Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בפיג'ו 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שמי גיל, חדש בפורום.

נעים מאוד.

ברשותי פיג'ו 205, שנת 97, מנוע 1400 (FOREVER) שעשתה 300000 ק"מ (אני יד שנייה - קיבלתי אותה עם 30000 - מטופלת במוסך מורשה מאז ומעולם).

צריכת דלק מעולה (1 ל- 19 בכביש ישר, בלי מזגן, על חמישי ב- 90-100 קמ"ש).

בתקופה הקרובה אני מתעתד לנסוע 184 ק"מ בכל יום (כ- 22 יום בחודש) - הלוך/חזור לעבודה (92 ק"מ לכיוון).

הדרך היא בינעירונית, רוב הדרך מישורית, אין הרבה רמזורים (כ- 15 לכיוון). בגדול: מצומת פרדיס, דרך כביש 70 (יגור, סומך) ועד לכרמיאל.

הנסיעה נמשכת שעה ורבע (לכיוון), מהירות ממוצעת של 75 קמ"ש. רבע שעה מהדרך היא נסיעה רצופה בעליות/ירידות חזקות (רוב הזמן בשלישי, קצת ברביעי).

אני משתדל לנסוע חסכוני ככל שניתן. נוסע במוד של צריכת דלק מינימלית - כלומר: סל"ד מינימלי לכל הילוך.

בולם בירידות בעזרת ההילוכים (רביעי ושלישי) כדי לשמור על הבלמים. ברביעי באזור ה- 100 קמ"ש (מקסימום) ובשלישי באזור ה- 80 קמ"ש (מקסימום).

בעליות אפשר למצוא אותי בשלישי ב- 40 קמ"ש (לחיצה עדינה על דוושת הדלק שתאפשר לרכב להתקדם לאט עד לסיום העלייה), או בחמישי ב- 70 קמ"ש (באותה צורה עד שמסתיימת העלייה).

כרגע אני מוסיף K44 פעם בשנה (לפני הטסט) ומוסיף כל שנה (בזמן הטיפול) תוסף לשמן MOA (אותה חברה של K44).

לפי הספר הרכב צריך להיות מטופל פעם בשנה או כל 15000 ק"מ.

שאלתי/בקשתי, בהתחשב בנסיעות האינטנסיביות שהרכב הולך לעבור בחודשים הקרובים:

1. המלצות מחברי הפורום לנוהל תחזוקה לרכב

2. המלצות מחברי הפורום לצורת נסיעה נכונה

כדי שהרכב יאריך את ימיו כמה שניתן ושצריכת הדלק שלו תהיה נמוכה כמה שניתן.

תודה רבה מראש!

פורסם

גיל שלום רב, וברוך בואך לפורום !

ראשית תרשה לי תחילה להחמיא לך בתור משתמש חדש, ובתור ישראלי, שסגנון כתיבתך, ופרוט המורחב והעיניני, צריך לשמש דוגמא לכל משתמש חדש, הכותב או שואל בפורום, ובוודאי למשתמש וותיק, שקרא את כללי הכתיבה בפורום טכני , או בכל תת פורום אחר.

לסיום הייתי נותן לך ציון לשבח, אך זה לא בסמכותי, לכן אמליץ למנהלי הפורום, להשתמש בתגובתך הראשונה בפורום, כיצד צריך ומומלץ, לנסח שאלה בפורום, כיצד להשתמש בסימני פיסוק, וכיצד להתבטא בפורום מקצועי, שיהיה ברור לכל אחד, גם לטירון בעיניני רכב, להבין את דברייך, ולהגיב לך בהתאם!

בקשר לסגנון נהיגתך, גם הוא ראוי לשבח, ובסגנון נהיגה כזה, לא פלא שאתה מגיע לנתוני תצרוכת דלק מופלאה, כפי שציינת, ואורך חיי מנוע רכבך, ישמר , יותר מפי שלוש, מנהג ממוצע.

לגבי שאלתך, ברשותך אתחיל מהסוף להתחלה, המשך לנהוג כפי שאתה נוהג, ואל תשנה מאומה מסגנון נהיגתך.

לגבי שאלתך בנוגע לתחזוקת הרכב, פעל לפי נוראות יצרן, ובמידה וספר הרכב, עדיין ברשותך, הצמד לכתוב בספר.

אל תחסוך באיכות השמנים והנוזלים למינהם, השתמש בנוזל האיכותי ביותר למערכת הקירור, ובשמן ובצמיגות השמן הטובה ביותר.

נסיעה ונהיגה טובה

במוסכים יפגשו איתך רק בטיפולים הכרחיים.

נ.ב- הקפד להחליף רצועת טיימינג בזמן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אולי תשקול לרכוש מצתי אירדיום, אני יודע שעצה כזו תיצור תגובה שלילית מצידם של אנשים רבים אז קראו עד הסוף.

לאחי יש פיזו 309 כבר כ5 שנים ומהיום ה1 עקב אחרי צריכת הדלק הממוצעת.

כל תדלוק רשום בטבלת אקסל עם צריכת ממוצעת ותאריך ועם שינויי תנאים: כמו עם כדורי חסכון בדלק ובלי, ומצתי אירדיום לפני ואחרי.

הנתונים מראים שהכדורים לא עוזרים אז עם זה הפסיק מזמן, אך לאחר החלפת מצתים הוא משיג קילומטר יותר לכל ליטר של דלק.(מ13.5 ל14.5).

המזגן לא עבד אף פעם אז זה לא פקטור.

הרכב מטופל על בסיס קבוע וללא הזנחה כלל, המנוע עשה כ130 אלף.

הסיבה שציינתי את זה היא: שאני מניח שאם זה עבד לאחי אין סיבה שזה לא יעבוד לך כי מדובר במנוע דומה 1.4 לעומת 1.6.

פורסם

יונתן שלום רב !

למה יש צורך במצתי אירידיום, ולמה הבחור זקוק לכדורי נפתלין, בטנק הדלק , במקום בארון הבגדים של פולניה ממוצעת, ברכב שתצרוכת הדלק הממוצעת שלו היא כ1:19?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סליחה מראש על השאלות

א.איך נסיעה ב4 על 100 ,3 על 80 ו5 על 70(בעלייה) נחשבת לדבר בריא למנוע?

ב.האם לרכב אוטומטי מומולץ ללחוץ על OVER DRIVE ברגע שהעלייה מתחילה להיות קשה לרכב במידה והרכב נמצא תקין?

פורסם
יונתן שלום רב !

למה יש צורך במצתי אירידיום, ולמה הבחור זקוק לכדורי נפתלין, בטנק הדלק , במקום בארון הבגדים של פולניה ממוצעת, ברכב שתצרוכת הדלק הממוצעת שלו היא כ1:19?!

בברכה

צביקה

הוא לא צריך אבל אם אפשר לקבל אפילו חצי קילומטר לליטר בממוצע הסופי בעלות החלפת מצתים כ130-200 דרך איביי.

אז חד משמעית שווה את זה.(כמובן שיש לבדוק התאמה וכו..).

אני גם אודה שאני החלפתי ברכב שלי(יונדאי לנטרה 1.8)מצתים לאירדיום ובוא זה לא עשה שינוי.

פורסם

מרק, אם יש לו סבלנות של פיל, זה לא הורס את המנוע. (זה לא שהמנוע נחנק, פשוט מחזיק אותו במהירות גבוהה).

נהגתי ברכב הזה, אומנם לא לצורת חיסכון, אלה למהירות נטו, הילוך 5 פשוט כבד מידי למנוע (מה שנהגתי הייתה מבוגרת ב4 שנים מהרכב של הבחור פה).

אמרתי כבד כי לדעתי הוא נטו לשיוט רגוע במישור, לא לשיוט בעליה ולא להתגמש איתו, ה3 וה4 ביחס מצויין לדעתי.

יונתן, ב19\1 אני מפקפק, ואם זה נכון, כנראה שזה הצריכה המינימלית (לטובה) שהרכב יכול להשיג.

גיל, לא מפחיד אותך ליסוע כל יום איתה כ180 ק"מ כל יום?

בלי עין הרע, אני גם בעלים לרכב ישן (אומנם פחות אמין משלך), אבל זה לא קצת מפחיד לסמוך על רכב כזה בשביל נסיעות לעבודה?

כל אופן, מקווה שהיא תאריך לך ימים, אני אהבתי מאוד את הרכב מבחינת נהיגה וגם הנוחות (צרפתיה ממוצעת).

(מבחינת איכות נסיעה, שנאתי אותו, אבל עדיין הרכב מצויין מהמון בחינות).

פורסם
מרק, אם יש לו סבלנות של פיל, זה לא הורס את המנוע. (זה לא שהמנוע נחנק, פשוט מחזיק אותו במהירות גבוהה).

נהגתי ברכב הזה, אומנם לא לצורת חיסכון, אלה למהירות נטו, הילוך 5 פשוט כבד מידי למנוע (מה שנהגתי הייתה מבוגרת ב4 שנים מהרכב של הבחור פה).

יונתן, ב19\1 אני מפקפק, ואם זה נכון, כנראה שזה הצריכה המינימלית (לטובה) שהרכב יכול להשיג.

גיל, לא מפחיד אותך ליסוע כל יום איתה כ180 ק"מ כל יום?

בלי עין הרע, אני גם בעלים לרכב ישן (אומנם פחות אמין משלך), אבל זה לא קצת מפחיד לסמוך על רכב כזה בשביל נסיעות לעבודה?

כל אופן, מקווה שהיא תאריך לך ימים, אני אהבתי מאוד את הרכב מבחינת נהיגה וגם הנוחות (צרפתיה ממוצעת).

(מבחינת איכות נסיעה, שנאתי אותו, אבל עדיין הרכב מצויין מהמון בחינות).

אני בהחלט מסכים איתך 1ל19 זה בטח שיא הארצי לרכב הזה (פרט לנסיעות לאילת) לגבי האירדיום ראיתי את הטבלה על ה309 של אחי האירדיום גרמו לירידה בצריכת דלק קבועה .

פורסם

שלום לכולם,

תודה על כל התשובות (תודה אישית לצביקה על ה"ברוך הבא").

אני אשמח לענות על דברים שנאמרו ולקבל פידבק.

(1)

צריכת דלק של 1 ל- 19 היא, כפי שציינתי, בדרך מישורית, על חמישי, בלי מזגן, במהירות ממוצעת של 90 קמ"ש. האוטו פשוט משייט.

יצא לי כמה פעמים לנהוג בתנאים כאלה ואחרי נסיעה מספיק ארוכה (או מספר נסיעות ארוכות רצופות כאלה) חישוב הצריכה הממוצעת יצא אכן 1 ל- 19.

(2)

צביקה: ציינת "השתמש בנוזל האיכותי ביותר למערכת הקירור, ובשמן ובצמיגות השמן הטובה ביותר".

אני משתמש במה שהמוסך המורשה מחליט שצריך להשתמש. האם יש המלצה ספציפית לשמן מנוע ו/או נוזל קירור ספציפיים שטובים יותר עבור הרכב? אין לי כל כך מושג בזה. אשמח להביא את השמות שיומלצו כאן אל מול המכונאים במוסך.

(3)

לגבי הנסיעה בשלישי על 80, רביעי על 100 (בירידות):

מדובר על הסתייעות במנוע לצרכי בלימה. אני נמצא בסל"ד גבוה בהילוכים/מהירויות שתיארתי לפרקי זמן של 5-10 שניות עד שמהירות הרכב מספיק יורדת, או שאני נעזר בבלמים כדי להורידה עוד יותר (לפני פנייה חדה למשל). לא מדובר על נסיעה בסל"ד כזה לאורך זמן.

אני תוהה האם בשמירה על הבלמים אני קצת פוגע במנוע (ברור שמבחינת צריכת הדלק אני לא חסכוני באותם 5-10 שניות).

(4)

לגבי נסיעה בעלייה בהילוך שלישי על 40 או בחמישי על 70:

המנוע לא נחנק (אני מספיק רגיש עם דוושת הדלק). הוא פשוט נמצא בסל"ד נמוך והאוטו מתקדם לאיטו.

רציתי לשאול:

האם אין כאן פגיעה במנוע? נסיעה בתת-כוח שגורמת לשריפה לא נכונה של דלק ופיח יתר במנוע? (זה תיאור ששמעתי מחבר ותהיתי אם הוא נכון).

(5)

nir100: אני מקווה שהאוטו לא יאכזב.

בסביבות 200000 הוחלף אצלי האטם של הראש מנוע (מקווה שאני משתמש במינוחים נכונים). הוא נקרע, שמן חדר למערכת הקירור, הוחלף רדיאטור ועוד ועוד. בסיום השיפוץ אמר לי המכונאי שהרכב יכול לעשות עוד 200000. מקווה שהוא יעמוד במילתו :-)

חברים: תודה רבה על כל הפידבקים!

פורסם

אסור ליסוע עם הילוך גבוהה ושהמנוע נחנק, אתה יוצר לחץ במנוע, לגבי הסבר טכני יותר אני משאיר את זה למקצוענים פה.

לגבי נוזל קירור, מניסיון בפיג'ו שהייתה לי, שמתי לה רק מים של וולאו, הרכב עבר מעל 200KKM על רדיאטור מקורי, מכרתי אותה ב230KKM בלי שיד אדם תיגע במנוע (הייתה אצלי מ30KKM).

(ב220KKM התפוצץ הרדיאטור המקורי עקב לחץ שנוצר בגלל פקק מיכל עודפים ששבק, 80 שח על פקק ונפתרה הבעיה).

לגבי מים, אפשר למצוא נוזלים איכותיים ויקרים יותר מאשר הסטנדרט-וולאו\פרסטון, אבל לא יודע אם יש הבדל משמעותי.

שמן אני לא יודע מה להמליץ לך, מה שיותר חשוב שתחליף כל 10KKM (אצלך פחות קריטי כי אתה בבינעירוני), על מנת לשמור על המנוע (כאמור אתה הולך לטחון את הרכב בנסיעות) זו ההמלצה העיקרית שאני יכול לתת לך.

כל אופן, אם הרכב אצלך מ30KKM, אתה יודע יותר טוב מכולנו איך לנהוג בו.

טפו טפו טפו אטם ראש ב200KKM זה נטו בלאי, אם שיפצו אותו כמו שצריך, יחזיק עוד הרבה.

לגבי בלימות בעזרת המנוע (המונח המדוייק הוא האטות).

נהגתי לא מעט בידני על אף שהרכב הנוכחי שלי אוטומט.

אני השתדלתי כמה שפחות לבלום עם המנוע (במישורים בלבד), כי נטו רציתי לשמור על הקלאץ' (ואם מתאמצים אפשר גם להגיע לשחיקה מינימאלית בקלאץ').

בירידות זה סיפור אחר, וכאן בא יתרון לגיר הידני.

פורסם

בגדול, אתה נוהג נכון.

אני לא ממש מבין את מטרת ה"גלישה" בעליה בהילוך גבוה, אבל נזק לא נגרם מזה.

באופן כללי, מה שגורם נזק למנוע זה שימוש בנוזל קירור לא מתאים, שמן לא מתאים, משטר חום לא תקין (קר מידי או חם מידי), משיכת מועדי טיפול והפעלת עומס גבוה על המנוע בדקות ראשונות שלאחר ההתנעה.

נסיעה בסל"ד שהוא קצת גבוה מידי או קצת נמוך מידי לא גורמת לשום נזק מורגש. (אולי רק כשמנסים להאיץ עם הרבה גז בהילוך גבוה באופן מוגזם ביחס למהירות נסיעה ועושים את זה באופן קבוע).

בצבא ראיתי פיז'ו 205 עם 400 ו 500 אלף קילומטרים, שננהגו על ידי חיילים לא מתחשבים. בחלקן הוחלף מנוע, אבל היו גם מכוניות עם מנוע מקורי שהגיעו לק"מ כאלו.

נוזל קירור שממלאים במוסך מורשה הוא הנוזל המתאים. ברוב המקרים שמן מנוע גם. בהזדמנות תברר באיזה שמן בדיוק משתמשים במוסך שלך.

פורסם

מטרת הגלישה בעלייה בהילוך גבוה היא פשוט חיסכון בדלק. לפחות להבנתי - תקן אותי אם אני טועה.

הילוך גבוה, מהירות לא גבוהה, דוושת דלק לחוצה קלות.

האם יש משמעות למושג "נסיעה בתת-כוח"? נסיעה בסל"ד נמוך בהילוך גבוה מחוץ ל"אופיין" הנסיעה הנורמלי של הרכב להילוך זה.

יכול להיות ששריפת הדלק אינה אופטימלית בנסיעה כזו וזה גורם לאיזשהו בלאי או נזק ארוך טווח?

האם זה בעייתי/מזיק למנוע להוריד להילוך שלישי ב- 80 קמ"ש (ולגרום לקפיצת סל"ד), כדי להסתייע במנוע להאטת הרכב (בירידה כמובן)?

תודה על התשובות,

פורסם

אני השגתי צריכה ממוצעת של 1:15 ב-205 . הנסיעה הייתה מעורבת עירוני-בינעירוני ללא עמידה ממושכת בפקקים, לא נסעתי באזור הררי אבל הפעלתי מזגן בקיץ. מהירות השיוט הייתה 90-95.

גם אני נקטתי בשיטה של נהיגה בהילוך הגבוה ביותר האפשרי. יחס ההילוך החמישי הוא 0.85 ולכן קשה (וגם לא רצוי) לטפס איתו בעליה תלולה או ארוכה. פרט לכך ההילוכים ב-205 מאוד גמישים. אפשר למשוך את ההילוך השני ל-80 קמ"ש+ כשמאיצים ואפשר לנסוע בחמישי ב-40 קמ"ש מבלי שהמצמד יביע מחאה. גם אם נסיר את מקדם הנוסטלגיה, one of the best cars, ever!

בלימת הרכב עם המנוע גורמת לו עומס ובלאי. יותר זול להשתמש בבלמים.

רק אם אתה בירידה ארוכה ורוצה למנוע מן הרכב להאיץ ולא רוצה לחמם את הבלמים יתר על המידה, הורד להילוך המתאים.

למרות האמור, ירידה לשלישי ב-80 לא תעלה את הטורים גבוה מדי.

פורסם

nir100 כתב:נהגתי ברכב הזה, אומנם לא לצורת חיסכון, אלה למהירות נטו, הילוך 5 פשוט כבד מידי למנוע (מה שנהגתי הייתה מבוגרת ב4 שנים מהרכב של הבחור פה). אמרתי כבד כי לדעתי הוא נטו לשיוט רגוע במישור, לא לשיוט בעליה ולא להתגמש איתו, ה3 וה4 ביחס מצויין לדעתי.

COMMANDER כתב:

יחס ההילוך החמישי הוא 0.85 ולכן קשה (וגם לא רצוי) לטפס איתו בעליה תלולה או ארוכה.

אני מתנצל שאני שוב מתעכב על הנושא הזה:

לגבי נסיעה בחמישי, אני מבין שקשה לטפס איתו עלייה ארוכה.

בהנחה שאני שומר על מהירות קבועה (נניח 80 קמ"ש, אולי אפילו 70 קמ"ש) בסל"ד יחסית נמוך, הדוושה לחוצה קלות, הקלאץ' לא מתלונן:

למה זה לא רצוי או האם יש בעיה (ואם כן, אשמח לשמוע הסבר) בנסיעה בעלייה בהילוך חמישי?

תודה!

פורסם

אין בעיה לנהוג בהילוך חמישי במהירות של 70 זה לא יעשה שום דבר למנוע, פשוט ההתקדמות איטית יותר, אל תתן לרכב לרדת מתחת ל2,000 סל"ד בעליה ומצד שני אל תתן לו להגיע ל6,000 סל"ד במשך שעה.

המשך לטפל בנוזלים איכותיים, המקורי הוא טקניק של פיג'ו סיטרואן, ושמן מנוע כנראה חצי סינטטי 10-40 או מינרלי 20-50

התענוג שמוביל אותך

• תוכן חדש...