Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה ג'אז 2004 - ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מיועד לאישתי, נוסעת כל יום 90 ק"מ (א-ה) בעיקר בכביש בין עירוניים.

היום נוהגת במזדה 3 2004, שעושה את העבודה ללא כל ספק טפו טפו טפו.

העניין הוא צריכת הדלק של המזדה שעושה סביב 1:9/10 פחות או יותר.

כעת קרוב משפחה מציע לנו את הג'אז במחיר מסובסד מאד, מדובר כאמור בשנת 2004 גיר ידני 140000 ק"מ.

לטענתו הרכב עושה טיפול פעם בשנה בלבד והעיקר חסכוני מאד לעיתים מתקרב ל 1:17.

לאישתי חשוב היבט החסכון אבל יחד עם זאת, לא רוצה להרגיש כאילו והיא נוסעת בסוסיתא.

מה דעתכם על הסיפור הזה מכל הבחינות ?

תודה.

פורסם
הרכב מיועד לאישתי, נוסעת כל יום 90 ק"מ (א-ה) בעיקר בכביש בין עירוניים.

היום נוהגת במזדה 3 2004, שעושה את העבודה ללא כל ספק טפו טפו טפו.

העניין הוא צריכת הדלק של המזדה שעושה סביב 1:9/10 פחות או יותר.

כעת קרוב משפחה מציע לנו את הג'אז במחיר מסובסד מאד, מדובר כאמור בשנת 2004 גיר ידני 140000 ק"מ.

לטענתו הרכב עושה טיפול פעם בשנה בלבד והעיקר חסכוני מאד לעיתים מתקרב ל 1:17.

לאישתי חשוב היבט החסכון אבל יחד עם זאת, לא רוצה להרגיש כאילו והיא נוסעת בסוסיתא.

מה דעתכם על הסיפור הזה מכל הבחינות ?

תודה.

לא ברור לי מאיפה הקרצת את ההשוואה בין ג'אז לסוסיתא... :o

לא רשמת את המחיר אז לא ברור כמה זה 'עולה' לך - קרי כמה תקבל על המזדה מול כמה תשלם על הג'אז.

אם הג'אז אכן מתומחרת באופן טוב, אני במקומך הייתי קופץ על זה. רכב אמין, חסכוני, וסחיר בטירוף. 1 ל9/10 זה פשוט בזיון... הפג'ו 306 בת ה19 שלי עושה צריכה עדיפה, ואני חיפאי (העליות פוגעות משמעותית בצריכת דלק).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא יודע אם הייתי מצפה מהג'אז ל1:17 בתנאים המאזדה עושה 1:10, אבל 1:14-15 בהחלט.

הג'אז נחשבה מאוד מוצלחת והא לא מכונית קטנה וזולה.

אני חושב שאשתך חייבת לנהוג ברכב, נהיגה ארוכה לראות אם מתאים לה או לא אחרת חבל על כל כאב הראש. אני מאמין שהיא תאהב אותה יותר מאת המאזדה (יושבים גבוה, רואים טוב החוצה, קל לתמרן)

מבחינת בטיחות, אם מדובר במאזדה אקטיב (2 כריות אוויר) אז ההבדל לא משמעותי.

והבונוס הגדול שמבחינצ מרווח ושימושיות אפילו מדובר בשדרוג קל (אין מה לעשות האצ'בק קטן ומרווח מנצח סדאן גדול וצפוף).

במקרה הכי גרוע וכל למכור את הג'אז (זה בטח יקח כמה דקות)....

פורסם

מדובר במאזדה קומפורט ...

לגבי הג'אז נראה לי שהמחירון היום בערך 30 אלף אנחנו נקבל אותה בסביבות ה 20 .

בהחלט קודם נעשה עליה סיבוב, ההשוואה לסוסיתא היתה בגלל שהסתכלות הראשונית על הג'אז, המאזדה נראית הרבה יותר מאובזרת.

לגבי צריכת הדלק, היום היא נוסעת כל חודש בערך 1800 ק"מ ומוציאה על דלק כ 1400 ש"ח לחודש, האם אתם חושבים שהמעבר להונדה יהיה משמעותי ?

פורסם

אני לא יודע מה הצריכה של הג'אז אבל אני מנחש שהיא טובה יותר.

אם אתה מקבל את הג'אז בהנחה של שליש מהמחיר, תחשוב על זה לטובה.

ונניח שאתה מוכר את המאזדה במחירון של 30K, וקונה את הגאז ב20K, תחשוב כמה חודשים של נסיעה על הג'אז נכנסים לך ב10K.

לגבי הרגשה של "סוסיתא"

אני מאמין שבשביל לחסוך, צריך לסבול קצת.

מה שכן, אם אשתך נוהגת הרבה, לדעתי יותר חשוב שהרכב והמושב יהיו נוחים בשבילה, כי זה פרמטר חשוב מאוד בכל הסיפור הזה.

פורסם

אין בכלל מה להשוות בין צריכת הדלק של הג׳אז למאזדה. תוכל לחסוך לפחות 35% מהכסף של הדלק. מבחינת ביצועים לא תרגיש הבדל. אם הרכב נוח לכם, לא הייתי חושב פעמיים.

פורסם

אני חושב שהשאלה הכי גדולה שאתם צריכים זה האם אישתך מוכנה לעבור לגיר רגיל? אם התשובה היא כן אז אכן תשיגו צריכת דלק טובה יותר עם ירידה קלה ברמה

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
אני חושב שהשאלה הכי גדולה שאתם צריכים זה האם אישתך מוכנה לעבור לגיר רגיל? אם התשובה היא כן אז אכן תשיגו צריכת דלק טובה יותר עם ירידה קלה ברמה

אכן כן, מצד אחד מדובר על הצד הפרקטי וחסכון משמעותי בהוצאה על הדלק.

אבל מצד שני אסור גם להסתבך עם האישה.

ממה שאני זוכר מבחינת הנוחות המאזדה שמה בכיס הקטן את הונדה בשנתון הזה.

בסופ"ש נבדוק ונחליט.

תודה !

פורסם
לא ברור לי מאיפה הקרצת את ההשוואה בין ג'אז לסוסיתא... :o

לא רשמת את המחיר אז לא ברור כמה זה 'עולה' לך - קרי כמה תקבל על המזדה מול כמה תשלם על הג'אז.

אם הג'אז אכן מתומחרת באופן טוב, אני במקומך הייתי קופץ על זה. רכב אמין, חסכוני, וסחיר בטירוף. 1 ל9/10 זה פשוט בזיון... הפג'ו 306 בת ה19 שלי עושה צריכה עדיפה, ואני חיפאי (העליות פוגעות משמעותית בצריכת דלק).

מצחיק אותי התגובות של הילדים "סוסיתא"

פורסם
מצחיק אותי התגובות של הילדים "סוסיתא"

באמת מישהו כאן מהמשתתפים ראה או נסע בסוסיתא ? ... :-)

אני לא אשכח שהייתי ילד, חברים של ההורים שלי היו עם סוסיתא בטיול ואשכרה כמו שמספרים העזים שרעו בצידי הדרך התחילו לכרסם את האוטו !

לא אשכח איך בעל הרכב רץ באטרף וגילה חור באמצע הדלת שלו ...

פורסם

לי היתה ג'אז 2002 ידנית. אוטו חביב מאד ששירת אותי 7 שנים, מאז שרכשתי אותו מ"מאיר" ב-2002 וגמע אצלי כ-120 אלף ק"מ.

הנוחות ברכב סבירה. הבטיחות יחסית לא משהו. האיבזור כמו של יפנית ממוצעת. איו ספק שהסיפור הוא החיסכון בדלק, אני עשיתי בסביבות 1:16 אבל אשתי הגיעה גם ל-1:17 ואפילו 1:18. מצד שני קח בחשבון שהביטוח היה יקר יותר מסופר מיני אחרת, האחזקה יקרה יותר (החלפים והמוסכים של הונדה לא זולים) ונכון שאין טיימינג (שרשרת ולא רצועה) אבל טיפול כל 10,000 ש"ח או שנה גרם לי בשנים האחרוונת שלי עם הג'אז (בתקופה שהייתי עושה 20 אלף ק"מ בשנה) להיכנס למוסך לפחות פעם ב-6 חודשים ואם היתה איזושהי בעיה (והאמת שכמעט ואין, אבל מיסב אחורי זו מחלה של הרכב) אתה מוצא את עצמך כל רבעון במוסך, חושב על האגדות האורבניות של הרכבים הצרפתים ואילו אתה עם יפנית כבר מיודד עם בעל המוסך....

(ואגב, את הג'אז אכן החליפה צרפתיה מבית רנו שנכנסה למוסך לטיפול תקופתי פעם בשנתיים וזהו)

בשורה התחתונה - אוטו מרווח יחסית, נעים, חסכוני בדלק, שוק טובף נוחות וביצועים סבירים לסגמנט הזה ואם אתם יכולים לרכוש רכב כזה בהנחה משמעותית - לכו על זה. בשיקלול הסופי הרכב בהחלט מומלץ ולא לחינם הוא פופולרי כלכך בשוק היד 2 (את הרכב שלי מכרתי מאד מאד מהר ובאלפיים ומשהו שקל מעל מחירון משוקלל!)

פורסם
לי היתה ג'אז 2002 ידנית. אוטו חביב מאד ששירת אותי 7 שנים, מאז שרכשתי אותו מ"מאיר" ב-2002 וגמע אצלי כ-120 אלף ק"מ.

הנוחות ברכב סבירה. הבטיחות יחסית לא משהו. האיבזור כמו של יפנית ממוצעת. איו ספק שהסיפור הוא החיסכון בדלק, אני עשיתי בסביבות 1:16 אבל אשתי הגיעה גם ל-1:17 ואפילו 1:18. מצד שני קח בחשבון שהביטוח היה יקר יותר מסופר מיני אחרת, האחזקה יקרה יותר (החלפים והמוסכים של הונדה לא זולים) ונכון שאין טיימינג (שרשרת ולא רצועה) אבל טיפול כל 10,000 ש"ח או שנה גרם לי בשנים האחרוונת שלי עם הג'אז (בתקופה שהייתי עושה 20 אלף ק"מ בשנה) להיכנס למוסך לפחות פעם ב-6 חודשים ואם היתה איזושהי בעיה (והאמת שכמעט ואין, אבל מיסב אחורי זו מחלה של הרכב) אתה מוצא את עצמך כל רבעון במוסך, חושב על האגדות האורבניות של הרכבים הצרפתים ואילו אתה עם יפנית כבר מיודד עם בעל המוסך....

(ואגב, את הג'אז אכן החליפה צרפתיה מבית רנו שנכנסה למוסך לטיפול תקופתי פעם בשנתיים וזהו)

בשורה התחתונה - אוטו מרווח יחסית, נעים, חסכוני בדלק, שוק טובף נוחות וביצועים סבירים לסגמנט הזה ואם אתם יכולים לרכוש רכב כזה בהנחה משמעותית - לכו על זה. בשיקלול הסופי הרכב בהחלט מומלץ ולא לחינם הוא פופולרי כלכך בשוק היד 2 (את הרכב שלי מכרתי מאד מאד מהר ובאלפיים ומשהו שקל מעל מחירון משוקלל!)

תודה על המידע מניסיון אישי ...

בינתיים ראינו את הרכב אתמול רק מבחוץ, והיום האישה תעשה עליו סיבוב להתרשמות.

דווקא העיצוב הכללי והגודל יחסית לשנת 2004 הפתיע אותי לטובה.

הדבר היחידי שנודע לנו זה שהרכב עבר כ 190000 ק"מ נכון להיום - האם זה מהווה בעיה מהותית ?

הרכב טופל באופן סדיר והמטרה להחזיק אותו כשנתיים ואז להתקדם.

חוץ מזה העלות שלו עבורנו תהיה פחות מחצי העלות למחירון שלו.

פורסם

עדיף ורצוי לקחת את הרכב לקחת את הרכב לבדיקה, וגם למוסך כדי לדעת מה צריך לטפל או להחליף בק"מ הקרובים, בגלל הק"מ הגבוה שהרכב עבר.

• תוכן חדש...