Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מד מהירות לא עובד פיגו 206 xs 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום במהלך הנסיעה המד מהירות התחיל לרקד למעלה ולמטה עד שבשלב כלשהו המד לא עולה לגמרי, אבל לפעמים הוא עולה טיפה וחוזר למטה

למישהו יש רעיונות?

• ספונסר פורום
פורסם

תקלה נפוצה ברכב הזה. בדרך כלל זה המנוע החשמלי שמאחורי מחוג המהירות שמתקלקל. התיקון לא יקר ומתבצע במכון ספידומטרים.

אם תציין מהיכן אתה בארץ נוכל לנסות לכוון אותך לבעל מקצוע מתאים.

פורסם

אני מירושלים..

דרך אגב זכור לי שלפני שנתיים שרק קנינו את הרכב הספידומטר זייף ולקחנו אותו למכון ספידומטרים וסידרו את זה

אני ינסה למצוא את הקבלה, אבל יכול ליהיות שיש קשר בין מה שהחליפו בתיקון הזיוף לעובדה שזה כמעט ולא זז עכשיו?

פורסם

עדכון:

עכשיו בנסיעה הביתה הוא עבד בסדר.. אבל זו נסיעה קצרה אז אני לא יודע עד כמה היא משקפת..

בכל מקרה יש מצב שזה עניין של מגעים?

אשמח להכוונה

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שכתבתי, בדרך כלל זה המנוע הקטן שמאחורי לוח השעונים. סביר להניח שהתקלה תלך ותחזור בתדירות משתנה עד שזה יפסיק לעבוד לגמרי, אולי בעוד שבוע ואולי בעוד שנה.

גש למכון ספידומוטרים לבדיקה.

פורסם

הייתה לי בעברי 206. כשהולך מנוע אחד בדרך כלל יבואו אחריו עוד מנועים. אני תיקנתי את המנוע החשמלי אצל "יהודה ספידומטרים" בבני ברק. מחיר המנוע המשופץ (שים לב משופץ) הוא 200 ש"ח ועבודה זה עוד 200. כשהלך לי המנוע השני קניתי רק מנוע משופץ והחלפתי לבד. העבודה היא לא קשה, רק לשים לב לא לשבור את התושבת של המנוע, הפלסטיק שם די עדין.

פורסם

איזה מנוע צריך להחליף - מנוע צעדים?

ואיפה הוא ממוקם?

ושוב אני שואל, זה שעכשיו הוא עובד בסדר יש מצב שזה חיבור רופף/פיוז או משהו בסגנון?

פורסם

לא, זה לא מנוע צעדים. זה מנוע חשמלי קטן שמזיז את המחט של הספידומטר או הסל"ד בלוח מכוונים. לכל מחט יש מנוע חשמלי משלה.

כדי להגיע למנוע צריך לפרק את לוח המכוונים. מפרקים את הפלסטיק שעוטף אותו, מוציאים את כל החתיכה, מפרקים את צמת חוטי החשמל וזהו, לא מסובך מדי. באותה הזדמנות אפשר להחליף שם נורות שרופות אם יש בלוח מכוונים.

האם זה חיבור רופף? אין לי מושג.

פורסם

תודה אדידס!

מה שעדיין לא הבנתי - המנוע נמצא בתוך לוח המכוונים(אני ידוע שכל הלוח יוצא כיחידה אחת, ומאחורה יש את הצמות חשמל, השאלה אם המנוע נמצא בתוך הלוח מאחורה איפשהו או שבאזור של הצמתי חשמל?)

ואם עדיין זכור לך מה השם של המנוע הזה(או קישור בEBAY יעזור עוד יותר)

תודה רבה!

פורסם

לא קניתי את המנוע באיביי אז לצערי אני לא יכול לייעץ, קניתי אותו מאותו מכון ספידומטרים.

המנוע יושב כמובן ליד המחט של המכוון, אתה מוציא את לוח המכוונים כיחידה אחת, פותח אותו ובפנים אתה תראה את המנועים, רק להזהר לא לשבור את תושבות הפלסטיק של המנוע.

פורסם

אם כאשר המחוג "נופל" למשך (נניח) דקות ארוכות הרכב *לא* סופר קילומטרים, סימן שזה חיישן מהירות.

אם כאשר המחוג "נופל" הרכב ממשיך לספור קילומטרים, סימן שזו המחט (מנגנון של המחוג).

מה מהנ"ל קורה אצלך ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם כאשר המחוג "נופל" למשך (נניח) דקות ארוכות הרכב *לא* סופר קילומטרים, סימן שזה חיישן מהירות.

אם כאשר המחוג "נופל" הרכב ממשיך לספור קילומטרים, סימן שזו המחט (מנגנון של המחוג).

מה מהנ"ל קורה אצלך ?

איציק

לצערי שזה רק קרה לא חשבתי על לבדוק את המד קילומטרים.. הייתי יותר עסוק בלבדוק את המד טורים(וככה לחשב מהירות, כביש מהיר..)

היום שוב עבד כרגיל.. אני לא יודע מה היה לו ברביעי, אולי זה קשור לזה שזו הייתה נסיעה ארוכה (גם בהלוך וגם בחזור זה קרה באמצע הנסיעה! כלומר שהתחלתי את הנסיעה חזרה מחוץ לעיר המד מהירות חזר לעבוד , ואז שוב באמצע הדרך התחיל להשתגע ולבסוף ללכת לישון)

פורסם
לצערי שזה רק קרה לא חשבתי על לבדוק את המד קילומטרים.. הייתי יותר עסוק בלבדוק את המד טורים(וככה לחשב מהירות, כביש מהיר..)

היום שוב עבד כרגיל.. אני לא יודע מה היה לו ברביעי, אולי זה קשור לזה שזו הייתה נסיעה ארוכה (גם בהלוך וגם בחזור זה קרה באמצע הנסיעה! כלומר שהתחלתי את הנסיעה חזרה מחוץ לעיר המד מהירות חזר לעבוד , ואז שוב באמצע הדרך התחיל להשתגע ולבסוף ללכת לישון)

אז תבדוק ותחזור לעדכן כשזה קורה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לצערי אני צריך לעדכן

היום שוב באמצע נסיעה המחוג החליט ללכת לישון, המחט למטה ולא נספרים ק"מ

לפי איציק הבנתי שזה אומר חיישן מהירות

איפה הוא ממוקם, האם ההחלפה שלו מסובכת וכמה עלות החלק?

תודה מראש

• תוכן חדש...