שמתחשק לי עם איזה סכום שמתחשק לי בכול פעם.

ולמה ההורים צריכים לשלם על פאשלה שעשה מישהו שהוא אפילו לא הילד שלהם אלא המתדלק?!

איפה פאקינג אחריות אישית? איפה אחריות ארגונית של התחנת דלק?!

דוגמאות כמו מנה כפולה במסעדה או 100 קילו של פחם הן לא רלוונטיות בכלל לנושא שהרי מדובר בחיובים חד-פעמיים.

דלק זה מוצר בסיס כמו חשמל או מים או גז. זה חיוב מתחדש וההצדקה היחידה למחאה היא אם בדיוק מחר-מחרתיים (כאשר יגמור דלק בשווי של ₪50) הוא היה אמור למכור את הרכב שלו.

כשחברת החשמל מוציאה לכם חשבון לפי השערה (מעט גבוה מהמציאות) ובחשבון הבא לפי קריאת מונה "מחזירים" לכם כסף, אתם מתלוננים?

רוב האנשים בכלל לא יודעים איפה המונה שלהם ולא טורחים לקרוא אותו, ו לא מבינים למה חשבון אחד יוצא מנופח והשני נמוך באופן חריג..

(מוכן להתערב שיותר מחצי מהאנשים שהשתתפו בשרשור הזה לעולם לא דיווחו קריאת מונה כאשר קיבלו חשבון לפי השערה)

בשורה התחתונה לקחתם את המשחקים האלה של "מי יותר מסכן" רחוק מדי לרמה של חפירה מיותרת, מי שאין לו ₪200 להוצאות רכב לא צריך להחזיק רכב, נקודה.

אז סבבה, מחר אני מוריד לך ליד הבית עוקב מים של 900 ליטר ומכריח אותך לשלם לי עליו, איך אני?

ולפי שתדבר על חשמל, אני מבצע בעצמי קריאות עוד לפני שמגיע הבחור של החברת חשמל לקרוא מונה, אז אתה יודע מה? כבר שנה לא ביקר אצלי בבית קורא מונים של חברת חשמל, חסכתי להם דלק וזמן של עובד.

משחק ה"מי יותר מסכן" רק בא להראות שלהגיד "וואלה לא נורא, ישלם עוד 200 שקל" זה תרבות קלוקלת ומטומטמת.

עשה המתדלק פאשלה? זה במסגרת תפקידו? שתחנת הדלק תשלם.

אני אשב בתחנת הדלק ואחכה שיבואו לשאוב בחזרה את הדלק העודף, אבל שתחנת הדלק תשלם על הזמן שלי, ובתור תוכניתן, אני מבטיח לך שהם ייצאו בנזק יותר גבוה מעלות הדלק שאתה יכול להכניס בתוך סוואנה.

ובחודש שעבר קיבלתי רכב השכרה זמני לשבוע בזמן שתיקנו לי את הרכב כי מישהו עשה עליי רוורס כשעמדתי, אם הייתי רוצה לתדלק בדיוק רבע מיכל לפני ההחזרה של הרכב לחברה והוא היה מתדלק לי פול? זה עדיין בסדר? עדיין משתמשים בדלק הזה?

ואם הרכב מפורסם למכירה ואני לא רוצה למכור אותו עם טנק מלא? כל יום באים קונים פוטנציאלים, אולי כבר למחרת בבוקר מהתדלוק יקנה מישהו? עדיין משתמש בדלק?

אז זהו...שכן.

אדם שלא יכול להרשות לעצמו 50 שח לדלק הוא אותו אדם שיקנה צמיגים סינים זולים ורפידות בלמים סטייל חברון, עוד משהו כשאין לך כסף לדלק רכב זה מותרות.

מי אמר? ואם הרכב בכלל לא בבעלותו? ואם הוא לא מטפל בכלל ברכב?

אגב מה זה רפידות בלמים סטייל חברון?

ואם הוא נוסע בפרארי 458 חדשה? זה בסדר לדחוף לו מוצר שהוא לא ביקש ועוד לבקש ממנו לשלם על זה?!

אגב כמו שאמרתי, אני הכרתי לא אחד ולא שניים שממלאים דלק בסכומים קבועים, ונסעו על רכבים שעולים גם 40K, גם יותר.

המצב העיקרי שאני רואה בעייתי הוא אם מדובר ברכב שכור שמחזירים

ועוד כמה מצבים וכו', אבל זה לא העניין, אלא העיקרון! תפתח את הפה, אני דוחף לך עכשיו סטייק סינטה 400 גרם ועוד אבקש ממך לשלם עליו.

זה בסדר תאכל עכשיו במקום מחר.

מצטער אם זה נשמע לך רע, אבל מה לעשות שאם טנק דלק משפיע לך על כול החודש ועל חודש הבא אני בדעה שאתה לא צריך להחזיק רכב.

מה היה קורה אם היה הולך לך צמיג? אטם ראש? תקלה בגיר? מה היית עושה אז?

זה שאתה נותן דוגמא לאנשים טיפשים חסרי כול מודעות להתנהלות כלכלית תקינה לא עושה אותך בסדר.

חוץ מזה כמה אפשר לינסוע על 50 שקל? כמה זה היום 6 ליטר? נניח שהאוטו שלך חסכוני בטירוף ועושה 1-20 אז כמה זה 120 ק"מ?

מה זה בדיוק תורם לך? אנחנו בתחילת החודש אתה נוסע 120 ק"מ בחודש? אז אתה כנראה באמת לא צריך רכב.

אין מה להשוות בכלל בין פאשלת תדלוק של המתדלק לתקלה מכנית.

יש אנשים שבשבילם 120 ק"מ זה תדלוק חודשי, אבל האלטרנטיבות פשוט לא ריאליות.

--------------------------------------------

ושוב לכולם - מה עם הזמן של הבנאדם? זה לא שווה כסף?

בחברה שבה אני עובד זה נהוג שאם לוקחים רכב ליסינג ולא מחזירים אותו עד שעה 4, חברת הליסינג נותנת רכב השכרה בלי דלקן עד שרכב הליסינג חוזר, יש לי קולגות שמרוויחים (הרבה) יותר ממחיר של טנק דלק שלם בכמה דקות.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באמת תרבות מקולקלת. ואיפה מציירים את הקו? מתיי זה כבר לא בסדר לדחוף מוצר שלא צריך?

אני לא מבין את כל אלו מכם שמגינים על התחנת דלק. או אפילו המתדלק. למה אתם כל כך ששים להפיל את האשמה על בעל הרכב התמים? מה הוא עשה? הוא תדלק יותר ממה שהוא ביקש ואז התלונן?

אתם מרחמים על המתדלק, שאולי זה יצא לו מהמשכורת. אבל למה אתם כל כך חסרי רחמים על הנהג? אה, נכון, כי כולנו פה חובבי הגה ולא יכולים לדמיין להשאיר את הרכב ללא השגחה לשנייה אחת, או לסמוך על מישהו אחר שיגע לנו ברכב. (ושלא תבינו נכון, גם אני מטורף כזה. אני מתדלק לבד) אתם שופטים אותו, כי הוא עשה חטא מוטורי. אבל האם החטא שלו גדול יותר מהחטא של המתדלק?

פורסם

למה שזה בכלל ייצא מהכיס של המתדלק?

זה בפני עצמו לא חוקי בעליל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...