Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אותו קטע כביש, בכיוון ההפוך, כמעט לפני שנה.

האמת שזה כל מה שרציתי להראות בדיון הנ"ל.

אולי, מה שכן הכיכרות מלאות כל הזמן בחול וחצץ כי בונים ליד את מסילת הרכבת.

למה הרמת אמברקס?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

במקרה אני גר בעפולה,ואני נוסע את הכביש העוקף הזה המון,נכון חותכים מצד ימין אבל עדיין לפני כיכר צריך להאט וזה מתחיל ברכב הראשון שבלם פתע ואז כולם אחריו..

חחח והשני בכלל מרים לי הנד ברקס ?הסרטון השני מראה איך לא להתנהג בכביש,לבוא במהירות לכיכר |:לא חכמה בכלל.

עריכה אחרונה על ידי -Efraty-
פורסם

על איזו מהירות אתה מדבר? במצלמה זה נראה מהר אבל מכיכר לכיכר לא עובר את ה-60 קמ"ש וכמובן מאט לפני.

בלם יד הורם כדי לצלם את הנזקים והרכב הפוגע (כן עשיתי פקק של 5 דקות).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
על איזו מהירות אתה מדבר? במצלמה זה נראה מהר אבל מכיכר לכיכר לא עובר את ה-60 קמ"ש וכמובן מאט לפני.

בלם יד הורם כדי לצלם את הנזקים והרכב הפוגע (כן עשיתי פקק של 5 דקות).

תעצור ב 0:13 ותבין את הטעות שלך,אם היית נוסע קצת יותר לאט ומרוכז היית יכול לראות שרכב נכנס לכיכר.

פורסם

מצטער שאולי זה ישמע פלצני או כאילו אני הנהג הכי טוב בארץ, אבל ככה בהחלט לא נוהגים. אני מכיר כיכרות כאלו גם באיזורים שלנו, ואני תמיד מסתכל מראש אם ישנם הולכי רגל באופק ונוהג בהתאם, על אחת כמה וכמה כשיש כלי רכב לפניי. אם באמת היית שם לב, היית עוצר בזמן, בדיוק כפי שהסוזוקי עצרה לפניך.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שומאכר צודק

אתה בא מהר ובולם כאילו מי שמאחוריך הוא נהג ראלי עם שורשים פיניים.

כיכר היא הצטלבות כבישים מאד מסוכנת, עםהגבלות שדה ראיה, צריך להיכנס אליהן בצורה מתונה הרבה יותר ממה שרואים בסרטון!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הנהיגה שלך פזיזה ולא נכונה, אתה נכנס לכיכר גם כאשר אתה רואה רכב בכיכר מהכיוון הנגדי ואינך יודע אם ימשיך עם סיבוב הכיכר או ימשיך ישר, אתה פשוט משחיל את עצמך לכיכר במהירות ובחוסר זהירות.

דבר שני, כאשר הרכב מלפנייך בלם, ראו את אורות הבלימה שלו במשך כ 2 שניות לפני שכלל הגבת.

מסקנה- אתה נוסע מהר ידי, פזיז מידי, ולגמרי לא מרוכז.

פורסם

בואו נסכם שראינו את הטעות משתי זוויות. אחת מהצד של אי שמירת מרחק והשניה מהצד של התקרבות מהירה מדי לכיכר באופן שמאלץ אותך במקרה הצורך לבלום בלימת חירום כמעט שלא מאפשרת למי שלא שמר מרחק מאחור לבלום. בכל מקרה בעיני אשם יותר מי שלא שמר מרחק בכל מקרה. אני גם נוהג בערך כך ומכיר את המקום גם, אבל כשיש רכבים מאחורי אני משתדל לשים לב אליהם ולמרחק שהם שומרים ולהתנהג בהתאם. מה שאני שונא באזור הזה זה את עניין העקיפות סמוך לכיכר. אין לי שום דבר עקרוני נגד עקיפה, אבל צריך לעשות אותה בכביש הישר ולא מטרים ספורים לפני הכיכר - זה גורם לפקקים ולתאונות! מה גם, לפי התמרור המוצב צריך להיות בצד ימין.

פורסם (נערך)

^^^

לחזק את שומאכר - מיקי העלה שני סרטונים שמדגימים נהיגה גרועה עד פרועה. לפני מעגל תנועה ("ככר" יש רק במפות) חייבים להאט, ורצוי לעשות זאת בהדרגה. אילו היית נוהג נכון לפני שנה היית מאט 100 מ' לפני המעגל, מי שמאחוריך היה מאט בהדרגה והתאונה היתה נמנעת.

והייתי מוסיף גם את השיטה הישראלית המוזרה של התכנסות נתיבים לפני מעגל תנועה. בכל מדינה נורמלית היו בונים את המעגל עם שני נתיבים בכניסה ובמעגל עצמו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
^^^

לחזק את שומאכר - מיקי העלה שני סרטונים שמדגימים נהיגה גרועה עד פרועה. לפני מעגל תנועה ("ככר" יש רק במפות) חייבים להאט, ורצוי לעשות זאת בהדרגה. אילו היית נוהג נכון לפני שנה היית מאט 100 מ' לפני המעגל, מי שמאחוריך היה מאט בהדרגה והתאונה היתה נמנעת.

והייתי מוסיף גם את השיטה הישראלית המוזרה של התכנסות נתיבים לפני מעגל תנועה. בכל מדינה נורמלית היו בונים את המעגל עם שני נתיבים בכניסה ובמעגל עצמו.

תראה, לפני שנתיים בערך נהגתי ברמזור ירוק כשזכות הקדימה שלי לחלוטין בעוד שרכב מצד ימין שיש לו תמרור תן זכות קדימה היה צריך להשתלב. אותו רכב היה בעמידה מוחלטת מה שנתן לי להניח שהכל תקין ואני עובר. בשניה שהתקרבתי הרכב שם פול גז ונדרשתי לבלום בלימת חירום כמעט. רכב שהיה מאחורי התנגש בי קלות. נהג סביר היה שומר מרחק או עירני מספיק ודרוך מספיק כדי לתת את בלימת החירום ולמנוע את ההתנגשות. הרי שים את אותו נהג רדום שהתנגש בי בסיטואציה שלי, הרי הוא לא היה בולם ומתנגש ברכב המשתלב. באותה מידה הוא היה דורס הולך רגל שהתפרץ לכביש, כי הוא לא דרוך מספיק לתת את הבלימה כשמשהו לפניך קורה. אני חושב שהוא אשם שבעתיים. צריך לשמור מרחק ולהיות עירני לכל סיטואציה שתתרחש לפניך. אז אולי חברינו היה קצת פזיז, אבל באותה מידה כל דבר לא צפוי אחר היה יכול להתרחש בכביש ואני חושב שמי שמאחור צריך לשמור את המרחק המתאים ולהיות עירני מספיק כדי לבלום שזה הרבה יותר חשוב בעיני.

באשר להערתך האחרונה, אילו היו שני נתיבים בכיכר, אף ישראלי לא היה יודע לבחור את הנתיב הנכון ולדבוק בו - אז מה זה משנה.

פורסם

אני לא רואה פה שום דבר מעבר לנהיגה במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך.

בחייאת זומזום, אלה כיכרות עם מעברי חצייה. תאט מראש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני לא מכיר את הכיכר הזו ספציפית אבל הדבר הראשון שאני מחפש בכיכרות (כמובן במבט חטוף) זה הולכי רגל ביציאה שאני יוצא בה, או כאלו שלפניה.

ייתכן וזה יעזור לך לפעמים הבאות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
תראה, לפני שנתיים בערך נהגתי ברמזור ירוק כשזכות הקדימה שלי לחלוטין בעוד שרכב מצד ימין שיש לו תמרור תן זכות קדימה היה צריך להשתלב. אותו רכב היה בעמידה מוחלטת מה שנתן לי להניח שהכל תקין ואני עובר. בשניה שהתקרבתי הרכב שם פול גז ונדרשתי לבלום בלימת חירום כמעט. רכב שהיה מאחורי התנגש בי קלות. נהג סביר היה שומר מרחק או עירני מספיק ודרוך מספיק כדי לתת את בלימת החירום ולמנוע את ההתנגשות. הרי שים את אותו נהג רדום שהתנגש בי בסיטואציה שלי, הרי הוא לא היה בולם ומתנגש ברכב המשתלב. באותה מידה הוא היה דורס הולך רגל שהתפרץ לכביש, כי הוא לא דרוך מספיק לתת את הבלימה כשמשהו לפניך קורה. אני חושב שהוא אשם שבעתיים. צריך לשמור מרחק ולהיות עירני לכל סיטואציה שתתרחש לפניך. אז אולי חברינו היה קצת פזיז, אבל באותה מידה כל דבר לא צפוי אחר היה יכול להתרחש בכביש ואני חושב שמי שמאחור צריך לשמור את המרחק המתאים ולהיות עירני מספיק כדי לבלום שזה הרבה יותר חשוב בעיני.

באשר להערתך האחרונה, אילו היו שני נתיבים בכיכר, אף ישראלי לא היה יודע לבחור את הנתיב הנכון ולדבוק בו - אז מה זה משנה.

יש הבדל בין מצב שבו מישהו לא מציית לחוק, כפי שאתה מתאר (אם אכן היה לו תמרור "עצור" או "תן זכות קדימה" לבין המצבים המתוארים בסרטונים, בהם המצלם נוהג במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך ואינו מאט לפני מעגל תנועה, שהוא מקום שבו צריך לצפות להפתעות. אישית אני מעדיף להכנס למעגל תנועה במהירות שאינה עולה על 10-20 קמ"ש.

אני לא מכיר את הכיכר הזו ספציפית אבל הדבר הראשון שאני מחפש בכיכרות (כמובן במבט חטוף) זה הולכי רגל ביציאה שאני יוצא בה, או כאלו שלפניה.

ייתכן וזה יעזור לך לפעמים הבאות.

אני מחפש את הולכי הרגל בכניסה למעגל ובעיקר את הרכבים שיגיעו משמאלי. היציאה מהמעגל מדאיגה אותי פחות כיון שממילא אני נוהג לאט, ומחפש אותם כאשר אני מתקרב ליציאה. להביא בחשבון שבמעגלים יותר גדולים שדה הראיה לכיוון היציאה המרוחקת בדרך כלל מוגבל על ידי צמחיה, מעקות ותמרורים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...