Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום , ברשותי skoda fabia 2010

1.6 סמ"ק.

אני רוצה להוסיף כח לאוטו ולהגביר את מהירות הרכב

רציתי לשאול אילו דברים אפשר לעשות ומהן העלויות בערך,

האם קיימת אפשרות של צ'יפ למנוע? הוספת טורבו הינה דבר אפשרי?

כסף פחות משחק תפקיד אך כמובן שאני מחפש את היעילות הרבה למינימום כסף . תודה ושבת שלום אשמח לפירוט

2EA3FABC-1752-4AB7-BC59-74CE2F1973F8.jpg

פורסם

יש לפיאסטה דגמים המצויידים במנועי טורבו (TSI), לא חובב גדול שלהם (מנועים טובים עם אמינות בעייתית) אבל אם אתה אוהב פאביה זו האופציה העדיפה- תחליף אתה רכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המנוע הזה מאיץ מאפס למאה ב- 10 שניות לידני וב- 11.5 שניות באוטומט - אם אתה רוצה לשפר עוד תחליף רכב.

בדגם הספורט יש לך גם צמיגי 205/45R16 שאוחזים מצוין, בוא נאמר אף סופר מיני (להוציא איביזה בעלת מנוע ומידת צמיגים זהה) עוד לא הצליחה לעקוף אותי, ובסיבובים יש פער ענק, במיוחד אם הגיר גם משולב ל- S.

מעניין לראות על הכבישים את כל הערסים עם הפונטו איבו או גרנדה/סוויפט/מאזדה 2/ גטס שחושבים שאם הם השחירו את החלונות מאחור ונוסעים עם פנסי ערפל דולקים הם יכולים להתמודד מולי בכבישים מפותלים וביציאות ברמזור.

הרכב הזה הוא לא רכב ספורט (מלבד שם הדגם), אבל אנמי ומשעמם הוא לא. אולי הפאביה שנמכרת במבצע מנוע 1.4 עם הטאסות פלסטיק וצמיגי "14 היא משעממת ובסיסית. אולי.

במנוע TSI וגיר DSG הנתונים טובים יותר לאחר צ'יפ.

פורסם

בהמשך לסטיו, ציפיתי להרבה פחות כוח מהפאביה 1.4L, היא קצת הפתיעה אותי במובן הכוח במנוע. (יכול ליהיות שהיא קצת מאכזבת בנהיגה אגרסיבית, לא יצא לי להתעלל בה, אבל שוב מבחינת היום יום המנוע הפתיעה אותי).

יש טעם בכלל לשפר את הרכב הזה?

אולי תמכור ותקנה TSI, זה יהיה עדיף, ה1.2 מרגיש כיפי ומהיר (לא יודע איך הוא ביחס ל1.6, אבל הוא לא רואה את ה1.4).

פורסם

לפותח השרשור,

תחליף ל-1.2TSI/1.4TSI אם בא לך עוד כוח וזמינות. המנועים האלו נפוצים בהמון ואגיות.

בוא נאמר אף סופר מיני (להוציא איביזה בעלת מנוע ומידת צמיגים זהה) עוד לא הצליחה לעקוף אותי, ובסיבובים יש פער ענק, במיוחד אם הגיר גם משולב ל- S.

מעניין לראות על הכבישים את כל הערסים עם הפונטו איבו או גרנדה/סוויפט/מאזדה 2/ גטס שחושבים שאם הם השחירו את החלונות מאחור ונוסעים עם פנסי ערפל דולקים הם יכולים להתמודד מולי בכבישים מפותלים וביציאות ברמזור.

הרכב הזה הוא לא רכב ספורט (מלבד שם הדגם), אבל אנמי ומשעמם הוא לא.

אם תגיד חארטות כל הזמן בסוף אתה משכנע את עצמך שזה נכון.

כל הרכבים שציינת לא נופלים משלך במילימטר. סתם שתדע.

אם עדיין לא התעוררת מהחלום אתה מוזמן לבוא לכוכב יאיר שתראה בעצמך איפה אתה עומד מול מזדה 2 / סוויפט ודומותיהן.

יש מצב שתתבאס ותציע את הרכב למכירה, קח את זה בחשבון..

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני מכבד את דעתך, יוני, אבל אלו פני הדברים. זאת דעתי מהניסיון שלי על הכבישים - אני בספק שאם אסע לכוכב יאיר אראה דברים אחרים, אבל עד אז זה מה שאני חושב ואמשיך לחשוב. בכל אופן, גם אם אראה אחרת זה ממש לא יפגע בי, מהסיבה הפשוטה שאין לי שום סנטימנטים לרכב הזה. רכשתי אותו בזמנו לנסיעות מנהלתיות במילא, זה שגיליתי עוד כמה דברים זה משהו אחר ולא קשור.

אגב, בוא נשווה ברשותך את הסקודה פאביה (דגם ספורט בלבד) לסוזוקי סוויפט ולמזדה 2 משנת 2008:

סקודה פאביה: 1600 סמ"ק, 105 כ"ס, 15.6 קג"מ וזינוק אפס למאה ב- 11.5 שניות. צמיגי 205/45R16.

סוזוקי סוויפט: 1500 סמ"ק, 102 כ"ס, 13.5 קג"מ וזינוק אפס למאה ב- 11.7 שניות. צמיגי 185/60R15.

מאזדה 2: 1500 סמ"ק, 103 כ"ס, 13.8 קג"מ וזינוק אפס למאה ב- ב- 12.1 שניות. צמיגי 175/65R14.

בוא עם מאזדה 2 או עם סוויפט ונראה איך תחזיק מעמד מולי בכביש מפותל בעליה. הרבה ניסו, פעם אחת מאזדה 2 תכלת פשוט ירדה לשוליים. בגלל שהרבה נהגים חושבים כמוך, אני מקבל כל פעם הצעות מעליבות ברמזורים של "רוצה פתיחות?" - אבל אני משוכנע שאותם נהגים כבר לא יבקשו שוב.

ועוד משפט אחד קטן: חברי הפורום הנכבדים יכולים להמשיך לזלזל בפאביה, אני מנגד אמשיך לשבת מול המחשב ולצחוק מהתגובות, ובמקרה של שרשור "גיבוב סקודה" גם להכין פקוקורן ולשבת איתו מול המחשב. משעשע כן, אך לא מציאותי. צ'טער.

וכן, ממש לא מדובר ברכב ספורט, אבל כן מדובר ברכב שמציע טיפה, לא הרבה - אבל טיפה יותר מהמתחרים באותה שנה. זה מה יש.

פורסם

אתה ממשיך לזרוק מספרים, יש מלא משתנים מסביב! דגם צמיג, נהג, מצב הרכב וכו'...

אני מבטיח לך שעם נהג סביר+ (לא הסטיג) מאחורי ההגה של מזדה/סוזוקי בכביש מפותל בעליה אתה לא תברח לשום מקום.

מסכים להוכיח לך במסלול מסודר אפילו, רק תבוא. אני אנהג במזדה 2 ירוקה מליסינג עם 150K ק"מ על השעון.

"הצעות מעליבות ברמזורים"? יש לך GTR? זה שהיית טיפונת קדימה על כמה חבר'ה ברמזור לא אומר כלום. האוטו שלך נוסע כמו כל ליסינגומטית בארץ +- כמה מטרים לפה או לשם. הבנת :?:

הכל תלוי על מי אתה תיפול בנסיעה בכביש מפותל. זה לא שיש לך EVO X ומתחרים בך באלטו.

אני זוכר שאוראל התקשר אלי אחרי שהיה מפגש צילום ואגיות בראשון ששנינו נכחנו בו ואמר לי שאתה התקשרת אליו ואמרת

לו שעקפתי אותך עם ה-GTI באיזה פניה בדרך חזרה הבייתה כמו טיל קרקע-קרקע :arrow: אפילו לא הבנתי על איזה פניה בדיוק הוא מדבר בזמנו. נסעה איתי אז ידידה שאם הייתי פונה מתישהו באמת מהר אז היא מהצורחות ולא היו שום צעקות אותה נסיעה, אז לך זה היה נראה מהר ולנו לא. הכל יחסי בחיים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אולי מרמזור לרמזור הפאביה מהירה יותר,מבחינת התנהגות זה ממש לא בטוח.

בידיים של נהג טוב הפאביה שלך תאכל אבק גם מאלטו בסיבובים,זה שנתת בראש למאזדה 2 עם נהג שיכולותיו לא ידועות זה ממש לא אומר כלום על הרכב.

לפני כמה שנים אני עם שרייד 97 בג'ימקאנה פיגרתי ב4 שניות(שכל המסלול לקח בממוצע 35 שניות) מאחורי אוודי S3 זה אומר שהשרייד רכב מהיר?:lol:

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מה גורם לכל כך הרבה נהגים לעצור לידך ברמזור ולהציע לך פתיחות?

הרי זה לא רכב ספורטיבי או אחד שנראה כזה, נראה כמו כל רכב מיני ממוצע.

אני שואל את זה בתור אחד שבעבר היה בעלים של רכב ספורטיבי קטן שגם ויזואלית נראה יותר ספורטיבי ולא עצרו לידי כל כך הרבה נהגים עם הצעות לפתיחות.

מעבר לזה, ההפרשי תאוצה שאתה מדבר עליהם (חצי שניה ב-0-100) כל כך זניחים, שוליים ו"מעבדתיים" שמספיק שהנהג ברכב המקביל מעביר הילוכים ב-10% "טוב יותר" ממך והוא משיג אותך במיאוץ ל-100.

אבל עזוב, בוא נניח שאתה מעביר הילוכים מושלם- סל"ד אופטימלי על הנקודה, תפעול קלאץ' מושלם עם גז ביניים והילוך שנכנס בצורה מושלמת תוך שיחרור קלאץ' בתזמון מושלם, גם אז אם הצלחת באמת להגיע ל-100 חצי שניה לפניהם אתה יודע ויזואלית איך הרכבים שלך ושל "יריבך" יראו?

אתה מגיע ראשון והוא פחות או יותר עומד בקו אחד עם הדלת האחורית שלך, בוא נפרגן ונגיד ש"נתת לו רכב".

מדבריך משתמע שכל אותם "מתמודדים" קיבלו ממך רכבות והשפלות (אחד כאמור ירד לשוליים).

אכן, יכול להתרחש רק בפאביה, ספורט כמובן.

תמשיך לאכול פופקורן על גיבובי פאביה ידידי, הפוסט האחרון שלך בהחלט מהווה השראה, אולי צריך לשקול לעזוב את הגיבוב ולהכין סרט.

:wink:

פורסם

יוני, אני לא יודע על מה אתה מדבר, הפעם היחידה שדיברתי עם אוראל בטלפון (למיטב זכרוני) היה כמה ימים אחרי שביצעתי את ההזמנה לרכב כדי לשאול אותו כל מיני דברים על ההרצה אם אני לא טועה, וגם אז זה היה לפני 5 שנים. מעבר לזה, לא נכנסתי לראשון לציון מעולם עם הרכב, מלבד אירוע משפחתי אחד (שבת חתן), וגם זה היה בטעות כי הייתי צריך להגיע לחולון. נתקלתי בכמה וכמה GTI שחורות מהדגם שיש לך, וכשאני רואה רכב כזה במראה אני פשוט עובר לימני ונותן לו לעקוף...

כשאני מדבר על הצעות מעליבות ברמזורים, אני מדבר על נהג אלטו למשל שמציע לי בצומת השומרים מול העליות לטבעון לעשות איתו פתיחות ועוד מעלה סל"ד בניוטרל. מה נסגר עם האנשים? היה נהג חדש אגב, ובמקרה הזה ספציפית לא טרחתי בכלל להתייחס.

לא מדובר בהרבה אנשים. אני מעריך שב- 5 שנים שאני נוהג על הרכב הזה, אולי 10 נהגים במצטבר היו מעוניינים בזה, וכאמור לא שיתפתי פעולה עם כולם. למה מבקשים ממני? אולי כי חושבים שמדובר על הדגם עם ה- 86 כ"ס וסתם רוצים להשתעשע ברמזורים, או מצד שני רואים את הפנסי ערפל הקדמיים והג'אנטים האלה, ולא מבינים איזה דגם זה, אז רוצים לראות למה הוא מסוגל. לא יודע ולא מעניין האמת.

והרי לכם סקופ: אני לפני רכישת רכב ספורט חדש למהדרין (הפאביה תישאר בכל מקרה), כך שהתאוצה והביצועים של הפאביה הזאת לא מעניינים אותי ב-כ-ל-ל וזה לא משהו שאני מתעסק בו או חושב עליו. בינתיים, בשבת הבאה יש טיול לצפון של מועדון VAG דרך אוטו ספורט וגם אני אהיה שם (אלא אם יהיה גשם וזה ידחה), אז מי שרוצה שיכנס לשם וירשם. עדיין, לא מתכוון לקרוע את הרכב, כי גם כמו שאתם כותבים פה - הוא לא מיועד לכך.

פורסם

קודם כל שיהיה מברוק על רכישת הרכב החדש, בין אם ספורטיבי ובין אם לא, תהנה ממנו וסע בזהירות.

תבין שה"השגות" שלנו לגבי הביצועים שמייחסים לפאביה לא מתייחסות אלייך אישית אלא בכלליות לכך שנוצרה מעין בועה מוזרה של רכב שהוא בהחלט חביב וראוי (לא נכנס לענייני אמינות) ושבצירוף כל מיני סיפורים מוגזמים לחלוטין הפכו את הרכב למשהו שהוא לחלוטין לא.

זה שהוא לא ספורטיבי זה ברור (גם אם הרמת גימור נקראת במקרה ספורט), זה שהוא לא נותן בראש למאזדה 2 או סוזוקי סוויפט זה גם ברור (הפרש של חצי שניה זה לא נותן בראש וגם לא בטוח שתשיג את הנתון הזה בזמן אמת או בכלל).

אגב, אפשר להלל את הפאביה והתנהגותה עד מחר, ביקורות מקצועיות טוענות שהסוזוקי סוויפט יכולה לתת לה שיעור או 2 (או יותר...) בהתנהגות והנאה, אבל מה הם יודעים.

פורסם
לא נכנסתי לראשון לציון מעולם עם הרכב, מלבד אירוע משפחתי אחד (שבת חתן),

תמונה מהמפגש ההוא.

אולי התבלבלתי עם פאביה אחרת? זה לא האוטו שלך ושל אוראל ברקע?

מס' רישוי **-670-**

235325.jpg

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

יוני, שלי (לשעבר) מצד שמאל - חתוכה בתמונה (השחורה). האפורה זאת האקסית של אופיר - הושבתה (במקומה קנה 1.2TSI-105).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
כסף פחות משחק תפקיד אך כמובן שאני מחפש את היעילות הרבה למינימום כסף . תודה ושבת שלום אשמח לפירוט

ניסן GT-R.

אלא אם יש עניין של תקציב.

ואם בכל זאת נשאר עם הפאביה - קורס נהיגה מתקדמת. אל תגע במנוע.

תוציא מתא המטען את המנגל ואת שאר המשקולות... והיא תטוס.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...