Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי מיצובישי סופר לנסר שנת 1997

עם תיבת הילוכים אוטומטית.

אני הולך כל יום לעבודה ברכב שלי ואני לא מרוצה בכלל מצריכת דלק.

הציעו לי להפוך הגיר לידני כי הוא יותר חסכוני ויותר חזק.

ההצעה 2000 שקל והכל יהיה מוכן.

האם זה נכון שיהיה בעיות חשמל אחרי ההפיכה לידני ?

ממתין....

תודה

פורסם

א. מה הצריכה באוטומט?יכול להיות שההבדל לא יהיה משמעותי.

ב. אחרי ההחלפה יש מצב זה יגרום בעיות - עוד הוצאות.

ג. עדיף למכור ולהוסיף קצת ולקחת רכב ידני יותר צעיר.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אני בטוח שלאחר החלפת גיר אתה תצליח לשפר את צריכת הדלק שלך לפחות בקילומטר 1 אם לא יותר.

נגיד שאתה עושה כרגע ליטר 1 ל9 קילומטרים ואחרי ההחלפה אתה תעשה 1 ל10, בהנחה שאתה עושה 10 אלף קילומטרים בשנה אתה תחסוך 111 ליטר של דלק כל שנה(כ800 שקל).

בנוסף לכך גיר ידני הוא גיר אמין מאוד בניגוד לאוטומטים שנוטים להתפגר אחרי כ250 אלף ידני בקלות יכפיל את הקילומטארז(פרט למצמד אבל זה לא כזה יקר).

אצלנו בבית סאאב 1976 2.0 עם מנוע עייף הרכב עשה 450 אלף הגיר בסדר גמור ב13 שנה שהוא אצלנו הקלא'ץ הוחלף פעמיים(פעם אחרונה ב2008).

לומרות העייפות של המנוע כשאני מנסה לנהוג חסכוני בקלות עשיתי 1 ל12 והשיא היה 1 ל13(אבל הצלחתי רק 3 פעמים).

לדעתי שווה אם כי הסבה ב2000 שקל נשמע לי זול מידי, שלא יקכיבו לך איזה גיר עם מנגנון קלאץ' גמור ואז ירצו עוד איזה 3 אלף להחליף.

פורסם

מה מחיר הרכב?

שווה להשקיע כזה סכום ברכב שהמחירון שלו לא הרבה יותר גבוה?

מישהו יכול להבטיח חסכון משמעותי/שלא יהיו בעיות בהמשך?

מילא אם זה היה רכב נדיר, אבל רכב נפוץ כזה?

מציע לך לשקול מכירה, להתקדם עם ידני חדש יותר בכמה שנים.

בהצלחה

סלע

פורסם

מנסיון עם קולט ידני מול אוטומט, כשהרכבים היו חדשים. 1:14 מול 1:9 בנהיגה רגועה מאוד. לדעתי הגיר הידני גם מוסיף חדווה לנהיגה, אבל חייב לציין שהגיר הידני לא נעים במיוחד לתפעול.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

השאלה היא מה איכות העבודה.

ראיתי סובארו ג'אסטי שהוסבה לידני (בגלל כל סיפורי האמינות שהיה בזמנו כם הגיר הרציף) והעבודה לא היתה נראית נקייה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

זול מידי רק עלות החלקים היא בסביבות ה2000 ויותר.

שלא לדבר על העבודה.

קלאץ איכותי יכול להגיע קרוב לאלף בלי עבודה ,לכן לשום בעל מקצוע אין אינטרס לעשוות בכזה זול.

לדעתי האישית מיצובישי סופר לנסר זה לא הרכב להשקיע עליו אלא אם אתה רוצה אותו לאספנות.

תמכור ותוסיף עוד כמה אלפיים ותקנה לעצמך איטקלית או צרפתיה ידנית סופר מיני.

פורסם

אני נוהג בסופר לנסר 97

אוטומטית, מיכל אני מסיים בד"כ במילוי של 32-35 ליטר על פני 400-500 ק"מ נסיעה תלוי, 400 כמובן בעירוני משולב ו 530 זה השיא שלי על מיכל הרכב הנ"ל.

אם אתה עושה 1-9 אולי הרכב קצת כבדה על הגז.

אבל בפועל להחליף את זה לידני תמיד היה משהו שרציתי לעשות.

2000 ש"ח נשמע ממש זול, צריכים להביא לך גיר חדש שמתאים לידני. במחיר כזה מי יודע מה עבר עליו.

Opel Adam S 2017

פורסם

"אם זה לא שבור, אל תנסה לתקן" (במקור: If it ain't broke, don't fix it).

למה לחפש צרות. אילו היית במצב של גיר אוטומטי המחייב שיפוץ, היה טעם לשקול החלפה לגיר ידני.

כל עוד הרכב נוסע ללא תקלות - הישאר עם הגיר הקיים. רוב הסיכויים שלא תחזיר את ההשקעה בהחלפת הגיר לידני.

פורסם

sasa_204 אני שוקל לקנות יונדאי אקסנט 2001 אוטומטי?

היה לי ניסיון איתו והוא מצויין הרכב הזה מכל הבחינות.

מה דעתכם?

אל תתקרב, צריכת דלק גבוהה, וגיר לא אמין ולא סוחב, רק הידני מוצלח בשנים האלו.

פורסם

מודל 2001 שותה דלק?

אתה בטוח?

אני נהגתי בו והיה חסכוני וקראתי חוות דעת של גולשים כולם ממליצים ואומרים שהוא חסכוני.

פורסם

גם אם נניח שמחשב הרכב לא ימחה על כך שהחליפו לו את הגיר, אתה צריך

גיר

שמן גיר

מחזירי שמן

קלאץ

דושת קלאץ

דושת בלם שמתאימה לידני

כבל קלאץ

2000 שח לחלקים + עבודה נשמע זול באופן מחשיד

פורסם

א.יש בידך רכב שמיש,מדוע שתחליף אותו ברכב שבכל מקרה תצטרך להשקיע סכום התחלתי ורוב הסיכויים היהי חלש יותר בביצועים והיהי לו כמעט אותו צריכת דלק.

ב.רכבים יפנים וקוריאנים "משפחתיים" שהגיעו לארץ אז בגרסאות אוטומטיות למיטב ידעתי וניסיוני האישי אך ורק סוזוקי בלנו וניסן אלמרה הציגו תצרוכת דלק סבירה,במידה וחשקתה בידני מתוצר יפני/קוריאני אל תחפש לא הונדה ולא מציבושי כי רובם היו שחוטות.

פורסם

2000 נשמע זול ביחס לעבודה וחלקים, אבל אתם שוכחים שהמוסך מקבל גיר אוטומטי תקין, ששווה גם יותר מהאוטומט.

אני תומך בדעה של החברים פה, אם זה לא שבור אל תתקן.

החלפות מסוג זה ייצרו בעיות מתמשכות אם לא נעשו בצורה הטובה והמקצועיות ביותר, וזה נכון פי 10 בשנתון מתקדם כזה.

מה גם שהלאנסר לא ידועה בצריכת דלק טובה.

אני ממליץ שתמצא לך יפנית קצת יותר חדשה, יותר קטנה וחסכונית.

אולי מאזדה לאנטיס, שנת 2001 - בערך 16k.

מאוד אמין ודי חסכוני.

Most people drive to work.

Others work to DRIVE

• תוכן חדש...