Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב סופר מיני ל 100 קמ ביום

tulik
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום

אי מחפש רכב קטן וחסכוני (כנראה שאלך על יד שניה עם מימון/ליסינג מחברות ההשכרה)

לאחד מרכבי הסופר מיני

צרכים : נסיעה כ 100 קמ ביום חיפה-טבריה

ההתלבטות שלי היתה בהתחלה לגבי הפנדה אבל לצערי בביקורות ונתונים יבשים ראיתי שהיא ל מצטיינת בחסכון

אשמח לשמוע תגובות לגבי כמה המסופר מיני

C1

סוזוק אלטו

אולי גם סיטיגו של סקודה

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הדגמים שהתייחסת אליהם הם דגמי מיני ולא סופר-מיני. הדגמים היחידים שהייתי שוקל מהסגמנט הזה לנסיעה בינעירונית כנ"ל הן הסיאט מיי (שבאה עם מנוע 75 כ"ס) או שברולט ספארק 1.2 (82 כ"ס)

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

אי מחפש רכב קטן וחסכוני (כנראה שאלך על יד שניה עם מימון/ליסינג מחברות ההשכרה)

לאחד מרכבי הסופר מיני

צרכים : נסיעה כ 100 קמ ביום חיפה-טבריה

ההתלבטות שלי היתה בהתחלה לגבי הפנדה אבל לצערי בביקורות ונתונים יבשים ראיתי שהיא ל מצטיינת בחסכון

אשמח לשמוע תגובות לגבי כמה המסופר מיני

C1

סוזוק אלטו

אולי גם סיטיגו של סקודה

תודה

כפי שנאמר מקודם - אלו לא סופר-מיני, אלא מיני...

מדובר ברכבים קטנים, לא מרווחים ולא יותר מדי בטיחותיים. אני חושב שלעשות איתם חיפה-טבריה באופן יומיומי זה מסוכן מאוד, לא רק בגלל המרחק על הכביש אלא גם בגלל אזורי הנסיעה (תשתיות פחות טובות, נהיגה פרועה בחלק מהמקטעים).

לדעתי סופר-מיני יתאים לך יותר, יש כאן המון שרשורים בנושא. מככבות בו באופן תדיר האיביזה, פאביה, פולו, פיאסטה, קליאו, סוויפט ופונטו.

אני אישית יכול להמליץ על הפונטו איבו - יש לה ציוד בטיחות עשיר, חסכונית, מרווחת, נוחה, אמינה (למרות שהיא פיאט), ובגלל שהמותג חלש בארץ היא מתומחרת באופן נהדר עבור הרוכש (וכמובן שאתה 'תשלם' על כך כשתרצה למכור אותה בעתיד..). מצד שני היא חלשה מבחינת ביצועים, ומגיעה עם גיר ידני או רובוטי בלבד.

עבור הנסיעה שאתה מתאר, איבו 1.4 תעשה לך 1:14-15 בכיף, ואולי טוב יותר (תלוי באופי הנהיגה שלך). אתה יכול להביא אחת יד 1 פרטי מודל 2011 בתקציב שלך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

למה שלא תבדוק רכישת שברולט ספארק יד שניה?

זהו הרכב עם המנוע החזק בקטגוריה (בגיר ידני) עם צריכת דלק מעולה וחמישה מקומות ישיבה.

בשברולט certified תוכל לרכוש אותו החל משנת 2011 עם מימון מצויין במספר ערוצים.

אם אתה מעוניין, צור עימי קשר בהודעה פרטית.

תודה,

גיא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי התיאור שלך אתה הולך לנסוע מעל 30,000 קילומטר בשנה.

במצב כזה הייתי שוקל דיזל משומשת עם קילומטרג' כמה שיותר נמוך.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי התיאור שלך אתה הולך לנסוע מעל 30,000 קילומטר בשנה.

במצב כזה הייתי שוקל דיזל משומשת עם קילומטרג' כמה שיותר נמוך.

100 ק" מ ביום רק דיזל או הייבריד .

תבדוק קיה ריו דיזל (יש הרבה מוניות ומדובר ברכב מאוד אמין )

לא יודע עם נכנס בתקציב ,אבל תבדוק גם הונדה גאז הייבריד .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נסעתי שלוש שנים מחיפה לטבריה כול יום, עם יאריס ידנית (1300 87 כ"ס).

אף פעם לא הרגשתי מחסור בכוח והצריכת דלק הייתה בערך 6 ליטר ל100.

אני חושב שגם שברולט ספארק או סוזוקי ספלאש או כול רכב עם מנוע 1200- 1300 יתאים למשימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תביא בחשבון שהנסיעה מחפה לטבריה וחזרה היא כ-130 ק"מ, כשליש יותר ממה שחישבת. צריך להכניס לתחשיב הרבה דלק, אבל גם הרבה טיפולים . האם תוכל לעמוד בעלויות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה

בכדי לדייק אני מגיע מהקריות עד צומת פוריה 55קמ לכיוון

מה ההבדל בין זה לדיזל ?

מבחינת המנוע ? הוא יותר אמין ?

אני מצכוון לקנות רכב בשיטת הליסינג מקדמה פלוס תשלומים חודשיים

כך שלאחר כ 3 שנים תהיה אפשרות להחליף בדגם חדש יותר

ככה שלצערי אוכל לקנות חדש או מחברה שמציעה ליסינג + קנית הרכב לאחר 3 שנים

בנוסף ברכב חדש יש אחריות ל 3 שנים

בדרך אני רואה הרבה סוזוקי אלטו מה דעתכם ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי חושב עליו בכלל, משתי סיבות:

1. רב קטן, נסה לשבת בו, אני מהמר שלא יהיה לך נוח.

2. רכב מיושן עם ציון NCAP נמוך. עם כל הסתייגויותי מציוני NCAP זה המדד הטוב ביותר שיש בידינו לעמידות בתאונות, ואתה מתכוון לנסוע בכבישים מהירים עם אוכלוסית ננגים לא ממושמעת במיוחד.

כל זאת מפרי מקלדתו של sperial, שמחזיק כעת בסוזוקי הרביעי והחמישי שלו.

אם תציץ בחתימה שלי - כתוב "אשתי - היא טובה בזה". ובכן, אשתי ממש לא מבינה במכוניות. אבל לפני מספר חודשים חיפשנו רכב שני (היינו צריכים להחזיר את הליסומטית). היינו על סף רכישת פיקנטו, אבל אחרי נסיעה מחיפה ליקנעם הגברת פסקה חד משמעית - לנסיעות כאלה צריך רכב יותר גדול. והיא צדקה. הוספתי עוד 15,000 ש"ח ורכשתי סויפט (אוטומטי, לפי דרישת בעלת הבית, למרות שרציתי ידנית). עכשיו תחשוב על כך שאתה נוסע מרחק גדול פי 3. חייב רכב יותר נוח, ובטיחותי, גם אם זזה קשה כלכלית או מצריך פשרה בגיל הרכב.

ועניין אחרון - הזהר מאוד בעסקאות "ליסינג פפרטי\מימוני). אלה מלכודות דבש שנועדו לחבר אותך בעבותות לסוכנות רכב אחת. בחן אפשרות של מימון בנקאי, יתכן מאוד שיתאים לך יותר, בעיקר מבחינה זו שההלואה לטווח יותר ארוך (עד 5 שנים) והרכב רשום על שמך כיד ראשונה (עם שעבוד לטובת הבנק, אבל זה לא מוסיף "יד").

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה

זה בהחלט מפתה המחיר

התחלתי לנרחיב את האופקים לכיוון ה יאריס ו קורסה ו

משום מה קופצת לי הפנדה כל הזמן בחזרה , גם יחסית למחיר ולגודל

מה היא הדרך הכי טובה לרכוש חוץ ממזומן שאין בנמצא

ככה שגם לאחר זמן אוכל למכור את הרכב לאחר כל 30K קמ בשנה

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עקרונית יש 3 מקורות עיקריים למימון רכישת רכב אם אין לך הסכום במזומן:

1. בנק.

2. חברת מימן.

3. "ליסינג פרטי" - מימון בסיוע היבואן.

לכל אחד יתרונות וחסרוונות.

יתרונות המימון הבנקאי: הלואה ל-5 שנים, הרכב נרשם על שמך כיד ראשונה (בחלק מעסקאות "אפס ק"מ מליסינג" תרשם כיד שניה), אתה חופשי לנסוע כאוות נפשך, בסיום העסקה צריך להסיר שעבוד ומשכון ו - הרכב שלך. תנאי ההלואה תלויים בנתוננים הכלכליים שלך. בדוק בסניף הבננק בו אתה מנהל את חשבונך, הם מכירים את מצבך הכלכלי ומתוך ההצעה תוכל להסיק כיצד הבנק רואה את יכולת ההחזר שלך.

מימון על ידי חברת מימון - אין לי נסיון, אני מניח שדומה למימון הבנקאי, כנראה ריבית יותר גבוהה.

מימין באמצעות היבואן\חברת ליסינג - כאן הסיפור יותר מוכרב. העסקה בדרך כלל אינה עד שהרכב עובר לבעלותך אלא ל-3 שנים, ובסיומן אתה צריך להחליט אם להזדכות על הרכב או להשלים את רכישתו. יש כאןלא עז אחת, אלא כמה תיישים. האחד הוא שזמן העסקה קבוע, ואתה חייב לקבל החלטה לגבי המשכה במועד קבוע מראש, גם אם מועד זה אינו נוח לך. השני הוא שאם ברצונך להחזיר את הרכב בסיום העסקה הרי ערכו נתון לשמאות, וסביר שתקבל פחות מערך המחירון. השלישית היא מגבלת קילומטרים - לפחות בחלק מהחוזים יש מגבלת נסועה, מאוד לא מתאים לאדם כמוך עם נסועה גבוהה, שישלם "קנס" לכל קילומט מעבר לרשום בחוזה (בד"כ סביב 20,000 ק"מבשנה).

בקיצור - עליך להכין שיעורי בית מול מלווים אפשריים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הגעת לתקציב כזה, זה טוב מאוד.

אבל סוויפט ידנית עולה הרבה פחות מיאריס ידנית.

אופציה שלא הועלתה כאן ולא דורשת ממך חריגה היא הסוזוקי ספלאש. היא פחות טובה מהיאריס והסוויפט, אך טובה יותר בהרבה מהאלטו, הC1 וכל שאר קטגוריית המיני.

אני מציע לבדוק את הסוויפט, מול i20, מול קליאו 0.9TCE ופז'ו 208.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...