Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

m3x7r3m3 סלח לי אבל הדברים שלך הם דמגוגיה בגרוש. אתה מנסה להעלות כאן כול מני תסריטים שבהם באמת הייתה בעיה, אבל תסריטים אלו לא קשורים לסיטואציה הנתונה.

דוגמא כמו סטייק שדוחפים לך במסעדה בכלל לא רלוונטית.

אדם שנוסע 120 קמ בחודש לא צריך להחזיק רכב, עדיף לו להשכיר ב70 שקל ליום כשהוא צריך או לנסוע במוניות ספיישל.

כול הסיפור של "התדלוק דפק לי חודשיים במאזן הכלכלי" לא נשמע לי הגיוני ולכן לא מדבר אליי.

אני עדיין חושב שאדם שמדבר כך לא צריך להחזיק רכב או לפחות לתדלק עם ה50 שקל בתדלוק עצמי כדי שזה ישמע יותר הגיוני.

אין ספק שזה לא בסדר שתידלקו לו יותר ממה שהוא ביקש, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה.

לגבי הזמן שלו זה שהוא נשאר שם זו בעיה שלו אף אחד לא יכול לעקב אותו מבחינת החוק היבש הוא יכול לינסוע משם, ואפילו לא לחזור לשלם(מבחינת החוק היבש).

כבר הבעתי את דעתי בנושא שהייתי חותך משם וחוזר מתי שבא לי כדי לשלם אם הייתה לי בעיה באותו רגע. סך הכול לא ביקשתי את הדלק עכשיו אז אין לי שום בעיה מוסרית לשלם עליו בעוד שבוע או חודש.

לא לשלם בכלל זו גניבה מבחינתי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עשה המתדלק פאשלה? זה במסגרת תפקידו? שתחנת הדלק תשלם.

אז זהו, שלא.

לא חברת פז\דלק\סונול, לא הטייקונים שבדיוק חזרו מסופ"ש בקריביים, לא תכניתנים בעלי מניות בחברה, לא בעל התחנה. אף אחד מאלה לא ישלם על ה"טעות" הזאת.

מי כן? מתדלק שמרוויח ₪23.12 לשעה.

אתה, תכניתן שמרוויח (7,569.9 ליטר תא מטען של סוואנה * ₪7.4 = ₪56,017.26 במספר שעות? סחתיין!) משכורת מעל הממוצעת הולך להסתכל לו בעיניים ולקחת לו את היומית בלי בושה? סבבה, זה כבר בינך לבין עצמך.

מתיי זה כבר לא בסדר לדחוף מוצר שלא צריך?

מה זה לא צריך? יגנבו לו את הרכב בעוד 120ק"מ? הוא הולך למכור אותו בעוד 120ק"מ? יעוף לו המנוע\גיר והוא ימכור את הרכב לברזל?

אם התשובה היא לא - השאלה לא רלוונטית. כי את המוצר הזה הוא יצטרך ככה או ככה. (להבדיל מסטייק סינטה 400גר' :roll:)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)
m3x7r3m3 סלח לי אבל הדברים שלך הם דמגוגיה בגרוש.

דוגמא כמו סטייק שדוחפים לך במסעדה בכלל לא רלוונטית.

אדם שנוסע 120 קמ בחודש לא צריך להחזיק רכב, עדיף לו להשכיר ב70 שקל ליום כשהוא צריך או לנסוע במוניות ספיישל.

כול הסיפור של "התדלוק דפק לי חודשיים במאזן הכלכלי" לא נשמע לי הגיוני ולכן לא מדבר אליי.

אני עדיין חושב שאדם שמדבר כך לא צריך להחזיק רכב או לפחות לתדלק עם ה50 שקל בתדלוק עצמי כדי שזה ישמע יותר הגיוני.

אין ספק שזה לא בסדר שתידלקו לו יותר ממה שהוא ביקש, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציה.

לגבי הזמן שלו זה שהוא נשאר שם זו בעיה שלו אף אחד לא יכול לעקב אותו מבחינת החוק היבש הוא יכול לינסוע משם, ואפילו לא לחזור לשלם(מבחינת החוק היבש).

כבר הבעתי את דעתי בנושא שהייתי חותך משם וחוזר מתי שבא לי כדי לשלם אם הייתה לי בעיה באותו רגע. סך הכול לא ביקשתי את הדלק עכשיו אז אין לי שום בעיה מוסרית לשלם עליו בעוד שבוע או חודש.

לא לשלם בכלל זו גניבה מבחינתי.

דמגוגיה זה לא רע, לגבי דמגוגיה בגרוש אני לא מסכים איתך, ואני יכול לתת עוד אלפי דוגמאות כאלה.

אתה גדלת במדינה דמוקרטית?

בבקשה תראה לי שבתקנות התעבורה או בחוקי המדינה כתוב במקום כלשהו הגבלת מינימום לבעלות על רכב (של כסף פנוי או של ק"מ נסועה).

מה שאתה אומר זה שהדברים שלו לא הגיוניים בעיניך, אבל חביבי - מי שאל אותך אם מותר או אסור לו להחזיק רכב?

לגבי תדלוק עצמי - ואם נניח שהלקוח התיאורטי הוא נכה (ולכן זכאי לתדלוק ע"י מתדלק במחיר של שירות עצמי)? ועדיין ביקש לתדלק רק 50 שקל ותידלקו אותו ב-250 שקל?

שוב - אין שום בעיה שהלקוח התיאורטי יישאר שם עד שיבואו לשאוב את הדלק העודף, אבל שבעל תחנת הדלק ישלם על הזמן שלו.

אין ארוחות חינם בשום כיוון, לא מכיוון תחנת הדלק ולא מכיוון הלקוח.

אבל מה? בעיניכם הזמן שלו לא שווה כסף, שיישב וייקבר שם בתחנת הדלק עד שיגיעו לשאוב.

עשו טעות - סבבה, יישב מנהל המשמרת או בעל התחנה ויעשה חשבון - כדאי לו להגיד ללקוח "טעות שלנו, אם אתה יכול אז אני אשמח שתשלם" ואז לצפות לרע ולקוות לטוב, או אם כדאי לו להגיד ללקוח "טעות שלנו, תישאר בבקשה הזמנתי מישהו שישאב את הדלק העודף, אני אשלם על הזמן שלך".

חוצמזה אם אני לוקח רכוש שלי, שם אותו אצלך בבית, אני לא יכול לקרוא לזה גניבה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

קצת קשה לי עם הכינוי. אני אופיר אם תרשום את שמך או שם בדוי יהיה קל יותר לפנות אליך.

תראה אתה שוב נותן כאן סיטואציה תיאורטית שלא קשורה למקרה הנ"ל או שאתה בעצם מסכים איתי שרק אדם נכה הגיוני שיתדלק בשירות מלא ב50 שקל.

לא רואה שום סיבה לשאוב את הדלק אלה אם מדובר באחת מהתסריטים בסבירות מאוד נמוכה שלא קשורות למקרה הנ"ל שהבאת.

מה שפותח הדיון היה צריך לעשות זה להגיע להסכם עם בעל התחנה שהוא חוזר לשלם בעוד שבוע-שבועיים-חודש-מתי שמנהל הבנק יאשר.

אם זה לא היה מסכים היה צריך פותח השירשור להכנס לרכב להגיד לו שהוא יחזור כשהתחשק לו לשלם ולנסוע משם ולחזור כשמתאים לו לשלם.

אני לא רואה את עניין הזמן של פותח השירשור כחלק מהבעיה כי אין בעיה. אם אין לו זמן/כוח/חשק להישאר שם ו לחכות לחבר שלו הוא יכל לינסוע משם. זה שהוא נשאר שם כי בעל התחנה אידיוט וחוצפן ואמר לו זה נטו בעיה שלו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
אז זהו, שלא.

לא חברת פז\דלק\סונול, לא הטייקונים שבדיוק חזרו מסופ"ש בקריביים, לא תכניתנים בעלי מניות בחברה, לא בעל התחנה. אף אחד מאלה לא ישלם על ה"טעות" הזאת.

מי כן? מתדלק שמרוויח ₪23.12 לשעה.

אתה, תכניתן שמרוויח (7,569.9 ליטר תא מטען של סוואנה * ₪7.4 = ₪56,017.26 במספר שעות? סחתיין!) משכורת מעל הממוצעת הולך להסתכל לו בעיניים ולקחת לו את היומית בלי בושה? סבבה, זה כבר בינך לבין עצמך.

1. באמת? ונדמה לך שבבית הדין לעבודה יצדיקו את בעל התחנה? הוא ישלם את מה שקיזז, עם ריבית, הצמדה, הוצאות משפט וגם קנס. ואת זה אני אומר לך בוודאות.

2. אתה מכניס דלק לתא מטען של סוואנה? טעות קשה, כל הדלק יינזול לך, אז להבא כשכותבים למלא סוואנה בדלק, הכוונה לטנק הדלק של הסוואנה.

3. כמו שכתבתי זה לא מה שאני מרוויח, אבל יש קולגות שמרוויחים בשעה שווה ערך ל-100 ליטר של דלק, אני יכול לספר לך על אנשי תוכנה שמרוויחים 3K בשעה.

4. כמו שאמרתי, לא חוקי בעליל - אין שום סיבה שבעולם שזה ייצא מהמתדלק ולכן אני בכלל לא לוקח זאת כאופציה.

מה זה לא צריך? יגנבו לו את הרכב בעוד 120ק"מ? הוא הולך למכור אותו בעוד 120ק"מ? יעוף לו המנוע\גיר והוא ימכור את הרכב לברזל?

אם התשובה היא לא - השאלה לא רלוונטית. כי את המוצר הזה הוא יצטרך ככה או ככה. (להבדיל מסטייק סינטה 400גר' :roll:)

ואם הוא מוכר את הרכב מחר? ואם הוא מחזיר אותו להשכרה? ואם הוא נותן אותו לטרייד אין? ואם ואם ואם - המתדלק יודע לענות על השאלה הזאת כשהוא מפשל?

ומחר הוא לא יצטרך לאכול? עזוב שיאכל היום.

אתה עדיין מתעלם מכל התרבות הקלוקלת הזאת שמסביב.

"אני טעיתי? אתה תשלם!" "העובד שלי טעה? אתה לא זז מפה עד שתשלם!" "קח עוד 200 שקל דלק למרות שלא ביקשת, ועוד תשלם על זה".

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1. באמת? ונדמה לך שבבית הדין לעבודה יצדיקו את בעל התחנה? הוא ישלם את מה שקיזז, עם ריבית, הצמדה, הוצאות משפט וגם קנס. ואת זה אני אומר לך בוודאות.

4. כמו שאמרתי, לא חוקי בעליל - אין שום סיבה שבעולם שזה ייצא מהמתדלק ולכן אני בכלל לא לוקח זאת כאופציה.

מאז הכללת תחנות דלק ברשימת עבודות "מועדפות" לחיילים משוחררים עבדו עשרות אלפי צעירים, ולכל אחד מהם קרה לפחות פעם אחת מקרה דומה במהלך עבודתם, יש כאלה עם יותר. רוצה להרים את הכפפה עם ייצוגית? כי אם לא - הכל דיבורי סרק.

עובדתית הטעויות יורדות משכר העובדים, זה שאתה בוחר להתעלם מזה - עניין שלך, כי אתה רוצה להשקיט את מצפונך. (או מצפון של אחרים)

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
קצת קשה לי עם הכינוי. אני אופיר אם תרשום את שמך או שם בדוי יהיה קל יותר לפנות אליך.

תראה אתה שוב נותן כאן סיטואציה תיאורטית שלא קשורה למקרה הנ"ל או שאתה בעצם מסכים איתי שרק אדם נכה הגיוני שיתדלק בשירות מלא ב50 שקל.

לא רואה שום סיבה לשאוב את הדלק אלה אם מדובר באחת מהתסריטים בסבירות מאוד נמוכה שלא קשורות למקרה הנ"ל שהבאת.

מה שפותח הדיון היה צריך לעשות זה להגיע להסכם עם בעל התחנה שהוא חוזר לשלם בעוד שבוע-שבועיים-חודש-מתי שמנהל הבנק יאשר.

אם זה לא היה מסכים היה צריך פותח השירשור להכנס לרכב להגיד לו שהוא יחזור כשהתחשק לו לשלם ולנסוע משם ולחזור כשמתאים לו לשלם.

אתה יכול לקרוא לי ליאור.

אני אומר שנכנסת יותר מדי לפרטים - את אף אחד זה לא מעניין איך ולמה הלקוח ביקש לתדלק ב-50 שקל ולמה הוא תידלק בשירות מלא.

מה שרלוונטי בכל הסיפור הזה הוא שהלקוח ביקש דלק ב-X שקלים וקיבל דלק ב-5X שקלים בגלל טעות של עובד בתחנת הדלק (שמקבל שכר מלא על עבודתו זו).

סה טו, זה כל מה שמעניין, זה כל מה שרלוונטי, וזה כל מה שצריך לעניין בדיון.

הסיבה היחידה שאני הבאתי דוגמאות כאלה זה כדי להראות כמה זה מגוחך לכתוב "שישלם וזהו, יש לו רכב הוא יכול להרשות לעצמו", וזה מגוחך.

וזה רלוונטי בדיוק באותה מידה למנה במסעדה, או לקיסמי אוזניים או לחיות מחמד.

להגיע להסכם תשלום זה בדיוק מה שגורם לפעולות כאלה לחזור על עצמן - זה משתלם לבעל תחנת הדלק, למה שהוא יתגמש בכלל? את הכסף הוא יקבל, מהלקוח או מהמתדלק (לא חוקי בעליל כבר אמרנו).

אבל אם פות"ש יגיד לבעל תחנת הדלק בטלפון "תזמין שאיבה אני מחכה פה, ועל הדרך תכין לי צ'ק על הזמן שאתה מעכב אותי, אני מרוויח X שקלים לשעה" אז אותו בעל תחנה יתחיל לחשוב ואולי יתחיל לשאול את עצמו אם זה כדאי לו בכלל להתעסק עם לקוח כזה.

ואז יבוא למתדלק, המתדלק יגיד לו "אין בעיה, תוריד מהמשכורת, אבל מיד אחרי המשמרת אני בהסתדרות העובדים מכין תביעה לבית הדין לעבודה". אז הוא יספוג את זה והנורמות יחזרו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מאז הכללת תחנות דלק ברשימת עבודות "מועדפות" לחיילים משוחררים עבדו עשרות אלפי צעירים, ולכל אחד מהם קרה לפחות פעם אחת מקרה דומה במהלך עבודתם, יש כאלה עם יותר. רוצה להרים את הכפפה עם ייצוגית? כי אם לא - הכל דיבורי סרק.

עובדתית הטעויות יורדות משכר העובדים, זה שאתה בוחר להתעלם מזה - עניין שלך, כי אתה רוצה להשקיט את מצפונך. (או מצפון של אחרים)

אז זה אומר שזה בסדר? שזה תקין? אני לא עו"ד בהכשרתי (למרות שאני כן מנסה ללמוד בעצמי כרגע) אבל למיטב הבנתי תביעה ייצוגית לא יכולה להתקיים כאן.

יש צורך לתבוע על בסיס של מקרה / כמה מקרים כלפי אותו עובד.

וזה לא דיבורי סרק, אני מציע שתרים טלפון להסתדרות העובדים במקום מגוריך, בלי לתת פרטים מזהים, תגיד שעשית טעות ושברת דלת במשרד, והבוס שלך רוצה להוריד לך את העלות מהמשכורת. תראה מה קורה.

בחייאת תנסה, אני כבר יודע מה יקרה, אבל אתה לא לפי התגובה שלך.

בחייאת תשאל על הדרך מה הנסיון שלהם במקרים כאלה, ומה גובה הקנס שבד"כ בית המשפט לעבודה פוסק על המעסיק, חוץ מאשר ההחזר הכספי.

תעדכן אחרי ששאלת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא אומר שזה תקין, בדיוק כמו 1001 דברים אחרים במדינה הזאת.

אבל זה מה שקורה, ומי שפותח את הפה - מפוטר לאלתר.

לכמה חבר'ה בני 21 יש זמן\עצבים להתעסק עם בית דין לעבודה? כמה מהם בכלל יודעים מה זה?

ניחשת - פחות או יותר 0.

גם אם אחד, שניים, שלושים יתבעו - בכל שאר התחנות בארץ זה יימשך. שיטת מצליח שמעת?

כבר היום הפעולה של ניכוי שכר לא חוקית, כבר היום מצפצפים על החוק הזה.

יודע מה? אני בטוח שבזמן כתיבת שורות אלו יש מתדלק איפשהו בארץ שבדיוק מנסה לשכנע מישהו שישלם על הדלק שקיבל בטעות.

לאותו מתדלק כבר אין מה להפסיד בשלב הזה, את היומית שלו הפסיד - אז ינסה בנחמדות, בתוקפנות, באיומים על תלונה במשטרה - מה שצריך כדי לגרום לבנאדם לשלם.

לא שילם? אז ₪200 פחות בעו"ש. הרבה יותר חשוב לצאת מחר לעבודה מאשר להתחיל להתעסק עם ההסתדרות ושאר חרטא ואז לאבד את העבודה בכלל.

פורסם

וואלה מי שעובד ולא מכיר מה זה הסתדרות העובדים זו חתיכת פאשלה, אולי צריך להכניס את זה לתוכנית הלימודים.

וכמו שכתבתי - לא צריך אפילו להגיע להסתדרות, מספיק להגיד את זה לבוס, תאמין לי שהם יודעים טוב מאוד שזה לא חוקי, והם יודעים טוב מאוד כמה קנס מקבלים (חוץ מהכסף שהם יצטרכו להחזיר לעובד, וחוץ מהריבית, וחוץ מההצמדה, נטו קנס, 4 ספרות לפחות).

אבל מבחינתך על הז*ן, או שהכסף ייצא ממסכן אחד או ממסכן אחר, אבל הכסף ייצא ממסכן כלשהו (לא נראה לך שהמצב הכלכלי של הבנאדם לא טוב אם הוא מתדלק 50 שקל?!), למה שמי שצריך ישלם, למה שאנחנו נילחם על עקרונות.

אח"כ תבוא ותגיד בבכיינות "למה אני לא יכול לקנות בית? למה הוט לוקחים לי 270 שקל על טלוויזיה? למה חברות הביטוח מקזזות לי "אשם תורם"? ולמה ולמה ולמה?"

אני אגיד לך למה - כי אתה לא מוכן להילחם על שום דבר ומי שכן מוכן להילחם דופק אותך שוב ושוב ושוב.

כי במקום שבו הצדק איתך אתה לא מוכן להלחם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפי התגובות פה באשכול, ניתן להבין שהמצב של באתה לתדלק ב 50 שקל המתדלק בכוונה הפעיל משאבה על מיכל מלא מילא לך את המיכל זה מצב בסדר גמור.

שיטה מצויינת להוסיף עוד קצת כסף לקופה ביום העבודה. :)

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

תפסיקו כבר עם האכילת מח, זה מתחיל לשעמם כל הויכוחים האלה.

במידה והנהג לא מוכן להמתין במקום לשאיבת הדלק או מוכן להגיע במועד אחר לשאיבה או לתשלום בצורה שנוחה לו על הדלק (צק דחוי, יגיע כמה פעמים לתשלום וכו'), ופשוט נוסע מהמקום מבלי להשאיר פרטים, אין למעשה הזה שום שם בעולם חוץ מאשר גניבה ואין בית דין ביקום שלא ירשיע אותו.

זה החוק, זו לא דעתי, או דעתכם, או הפרשנות שלכם.

אבל "עם ישראל חי" (בסרט) חושב שהוא יכול לגנוב דלק ולהצדיק את עצמו, יכול לשוחח בסלולרי תוך כדי תדלוק, למרות שיש שלטים ולמרות שיש חוק מפורש נגד, הוא קרא איפושהוא ש"בלה בלה בלה" אז מי המ*ייאק שיגיד לו לא לדבר בטלפון.

זה אותם אנשים שבסרט משאירים סלולרי דולק ומדליקים סיגריה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תראה ליאור אני יכול להבין את צורת החשיבה שלך. למה אנחנו צריכים לתקן את העולם ולשלם על טעויות של אחרים.

מצד שני אני חושב שצריך לנתח כול מקרה לגופו, ולקחת דברים בפרופורציה.

בפועל יש לך עוד דלק במיכל. נניח שהיית צריך את הדלק הזה בעוד שבועיים אז מה הבעיה לשלם עליו בעוד שבועיים?

ברור שבעל התחנה הרוויח עוד כסף, ואם היחס שהוא הציג כנראה שמגיעה לו מחלה לא כסף, אבל בסופו של דבר יש עוד שיקולים. אם זה המתדלק ואם זה הרגשה אישית שלי שאני השתמש בדלק הזה ולכן עליי לשלם עליו.

ניתן להעניש את בעל התחנה בדרכים אחרות שיכאבו לו הרבה יותר. תלונה מנוסחת היטב הייתה גורמת לו ליותר נזק, ואולי מזכה את פותח הדיון בשובר תדלוק.

לא מסכים עם הגישה של לא משלם ושהתפוצץ העולם במקרה הזה.

לגבי האלטרנטיבה שהצגת לדעתי המציאות היא יותר מה שכתבו לך כתגובה.

פורסם
(לא נראה לך שהמצב הכלכלי של הבנאדם לא טוב אם הוא מתדלק 50 שקל?!)

אם המצב שלו לא טוב שימכור את הרכב שלו שעלה ₪40K, יקנה פונטו ב₪5K ויסגור את המינוס בבנק.

(לא מנסה להעליב loko152, כמו שאמרת יש הרבה אנשים שנוסעים ברכבים יקרים שמוציאים להם את הנשמה..)

עזוב m3x7r3m3, בקצב הזה הדיון יגיע לעמוד 14 בלי שום תובנות.

אתה צודק, שיהיה לכולנו שבוע מקסים ונטול טעויות.

פורסם
תפסיקו כבר עם האכילת מח, זה מתחיל לשעמם כל הויכוחים האלה.

במידה והנהג לא מוכן להמתין במקום לשאיבת הדלק או מוכן להגיע במועד אחר לשאיבה או לתשלום בצורה שנוחה לו על הדלק (צק דחוי, יגיע כמה פעמים לתשלום וכו'), ופשוט נוסע מהמקום מבלי להשאיר פרטים, אין למעשה הזה שום שם בעולם חוץ מאשר גניבה ואין בית דין ביקום שלא ירשיע אותו.

זה החוק, זו לא דעתי, או דעתכם, או הפרשנות שלכם.

אבל "עם ישראל חי" (בסרט) חושב שהוא יכול לגנוב דלק ולהצדיק את עצמו, יכול לשוחח בסלולרי תוך כדי תדלוק, למרות שיש שלטים ולמרות שיש חוק מפורש נגד, הוא קרא איפושהוא ש"בלה בלה בלה" אז מי המ*ייאק שיגיד לו לא לדבר בטלפון.

זה אותם אנשים שבסרט משאירים סלולרי דולק ומדליקים סיגריה.

אני בכלל לא מדבר על מצב כזה, ואם הבנת אחרת אז הבנת לא נכון, ואני אשמח שתצטט איך הבנת דבר כזה ואני אבהיר את עצמי.

אני מדבר על כל המכלול של הדברים. תקרא ותבין, אבל לקרוא לזה "אכילת מח" בלי להתייחס לשום דבר שכתבתי זה קצת בנאלי לא?

תראה ליאור אני יכול להבין את צורת החשיבה שלך. למה אנחנו צריכים לתקן את העולם ולשלם על טעויות של אחרים.

מצד שני אני חושב שצריך לנתח כול מקרה לגופו, ולקחת דברים בפרופורציה.

בפועל יש לך עוד דלק במיכל. נניח שהיית צריך את הדלק הזה בעוד שבועיים אז מה הבעיה לשלם עליו בעוד שבועיים?

ברור שבעל התחנה הרוויח עוד כסף, ואם היחס שהוא הציג כנראה שמגיעה לו מחלה לא כסף, אבל בסופו של דבר יש עוד שיקולים. אם זה המתדלק ואם זה הרגשה אישית שלי שאני השתמש בדלק הזה ולכן עליי לשלם עליו.

ניתן להעניש את בעל התחנה בדרכים אחרות שיכאבו לו הרבה יותר. תלונה מנוסחת היטב הייתה גורמת לו ליותר נזק, ואולי מזכה את פותח הדיון בשובר תדלוק.

לא מסכים עם הגישה של לא משלם ושהתפוצץ העולם במקרה הזה.

לגבי האלטרנטיבה שהצגת לדעתי המציאות היא יותר מה שכתבו לך כתגובה.

אני יכול לקחת את הדברים בפרופורציה, אתה אולי יכול לקחת את הדברים בפרופורציה, אבל כנראה שלא אני ולא אתה נתדלק ב-50 שקל נכון?

אם הבנאדם מתדלק ב-50 שקל כנראה יש לו סיבה ממש טובה לזה, בעל תחנת הדלק מציע מוצר, בא הלקוח ומבקש מוצר בסכום מסוים, הוא לא רוצה ביותר, זה הכל.

העניין הוא שבעל תחנת הדלק לא רצה שהלקוח ישלם בעוד שבועיים, הוא רצה שהוא ישלם עכשיו, ושלא יזוז לשום מקום עד שהוא משלם!

אני גם אנטי התפיסה של "לא משלם ושילכו לחפש אותי", לא מסכים עם זה ולא מקבל את זה.

אני בכלל בעד לאזן את הכל, בעל הרכב לא יזוז מהתחנה עד שיגיע שואב, ישאב את הדלק המיותר, ובעל תחנת הדלק ישלם לבעל הרכב על הזמן שהוא בזבז לו.

כולם מאושרים ואף אחד לא התעשר שלא כדין.

אם המצב שלו לא טוב שימכור את הרכב שלו שעלה ₪40K, יקנה פונטו ב₪5K ויסגור את המינוס בבנק.

(לא מנסה להעליב loko152, כמו שאמרת יש הרבה אנשים שנוסעים ברכבים יקרים שמוציאים להם את הנשמה..)

עזוב m3x7r3m3, בקצב הזה הדיון יגיע לעמוד 14 בלי שום תובנות.

אתה צודק, שיהיה לכולנו שבוע מקסים ונטול טעויות.

וואלה ורק אתה חברנו היקר קוף נינג'ה תגיד לבנאדם מה למכור ומה לא למכור, מה לקנות ומה לא לקנות וגם בכמה כסף לתדלק.

אולי גם תעבוד במקומו ותרוויח את הכסף שלו במקומו?

יש לי שתי תובנות בשבילך - כשיורקים עליך זה לא גשם, וכשאתה לא מוכן לקום ולהלחם על צדקתך, אל תתלונן שדופקים אותך.

אף אחד לא יילחם במקומך על מה שמגיע לך.

אבל יודע מה, אולי תלך תזמין מחשב, אחד ממש זול ב-1200 שקל מחנות המחשבים הקרובה לביתך.

אפילו יביאו את המחשב אליך הביתה, יחברו אותו ואז יגידו לך "הסכום לתשלום 6000 שקל" למה? כי דחפו לך מעבד הרבה יותר יקר בניגוד לבקשתך.

אבל עזוב, את מה שכבר שכחו הערבים בתוניס אתה עוד לא למדת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...