Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך להמנע מדאבל קלאצ'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שאתה מבולבל.

תביא לי סרטון שמדגים אחד ואחר שמדגים את השני.

Heel-Toe זה ביצוע של דאבל קלאץ' תוך כדי בלימה.

יש כאלו שמבצעים את 'הבליפ' בלי דאבל קלאץ' (הקלאץ' לחוץ, לאחר ההעברה לניוטראל), אבל אותי למדו אחרת. בכל מקרה Heel-Toe זה ביצוע הבליפ תוך כדי בלימה (בוהן על הבלם, עקב נותו בליפ).

הוא מדגים שם גם עקב&אגודל וגם דאבל קלאץ', אתה יכול לראות שאין קשר ביניהם ... ואתה שם לב שאמרת פעמיים מה זה Heel-Toe וכל פעם אמרת בדיוק את הדבר ההפוך בציטוט ? :-D

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה סרטון ארוך מדי. תן דקה..

אני חושב שבדאבל קלאץ' אתה מתכוון לדאבל קלאץ' בהעלאת הילוך, אני מתכוון בהורדה.

מה שכתבתי מאוד מדוייק ובוודאי לא הפוך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה סרטון ארוך מדי. תן דקה..

אני חושב שבדאבל קלאץ' אתה מתכוון לדאבל קלאץ' בהעלאת הילוך, אני מתכוון בהורדה.

מה שכתבתי מאוד מדוייק ובוודאי לא הפוך.

כל הקטע של דאבל קלאץ' זה שחרור המצמד בניוטרל, התאמת הטורים כשהמנוע מחובר לציר הכניסה לגיר ואז לחיצה על הקלאץ' והכנסת ההילוך. בעקב אגודל לא נהוג לשחרר את הקלאץ' בזמן שהאוטו בניוטרל אלא לתת את גז הביניים כשהקלאץ' לחוץ.

זה לא אותו דבר.

פורסם

דבל קלאץ הוא מושג מהימים שתיבות ההילוכים לא היו סינכרוניות אז היו משתמשים בטכניקה של דבל קלאצ וצווישן גאז.

אפילו במשאיות ואוטובוסים אף אחד היום לא משתמש בזה, זה רלוונטי בערך כמו להתניע רכב עם מנואלה.

לי אישית, לא מוכר שימוש בדבל קלאצ בהיל-טאו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בעקב אגודל לא נהוג לשחרר את הקלאץ' בזמן שהאוטו בניוטרל אלא לתת את גז הביניים כשהקלאץ' לחוץ.

לא נכון (לא בהכרח).

הנה חבר ז"ל מדגים (0:40 - שים לב - שתי לחיצות על הקלאץ' בהורדת הילוך).

אבל אם אין זמן עושים רק בליפ, בלי דאבל קלאץ'.

תוספת: הנה Heel Toe, פעם ראשונה בלי ופעם שנייה עם דאבל קלאץ'

עקב - אגודל: מתן בליפ להשוואת טורים תוך כדי בלימה, עם או בלי דאבל קלאץ'.

אותי לימדו עם דאבל קלאץ', אבל אין לי יידע טכני לאמר אם חייבים או לא.

נ.ב. קשה לעשות דאבל קלאץ' בבלימה חריפה אם אתה לא רתום לכסא.

פורסם

אני מדבר על הורדת הילוך כמובן ... מה שמצאת זה בגלל שבחלק מהתיבות הילוכים במירוצים לא משתמשות בסנכרונים אז זה יכול להיות רלוונטי שם. אבל זה לא קשור לשחרור קלאץ' מהיר וחלק, וזה לא קשור לרכבים סדרתיים מה15 שנים האחרונות לפחות ...

פורסם

זה רלוונטי גם כשיש תיבה מסונכרנת (כמו ב-NSX של סנה...).

אני למדתי לנהוג כך ב-GET Cergy, אכן לפני יותר מ-15 שנה, אבל התיבות כבר היו סינכרוניות והמכוניות לא היו מכוניות מירוץ.

היה גם הסבר למה צריך דאבל קלאצ'ינג, אבל אני לא זוכר מהו.

פורסם

יש הרבה אסכולות, לא כל אחד עושה את זה אותו דבר או מלמד אותו דבר, שלא לדבר על ההבדל באסכולות בין נהיגת ראלי/ כביש/ ראלי קרוס וכו'.

לעניין, במנועים ספורטיבים, החלקים הנעים קלים ולכן העליה (וכמובן גם הירידה) בסל"ד היא מהירה מאוד.

ברכבים סידרתיים בלי יומרות ספורטיביות נפילת הסל"ד בלחיצה על הקלאצ' היא איטית יחסית ולכן אין צורך להשתמש בשום עקב ובאף אגודל.

אם רוצים לתרגל ולהתאמן, אהלן וסהלן, אבל צורך אמיתי, ממש אין.

פורסם

מישהו יכול בבקשה להסביר לי את המשמעות של שחרור הקלאצ׳ על ניוטרל כדי לתת גז?

הרי כשהקלאצ׳ מוכנס אין קשר בית התיבה למנוע וגם כשהמוט על ניוטרל אין קשר... אז למה הכפילות? מה הערך המוסף של דאבל קלאצ׳ מעבר לH&T?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
מישהו יכול בבקשה להסביר לי את המשמעות של שחרור הקלאצ׳ על ניוטרל כדי לתת גז?

הרי כשהקלאצ׳ מוכנס אין קשר בית התיבה למנוע וגם כשהמוט על ניוטרל אין קשר... אז למה הכפילות? מה הערך המוסף של דאבל קלאצ׳ מעבר לH&T?

קודם כל, בגלל חיכוכים פנימיים בגיר יש קשר בין המנוע לגלגלים כשהאוטו בניוטרל. לא נשמע הגיוני אבל אם מניעים רכב בניוטרל כשהגלגלים באוויר הם נוטים להסתובב. ->

בגדול מכת הגז בניוטרל כן מאיצה את ציר הכניסה לגיר. אם הקלאץ' לחוץ ציר הכניסה לא מואץ עם לחיצה על הגז.

פורסם
לעניין, במנועים ספורטיבים, החלקים הנעים קלים ולכן העליה (וכמובן גם הירידה) בסל"ד היא מהירה מאוד.

במכוניות ספורט הזרקת הדלק לא נקטעת מהר עם עזיבת המצערת, כמו במכונית כביש, כי אין צורך לחסוך בדלק, לכן ירידת הסל"ד דווקא איטית יותר (שמתי לב לזה, שאלתי, וזו התשובה שקיבלתי בזמנו).

פורסם

ניסיתי עכשו את השיטות השונות ויש כמה מסקנות:

הפדלים או קרובים מידי או בגובה לא מתאים לH&T, אני אנסה להתאמן על זה עוד קצת, אולי אני אתרגל

כשאני מוציא הילוך לניוטראל אני מאבד את הזרם של השילוב ולוקח לי שעה (מונחי נהיגה) להכניס להילוך הנכון וגם התאום של הסל״ד (אגב, מסתבר שצריך לחיצה ממש בריאה על הגז כדי לתאם בין שלישי לשני) לא ממש חוסך לי את הזמן.

אני יכול לתת גז ביחד עם קלאצ׳, לשלב הילוך מהר ולשחרר קלאצ׳ כשהסל״ד עדין גבוה יחסית?

כי מעבר לסיבוב הגיר ע״י חיכוך פנימי (כמה כבר אפשר לבנות על זה?) אני לא ממש הצלחתי להבין למה חשובה כל הפרוצדורה.

פורסם

יש לי אחת משתי תובנות, או שאתה נהג חדש, או שיש לך תקלה מכנית ברכב (אולי קלאצ').

בכל מקרה, קשה ללמוד את העניין בהתכתבות.

פורסם

לא כזה חדש ולא נראה לי שיש תקלה ברכב. הוא 9 חודש על הכביש והכול עובד חלק.

איך הגעת למסקנות האלה?

אני לא אוהב לקרוע את הרכב יותר מידי ככה שיכול להיות שהדאבל קלאצ׳ לא עבד לי בגלל שהטורים הגבוהים שאני מתייחס אליהם לא כאלה גבוהים באופן אובייקטיבי.

3k, זה הרבה? (לא. אבל לי כבר מתחיל לדגדג להעביר הילוך בשלב הזה).

ואני התרגלתי להעביר הילוכים באופן ישיר (לקח לי הרבה זמן להתרגל למוט של הסוויפט כשרק קניתי אותה) אז אני לא מופתע מזה שאני מתחיל לחפש את ההילוך מהניוטראל. זה לא המקום הטבעי שלו מבחינתי

אני כנראה צריך לנסות את זה על כביש יותר ארוך ועם מישהו שיודע להסביר לי בלייב ולט בהתכתבות. אולי עוד כמה סרטונים ביוטוב יעזרו קצת

פורסם
כשאני מוציא הילוך לניוטראל אני מאבד את הזרם של השילוב ולוקח לי שעה (מונחי נהיגה) להכניס להילוך הנכון וגם התאום של הסל״ד (אגב, מסתבר שצריך לחיצה ממש בריאה על הגז כדי לתאם בין שלישי לשני) לא ממש חוסך לי את הזמן.

זו לא מיומנות שרוכשים כל כך מהר...

• תוכן חדש...