Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכבך חונה בתוך נתיב נסיעה. משמעות הדבר - חסימתו של נתיב הנסיעה הנ"ל. ממקורות מהימנים - פקחים מאוד נזהרים שלא להנפיק דו"חות לרכבי נכים, אם אין הצדקה לכך. במקרה שלך, יש הצדקה מלאה לדו"ח, עפ"י התקנות שצירפו כאן.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נחמד ששמתם לב למיקום,לא חסמתי נתיב אופניים הייתי צמוד לבאמפרים,לא הייתה חניה פנויה כשהגעתי למקום,ולהגיד בפשטות תשלם את הדוח זה הכי קל כשזה לא יוצא לך מהכיס(נקודה למחשבה)

ביקשת ייעוץ ואנשים פה ייעצו לך מה לעשות וגם על זה אתה בא בטענות?

אני כבעל תג חנייה לרכב נכה לא הייתי מחנה את הרכב שלי במקום שבא אתה החנתה את רכבך (נקודה למחשבה ).

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם

כולם פה צועקים 'נתיב נסיעה'! 'נתיב נסיעה'!.

אלי העלה את סעיף החוק:

חניה במקום שאין החניה מותרת בו - מתוך חוק חניה לנכים, תשנ"ד - 1993

2. (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

נתיב נסיעה זה מקום החניה אינו מותרת בו על פי סעיף זה אין כל בעיה עם זה.

(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

אני לא יודע אם אני רואה או מבין את התמונה נכון אך ברקע נדמה לי שקיימת חניה ופה יש בעיה...

(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

כמו בסעיף הקודם יש חניות ברקע התמונה... או כך לפחות נדמה לי.

(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

אין סיכון למשתמשי הדרך, לטענתו הוא החנה את רכבו בצמוד לבאמפרים.

(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

החניה שלו לא מסכנת אף אחד בתוך לא בתחילת פיצול נתיב לפניה ימינה תוך שהוא לא מפריע למשתמשי הדרך שנוסעים ישר.

מחד התמונה שצילמת יותר מפלילה מאשר עוזרת לך ומאידך תכתוב מכתב לעירייה ואין לי ספק שהם יבטלו את הדו"ח (הנסיון שלי דווקא לא עם עיריית ירושלים אלא דווקא עיריית הרצליה ועם רכבו של סבי - אני שולח בשמו את המכתבים).

רכבך חונה בתוך נתיב נסיעה. משמעות הדבר - חסימתו של נתיב הנסיעה הנ"ל. ממקורות מהימנים - פקחים מאוד נזהרים שלא להנפיק דו"חות לרכבי נכים, אם אין הצדקה לכך. במקרה שלך, יש הצדקה מלאה לדו"ח, עפ"י התקנות שצירפו כאן.

הנפצה גמורה, סבי מקבל דוחות על חניה בכחול לבן על בסיס שבועי, לא רק שהם לא נזהרים הם יוצרים מצב הזוי של התעסקות מיותרת סביב זכות שמגיעה לסבי כחוק. בנוסף אתה לא שופט ולא יועץ משפטי ואין לך את הידע ו/או את היכולות להגיד זה צודק או לא.

תשאיר את זה לאנשים שמבינים עניין או שתציע הצעת יעול שיכולה לעזור לו מהנסיון האישי שלך.

צודק לא צודק מה זה משנה.

לאבי66 היקר זה שאתה לא היית מחנה את רכבך במקום הנ"ל לא אומר שפותח השירשור טועה.

פורסם

שתי הערות:

1. בצילום יש שתי חניות פנויות במגרש ליד הבנק, אבל לא ידוע אם היו מקומות פנויים כאשר פות"ש החנה את הרכב.

2. לאחר עיון במפות google אכן נראה כי הרכב הפריע לתנועה - במיוחד למי שפנה ימינה ביציאה מהחניה. יתכן שאם היה מחנה את הרכב כמה מטרים בהמשך לא היה מפריע לתנועה.

המקרה נראה די גבולי ותלוי ברצונו של התובע העירוני.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלי העלה את סעיף החוק:

2. (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

אני לא יודע אם אני רואה או מבין את התמונה נכון אך ברקע נדמה לי שקיימת חניה ופה יש בעיה...

(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

החניה שלו לא מסכנת אף אחד בתוך לא בתחילת פיצול נתיב לפניה ימינה תוך שהוא לא מפריע למשתמשי הדרך שנוסעים ישר.

מחד התמונה שצילמת יותר מפלילה מאשר עוזרת לך ומאידך תכתוב מכתב לעירייה ואין לי ספק שהם יבטלו את הדו"ח (הנסיון שלי דווקא לא עם עיריית ירושלים אלא דווקא עיריית הרצליה ועם רכבו של סבי - אני שולח בשמו את המכתבים).

הנפצה גמורה, סבי מקבל דוחות על חניה בכחול לבן על בסיס שבועי, לא רק שהם לא נזהרים הם יוצרים מצב הזוי של התעסקות מיותרת סביב זכות שמגיעה לסבי כחוק. בנוסף אתה לא שופט ולא יועץ משפטי ואין לך את הידע ו/או את היכולות להגיד זה צודק או לא.

תשאיר את זה לאנשים שמבינים עניין או שתציע הצעת יעול שיכולה לעזור לו מהנסיון האישי שלך.

צודק לא צודק מה זה משנה.

סבא שלך מצפה לחניה בחינם, בגלל שיש לו תו נכה?! :lol: הדו"חות שהוא מקבל, לפי טענתך, הן על כך שלא הסדיר תשלום עבור החניה ולא על כך שחנה במקום אסור.

הרכב בתמונה - חונה בנתיב נסיעה - כולם כאן רואים זאת וציינו את העובדה. לכן, הוא מהווה הפרעה לתנועה - כל רכב שנוסע בנתיב בחסום, ייאלץ לעבור לנתיב שמאלי יותר כי יש הפרעה בנתיב שלו. ממליץ לך בחום לחפש במילון תחת ערך "הפרעה " או "מכשול". בטוחני שתפיק תועלת רבה מכך.

פורסם
שתי הערות:

1. בצילום יש שתי חניות פנויות במגרש ליד הבנק, אבל לא ידוע אם היו מקומות פנויים כאשר פות"ש החנה את הרכב.

2. לאחר עיון במפות google אכן נראה כי הרכב הפריע לתנועה - במיוחד למי שפנה ימינה ביציאה מהחניה. יתכן שאם היה מחנה את הרכב כמה מטרים בהמשך לא היה מפריע לתנועה.

המקרה נראה די גבולי ותלוי ברצונו של התובע העירוני.

הייתי בעירייה מילאתי טופס בקשה לביטול הדו"ח,היו חניות פנויות של מוניות ואני יודע שאסור לחנות בתחבורה ציבורית,אני יגיע גם לשופט אם לא יבטלו את הדו"ח

m7kj.jpg
פורסם
הייתי בעירייה מילאתי טופס בקשה לביטול הדו"ח,היו חניות פנויות של מוניות ואני יודע שאסור לחנות בתחבורה ציבורית,אני יגיע גם לשופט אם לא יבטלו את הדו"ח

לחנות בחניה של רכב ציבורי לא, אבל לגרום להפרעה בתנועה כן?!

יופי של שיקול דעת:roll:

פורסם
סבא שלך מצפה לחניה בחינם, בגלל שיש לו תו נכה?! :lol: הדו"חות שהוא מקבל, לפי טענתך, הן על כך שלא הסדיר תשלום עבור החניה ולא על כך שחנה במקום אסור.

הרכב בתמונה - חונה בנתיב נסיעה - כולם כאן רואים זאת וציינו את העובדה. לכן, הוא מהווה הפרעה לתנועה - כל רכב שנוסע בנתיב בחסום, ייאלץ לעבור לנתיב שמאלי יותר כי יש הפרעה בנתיב שלו. ממליץ לך בחום לחפש במילון תחת ערך "הפרעה " או "מכשול". בטוחני שתפיק תועלת רבה מכך.

חבוב, תעשה לעצמך טובה אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר... עדיף שלא תדבר כלל.

בעל תו נכה יכול להחנות איפה שבא לו... על אחת כמה וכמה על כחול לבן כלומר חניה חינם לנכים.

בעל הרכב אינו מפריע לנתיבים שממשיכים ישר וניתן לראות זאת בתמונה שהוא צילם הוא חוסם את תחילת הנתיב שפונה ימינה.

לטעמי אין כל בעיה עם זה. הבעיה היא שהיו עוד חניות במקום... או שלא זה הוא יאמר.

תקרא פה אם אתה עדיין מחליט להתעקש: http://www.lawguide.co.il/forum/print.asp?f=24&m=54332

אם באמת אלו היו חניות של תחבורה ציבורית... אל תראה את התמונות הללו... כי תצא טמבל.

אתה יכול להחנות בחניה של תחבורה ציבורית ללא כל בעיה אבל העדפת לחסום נתיב של פניה ימינה.

פורסם

חבוב - לקרוא למדת? אז אנא תקרא את הסייגים לחניית נכים במקומות אסורים (אחד הסעיפים מתייחס בדיוק למצב של פות"ש)

(ז) על אף האמור בסעיפים קטנים (א) – (ו) דלעיל –

(1) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן – הרכב) במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

(א) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מסודר לנכים, או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(ב) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת, או שהוא לא היה פנוי בזמן חניה;

(ג) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

(ד) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

(2) הוראות סעיף קטן (ז יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב.

(3) מבלי לגרוע מהאמור בסעיף קטן (ז) (1) (ג) ובסעיף קטן (ז) (1) (ד), לא יחול ההיתר שבסעיף קטן (ז) על חניה:

(1) בתוך צומת או בתחום שנים עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה שמותר לחנות בו;

(2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב;

(3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים עשר מטרים לפניו;

(4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש ובאין סימון כאמור – בתוך עשרים מטרים לפני תמרור ,תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צידי הדרך, ובלבד מותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים עשר מטרים או יותר;

(5) בתחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן;

(6) בתחום שני מטרים ברז כיבוי (הידרנט), כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם;

(7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצידה של הדרך.

פורסם

אלי העלה את סעיף החוק:

צודק לא צודק מה זה משנה.

Balakai היקר נכון שלא פנית אלי בנוגע להצעת ייעול שיכולה לעזור לפותח השירשור מהניסיון שלי אבל בדיעבד מסתבר שעשית זאת בכך שאמרתי שאני במקומו לא הייתי חונה שם. טועה או לא טועה זה כבר החלטה שלו או של בית המשפט במידה והוא יגיע לשם.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם
חבוב - לקרוא למדת? אז אנא תקרא את הסייגים לחניית נכים במקומות אסורים .

שוב מתנשא ומתווכח למטרת הוויכוח.

למען האמת אני יודע לקרוא וגם מבין את החוק רק חבל שלא ציינת את האתר שלקחת ממנו את האינפורמציה:

http://makom-m.cet.ac.il/pages/item.asp?s=4&id=201&defid=-1&page=7&item=697

(א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

כפי שציינתי קיימת חניה במקום ולכן לפותח השירשור מגיע דו"ח ע"פ סעיף זה.

כפי שציינתי קיימת חניה במקום ולכן לפותח השירשור מגיע דו"ח ע"פ סעיף זה.

סעיף זה אינו קשור לסיטואציה.

סעיף שנוי במחלקות ויכול להתפרש ע"י בית המשפט לכאן או לכאן.

(ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב.

לא מעניין...

מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו- (4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה -

(1) בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

לא קשור למקרה.

(2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב;

לא קשור למקרה.

(3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו;

לא קשור למקרה.

(4) בנתיב שמיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני הכביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צידי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר;

אם רוחב הכביש הינו 12 מטרים אז לא הייתה כל בעיה להחנות שם באמצע הכביש :).

(5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן;

ככל הידוע לי עיריית ירושלים ות"א מאפשרת לנכים להחנות בתחנות אוטובוס ומוניות תקן אותי אם אני טועה?

אז בחוק כתוב שאסור אבל מי אוכף זאת? העיריות.

(6) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התמרור המרכזית;

לא קשור.

(7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך.

חניה כפולה לא קשור.

גם פה זו תגובתי האחרונה, מחוסר עניין וחוסר רצון להתווכח.

אבי66, אין לי כל טענה אליך מה גם שאני לא זה שפתח את השירשור.

בנוגע להצעת הייעול הרי שפותח השירשור ביקש לדעת כיצד להתמודד עם הדו"ח ולא כיצד ואיפה להחנות.

אני כמובן לא בא לחנך אותך זו זכותך להגיד ככל העולה על רוחך.

אבל כפי שמנהלי הפורום ציינו באיזה שירשור פה בפורום.

אנשים פה נהיו דוחים אחד לשני וישר תוקפים.

בן אדם שאל X וכולם עונים לא על Y.. מתסכל לא?

פורסם

בתור מישהו שיש לו תו נכה כבר שלושים שנה.

מעולם לא קיבלתי דו"ח בכחול לבן, וגם לא באדום לבן כי אני מקפיד לא לחנות במקום שמפריע לתנועה, ודואג שהתו יוצג במקום בולט.

(לכל החכמולוגים - כלי רכב עם תו נכה פטורים מתשלום בעבור חניה בכחול לבן, יש מקומות שפטורים גם בחניונים)

לפות"ש - אתה חונה במקום ובצורה שמאד מפריעה לתנועה במיוחד בגלל שמדובר בחניה משמאל לנתיב אופניים.

לדעתי העירייה לא תוותר לך - נחכה ונראה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

העו"ד של העירייה דחה את הבקשה שלי,אני מתעקש על כך שהדוח לא מוצדק,במידה ואחליט להישפט וגם השופט יחליט שאינני זכאי,כמה כסף אני אשלם לבסוף?

m7kj.jpg

• תוכן חדש...