Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השרשור הנצחי של "להיות צודק או להיות חכם".

טעויות קורות וכל החוכמה, היא לדעת לפתור אותן על הצד הטוב ביותר.

מבחינתי, הפיתרון הטוב ביותר הוא להשלים עם "רוע הגזירה" ולשלם יותר.

המצפון שלי לא ייתן לי לעמוד בצד ולתת למעסיק לפגוע במשכורת של העובד שלו. מה עוד שקיבלתי תמורה עבור המחיר. אומנם ללא רצון מצידי, אבל התמורה התקבלה.

בשורה התחתונה: אשלם ולא ארגיש אשם (:)).

פורסם

Bagira

אוקיי, במידה ומסעדה תכניס לי למנה תוספת שעליה הם דורשים תשלום נוסף (נניח וזה קמצוץ פטריית כמהין) ואני לא אשים לב ואסיים את המנה.

יגיע החשבון ויתווספו 50 שקל (זאת מסעדת יוקרה) מאחר ואכלתי משהו שלא הזמנתי, מי צריך לשלם? כי לדעתי - לא אני.

מתדלק הוא נותן שירות, אתה משלם למתדלק כסף כדי לבצע עבורך פעולה מסויימת - אם ביצע אותה בצורה שגויה לא עלי לשלם, אני אינני המעסיק שלו אני הוא הלקוח.

עוגיה זה לא דלק,

אתה לא יכול לשנות את הצורך של הרכב שלך לצרוך דלק, מתישהו אתה חייב לצרוך אותו אלא אם כן בא לך להתקע על הכביש.

לגבי עוגייה? אתה יכול לגוון, שווארמה, פלאפל, וואטאבר...

ומה עם מוכר ילביש עלי חולצה ולא יסכים לקבלה בחזרה מאחר והיא משומשת? החולצה עולה עלי, מתאימה לי ואפילו מחמיאה לי ואני יהיה צריך עוד חולצה מתי שהוא... כנ״ ללגבי העוגיה אגב

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם

במעדניות ובסופרים מתרחשץ תופעה דומה ולדעתי גם מכוונת: לא קרה פעם שביקשתי נקניק או גבינה במשקל ולא קיבלתי אקסטרא של כמה גרמים. כביכול בקטנה אבל אין לי ספק שיש יד מכוונת שמדריכה את החנוונית לגבות עוד כמה זוזים ולמקסם את המכירה. אז כמובן שאני לא מתקטנן ומשלם מפני שקיבלתי את התמורה אבל עדיין ברמת השרות יש כאן טעם לפגם. לגבי הדלק, הנושא מורכב יותר כנראה בשל הסכומים השונים. במידה ומחיר השדלק עומד להשתנות או שהרכב נמכר או לחילופין שמדובר ברכב עבודה - למה שהלקוח ישלם על טעות המתדלק כאשר הוא לא עומד להשתמש בדלק שסופק ללא בקשתו?

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אוקיי אז ככה..

יש לי חבר שעובד בתחנת דלק והוא סיפר לי שבמקרה כזה מבקשים מהלקוח לשלם, כי בכל זאת הוא ינצל את הדלק, במידה ויש בעיות כמו לנ"ל שלא היה מזומן מגיעים איתו להסדר. מנסים לפרוס לו לתשלומים או לוקחים ערבון שיישלם יותר מאוחר (באותו היום או אפילו למחרת) את הסכום. אין מצב שלא באים לטובת הלקוח! אבל זה תלוי בתחנה יש כאלה באמת מחייבים את המתדלק.

בעניינים אחרים כמו למשל קוקטייל (מילוי סולר במקום בנזין) לרוב זה יוצא הקנס מכיס המתדלק או שמתחלקים הוא ובעל התחנה.

חבר שלי אמר שבית המשפט כבר קבע כמה קביעות בנושא..

צריך לבדוק האם באמת יש פה כייס, ההיגיון הבריא שלי אומר שאין צדק בנושא.

אולי שכל חבר פורום יתרום כמה לירות לנושא, אם יש כייס ומנצחים זה בונזזה רצינית לכל אחד.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

עם כל התסכול והכעס אני מבין אותך לגמרי.

בתור מתדלק לשעבר(מועדפת),נכון כולנו בני אדם ולפעמים קוראים טעויות לא שמים לב ועוד בשעות שיש לחץ ועוד הרבה מכוניות על המסלול.

ומי כמונו יודעים מי זה ישראלים עם כל ה"בוא תדלק אותי אני ממהר","בוא שים לי"

קורה שהבחור טעה,לא פעם קרה לי מקרה דומה אבל שמתי לב באמצע.

בסופו של יום הבחור לא גנב אותך נכנס לך דלק לא מים,בין אם זה מה שבקשת או לא מה שבקשת.

במקרה כזה אני לוקח תעודת זהות ומספר רכב ואם לא תשלם את ההפרש הבחור צריך לפנות להגיש תלונה במשטרה.

זה הנהלים והיתי אחמ''ש שם.

אין לי שום כוונה להגן על אף אחד עם כל העצבים וזה מאוד מעצבן אני יודע,אבל תסכל על החצי הכוס המלאה,אני מקווה שזה יהיה הבעיות שלך בחיים:)

פורסם
Bagira

ומה עם מוכר ילביש עלי חולצה ולא יסכים לקבלה בחזרה מאחר והיא משומשת? החולצה עולה עלי, מתאימה לי ואפילו מחמיאה לי ואני יהיה צריך עוד חולצה מתי שהוא... כנ״ ללגבי העוגיה אגב

יש כלכך הרבה הבדלים מהסיפור נוכחי שלנו,

1)אף אחד לא דחף את האדון לתחנת הדלק, הוא הגיע מיוזמתו המלאה.

2)אף אחד לא דחף את הפיה לתוך רכבו והחל לתדלק, הוא ביקש זאת(שירות מלא).

3)לדלק אין תוקף, משמע שאם הוא מאוכסן בתנאים נכונים הוא נשמר שנים, ואילו חולצה מאבדת מערכה(בלאי, אופנה וכיוצא בכך)

במידה ואין לך צורך כרגע במלאי הנוכחי של הדלק, מתישהו עוד תממש את רכישתו.

ולא אין לך אפשרות להחזיר דלק בתענה שהוא לא מתאים לגזרה שלך או שאתה לא אוהב את הריח שלו, דלק זה דלק,

ואם היום לא תשתמש בו אז מחר.

ופה באה השאלה מדוע לתדלק חצי טנק או רבע, הרי בכל מקרה אתה תשתמש בכמות הדלק אלא אם כן הנ"ל מוכר את רכבו.

פורסם
במעדניות ובסופרים מתרחשץ תופעה דומה ולדעתי גם מכוונת: לא קרה פעם שביקשתי נקניק או גבינה במשקל ולא קיבלתי אקסטרא של כמה גרמים. כביכול בקטנה אבל אין לי ספק שיש יד מכוונת שמדריכה את החנוונית לגבות עוד כמה זוזים ולמקסם את המכירה.

מתצפיות על פעולת המעדניות בסופר המסקנה שלי קצת אחרת: יש הנחיה גורפת לא לתת ללקוח אף פעם פחות ממה שהוא הזמין.

כלומר אם ביקשת 200 גרם גבינה, פרסו לך כמה פרוסות והמשקל מראה 198 גרם אז יוסיפו לך עוד פרוסה (ששוקלת עוד 15-20 גרם).

אם המשקל מראה 200 בדיוק עוד לא קרה לי שהוסיפו עוד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ודעתי לגבי הדלק היא שמן הראוי לרשום את פרטיו של הנהג ושהוא ישלם תוך כמה ימים את היתרה אם אין לו מזומן.

אם זה היה קורה לי בתור נהג (ואין לי מזומן/אמצעי תשלום אחרים) הייתי מודיע למתדלק שאשלם בהמשך השבוע (או טלפונית בכרטיס אשראי למחרת) ונוסע משם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
יש כלכך הרבה הבדלים מהסיפור נוכחי שלנו,

1)אף אחד לא דחף את האדון לתחנת הדלק, הוא הגיע מיוזמתו המלאה.

2)אף אחד לא דחף את הפיה לתוך רכבו והחל לתדלק, הוא ביקש זאת(שירות מלא).

3)לדלק אין תוקף, משמע שאם הוא מאוכסן בתנאים נכונים הוא נשמר שנים, ואילו חולצה מאבדת מערכה(בלאי, אופנה וכיוצא בכך)

במידה ואין לך צורך כרגע במלאי הנוכחי של הדלק, מתישהו עוד תממש את רכישתו.

ולא אין לך אפשרות להחזיר דלק בתענה שהוא לא מתאים לגזרה שלך או שאתה לא אוהב את הריח שלו, דלק זה דלק,

ואם היום לא תשתמש בו אז מחר.

ופה באה השאלה מדוע לתדלק חצי טנק או רבע, הרי בכל מקרה אתה תשתמש בכמות הדלק אלא אם כן הנ"ל מוכר את רכבו.

אז אם אתה במסעדה, ותבקש מנה של אוכל, ויתנו לך צלחת עם 2 מנות זה בסדר? מה זה משנה, מקסימום לא תאכל מחר במקום.

לגבי למה לתדלק רבע או חצי טנק, יש המון אפשרויות:

1. כי אין לי כסף. אני יכול כרגע לתדלק רק רבע טנק שיספיק לי לשבועיים. אם אשלם עכשיו על טנק מלא, לא יהיה לי מה לאכול בשבוע הבא.

2. כי תחנת הדלק יקרה. עכשיו אין לי דלק, אז אמלא ב-50 ש"ח, וכשאגיע לתחנה ליד הבית שזולה ב-30 אגורות לליטר אמלא את שאר הטנק.

3. כי הלוויתי את הרכב שלי לחבר מסיבה מסויימת, וקיבלתי אותו רק עם רבע טנק.

4. כי זה רכב חלופי של הליסינג בלי דלקן. אין שום סיבה שאחזיר אותו עם טנק מלא כאשר קיבלתי רק רבע טנק.

אני בטוח שאפשר למצוא עוד דוגמאות למה מישהו ירצה לתדלק ב-50 ש"ח ולא ב-250 ש"ח.

פורסם
מתצפיות על פעולת המעדניות בסופר המסקנה שלי קצת אחרת: יש הנחיה גורפת לא לתת ללקוח אף פעם פחות ממה שהוא הזמין.

כלומר אם ביקשת 200 גרם גבינה, פרסו לך כמה פרוסות והמשקל מראה 198 גרם אז יוסיפו לך עוד פרוסה (ששוקלת עוד 15-20 גרם).

אם המשקל מראה 200 בדיוק עוד לא קרה לי שהוסיפו עוד.

ואוסיף ואומר, לא קרה לי מעולם שביקשתי 200 גרם ונתנו לי 300 מבלי לבקש את אישורי.

העובד/ת תמיד שואל "יצא לי 240 גרם, זה בסדר?" מתוך הבנה משותפת שאם אומר לא, הוא יוריד את ה 40 גרם האלה.

מעולם לא ביקשתי 200 ודחפו לי חבילה עם 300 גרם.

בנוגע לדוגמאות עם החנות נעליים/ בגדים/ מסעדה וכו'.

אין שום רלוונטיות לאף אחד מהם, הרלוונטיות היחידה היא שיצאתם מבית העסק מבלי לשלם על הסחורה וזו, תסובבו איך שתרצו וכמה שתרצו, זאת גניבה!

ורק עוד הערה קטנה למי שנתן את דוגמאת המסעדה, אנחנו פה אנשים ישרים, הוגנים, נורמטיבים.

אם תגיע לשולחן מנה שלא הוזמנה, אני לא אוכל אותה ואחשוב על הריב בסוף עם הבעל בית, אני אציין למלצר/ית שחלה פה טעות, המנה הזו לא הוזמנה.

לאכול את המנה ואח"כ לריב עם המלצר/בעל בית שלא הזמנת את המנה זה כ"כ הישראלי המכוער !

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה - בדיוק, שאלו אותך ״יצא 240 גרם״ זה בסדר?

אם יש לי 50 שקל בכיס ואני מבקש ספציפית תמלא לי ב50 שקל, או מה עם הרכב שכור כמו שיש לי עכשיו אני צריך להחזיר אותו עם בדיוק עוד 60 שקל של דלק?

אני לא אוכל להשתמש בדלק יותר, אלא אני מאבד כסף.

זה לא משנה אם אוכל או לא אוכל להשתמש בזה, במידה והמתדלק/התחנה לא יכולה לתקן את הטעות שלה בצורה מידית (ולא - אני לא צריך לשבת ולחכות שעה עד שיגיעו לשאוב את הדלק מהואוטו שלי) אז הם ישלמו על הטעות שלהם. למה? כי זאת העבודה שלהם!

אגב -

שים לב שלא אמרתי על מנה נוספת אלא על תסופת למנה שכן הזמנת אך עולה כסף ואת עלול לא לשים לב עד החשבון, בדיוק כמו עם הדלק שלא ניתן לשים לב ולמנוע מראש במדויק. (שוב - במידה ושילמתי על שירות של מתדלק לא אחריותי להסתכל אם הוא באמת ביצע את מה שביקשתי, זאת העבודה שלו)

פורסם

כשפותחים הודעות על מעסיקים שקונסים אתכם, מקזזים מהמשכורת מה שבא להם, מפטרים ללא פיצויים אתם מייללים עד הירח ובחזרה אבל בשניה שיש לכם כח...כל דאלים גבר!

אתה יכול לחכות שישאבו מהרכב, אם אתה ממהר (וזו זכותך המלאה), אתה יכול להגיע במועד מאוחר יותר שישאבו את הדלק אבל להסתלק מהמקום בלי לשלם זה לגנוב, חד וחלק!

פורסם

טוב הבנתי, אתה לא באמת רוצה לדבר על העניין בצורה הגיונית והולך לעוות כל טיעון.

השורה תחתונה היא - אני לא חייב להם שום דבר, לא להגיע במועד מאוחר יותר ולא לחכות יותר מפרק זמן סביר, כמה דקות לכל היותר.

במידה וידעתי כי אני צריך דלק ב50 שקל וביקשתי דלק ב50, אני לא גנב ומעמידים אותי במצב לא נעים במידה ודורשים תשלום שלא בהכרח יש לי או שאני רוצה לשלם.

האם המתדלק צריך לשאת בתשלום? אני לא חושב כך... וזה לא העניין בכלל ודיון שונה.

פורסם

אני כן רוצה לדבר על העניין, נכון, עשו טעות ונתנו לך סחורה שלא ביקשת ונכון שאתה לא מעוניין בה, אבל אתה מתבצר בעמדה (לא רוצה להמתין, לא רוצה לבוא מחר, לא רוצה,לא רוצה,לא רוצה...)ששמה אותך בפוזיציה של עשיית עושר ולא במשפט .

מתוך ויקיפדיה:

עשיית עושר ולא במשפט, או עשיית עושר, הוא שם כללי למספר עילות תביעה משפטיות שלא נופלות במסגרת דיני החוזים, דיני הנזיקין או מערכת דינים אחרת של המשפט האזרחי. עשיית עושר ולא במשפט, משמעותה שצד אחד מתעשר על חשבון הצד האחר, כשהדבר לא מגיע לו. הדוגמה הקלאסית היא טעות בחישוב, אשר בעקבותיה יש צד אחד אשר מתעשר, אבל יש גם צד אחר אשר מפסיד.

משהוא נשמע לך מוכר בתיאור של ויקיפדיה?

בא נהפוך לך טאת הסיטואציה לאישית עבורך (אתה הצד המפסיד), הלכת לאיקאה, קנית ארון 3 דלתות חדש.

הבאת את המזדה 3 (צבע שמפניה) שלך, פתחת את הבגאז, הלכת להביא את הארון ומיד אחרי שהעמסת, שמת לב שהעמסת אותו בטעות בבגאז של מזדה זהה שהייתה צמודה אליך גם כן עם הבגאז פתוח.

הוא, נועל ישר את הרכב, אומר לך שהוא "מאוד ממהר, לא יכול לפרוק עכשיו, לא יכול לפגוש אותך יותר מאוחר, אין לו זמן ובכלל, זאת בעיה שלך ששמת את הארון באוטו הלא נכון" והוא נכנס לאוטו ונוסע מבלי לתת לך שום פרטים.

מבחינתך הכל סבבה, כן? הוא זכה בארון חדש בצדק מוחלט, נכון?

לא תתקשר למשטרה ותתן להם מספר רכב, נכון?

ההפך, בטח תצעק לו "תתחדש אחי" בזמן שהוא מתרחק ממך.

• תוכן חדש...