Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם אני נוסע ברכב זה קרוב לשנה ותמיד דוושת הבלם הייתה עמוקה.

כלומר יש הרבה תזוזה של הדוושה עד שהרכב מתחיל לבלום.

מבחינת דסקיות האחוריות ראיתי בהיסטוריה של הרכב שהן הוחלפו לפני כ20 אלף ק"מ.

לגבי הדסקיות מקדימה בדקתי היום ויזואלית ויש עליהן עוד בשר.

מה יכולה להיות מקור התופעה?

האם מדובר במשהו לא תקין?

סה"כ הרכב בולם והABS עובד, אבל אשמח להיפטר מהטווח משחק הזה.

אציין שהוחלף נוזל בלמים לפני חודש ושהמפלס במיכל עומד על MAX.

תודה לעונים.

פורסם

יתכן ויש אוויר במערכת הבלמים, אבל אם אתה אומר שזה כבר מלפני שנה מדרדר ולפני חודש החלפת נוזל אז כנראה זאת לא הבעיה.

יתכן והרפידות האחוריות (בלם יד) שחוקות וצריך לעשות ריגולז'

ויתכן שהלכת המשאבה המרכזית.

פורסם
יתכן ויש אוויר במערכת הבלמים, אבל אם אתה אומר שזה כבר מלפני שנה מדרדר ולפני חודש החלפת נוזל אז כנראה זאת לא הבעיה.

יתכן והרפידות האחוריות (בלם יד) שחוקות וצריך לעשות ריגולז'

ויתכן שהלכת המשאבה המרכזית.

בלם היד חזק ומחזיק את הרכב בשיפועים קיצוניים.

הדיסקיות מאחורה עברו כ20 אלף ובכללי מאחורה השחיקה נמוכה ביחס לדסקיות הקדמיות.

לגבי המשאבה לא הייתי אומר שהיא הלכה(טפו טפו טפו) הרי שהרכב בולם והכל טוב.

אם זה אוויר איך אני מוציא אותו?

פורסם

ניקוז אויר צריך לדעת לבצע ולכן אם אינך יודע לעשות זאת גש לבעל מיקצוע כי זה עניין בטיחותי ולא כדאי לך לקחת את הסיכון. בנוסף מה שהייתי ממליץ גם לבדוק זה השסתום שנימצא על הצינור שהולך ממגבר הבלם לסעפת היניקה ייתכן ולא מתפקד כמו שצריך ובגלל זה הדוושה שוקעת עמוק.

פורסם
ניקוז אויר צריך לדעת לבצע ולכן אם אינך יודע לעשות זאת גש לבעל מיקצוע כי זה עניין בטיחותי ולא כדאי לך לקחת את הסיכון. בנוסף מה שהייתי ממליץ גם לבדוק זה השסתום שנימצא על הצינור שהולך ממגבר הבלם לסעפת היניקה ייתכן ולא מתפקד כמו שצריך ובגלל זה הדוושה שוקעת עמוק.

איך בודקים? אחי אמר שיעזור לי להחליף דסקיות דרך יונדאי שופ זה 72 שקלים.

לאחי יש יכולות מכאניות יותר טובות משלי.

פורסם

יונתן שלום רב !

אם בדקת וויזואלית, ומצב הדיסקיות מלפנים תקין, מה יעזור החלפת דיסקיות מלפנים?

במידה וצינור מגבר בלם סתום, או שסתום בלם לא תקין, מרחק העצירה יעלה אך הרכב יבלום.

יש לבדוק חשד של חוסר תקינות של משאבת בלם מרכזית !

ובנוסף אין לןהסתמך על הרישום של הקילומטרז שעברו הדיסקיות האחוריות, אלא לבדוק אותם חזותית, על יד פירוק גלגלים.

יש אפשרות סבירה שבעבר נסעו עם בלם יד משוך מספר קילומטרים, והדיסקיות האחוריות, נשחקו לפני זמנם, שווה בדיקה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...