Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם המצבר תקין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

עשו לי בדיקה במוסך ואמרו לי שהמצבר שלי חלש ויש להחליפו.

הביאו לי שם את תוצאות בדיקת המצבר והיה מפורט שם ככה:

soc:12.75

rated:400IEC

measured: 231IEC

BAD&REPLACE

state of health-57%

state of charge - 81%

ברור לי שהמצבר לא במצב טוב, אך נראה לי שהמצבר יכול לסחוב עוד איזה חצי שנה לפחות.. מישהו יכול לתת חוות דעת מקצועית יותר?

תודה!

פורסם

צלם את המדבקה שעל גבי המצבר עם הפרטים של המצבר.

ניתקלתי בהרבה מקרים שהבדיקה לא מבוצעת נכון לכן התוצאות לא מדוייקות.

בן כמה שנים המצבר ? האם אתה נתקל בבעיות התנעה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מדוע נבדק המצבר? האם ביזמת המוסך או שהיו לך בעיות הקשורות במערכת החשמל?

האם נבדק האלטרנטור?

לבדיקות CCA סקלאריות יש דיוק של 60-70%. הבדיקה לא בוצעה אחרי טעינה מלאה של המצבר וזה עשוי להשפיע על התוצאה.

מצד שני, זה לא נעים להיתקע ללא מצבר תקין בחורף. אם המצבר הוא בן 3 שנים ומגלה סימני חולשה, החלף אותו ביוזמתך ולאחר שעשית סקר שוק.

פורסם

כמו שאמר COMMANDER, צריך לבדוק את מערכת החשמל ברכב (טעינה וזליגה) לפני שמחליפים מצבר, אחרת - אם יש תקלה - גם החדש יתקלקל במהרה.

דני

פורסם

המצבר מאוגוסט 2012, ולכן התפלאתי שהבדיקה הראתה שיש להחליפו שכן הוא צעיר עוד יחסית. הבדיקה הייתה בדיקת חורף כללית של הרכב שכללה גם את בדיקת המצבר. הרכב הוא פיאט פונטו ידני 06, וצירפתי תמונת המצבר:

52b1f235f26ff.png

פורסם

על פניו נראה שהבדיקה בוצעה בצורה תקינה. כול עוד אין לך בעיות התנעה ולפי הנתונים הייבשים אתה יכול להמשיך לנסוע עם המצבר הנוכחי ללא שום בעיה.

בתקופת החורף כאשר מפעילים צרכנים רבים הצורכים כמות זרם גבוהה כמו מפשיר אדים+חימום+מגבים לא תמיד המצבר טעון ב-100 (S.O.S) לכן אם מבצעים בדיקה ללא טעינת המצבר לפני כן, או לאחר נסיעה של חצי שעה מחוץ לעיר, אז בהחלט המכשיר עשוי להציג נתונים שיש להחליף מצבר.

אתה יודע במקרה מי הייצרן של מכשיר הבדיקה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אפשר לפתוח את התאים של המצבר, פתח את הפקקים ובדוק את גובה הנוזל, צריך להיות מעט מעל פני הלוחות . במידת הצורך הוסף מים .

נקה את פני המצבר מאבק , נקה את המגעים במברשת עם מים, ייבש ומרח גריז דיאלקטרי או WD40.

גם למצבר "ללא תחזוקה" כדאי לעשות טיפול.

פורסם

מרק- בקשר לשאלתך, אינני יודע מי היצרן, אבל החברה שביצעתי בה את בדיקה היא צ'ק-אפ.

וקומנדר- בהחלט אשקול לפעול לפי המלצותייך.

תודה חברים, עזרתם.

פורסם

חס וחלילה! המצבר מכיל מים עם אלקטרוליט.

יש להוסיף מים מזוקקים רק בכמות מינימלית כדי שכלהלוחות יהיו מכוסים במים. כשתפתח את הפקק תראה כי בעומק הפתח יש בליטה קטנה אשר מציינת את הגובה המכסימלי של הנוזל.

ראה תמונות כאן:

http://www.evilution.co.uk/731

• תוכן חדש...