Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב,

אתמול לאחר האימון - עיקר הזמן הפנוי שלי לעצמי ולתחביב הזה.

החלטתי לעשות סשן האזנה ולבדוק כמה דברים שעניינו אותי בהסתמך על מאמר שקראתי בזמנו על כיווני מערכת 3WAY שנכתב ע"י צוות מומחים של פיוניר וגם ע"י תגובה של מרכז ידע השמע (ספונסר פורום) ובדקתי אם ניתן להבין משהו לגבי הסאב וופר ע"י האזנה לסאב וופר בלבד.

רציתי לבדוק אם יש הבדל מהותי וברור בסאב וופר במידה ואני מאזין לו בלבד ומתחיל לשחק קצת עם נקודת החיתוך והפאזות וגם לבטל לו את השהיית התזמון.

כתוצאה החלטתי להעלות את נקודת החיתוך מ60 ל90 הרץ - זה סאב 8 אינטש ולא אמורה להיות לו שום בעיה לעלות גבוה יותר לתדר שהוא עדיין לא כיווני, לא כיווני בכלל.

ואכן נשמע שהיה חסר לי קצת "מחץ" מהסאב וופר הזה לאחר המעבר ל90 הרץ (הוא מנגן מ40 עד 90), קצת משחק עם הפאזות - בישרה הוא נשמע ממוקד יותר אבל בהפוכה הוא נשמע מלא יותר - אהבתי על הסאב בלבד את הפאזה הישרה והשארתי אותו כך.

ואז כבר אמרתי לעצמי - אני כאן, יש לי לפטופ (חייב בשביל הביט1) וגם הבאתי איתי את המיקרופון והאזניות נגד רעש (כמו במטווחים) - למה שלא נעשה סשן כוונים?

השעה רק 22:00 בלילה - מתחילים!

הפעם החלטתי לקחת את שיטת הכיוון שהומלצה ע"י מרכז הידע לשמע - איפסתי את כל הTC, כיביתי את כל הרמקולים למעט הסאב - מתחילים.

טוב - הסאב כבר אני יודע איך להתחיל איתו - כתבתי את זה מעלה.

מוסיף את וופר ימין ומנגן טרק של 10 דקות תופים סיניים - פואמה לתופים סיניים - אחד המדהימים לבדיקת באס.

ומתחיל להשהות את וופר ימין - תוך קליקים בודדים הרגשתי שהשמשה הקדמית פועמת - הסלופים שבחרתי לסט הקדמי הינו 12 לכל האלמנטים לאחר האזנה ממושכת - כרגע הוופרים נשמעים היטב מול הסאב וופר בסלופ 12 פאזה הפוכה - הסאב על 24 פאזה ישרה.

השהיית הזמן שנדרשה לסט הקדמי במרחק היתה סה"כ 0.15 מילישניה בכדי להביא את הסאב (בלי השהייה בכלל) לקדמת השמשה.

עכשיו הוספתי לכל האלמנטים בסט הקדמי השהייה של 0.15 מילישניה בכדי להיות מיושרים מול הסאב וופר.

והוספתי לחגיגה לרגע את וופר שמאל רק בכדי לשמוע את התוצאה - התופים פשוט מנגנים מתוך השמשה - זו התחושה שקיבלתי.

מכבה את וופר שמאל ומדליק את מיד-טוויטר ימין ומתחיל להאזין לו עם פאזה ישרה ופאזה הפוכה - נשמע לי פתאום מוזר כי בפאזה ישרה המידטוויטר הרבה יותר מודגש לעומת פאזה הפוכה שמקודם נשמעה לי נכון!

מפעיל טרק רפרנס של נורה גו'נס ומגיע למסקנה - הפאזה של המידטוויטרים צריכה להיות ישרה!

ברגע הזה - לפני שאני מתחיל לעשות כיוון TC עדין כלפי כל אלמנט - אני קודם כל רוצה להשוות הנחתות (עוצמות) בין כל האלמנטים בכדי שיגיעו לאוזן (מיקרופון) באותה עוצמה\ווליום

שם טרק רעש וורוד זהה לשני הערוצים ועובר למושב הנוסע - המיקרופון הפעם במושב הנהג באמצע שלו.

משווה את ההנחתות - סה"כ וופר ימין היה צריך טיפה הנחתה ומיד טוויטר שמאל ממש נגיעה.

חוזר למושב הנוסע וחוזר הפעם לטרק של נורה גו'נס.

עכשיו - את הוופרים מאוד קשה לכוון כי הם מנגנים סה"כ עד 900 הרץ ובקושי יש שם משהו מהקול של נורה גו'נס אז התחלתי דווקא עם המידטוויטרים שהם הרבה יותר ברורים

כיביתי את הוופרים ומתחיל לראות כמה אני צריך להזיז את מיד טוויטר שמאל בכדי שנורה תהיה בול במרכז הרכב - הגעתי להשהייה די רצינית אבל היא במרכז בול!

1.15 מילישניה אם אני זוכר נכון היתה ההשהיה למיד טוויטר שמאל

ואז הוספתי את הוופרים למשחק וביטלתי את המידטוויטרים - היה לי קשה מאוד אבל ברגע שהורדתי את הראש במבט כלפי מטה התחלתי להרגיש את המיקום של נורה והסטה של וופר שמאל בערך ל0.65 מילישניה הרגישה לי כבר שאני באזור.

עכשיו כבר הוצאתי את כל הרמקולים מההנחתה ונתתי לוופר שמאל עוד קצת השהייה עד שהתמונה הסתדרה לי בול ונורה ישבה במרכז השמשה בגובה תקין - 0.85 בערך אם אני זוכר נכון השהייה לוופר שמאל והכל בא על מקומו!

עכשיו אני מנסה לשנות את הפאזה גם לוופרים - וכשהפכתי גם להם את הפאזה מהפוכה לישרה בדיוק כמו הטוויטרים - הבמה נפתחה לגמרי וזה נשמע, חד! ברור! פשוט נהדר!

הגיע התור של ביצוע איקולציה -

הרצתי כמה סוויפים בתחום שמ400 הרץ עד ל4000 הרץ ואח"כ מ4000הרץ עד 20000 הרץ וגיליתי שלמידטוויטרים האלה:

1. יש בור בין 1K ל2K הרץ

2. יש פיקים ברורים באזור בין 4-5K ובין 7-9K

בבור ניסיתי לטפל ע"י העלאת נקודת החיתוך של הוופרים מ900 ל1200 ול1500 - רק נשמע יותר גרוע ולא ראיתי צורך לתקין - חזרתי ל900 הרץ - הבור לא מורגש מבחינת האוזן וכשהעליתי את נקודת החיתוך ל1500 הוא כמעט ונעלם אבל התוצאה האמיתית כלפי האוזן היתה עם הבדלים מינוריים ורק לרעה - אז חזרתי אחורה.

לגבי הפיקים - התחלתי עם הנחתות רציניות באזורים האלה עם איקולציה - בבדיקת סוויפ חוזרת זה נראה מעולה - התגובה כמעט לינארית

איך זה נשמע במציאות? - חרא! נורה ג'ונס מאחורי זכוכית עבה - פשוט רצח של כל מה שנשמע חי ברמקולים האלה - אז שמרתי על צורת הגל שנוצרה באיקולייזר אבל נתתי הנחתות הרבה יותר עדינות וזה נשמע טוב!

עכשיו רציתי לראות מה ההבדל בין הפאזות שהיו קודם לכן ובין הפאזות שאני עובד איתן עכשיו ולקחתי טרקים מאוד מצלצלים באזניים - מאוד בעייתיים כמו

ancora qui מהפסקול של ג'אנגו

raoui של סואד מאזי

בפאזות ההפוכות הבעיה שהמידטוויטר הימני הדהד לי לתוך האוזן מיד חזרה והיתה מורגשת - בפאזה ישרה, פשוט נעים לאוזן!

ואחרון חביב נשאר לנו עכשיו שוב אדון סאב וופר, שהפעם אחרי העלאת נקודת חיתוך ל90 הרץ בא הרבה יותר לידי ביטוי, וללא השהיית זמנים פשוט נשמע מדוייק עוד יותר.

נשאר לי רק להסגר אם אני רוצה לנסות אותו על פאזה הפוכה או ישרה - בשני המקרים אין ביטולים של באס לוופרים אז זה כבר נהיה יותר עניין של טעם.

בסוף בחרתי לסאב וופר פאזה הפוכה כי זה נותן קצת יותר נפח למערכת - טיפה פחות דיוק - אבל אני פשוט אוהב את זה יותר ככה.

המערכת כרגע מכוונת - עם היתרונות ועם המגרעות שלה אני סה"כ אוהב מאוד את התוצאה.

למיד טוויטרים היה מועיל יותר נפח אבל עד שאני לא ננעל על תצורת מערכת סופית הם בפודים האלה ונראה לי שגם ישארו בפודים האלה עוד זמן רב - אולי אבנה ספירות מתישהו אבל, כרגע, טוב לי ככה.

הדבר הבא יהיה לחזור שוב למידת סאב גדולה יותר ולאחר מכן אם תהיה לי אפשרות - מגבר חמישה ערוצים טוב להמשיך איתו הלאה בחיים עם מערכות 3WAY מבוססות מיד-טוויטר או מיד+טוויטר על קרוס פסיבי במידה וממש יחסר לי.

פרוייקט "עמודי טווח" + בלוג כוונים קצר - נסגר מבחינתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז רגע ישבת מעשר בלילה עד עכשיו על כיוונים?:what:

שמח לשמוע שאתה מבסוט, מקווה לשמוע מתי שהוא.

כמה פעמים כבר הייתי בטוח שהנה המערכת מכוונת שהמערכת מכוונת פיקס.

SCANSPEAK

פורסם

ישבתי מ21:45 בערך עד 23:00 בלילה וחזרתי הביתה להתקלח ולישון :)

עכשיו רק כתבתי מה עשיתי בשעת כיוונים הזאת ברכב.

נסעתי עם הרמקולים החדשים שבועיים מה שנתן להם בסביבות ה15 שעות עבודה והם עברו את ההרצה שלהם בעצם, יקח עוד כמה חודשים עד שהם באמת יתייצבו - יש רמקולים שזה לוקח גם 100 שעות עד הBURN IN שלהם - באלה הרגשתי את השינוי כבר השבוע ולכן ניגשתי לכוונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

דרך הביט

עיקר ההשפעה של הפיכת הפאזה הוא בנקודות החיתוך ובקצה השני של תחום התדר וזה מורגש בעיקר בתחום והמידבאס והמידריינג' בפרט.

פאזות חשמליות ישרות.

Pioneer TS-X150

פורסם

החלטתי לעשות סשן האזנה ולבדוק כמה דברים שעניינו אותי בהסתמך על מאמר שקראתי בזמנו על כיווני מערכת 3WAY שנכתב ע"י צוות מומחים של פיוניר וגם ע"י תגובה של מרכז ידע השמע (ספונסר פורום) ובדקתי אם ניתן להבין משהו לגבי הסאב וופר ע"י האזנה לסאב וופר בלבד.

קישור?

מתחדשת*

פורסם

לצערי אין לי קישור, זה מאמר שניתן ליעל ידי חבר פורום נוסף שכבר נראה ונגמל מהחיידק.

אחפש בעבודה ביום ראשון ואם אמצע אשתף.

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אתמול התפניתי לנושא הכוונים - רציתי לבדוק את מהות בור התדרים שראיתי בין 1K ל2K שמרכזו ב1.5K הרץ

ואז בדקתי וגיליתי שאני משתמש בקרוס משיטת LR (לינקוויץ ריילי) בין המידטוויטרים למידבאסים (וופרים) שזה אומר מעבר שטוח בנקודת החיתוך והחלטתי לנסות לתת שם פיק - לעבור לשיטת באטרסוורט' (פיק של 3DB בנקודת החיתוך) והיות ונקודת החיתוך אצלי עכשיו משיקה בין האלמנטים - יש לזה משמעות.

ולכן - אנסה להעביר את נקודת החיתוך יותר קרוב לאזור הבור ויצרתי לי את הסטאפים הבאים

A. נקודת חיתוך 2K הרץ

B. נקודת חיתוך 1.5K הרץ

C. נקודת חיתוך 1.2K הרץ

D. נקודת חיתוך 900 הרץ (המצב המקורי)

בסופו של דבר גיליתי שהוופרים לא נשמעים טוב מעל ה1.2 קילו הרץ ולכן - מגבלת מערכת

אבל עד 1.2 קילו הם נשמעים מצויין וכך גם המיד טוויטרים שבפועל ב900 הרץ כבר מתחילים להמרח קצת וזה בעיקר קשור לכך שהפודים שהם נמצאים בהם קטנים מידי לתחום התדר הזה.

אז נקבעה נקודת חיתוך סופית בין האלמנטים ל1200 הרץ בשיטת באטרסוורט' וזה נשמע נקי מאוד, זה נשמע טוב.

עכשיו אני צריך להשיג קיק פאנלים מקוריים חדשים\משומשים בשביל משהו אחר שאני הולך לעשות :twisted:

Pioneer TS-X150

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קטן לפרוייקט - לאחר המפגש בסאונד נולדג', רועי, FASTGT זרק הארה לגבי רוחב הבמה ומיקומם של הפודים אשר הינם ממש בתוך גבולות הדשבורד ואפילו לא על הA פילארים עצמם.

הבעיה היתה בתכנון - החוט שהוצאתי מהפודים היה קצר מידי ולכן לא יכלתי למתוח אותם עם הזרועות המפרקיות שבניתי כלפי חוץ הקורות כמו שרציתי מלחתכילה - הארכתי את החיווט שלהם - זה אומר לעשות מחדש נעלי כבל, בידוד כוויץ, שרוול ארוג ולפתוח את הפודים - לא נורא.

את התמונות של התהליך הזה לא צילמתי - הפודים מוקמו לאחר מכן במקום פנים הקורות לכוון השמשה המרכזית יותר כלפי חוץ הקורות ויותר לכוון שמשות החלונות - זה עשה הבדל קטן ברוחב הבמה - ממש קטן אבל התרומה לנפח או אולי יותר נכון נופח הסטייג' היה זה שהורגש הכי הרבה.

לא הייתי זקוק בכלל לעשות שינויים בכיווני הTC להפתעתי.

אבל זה עדיין לא היה "זה" ורציתי למתוח אותם עוד יותר ולכן נאלצתי להזמין מחו"ל עוד חלקים לRAM MOUNTS והזמנתי:

2 X מפרקים כדוריים עם גשר מחבר בינם

2 X זרועות קצרות

ובעצם מה שעשיתי זה ממש לבנות על כל קורה זרועה כפולה עם מרפק באמצע וזה איפשר לי סוף סוף לעשות את הדברים הבאים:

1. למתוח את הפודים עד למשולשי הדלתות.

2. לקבל יכולת כוון זווית אדירה ללא להתפשר על נוחות ומבלי לעשות בניות ואז לפרק, לבנות מחדש עד להגעה לזווית ראויה.

התוצאה הסופית - רוחב הבמה, בקושי מורגש שיפור - יש אבל במפתיע זה לא מה שבאמת עבר שיפור רציני בסטייג'ינג או בסאונד

מה שכן מורגש זה כפי שאמרתי - גורמים כמו נפח, עומק וסאונד הרבה יותר גדולים, עמוקים, פתוחים.

גם חלק מהצרימות המעטות שנשארו כמעט נעלמו לחלוטין - פשוט תענוג.

כשהסאב וופר נותן פעימה חזקה - זה ממש מורגש עכשיו בשמשה הקדמית בצורה מודגשת כשמדובר במכת פטיש וכשמדובר בירידה לעומק בבאס - כל השמשה הקדמית פשוט מנגנת באס.

תמונות.

photo 4.jpg

photo 1.jpg

photo 2.jpg

photo 3.jpg

Pioneer TS-X150

פורסם

אני אומר שלכל מיקום ברכב יש פלוסים ויש מינוסים.

הקרבה לשמשת רכב היא בעייתית מאוד וצריך לטפל בה.

מה שאני עוד רוצה לנסות זה לבנות wave guide מתישהו ולראות עד כמה זה מוריד השתקפויות ראשוניות ועד כמה זה תורם לסאונד ולסטייג'ינג.

Pioneer TS-X150

פורסם

אל תהרגו את השליח, האשמה בסקוט ב. ואנדי ווימר. :-)

אדי, אני שמח לשמוע שהמיקום החדש מוצא חן בעיניך, אגב, כמה דקות עם אלי שיניים גרמו לו לעשות חתיכת בניה ברכב גם כן :-)

פורסם

אנדי וויימר לא טועה, הסגרת מיקומי הרמקולים בצלילים הגבוהים הולכת ומחריפה ככל שהם מתקרבים למשטח מחזיר, בדיוק בגלל זה הוא גם חוקר ללא הרף שימוש בווייב גייד.

לכל דבר יש טריידאוף בסביבת רכב.

בקיקים, יש רוחב במה מטורף, אפשר להגיע לסטייג' מעולה, אבל תגובת הכוח של המערכת אפשר לאמר, עלובה.

ברמקולים שרחוקים מזכוכיות ונמצאים בגובה הדש יש סטייג'ינג מעולה אבל אם הם לא ברוחב הרכב, הרוחב יפגע וזה מה שקרה אצלי.

הטענה של אנדי למיקומי אלמנטים הכי טובים היא בדלתות, כמה שיותר גבוה אבל לא קרוב לחלון, אז מקבלים רוחב מירבי, מינימום של החזרים וגובה תקין.

בחור בשם גארי סאמרס, שהוא מתחרה מטעם מוראל בארהב לקח את התיאוריה של אנדי לגבי משטחי החזר ועשה משהו מדהים, אעלה סרטון שמדגים את זה מחר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...