Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איתור רכב: ההילמן של סבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סבא שלי ז"ל היה הראשון ברחוב שלו בבת-ים שקנה רכב, בשנות ה-60. הרכב היה הילמן לבנה עם ריפוד עור אדום בפנים.

הרכב נשאר בבעלותו עד לסטטוס אספנות+ ושימש אותו באופן כמעט יומיומי לנסיעה לעבודה בבית הדפוס שלו בת"א ובחזרה, עד שראייתו הלכה והתדרדרה, והוא מסר את הרכב לבחור נחמד שנדמה לי שגר בנתניה, וטיפל ברכב במסירות. הפעם האחרונה שראינו את הרכב היתה בלוויה של סבי, לפני 5 שנים, כשהאיש הנהדר הזה הגיע לחלוק לו כבוד עם ההילמן המצוחצחת והמטופחת.

כיום, סבתי נמצאת בבי"ח סיעודי עם אלצהיימר במצב מתקדם, ואני לא חושבת שלעוד מישהו אצלנו במשפחה יש את הפרטים של אותו אדם נחמד, וחבל לי לאבד את הקשר.

בעיקר הייתי רוצה לדעת שההילמן עדיין נוסעת מדי פעם, ושאם יתחשק לו לוותר עליה- שלא תעבור לידיים זרות אלא תחזור אלינו לעוד קצת זמן של חסד. מדובר ברכב עם המון זכרונות נוסטלגיים.

אם מישהו מכיר את הבחור ויכול להפנות אותו לכאן, או אותי אליו- אודה לו מאוד. אין לי פרטים מזהים נוספים לגבי הרכב- דגם או מספר רישוי, אבל לא נראה לי שמדובר ברכב נפוץ במיוחד, והפרטים שכתבתי כאן אמורים להיות מזהים מספיק לבינתיים.

אשמח לכל סיוע.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ביקשתי מאמא לחפש. היא ניקתה את הדירה של סבתא כשעברה למוסד הסיעודי, והאלבומים המשפחתיים צריכים להיות בין הדברים שנלקחו למשמרת. מבטיחה לעדכן כשיהיה לי עוד מידע.

פורסם
לא נראה לי שמדובר ברכב נפוץ במיוחד, והפרטים שכתבתי כאן אמורים להיות מזהים מספיק לבינתיים.

מיקה - מצ"ב שתי תמונות: האם את מזהה את הרכב? האם מדובר בהילמן אחרת?

hillman minx arrow.jpg

Minx Audax.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

היא יותר דומה לירקרקה, אבל היא היתה בתצורת 5 דלתות או סטיישן.

יותר דומה לזה: http://farm7.staticflickr.com/6103/6411841537_efee7b8e59_o.jpg

של סבא היתה לבנה כולה, עם ריפוד עור אדום. אני יודעת שהבחור שקיבל אותה לידיו (במתנה, אגב) השקיע וחידש את הריפוד.

לצערי, הייתי צעירה מדי וחסרת עניין מוטורי באותה תקופה, ומצלמות לא היו נגישות כמו היום. יש תמונות של הרכב באלבומים המשפחתיים, אבל הם אצל אמא שלי שגרה רחוק, ואני מחכה שהיא תתפנה לעיין בהם ולשלוח לי את התוצאות. לכל היותר אעשה זאת בעצמי בשבת הקרובה כשאסע לבקר אותה. חשבתי שזה יקרה בסופ"ש האחרון, אבל לצערי היו לי התחייבויות אחרות.

אני זוכרת את הפעם האחרונה שנסעתי בה, מתישהו באמצע-סוף שנות ה-90. סבא נהג לעבודה ואני התלוויתי כי הייתי צריכה להגיע לת"א. חוויה שבטח היום הייתי יכולה להעריך יותר מהבחינה המוטורית, אבל חרוטה בי בעיקר בגלל החוויה עם סבא...

אני אעדכן כשיהיו לי עוד תמונות/פרטים, מתנצלת שלא חשבתי לברר אותם לפני שפתחתי את הפוסט, פשוט לא חשבתי על זה...

פורסם

לפי ה"ויקיפדיה" הדגם הזה של ה"האסקי" יוצר רק עד 1965, אבל בארץ (ובוודאי שבשנות הששים) הכל היה אפשרי...:lol:

עודד

פורסם
כן! אמא מאשרת שהיו 2 דלתות קדמיות, והאחורית נפתחת כמו דלת. היתה שנת 66, יבוא של קרסו.

מספר הרישוי הוא 244-388. דגם 1965 אבל נרשמה בספטמבר 1967 (!) וזו ההאסקי האחרונה בישראל.

אני משוכנע שיהיה מי שיוכל לעזור לך מכאן.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

ומה אתם יודעים... הצלחתי להדביק את אמא בהתלהבות ממציאת הרכב, ואותר מספר רישוי מתמונה ישנה באלבום!

המספר הוא: 605-171

יש אפשרות לדעת אם הוא עדיין מתגלגל בדרכים?

עריכה: יוחאי, כתבתי לפני שראיתי את ההודעה שלך. יש לך מה לספר על הרכב לפי מס' הרישוי הנתון?

פורסם
ומה אתם יודעים... הצלחתי להדביק את אמא בהתלהבות ממציאת הרכב, ואותר מספר רישוי מתמונה ישנה באלבום!

המספר הוא: 605-171

המספר הזה היה שייך למכונית יחודית, אבל אחרת לחלוטין - אוטוביאנקי פרימולה, בגרסת מסחרית 65C.

Autobianchi A109.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

• תוכן חדש...