Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי להגיב לחברים.

הלכתי קצת לסלון, להיות עם אחי, לראות סדרה, ככה אולי אני פחות אחשוב על זה.

זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי.

מילא בהתחלה הרכב היה נכבה לי כל רגע, זה בסדר. פה אני לפחות לא עושה נזק לאיש, מלבדי.

אבל כעת, לפגוע ברכב של מישהו, כשאם הוא היה יושב שם, מה היה קורה? גם היה יכול לשבת שם ילד קטן.

או בכלל, אולי ילד רוכב על אופניים?

אני לא יודע מה להגיד. אני מבולבל כרגע, כועס, עצבני על עצמי, מאוד מאוכזב.

אני חושב שבכל זאת אקח הפסקה מנהיגה לפרק זמן מסוים. כמה ימים.

אני רוצה להתייחס לכל אחד, אפילו שזה מאריך את התגובה, כי ככה אני נוהג חברים.

discoTD5

תודה על העידוד חבר.

אתה צודק שאוטו זה דבר שלא יושב בסלון. אבל זה לא נעים.

לא נעים מבחינתי, שאני עושה דבר כזה לאוטו שרכשנו עבור אחי.

לא נעים שאני הורס לבן אדם אחר את האוטו שלו. אולי גם לו היה קשה לקנות אותו, או אולי יש לו רגש מסוים לרכב.

זה בכלל לא נעים, לכן אני לא יודע איך להרגיש. פעם הבאה אם אראה אותו בטח לא ארגיש בנוח.

m3x7r3m3

הם לפעמים לא עובדים. אני לא יודע למה.

אני אפילו לא יודע אם החיישן שצילמתי, זה שיצא ממקומו, אם הוא תקין, או לא תקין. אין לי מושג.

החיישנים האלה זה דבר ממש לא טוב. אני זוכר היה פה בחור בשם falou שכתב בזמנו, שכל החיישנים

וכל המערכות עזר, הם לא עוזרים לנהג, רק מנוונים אותו מבחינת הנהיגה. כעת אצטרך ללמוד להסתדר בלי החיישנים.

רק שזה קשה. כי הרכב גדול. דבר שני, המון שדה ראיה חסום לי, בגלל המעלית שמותקנת מאחורה וחוסמת לי את הראיה.

כתבת פוליש, אני לא יודע מה זה פוליש חבר.

אתה בטוח שלא מדווחים במקרה כזה למשטרה?

spire

זה מה שאני מנסה לעשות חבר, רק קשה לי.

כי אני רק חושב על מה שקרה. מה אומר לעצמו עכשיו השכן, איך הוא מרגיש, מה שלום הרכב שלו?

הלכתי גם מעט לסלון, לארח לאחי חברה, לראות ביחד איתו טלויזיה, אבל רק חשבתי על המקרה שקרה.

אתה אומר לקחת למוסך, אני לא מכיר מוסכים. אף פעם לא הייתי.

אנחנו עם רכב חדש, בן חודשיים, אני לא יודע אם מותר לי ללכת למוסך שהוא לא של פולקסווגן. אולי לא מומלץ.

כי זה רכב חדש, לי אין ידע וניסיון, שחלילה לא יעשו משהו ואז אמא בכלל תכעס.

RK

תודה על העידוד.

בכל זאת אקח הפסקה, שחלילה המקרה לא יחזור על עצמו.

איציק נ.

אני נוסע רוורס והילוך 1 בתחילת נסיעה תמיד עם קלאץ'. כמו שגולשים, אני גולש ברוורס.

אבל למרות הכל, זה עשה את הנזק שעשה. לצערי.

אנסה לצאת ללחוץ על החיישן.

בקשר לסימן שעשיתי, כתבתם פוליש, אני לא יודע מה זה חבר.

yaniv572

הרגשה לא נעימה. בכלל לא. אתה מרגיש אשם מאוד.

כתבת שטוב שנפלתי על בן אדם כזה, השכן שלנו, כי אחר היה רוצה לתקן את הרכב על חשבונו.

איך דבר כזה אפשרי? למה גם שמישהו יעשה דבר כזה? אם אני עושה לך סימן ברכב אתה לא צריך לתקן את כל הרכב בגלל זה.

כי זה כסף שאחר כך ירד לי מהפוליסה ממה שהבנתי. זה כאילו אתה גונב לי כסף.

Shetz_on

הנזק שגרמתי לו לא צילמתי אותו.

כי הרגשתי לא נעים לידו. כי הוא רק צחק והיה נראה שלא לחוץ בכלל.

חשבתי הוא יכעס עלי או יצעק עלי. אבל הוא היה בן אדם טוב שלא עשה כלום.

רק מקווה שפעם הבאה אם אראה אותו שלא ארגיש לא בנוח. כי זה לא נעים בכלל בכלל.

[פנדוב

צהריים טובים פנדוב.

אני אנסה לתקן את החיישן לבד, כפי שכתבו לי פה, מקווה שאצליח.

אני מעט מפחד ממוסכים. במיוחד כשאני אבוא לשם לבד.

לא נעים לשמוע שגם לך קרה מקרה כזה. מאחל לך שלא יקרה לך, לכל חברי הפורום, שלא יקרה חברים.

אני מקווה שמאז אתה נוהג רגוע, שהכל בסדר חבר.

מקווה שבאמת יהיה בסדר.

חשוב לי להעלים את הסימנים לפני שמישהו ישים לב. לא אמא ולא אחי.

את החיישן לא רואים מרחוק. את הסימנים הם ניראים לעין. אני לא רוצה לספר מה קרה, כי אמא מאוד תלחץ.

אולי גם אחי יחשוב משהו, או ילחץ. אני ממש לא רוצה.

RedLabel

תודה חבר.

אני קראתי את הסיפורים שלך, לא היה נעים.

אני רואה שאתה קיבלת זאת בהבנה, בלי התרגשות יותר מדי. כל הכבוד לך.

מקווה שהכל יהיה בסדר.

עוד לא ראיתי את השכן מאז המקרה.

NINJMNKY

תודה שלימדת אותי.

לא ידעתי. אף פעם לא הייתי בסיטואציה שכזאת.

קראתי את הסיפור שלך, שמחתי שזה נגמר ככה. כבר חשבתי שתכתוב לי שקרה משהו.

כל הכבוד לך גם איך שנהגת. אני מאוד מעריך את זה וחושב שמגיע לך כל הכבוד.

natco

מבחינת הראות אתה צודק מאוד.

החלון האחורי שלי כמעט מוסתר. רואים, אבל יש שם מעלית שמותקנת, עם כנפיים מכל צד.

שזה מסתיר לך את השדה ראייה. אני נוהג ברכב הזה חודש כמעט. כי היה חודש או שבועיים שפחדתי מאוד.

לא נעים לקרוא מה שעשו לך לרכב.

אם יש מצלמות, אולי אפשר לברר מי זה. אני מקווה שהוא ברח כי לא שם לב, או שם פתק והפתק עף עם הרוח או נפל.

החיישני רוורס לפעמים לא מצפצפים, אני לא יודע למה.

TRONCHO

הגבת לך בנפרד חבר.

כי אני חושב שאתה צודק.

יכול להיות שבאמת אנשים פה זה אנשים שפגשתי אותם, אולי הם זוכרים איך הייתי לחוץ, אז הם מרגיעים אותי.

אני לא יודע איך אני יכול לבדוק מדוע החיישנים לפעמים עובדים, לפעמים לא. אין לי את הידע לבדוק את זה.

כי פעם הבאה זה יכול להיות ילד קטן, או סבא כמו שכתבת, או תינוק חס וחלילה.

אני לא יודע לאיזה סיפורים מוזרים התכוונת.

אם תוכל לתת לי קישור בבקשה. יש את הנושאים שפתחתי במשתמש שלי, בפרופיל.

אני באמת אקח לי כמה ימים של חופשה כפי שאתה כותב. זה גם מה שרציתי לעשות.

RedLabel

אתה צודק, ככה זה היה.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז ככה:

1. פוליש - זו משחה עם מרקם גרגירי (על אותו עיקרון של פילינג לגוף), אתה לוקח סמרטוט (כזה שאתה לא מתכוון לראות יותר בחיים), לוקח קצת משחת פוליש שם על הסמרטוט ומשפשף על הרכב בתנועות סיבוביות. אני בטוח שבפורום דיטיילינג יש להם גם עוד 1001 שיטות עם סרטונים וישמחו גם להמליץ לך על פוליש.

2. חיישני רוורס - תקח חבר שלך, תכניס לרוורס עם בלם יד מורם, תבקש ממנו ללכת מאחורי הרכב במרחקים מסוימים (צמוד לרכב, 30 ס"מ, 60 ס"מ וכו' עד בערך מטר וחצי), תראה איך החיישנים מגיבים, תבדוק כל אחד מהחיישנים בנפרד.

אם החיישנים אינם תקינים תבקש שיתקנו לך אותם, לא תקין שברכב חדש שעבר התקנה של חיישני רוורס הם לא עובדים כמו שצריך.

3. כן, ברמה העקרונית בתאונות שיש נזק בלבד, וכל הצדדים לתאונה מחליפים פרטים אין עניין למשטרה במקרה כזה. המשטרה כן אמורה להתערב באחד מהמקרים הבאים:

א. יש נפגעים (מן הסתם במקרה כזה גם לא מזיזים את הרכבים).

ב. התאונה מפריעה לתנועה (כשיש נזק בלבד ואין אפשרות להזיז את הרכבים כדי שלא יפריעו).

ג. אחד הצדדים לתאונה נמלט מהמקום ללא השארת פרטים (פגע-וברח).

במקרה ב' השוטרים יסתלקו מהמקום עם סילוק הרכבים.

במקרה ג' זה שברחו לו ייאלץ ללכת לתחנת המשטרה, להגיש תלונה, לקבל את פרטי הנהג הפוגע (לפי מספר רכב) ואז יקבל הביתה מכתב כי התיק נסגר עקב חוסר עניין לציבור.

אם השפשוף היה בצד אין מה לצפות שחיישני הרוורס יתריעו, כן יש צורך שתלמד ותכיר את הרכב שלך, את גודלו ומגבלותיו מבחינת שדה-ראייה, תכוון את המראות כך שהשטח המת יצטמצם ככל הניתן.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רחמים תשקול התקנת מצלמת רוורס במקום המראה האמצעית,ממילא אין לך שימוש במראה זאת.

לכל אלה שתכף יתקפו אותי שמצלמה זה פיתרון לא טוב כי הוא יכול לשכוח להסתכל במראות,תחסכו את זה ממני. יש לי בבית רכב לא פחות גדול ואני לא מבין איך אפשר לנהוג עליו ללא מצלמת רוורס. כמובן שצריך להסתכל בכל המראות וגם במסך בעת הנסיעה לאחור ולרכב שלך הייתי מעדיף מצלמה שמורכבת גבוהה כדי שתקבל תמונה של כל מה שקורה מאחורייך.

נ.ב תבדוק את תקינות חיישני החניה,לא הגיוני שלא קיבלת התראה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

יתכן שיש בעייה בחיישנים, אם כך, טוב שעלית על כך בלי נזק ניכר.

כמובן, חיישנים שונים מגיבים בצורות שונות. בנוסף לדבריי קודמי סליחה, שתי תגובות לפניי], כדאי אולי שסופרמן יראה וילמד גם מבחוץ באיזה מצב הם מתריעים.

סופרמן, לא הבנת את דבריי מקודם: אני הצלחתי לדפוק עם האוטו שלי אוטו ישן יותר, גם הוא שלי שעמד בחנייה. בסוד אספר לך שזה אפילו לא היה ברוורס...כעסתי על עצמי אך חזרתי לנהוג באותו יום כדי לא לפתח חרדות מיותרות.

פורסם

בקשר למשטרה- אם אין נפגעים בנפש (כלומר מישהו חלילה נפצע או נהרג) אין צורך לדווח למשטרה. אם מדובר רק בנזק לרכוש הנהגים סוגרים את העניין ביניהם, או לכל היותר מול חברות הביטוח.

לגבי השריטה- תתחיל מלנקות את המקום עם מטלית לחה. רוב החום שרואים הוא כנראה לכלוך שירד מהרכב השני. ברגע שתוריד אותו השריטה תהיה פחות בולטת.

לגבי פוליש- מדובר (ואם אני טועה, אנא תקנו אותי) בחומר שמוריד שכבה דקה מאוד מהצבע וכך עוזר להחליק שריטות, כלומר במקום שריטה עם "פינות" (כמו חריץ) מתקבל משהו חלק יותר.

עריכה: אני רואה שלגבי המשטרה והפוליש נתנו תגובות יותר מפורטות משלי.

"ai motoare capul doare"

פורסם

m3x7r3m3

תודה על ההסבר.

הבנתי שפוליש זו משחה עם גרגירים שעוזרת לתקן סימנים ברכב.

אתה צודק, צריך לבדוק את החיישנים.

למרות שלאחר התגובה של RedLabel, אני מבין למה לא צפצפו. תגובתו פה - #15

כי זה באמת היה בצד, לא מאחורה. אז אולי החיישנים לא קשורים לצד. כי זה חיישני רוורס.

תודה על ההסבר במקרי תאונה.

שלא יקרה לא לנו לא לאף אחד. אבל זה משהו שצריך לדעת.

אני עכשיו נזכר שלמדתי את זה בתיאוריה.

אני אנסה שוב לכוון מראות, בצורה הטובה ביותר.

זה קצת קשה ברכב גדול שכזה. כי יש הרבה שטחים מתים, ככה הבנתי קוראים לזה, מקריאה בפורום.

גם המראה האמצעית לא הכי עוזרת, בגלל המעלית שמותקנת, מסתירה לך שטחים.

GABIUBOGI

גבי, יש לנו מצלמה.

רק אצלנו היא מותקנת למטה.

שאלו אותנו אם אנחנו רוצים במספר הצהוב של הרכב, או למטה. אנחנו אמרנו שאנחנו סומכים עליהם.

פשוט המצלמה כשהיא מופעלת, אז יש מוזיקה חזקה, החברים שהיו אצלי בטוח נזכרים עכשיו שזה קרה.

אני לא יודע למה בזמן שמשלבים להילוך R, המוזיקה של הרדיו לא נכבית, כי זה מפריע מאוד גם לשמוע וגם לראות.

אז אני נעזר בחיישנים שהם עושים צפצוף חזק, שמתגבר על הצליל של המוזיקה של הרדיו.

מזל שהמצלמה לא נפגעה, כי אז בכלל לא הייתי מסתדר.

אני גם חושב שהמצלמה והחיישנים כנראה לא קשורים פה, כי כמו שהחבר RedLabel תיאר בהודעה פה - #15

זה בדיוק איפה שיש את הסימן. אני מבין שזה מחוץ לטווח של המצלמה והחיישנים.

[פנדוב

הבנתי מדוע לא התריעו חבר.

בגלל שזה לא היה בטווח שלהם.

כנראה באמת לא הבנתי את דבריך, תודה שהסברת לי. אני מתנצל [פנדוב

פשוט אני קצת לחוץ ונסער מאוד מאז המקרה. כעת פחות לחוץ מלפני שעה, אבל עדיין. מתנצל.

RedLabel

תודה שאתם מלמדים אותי.

לגבי השריטה, אני אנקה עם מטלית כפי שכתבת. כי פוליש גרגירים אין לי. צריך יהיה לקנות.

פורסם

הבנתי מהתגובות שלך שהחיישנים לא עובדים תקין בלי שום קשר למקרה הזה.

זה בסה"כ הזדמנות לבדוק אותם, החיישנים הם רק עם צפצפה או גם מסך שמראה לך מרחק וכיוון?

פוליש פשוט אתה יכול לקנות באיזור ה-30 שקל לקופסה שיכולה להחזיק לך שנים, בסה"כ אתה לא צריך להשתמש בזה הרבה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

Over recating חבר..

לא קרה כלום, זה בסיסי לחלוטין מה שקרה לך ויש מכות יותר גרועות, אני פעם שברתי פנס ערפל :)

פורסם

סופרמן! תרגע! זוכר אותי? :lol:

לא נורא, קרה לכולנו, קח את זה בקלות.

הנה סיפור שקרה לי לפני קצת יותר משנתיים כשרק הוצאתי רישיון, תהנה מהצחוקים!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=410356

כן כן, פדיחה רצינית, נכנסתי ברכב שלי :lol:

כולנו היינו נהגים חדשים, וזה קרה לכולנו, ממשיכים הלאה.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אתה לחוץ מדי, תרגע לא קרה כלום.

נשמע שפגעת ברכב של אדם חביב שלא עשה מזה סצנות, יש לך מזל. תחכים מהמקרה וסע הלאה.

אני גם עם הרכב הראשון שלי שפשפתי רכב אחר(שחנה על 3 חניות באיזור עמוס), לא קרה כלום :lol:

פורסם

לא קרה כלום, להבא תנקוט ביתר זהירות, שזה אומר - לפני שאתה עולה לרכב להסתכל מסביב, לאחר מכן לפני ובמהלך הרוורס להסתכל בכל המראות וקדימה לסירוגין, במקביל לשמוע את החיישנים.

נתקלת באדם טוב ואני מאוד שמח לשמוע שיש אנשים כאלה.

אני גר בצפון, לצערי לא יצא לי להגיע אליך למרות שממש רציתי, בכל מקרה, אשמח אם תעלה תמונה של הפגיעה ונראה אם ניתן להסיר בפוליש, כי אם כן, אני מבטיח להגיע בהזדמנות ולבצע זאת עבורך :)

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

מה עם החיישני רוורס? לא אמור לקרות דבר כזה כשיש לך אותם..

בכל מקרה זאת לא מכה רצינית, תלמד מהטעות ותמשיך הלאה..

פורסם

יש לי עדכון, אך לפני אענה לכל אחד שטרח והגיב.

בר בכר

אכן חבר, מהיום אלמד את המגבלות.

אשתדל אפילו לא להתייחס אליהם כל כך.

לא לא להתייחס, זה לא נכון. אלא, להשתמש בהם פחות.

כפי שכתבתי שיש כאן בחור שהגיב שכל האביזרי עזר האלה רק גורמים לנהג להיות פחות מעורב בנהיגה.

אם אני לא טועה זה היה החבר falou.

m3x7r3m3

החיישנים כנראה לא עבדו כי הם לא היו קשורים לטווח כנראה.

המכה הייתה בצד הרכב, החיישנים הם לחלק האחורי. הטעות כולה שלי.

גם אם המכה הייתה מאחורה, הטעות שלי כמובן. שהרי אתה לא יכול להאשים את החיישנים.

כיום אני אפילו אומר לעצמי שהחיישנים האלה לנהג חדש ומתחיל זה דבר לא הכי הכי טוב. לדעתי כמובן.

אני לא יודע איזה פוליש לקנות, להבא, שיהיה לי בבית. אני אכנס לפורום שמתמחה בזה ואשאל. תודה חבר.

EliC25

שברת פנס ערפל? לא נעים. אני לא יודע מה ההבדל מבפנס רגיל, אבל עדיין לא נעים.

מקווה שחוץ מזה לא יצא לך לשבור כלום. לא לפגוע, לא לשרוט חבר.

BlaCk ChaoS

איך אשכח חבר?

אתה רצית לבוא אלי עם האופנוע שלך. כשהיה גשמים לפני חודש אם אני לא טועה.

אני לא אשכח חבר. לא את האנשים שהגיעו ועזרו, האנשים שרצו להגיע ולעזור, האנשים שהגיבו ועודדו בנושא שלי.

מעריך ומודה לכם מאוד תמיד. לא שוכחים דברים כאלה.

מקווה שמאז הסיפור שלך, לא קרה לך עוד מקרים לא נעימים כאלה.

אני בטוח שכעת אתה נוהג טוב יותר.

סע בדרכים טובות חבר.

lesles

אכן, השכן באמת לא התרגש יותר מדי.

הוא אפילו צחק, בזמן שאני הייתי לחוץ מאוד. פעם ראשונה שלי בסיטואציה שכזאת, זה מאוד מלחיץ ולא נעים.

Barney

תודה על הטיפ חבר.

לקח לך דקה לכתוב אותו, בשבילי זה יכול להציל אותי פעם הבאה.

לפני שאני עולה לרכב, במיוחד כשאני רכב גדול, עם שדה ראיה לא טוב לאחור בגלל המעלית.

לסרוק את השטח שמאחורי ומצדדי. למצוא סכנות שיכולות להיות, שאני עלול לפגוע בהם.

להסתכל במראות. לא להתייחס למסך, אלא מראות ולשמוע צפצוף של חיישנים. גם פה לנסות כמה שפחות תלות בחיישנים.

עדיף עיניים מאשר חיישנים.

זה לא נורא שלא הגעת חבר, עצם זה שהצעת להגיע, שרצית - זה מוערך מאוד ועל כן אני מודה לך. זה משמח אותי מאוד.

שמח שהצעת לעזור לי לסדר את הפגיעה, אך אל תטרח חבר.

יש אנשים שעשו זאת בסתר, בצורה פרטית, למרות שאני עדיין אפרסם כי מגיע להם את כל הכבוד.

תודה חבר.

sha15

צודק, החיישנים לא היו בטווח.

המכה הייתה בצד, החיישנים אחראים על החלק האחורי של הרכב, מגובה מסוים.

חברים,

אני פתחתי את הנושא הזה, מתוך זה שאין לי עם מי להתייעץ, למי לספר, ממי לקבל עצה או טיפ איך להתנהג.

קיבלתי פה תגובות מעודדות, מחזקות, חלקן אולי לא, אבל אני בטוח ששום דבר לא נאמר מכוונה לא טובה.

אני יכול להבין אנשים שמפחדים שחלילה מחר הם יכולים להיות הרכב של השכן שנפגע, זה בסדר גמור.

להפך, תגובות כאלה רק עוזרות לך, להשתפר להבא.

אבל הדבר שהכי לא צפיתי שיקרה, זה שיגיע אלי בן אדם, בן אדם שמתעסק בתחום, יסדר לי את הפגיעה.

ללא תמורה. אפילו שהצעתי לו, התעקשתי, הבן אדם לא רצה לשמוע על זה.

הוא אמר שהוא לא עושה זאת תמורת כסף. היה לו לא נעים אפילו לשמוע על פיצוי.

קיבלתי הודעת sms מבחור, ששואל אותי אם אני מוכן עוד 20 דקות, שאגיע לכיכר בעיר שלי.

נפגשנו, הבחור הנחמד הוציא את החומרים שלו, מעולם לא ראיתי דברים כאלה. אני יודע שלרכב יש דלי ומים וסמרטוט.

התחיל להשפריץ, לנגב, לשפשף, עבד על השריטה עד שהיא כמעט ונעלמה.

אלי סידר לי גם את החיישן רוורס, הוציא אותו, עשה מקום בפלסטיק, הכניס אותו שיהיה מוכנס חזק ולא יזוז.

פשוט עבודה מקצועית. אני אישית לא הייתי מצליח לעשות זאת.

כבר חשבתי להתחיל לחפש מוסכים, שיעשו את העבודה, לבקש מאמא כסף.

כעת אפשר לומר שאין שריטה.

אם מישהו יתעמק מאוד, אולי הוא יגלה. אבל אם לא ידע שהייתה שם שריטה, פשוט לא ידע.

כעת נישאר לי לשאול את השכן מה שלומו, מה שלום הרכב שלו.

כי אולי חיצונית לא נראה דבר, אבל צריך לבדוק אם קרה משהו. אם פתאום יש לו צלילים בנסיעה ודברים כאלה.

אותו בחור, בן אדם טוב, הוא חבר הפורום שלנו בכינוי E-A.

הופתעתי מאוד מהבן אדם. פשוט שאל אם אני צריך עזרה, לאחר כמה דקות אמר לי להיות מוכן, הגיע, תיקן.

אלי נתן לי גם כמה חומרים שיהיו לי, לשמור על הרכב.

אמרתי שיש לי נוזל חלונות ברכב, שאני שוטף את האוטו עם נוזל לניקוי חלונות שיש לי ברכב ועיתונים, הוא אמר שאני אשתמש בחומרים שלו.

אפילו יצא לנו להתאמן על הרכב.

למדתי כל מיני שיטות שיעזרו לי להעביר הילוכים בלי קפיצות ותקיעות, בלי כיבוי מנוע.

למדנו גם איך לבלום טוב. שחלילה אם יהיה מצבי סכנה, שאדע לבלום בצורה טובה.

אני הופתעתי.

מי היה מאמין שכך יהיה.

אתה בסך הכל מספר לאנשים מה עבר עליך, כי אין לך למי לספר. אתה לא יודע מה לעשות, אתה בא לקבל עצה.

לאחר מכן אתה נפגש עם בן אדם שמסדר לך את הסימן שעשית לרכב.

אלי היקר,

המון תודה לך חבר.

אני מודה לך ומעריך זאת מאוד.

אני לא אספר לאמא ולאחי על מה שקרה, כי עדיף שלא ידעו.

כעת אחרי שתיקנת לי את הסימן, בכלל לא ידעו מה קרה.

אני רק אברר עם השכן אם הכל בסדר איתו, אם הכל בסדר, נקווה שלא נתקל שוב בסיטואציות שכאלה.

המון תודה חברים, המון תודה אלי.

אני מופתע מהיום הזה.

זו לא פעם ראשונה שאנשים טובים עוזרים לי ככה, במיוחד מהפורום, כשהם כלל לא מכירים אותי.

אני שמח מאוד. שמח שהשכן קיבל זאת בהבנה ובצורה טובה, לא כעס עלי. שמח שאלי הגיע אלי, המון תודה לכולם.

• תוכן חדש...