Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברקע הדברים -

אל תחזירו חבילות לשולח בלי הסבר ממש מפורט ואישור מפורש!

יש יותר מחנות אחת, ויותר ממוכר אחד, שלא מוכנים למכור לישראלים. הם טוענים שזה בגלל הלקוחות שמחזירים סחורה בגלל המכס. הוצאנו לעצמנו שם רע.

אני נתקלתי בזה בחנות החלפים הכי איכותית לפולקסווגנים מקוררי אוויר בארה"ב, WCM , ובעוד חנות איביי. חברים נתקלו בזה בעוד מספר לא קטן של מוכרים וחנויות. כולם עם אותה סיבה.

אם כבר מחליטים להחזיר - בבקשה עשו זאת רק אחרי שכתבתם מייל מתנצל שמפרט מה קרה ומבקש אישור להחזיר, עם בקשה לשלוח מחדש דרך USHOPS או כל שירות אחר.

המוכרים מעבר לים לא מתעניינים בצרות שלנו. מבחינתם זו עסקה לא טובה, ואחרי כמה כאלו הם פשוט לא מוכרים לישראלים.

אסף.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ואגב כך, זו היתנהלות של "שטיטל" קהילה. אותי למשל הם שברו. לא מזמין כלום. לא בדאר ולא בחברת שילוח.

יוצא מכך שבמיקרה הזה כולם מפסידים- דאר ישראל, המדינה (מכס) וגם אני.

אבל, למשל, מדינה עם הנהגה רצינית היתה נוהגת אחרת.

להיפף, תייבא, וכמה שיותר, ואז כולם מרויוחים. דאר חבילות, המדינה-מכס, וגם אני.

אריה

נ.ב

היה כאן יהודי, אלוף בצ"הל, מפקד חיל האוויר במילחמת יום הכיפורים שביקש שעל קיברו יכתב

"כאן קבור אדם שחשב שהיהודים יכולים להקים מדינה וטעה"

ליפעמים אני מרגיש שהוא צדק. היה זה בני פלד

זה מה שהמדינה רוצה , לשבור אותך !!!

יש לחץ מאוד גבוה על המדינה של היבואנים הגדולים ,

בנוסף למדינה אין אינטרס שתיבא לבד ושתוציא כסף אל מעבר לים אלא שתשקיע אותו פה ושתייצא כמה שיותר !!!

זה קורה גם ביבוא אישי של רכבים כל החיובים הטרטורים וכו ....

ככה שאתה לא באמת מזיז לאף אחד ורק אתה סובל ....

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
ברקע הדברים -

אל תחזירו חבילות לשולח בלי הסבר ממש מפורט ואישור מפורש!

יש יותר מחנות אחת, ויותר ממוכר אחד, שלא מוכנים למכור לישראלים. הם טוענים שזה בגלל הלקוחות שמחזירים סחורה בגלל המכס. הוצאנו לעצמנו שם רע.

אני נתקלתי בזה בחנות החלפים הכי איכותית לפולקסווגנים מקוררי אוויר בארה"ב, WCM , ובעוד חנות איביי. חברים נתקלו בזה בעוד מספר לא קטן של מוכרים וחנויות. כולם עם אותה סיבה.

אם כבר מחליטים להחזיר - בבקשה עשו זאת רק אחרי שכתבתם מייל מתנצל שמפרט מה קרה ומבקש אישור להחזיר, עם בקשה לשלוח מחדש דרך USHOPS או כל שירות אחר.

המוכרים מעבר לים לא מתעניינים בצרות שלנו. מבחינתם זו עסקה לא טובה, ואחרי כמה כאלו הם פשוט לא מוכרים לישראלים.

אסף.

אל דאגה. אם החבילה תוחזר לשולח, זה יהיה בתיאום איתו ותוך ספיגת העלויות - במידה ויהיו. זו לא הפעם הראשונה בה דווקא התנהגות חברות השילוח הישראליות היא זו שגורמת למוכרים מעבר לים להתנער מישראל. אלו הם לא הישראלים - הלקוח הסופי. זו השיטה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

זו אולי השיטה שאשמה ביבוא חלקי חילוף לרכב אבל הבעיה היא הרבה יותר גורפת.

אלפי ילדים וערסים ישראלים מזמינים, מקבלים, מתחילים דיספיוט, עושים צרות למוכרים עד שגם במוצרים שכלל לא דורשים שום בדיקת מכס, יש לא מעט בעלי עסקים שלא מוכנים לשלוח יותר לישראל.

זה כבר נהפך אצל הרבה אנשים לשיטה.

אז מה, און, תהיה איזה פינה ב"טסט ראשון" על העניין?:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
tomi,

כנס למשל לאתר של http://‬www.summitracing.com

ותבצע הזמנה של חלק גדול , (מכסה מנוע של קדילק למשל ) , ואז אתה יכול לבצע הערכה של עלויות המשלוח.

תוכל לראות שם את האפשרות של כל חברות השילוח ואת i-parcel , שהיא הזולה מכולן, (איטית מכולן יש לציין, אולם במספר ימים בודדים וללא כל משמעות). והמחיר שם כולל את המכס.

גם כאשר אתה מזמין מדואר ישראל ומשלם מכס, אתה משלם לדואר ולא למכס. הדואר אח"כ מעביר את התשלום למכס.

כנ"ל קורא גם כאן.

איפה אתה רואה אפשרות ל i-parcel ?

יש מצב לצילום מסך?

פורסם
אל דאגה. אם החבילה תוחזר לשולח, זה יהיה בתיאום איתו ותוך ספיגת העלויות - במידה ויהיו. זו לא הפעם הראשונה בה דווקא התנהגות חברות השילוח הישראליות היא זו שגורמת למוכרים מעבר לים להתנער מישראל. אלו הם לא הישראלים - הלקוח הסופי. זו השיטה.

תקן אותי אם אני טועה: עד כמה שאני יודע, לא פדקס, לא UPS ולא DHL הן חברות ישראליות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

החברות הן אכן לא ישראליות,

אולם חלקן הן הסניף של חברה בינלאומית למשל DHL

וחלקן הם זכיינים (כמו מקדונלדס למשל) למשל fedex למיטב ידיעתי

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
איפה אתה רואה אפשרות ל i-parcel ?

יש מצב לצילום מסך?

אכן , אני גם לא רואה את האפשרות יותר משום מה ,

רק שבוע שעבר ביצעתי הזמנה כזאת. :roll:

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
החברות הן אכן לא ישראליות,

אולם חלקן הן הסניף של חברה בינלאומית למשל DHL

וחלקן הם זכיינים (כמו מקדונלדס למשל) למשל fedex למיטב ידיעתי

הבעייה היא לא בחברות אלא במחוקק.

כל הבעייות התחילו כאשר הממשלה אישרה לחברות השילוח המהיר כגון DHL FEDEX ודואר ישראל EMS להיות עמילי מכס.

מיום זה ואילך כל החבילות שמגיעות ארצה שערכן גבהה מ 50 USD או שבטעות כתוב עליהם מוצר לרכב או לחקלאות "נעצרים" באופן אוטומטי במכס.

האבסורד הוא שהחבילה אפילו לא הגיעה למכס (אתה יותר ממוזמן להגיע ליצור קשר עם המכס ולהבין שאין להם מושג שהגיע חבילה עבורך). החברות עוצרות אותם אצלהם במחסנים בטענה שהחבילה נעצרה במכס על מנת לגבות עמילות מכס ודמי אכסנה ובעת הצורך "מלשינות" למכס שהגיע חבילה עבורך ויש צורך לגבות מכס.

כל זה נעשה מתאוות בצע ורצון למקסם רווחים על גבו של צרכן הקצה.

המסקנה. לדרוש אך ורק שילח ימי או איטי. הפלא ופלא, בשילוחים כאלו שכיחות התופעות האלו יורדות פלאים כי לשחרורים של משלוחים כאלו אין להם רשיון להיות עמילי מכס.

פורסם

האבסורד הוא שהחבילה אפילו לא הגיעה למכס (אתה יותר ממוזמן להגיע ליצור קשר עם המכס ולהבין שאין להם מושג שהגיע חבילה עבורך). החברות עוצרות אותם אצלהם במחסנים בטענה שהחבילה נעצרה במכס על מנת לגבות עמילות מכס ודמי אכסנה ובעת הצורך "מלשינות" למכס שהגיע חבילה עבורך ויש צורך לגבות מכס.

בשיחה היום עם עמיל המכס של פדאקס הוא ענה לי שהחבילה נעצרה במכס וכן, זה נכון שלא צריך אישור משרד התחבורה, אבל למכס אין את הידע לדעת אם החלק צריך אישור או שלא, ולכן צריך אישור... העניין הוא שלא מדובר על מכס. אם היה צריך לשלם מכס - הייתי משלם בלי טענה. למעשה, מדובר על פי פדאקס ב-״אישור משרד התחבורה״ ודמי טיפול, שמסתכמים בתוספת של עוד כ-350 שקלים...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם
בשיחה היום עם עמיל המכס של פדאקס הוא ענה לי שהחבילה נעצרה במכס וכן, זה נכון שלא צריך אישור משרד התחבורה, אבל למכס אין את הידע לדעת אם החלק צריך אישור או שלא, ולכן צריך אישור... העניין הוא שלא מדובר על מכס. אם היה צריך לשלם מכס - הייתי משלם בלי טענה. למעשה, מדובר על פי פדאקס ב-״אישור משרד התחבורה״ ודמי טיפול, שמסתכמים בתוספת של עוד כ-350 שקלים...

הייתי ממליץ לך לפנות ישירות למכס... ואל תתפלא אם אין להם מושג שהם עצרו את החבילה... המכס לא גובה דמי טיפול מי שכן עושה את זה הוא העמיל

לפני שהחברות האלו נהפכו גם לעמילות במקרה והמכס היה עוצר חבילה לביקורת היו פונים אליך בנוגע להבהרות, כגון קבלה העברה בנקאית והאתר בו רכשת את המוצר ושלום על ישראל.

לגבי הטיעון שמכס אין את יידע אם החלק צריך אישור או שלא זה טיעון מצוץ מהאצבע. אם תשלם 350 ש"ח לעמיל אז לפתע למכס יהיה את הידע שהחלק לא זקוק לאישור...

מספיק ביקור קליל לבית המכס להבין איך הקומבינה עובדת.

יותר מזה אם טטען שאתה מעוניין לשחרר את החלק מהמכס באופן עצמאי ולא מעוניין בשירותי העמילות שלהם יתכן שתאולץ לשלם קנס על כך שלא שחררת את הטובין דרכם. ועדיין אם תחליט להגיע ותראה איך החבילה עוברת ממחסני החברה למשרדי המכס...

פורסם

און, האם ניסית לשחרר את המשלוח בעצמך, ולא באמצעות פדקס?

מעבר לכך: אם המכס החליט לעכב את המשלוח שלך במטרה לקבל אישור של משרד התחבורה לכך שהחלק אינו זקוק לאישור, לא הבנתי במה בדיוק אתה מאשים את פדקס? האם אתה בעצם טוען שפדקס היא מעל המכס, ושהיא הורתה לו לעצור את המשלוח?

נקודה נוספת: אתה מתבלבל בין מכס כארגון לבין מכס כמס על יבוא טובין. המכס כארגון יכול להורות על עיכוב של טובין עד לבירור מעמדו והאישורים הנדרשים לשחרורו. בין זה לבין מס על יבוא טובין אין כלום. רק מה, בזמן שהטובין יושבים להם בממ"ן וממתינים להגעת האישור לכך שניתן לשחררם ללא צורך באישור מיוחד, הם בינתיים צוברים דמי אחסנה. וחוץ מזה, יש גם איזה מישהו בחברת הבלדרות שפונה בשמך למשרד התחבורה ולמכס כדי לעשות עבורך את כל הפרוצדורה הזאת, שאתה כמובן יכול לבצעה בעצמך. הפרוצדורה הזאת שווה כסף, שהרי כידוע, איש אינו עובד בחינם - גם לא אתה.

הסיפור שלך מזכיר לי שלפני כשנה הזמנתי מלון ברומא שעלה לי כך וכך יורו. כשביצעתי צ'ק אאוט גיליתי שמתוקף חוק עזר עירוני, עלי לשלם מס בנוסף על המחיר שכבר שילמתי. אז מה, באתי בטענות למלון?

ועוד משהו: כשאתה מגיע לקופיפי בתאילנד, תכין את הארנק שלך ברגע שאתה יורד מהמעבורת: השלטונות המקומיים גובים 20 באט לראש עבור נקיון האי. המלון שהתאכסנו בו - שומו שמיים - לא שילם את זה, כך שהעלות כולה הושתה עלינו. אכן, שערוריה שאין כדוגמתה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
און, האם ניסית לשחרר את המשלוח בעצמך, ולא באמצעות פדקס?

מעבר לכך: אם המכס החליט לעכב את המשלוח שלך במטרה לקבל אישור של משרד התחבורה לכך שהחלק אינו זקוק לאישור, לא הבנתי במה בדיוק אתה מאשים את פדקס? האם אתה בעצם טוען שפדקס היא מעל המכס, ושהיא הורתה לו לעצור את המשלוח?

נקודה נוספת: אתה מתבלבל בין מכס כארגון לבין מכס כמס על יבוא טובין. המכס כארגון יכול להורות על עיכוב של טובין עד לבירור מעמדו והאישורים הנדרשים לשחרורו. בין זה לבין מס על יבוא טובין אין כלום. רק מה, בזמן שהטובין יושבים להם בממ"ן וממתינים להגעת האישור לכך שניתן לשחררם ללא צורך באישור מיוחד, הם בינתיים צוברים דמי אחסנה. וחוץ מזה, יש גם איזה מישהו בחברת הבלדרות שפונה בשמך למשרד התחבורה ולמכס כדי לעשות עבורך את כל הפרוצדורה הזאת, שאתה כמובן יכול לבצעה בעצמך. הפרוצדורה הזאת שווה כסף, שהרי כידוע, איש אינו עובד בחינם - גם לא אתה.

הסיפור שלך מזכיר לי שלפני כשנה הזמנתי מלון ברומא שעלה לי כך וכך יורו. כשביצעתי צ'ק אאוט גיליתי שמתוקף חוק עזר עירוני, עלי לשלם מס בנוסף על המחיר שכבר שילמתי. אז מה, באתי בטענות למלון?

ועוד משהו: כשאתה מגיע לקופיפי בתאילנד, תכין את הארנק שלך ברגע שאתה יורד מהמעבורת: השלטונות המקומיים גובים 20 באט לראש עבור נקיון האי. המלון שהתאכסנו בו - שומו שמיים - לא שילם את זה, כך שהעלות כולה הושתה עלינו. אכן, שערוריה שאין כדוגמתה!

לא הבנתי,

מה שאתה טוען בעצם זה שכולנו מטומטמים ואתה החכם היחיד פה???:shock:

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

חלילה - אינני מתיימר להציג את עצמי כחכם. דווקא בגלל שאני יודע שאני מטומטם בן-מטומטם, אני שואל, בודק וחופר. ככה לפעמים, מבלי שממש התכוונתי, אני לומד דברים חדשים בחיים.

אני מציע לך לנסות את זה, אתה יכול לגלות עולם ומלואו!

פורסם
און, האם ניסית לשחרר את המשלוח בעצמך, ולא באמצעות פדקס?!

באמת לא קראת את הקישור? לנוחיותך, הרי הוא שנית. קרא והבן מה פירוש "שחרר את הטובין בעצמך" טובין שהם כולם פטורים מאישור משרד התחבורה אך על החבילה שבה הם ארוזים כתובה הקללה "רכב":

http://lulisml.wordpress.com/2011/11/29/26-453-%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%A8%D7%A7-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%97%D7%9E%D7%A9%D7%94-%D7%92%D7%95%D7%9E%D7%99/

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...