Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מזל טוב,

השיטה הכי טובה בארץ להשיג את מה אתה רוצה היא שיטת המצליח, לטוב ולרע.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נראה לי מוזר שאין איזו ועדה או מחלקה במשרד התחבורה שיכולה לאשר את הדברים האלה בהתאם לנתוני יצרן ובעלי רכב צריכים להיות בני ערובה בידי יבואן חמדן.

אני פעם ג'יפ שלמידת הצמיג שלו לא היה קשר למה שכתוב ברישוי. שנתיים הוא עבר טסטים בלי בעיה ובשנה השלישית פתאום מישהו נדלק על זה. פניה ליבואן ושלחו לי אישור למידה החדשה בלי בעיה. כנראה שכל יבואן והשיקולים שלו.

פורסם
נראה לי מוזר שאין איזו ועדה או מחלקה במשרד התחבורה שיכולה לאשר את הדברים האלה בהתאם לנתוני יצרן ובעלי רכב צריכים להיות בני ערובה בידי יבואן חמדן.

לא רק חמדן, אלא חמדן ואידיוט - אבל מה חדש בזה... כל המדינה נראית ככה. לסחוט, לסחוט ולסחוט. כשהסחיטה לא עובדת, עוברים אל הנקמנות והאטימות, כפי שהוצגה כאן בפניו של עמרי - למרות כל העובדות הקיימות בשטח / על גבי הרכב.

המידה כתובה בתווית מילוי לחץ אוויר, משמע היצרן מאשר מידה זאת, כך שעל פניו לא צריכה להיות שום בעיה לאשר אותה (עד כה לא הובן לי מדוע ב"קומפיוטסט" סירבו בעקשנות להתייחס אל העובדה כי בתווית המילוי כתובה המידה).

עמרי, יאללה - מברוק. עכשיו אפשר להתגאות בסט (ההולם) מבלי לחשוש :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

במקרה אני מכיר את עומר בהיכרות איתו באולם אבארת לפני כשנתיים באיזה נסיעת מבחן אצלו.

בשביל הספורט ביררתי מולו ומסתבר שאין כזאת מידה בכלל לרכב הזה.

המידה הזאת לעולם נמכרה בעולם לגרסה של הרכב המדובר ולא אופציונאלית גם באתרים אחרים בחו"ל.

היתה רק ברכב שנמכר עם הקיט שיפורים אסאס או בדגם שהוצע סטנדרט עם קיט מובנה בשם סקורפיון.

הסיבה שיש מדבקה ברכב היא לרכב שאם הותקן בו קיט יהיה גם מידת לחץ אויר.

למכירה פנסים שקופים -טויוטה יאריס:

פרטים בה"פ.

פורסם

במקרה (אבל ממש במקרה...) - התגובה שלך נכתבת כשעה אחרי שהוא שלח לי את הדברים הללו בוואטסאפ, כך שתאלץ לסלוח לי אם לא אאמין במקריות הזאת או לדברים הללו כרגע.

אין לי דבר כנגד עומר, למען ההסר ספק. עומר - מעבר להיותו מנהל אולם התצוגה של אבארת', הוא חבר טוב ובהחלט עורר את המותג המדובר בארצנו (ובכבוד רב).

התלונות של עמרי הן כנגד היבואן ודרכי ההתייחסות שלו לנושא וללקוח - ואני בהחלט מחזק אותו. לא צריכה להיות כזאת התייחסות אל מול לקוח שרכש רכב מהיבואן (אומנם משומש ולא חדש) - ושלל השטויות שהיבואן שלף לו כתשובות ("רק במידה ויש לך הנמכה", "רק אם רכשת את הקיט מאיתנו - והג'אנטים שלך נרכשו לשימוש עצמי") - צר לי, זאת ממש לא הדרך לשמר לקוחות.

למיטב זכרוני, את החישוקים של ה-ESSESSE ניתן לרכוש בנפרד מהקיט (כך קורה בגרמניה ואוסטריה - לפחות ממה שראיתי). ז"א שבמידה והסט המקורי היה נרכש מהיבואן (בלי שאר הקיט כמובן), אז היבואן כן היה יכול לאשר אותם בלי בעיות שהן? זאת בדיוק הנקודה. היבואן עושה מה שנוח לו - הוא רוצה להרוויח בלעדיות על הקיט וזורק עליו את ה"אישורים" הדרושים.

הקיט כולל בתוכו שידרוגים נאים - ואין על זה ספק. לחבר משותף יש פונטו משודרגת שכזאת (להראשונה מאז שיבוא הקיט הפך סדיר - נוציא את רכבו של בעלהבית מהעניין) ואכן ישנו שינוי מורגש ביחס ל"מקור". מצד שני - אם תחקרו מספיק בפורומים השונים של אבארת', תגלו שיש חלופות נאות וטובות מהקיט (בהתאמה אישית) - קויילאוברים של בילשטיין (לדוגמה) וישנו פער גדול בינם לבין השילוב של הבולמי קוני FSD והקפיצי הנמכה. התוכנה של פיאט מקפיצה ל-180 סוסים, אבל עם קופסה או תוכנה ראויה תוכלו לגרד את ה-200 סוסים (עם גידול נוסף במומנט). וכן הלאה וכן הלאה... וזה על קצה המזלג.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
במקרה אני מכיר את עומר בהיכרות איתו באולם אבארת לפני כשנתיים באיזה נסיעת מבחן אצלו.

המידה הזאת לעולם נמכרה בעולם לגרסה של הרכב המדובר ולא אופציונאלית גם באתרים אחרים בחו"ל.

היתה רק ברכב שנמכר עם הקיט שיפורים אסאס או בדגם שהוצע סטנדרט עם קיט מובנה בשם סקורפיון.

גם אני מכיר את עומר, אישית.

וכל הכבוד קודם כל לכל ה"גאונים" שאמרו לי לדבר איתו, לא יכולתי לחשוב על זה לבד, וואלה.

תכלס?, זה לא כזה נכון.

זה בסה"כ עוד שיווק, עובדה שבדגם הקודם.. בגרדה פונטו אבארט, המידה כן קיימת באוטודאטה.

לא נשמע מוזר?

בכל אופן זה מים מתחת לגשר כל זה, יש אישור... הכל טוב ויפה וזהו, אני לא נוטר ולא כועס.

אני פשוט לא מבין למה לעשות ביג דיל בזה שיש אנשים שרוצים אחרת.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

כמו שכתבתי , אם הקיט המקורי בלבד מאפשר להתקין צמיגים במידות נוספות אזי עם הקיט היה צריך לשלוח מדבקה המחליפה את המדבקה המקורית.

אבל בישראל ניתן להתקין צמיגים בהתאם לכתוב במדבקה , לטוב ולרע.

פורסם

...או בדגם שהוצע סטנדרט עם קיט מובנה בשם סקורפיון.

אז המידה הזו כן נמכרה ישירות מהיבואן!

גם ל M3 יש מידה ייחודית לה, זה עדיין לא מונע להתקין את המידה הזו בכל סידרה 3 מאותו מודל.

אני פשוט לא מבין למה לעשות ביג דיל בזה שיש אנשים שרוצים אחרת.

מאותה סיבה שכלב מלקק את הביצים, כי הוא יכול!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מר אוראל, זכרונך אכן מטעה אותך, החישוקים לא נמכרים בנפרד, רק עם קיט.

בטחונך העצמי המופרז מכשיל אותך, אין ליבואן כל חובה לספק אישור למידה.

האמת הפשוטה היא שליבואן אסור לספק אישור למידה הזו כי זה נגד החוק הישראלי. נכון, החוק הזה מטומטם אבל הוא עדיין חוק ואין סיבה שהם יסכנו את עצמם כי פותח השרשור החליט שזה מגיע לו על סמך מדבקה או על סמך העובדה שהחישוק הזה נמכר עם קיט.

כנראה שצריך יבואן אחד עם מספיק ביצים שיתבע אותך על הוצאת דיבה כדי שתפסיק למלא את הפורום הזה בהשמצות חסרות שחר.

פורסם

^+1

אתם שוכחים לרגע שמדובר על יבואן שטרח לייבא רכבי ספורט (לעומת יבואנים אחרים שבכלל לא מעניין אותם הסגמנט הזה, ע"ר UMI/שברולט) ולהוסיף קצת צבע לכבישים אע"פ השוק המאוד מצומצם שלנו, משקיע מאוד בכל מה שקשור ל"ימי כיף" ללקוחות המותג, ויותר מזה - עשו היסטוריה כשקיבלו אישור להתקין באופן חוקי שיפורי ביצועים לרכבים שלהם.

תזכירו לי איזה יבואן אחר מוכן לשפר לכם בלמים, מתלים, צנרת פליטה, חישוקים וניהול מנוע באופן חוקי? (ובמחיר לגמרי הוגן, לדעתי האישית)

אז האישור שקיבלו ממשרד התחבורה מגביל אותם ל"או הכל או כלום", אתם מצפים שיעשו משהו שיגרום לפסילת ה"אישור" הזה?

give me a break, יש פה מספיק יבואנים עם שירות שאפשר להגדיר כגרוע. סמל"ת ממש לא נמצאים ברשימה הזאת.

מלכתחילה פות"ש לא היה צריך לפנות ליבואן אלא לעשות מה שעשו חבריו ב20 שנה האחרונות - לפנות למכוני רישוי קצת יותר ליברליים. וזהו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
^+1

אתם שוכחים לרגע שמדובר על יבואן שטרח לייבא רכבי ספורט (לעומת יבואנים אחרים שבכלל לא מעניין אותם הסגמנט הזה, ע"ר UMI/שברולט) ולהוסיף קצת צבע לכבישים אע"פ השוק המאוד מצומצם שלנו, משקיע מאוד בכל מה שקשור ל"ימי כיף" ללקוחות המותג, ויותר מזה - עשו היסטוריה כשקיבלו אישור להתקין באופן חוקי שיפורי ביצועים לרכבים שלהם.

תזכירו לי איזה יבואן אחר מוכן לשפר לכם בלמים, מתלים, צנרת פליטה, חישוקים וניהול מנוע באופן חוקי? (ובמחיר לגמרי הוגן, לדעתי האישית)

אז האישור שקיבלו ממשרד התחבורה מגביל אותם ל"או הכל או כלום", אתם מצפים שיעשו משהו שיגרום לפסילת ה"אישור" הזה?

give me a break, יש פה מספיק יבואנים עם שירות שאפשר להגדיר כגרוע. סמל"ת ממש לא נמצאים ברשימה הזאת.

מלכתחילה פות"ש לא היה צריך לפנות ליבואן אלא לעשות מה שעשו חבריו ב20 שנה האחרונות - לפנות למכוני רישוי קצת יותר ליברליים. וזהו.

אני לא אמרתי מעולם שסמל"ת הוא יבואן גרוע או לא טוב, שלא תבין לא נכון.. יבואן מצויין.

אבל בוא נגיד שציפיתי לקצת יותר...

הודות לכם (חברי הפורום), והעצה הזו- זה מה שעשיתי ועובדה שזה עבד טוב.

תודה רבה.

FIN.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם
מר אוראל, זכרונך אכן מטעה אותך, החישוקים לא נמכרים בנפרד, רק עם קיט.

בטחונך העצמי המופרז מכשיל אותך, אין ליבואן כל חובה לספק אישור למידה.

האמת הפשוטה היא שליבואן אסור לספק אישור למידה הזו כי זה נגד החוק הישראלי. נכון, החוק הזה מטומטם אבל הוא עדיין חוק ואין סיבה שהם יסכנו את עצמם כי פותח השרשור החליט שזה מגיע לו על סמך מדבקה או על סמך העובדה שהחישוק הזה נמכר עם קיט.

כנראה שצריך יבואן אחד עם מספיק ביצים שיתבע אותך על הוצאת דיבה כדי שתפסיק למלא את הפורום הזה בהשמצות חסרות שחר.

ליבואן מותר לספק אישור לכל מידה שמתאימה טכנית לרכב.

זוהיא שאלה טכנית גרידה ולכן סמכות זו נתונה ליבואן כי אם היבואן מבסס את תשובה "ככה כתוב ב AUTODATA" אז לא צריך את היבואן כי AUTODATA יש לכולם.

אני יכול לספר על נסיון אישי עם פז'ו אספנות כשכבר לא ניתן היה למצוא צמיגים במידה שלה פניתי ליבואן ונקבעה לי פגישה עם אחד המהנדסים במחלקה הטכנית ותוך 5 דקות היתה לי חוות דעת בשתי שורות שאומרת שהמידה החדשה גורמת לסטיה של 5% בקוטר סטיה שהיא בגדר הסטיה המותרת .

מאידך יש לי סיפור דומה עם HONDA שלא מאשרים לי להחליף 195/70/15 ל 205/70/15 שגורמת רק ל 4% עליה בקוטר הצמיג מההתרשמות שלי עם הונדה אין שום שיקול טכני או אפילו שיקול שיווקי שאני יכול לחשוב עליו (מדובר בהונדה HRV שנת 2000)

פורסם

עמיקם היקר, בגרמניה החישוקים נמכרים גם בנפרד. כנ"ל גם ל-500.

מבדיקה שערכנו עם חברים בתחום (אנשים העוסקים בתחום הצמיגים / שדרוגים לרכב), כל עוד המידה כתובה ברכב / ספר רכב / אוטודטא, משמע היצרן מאשר שהיא קיימת לרכב - וזאת בדיוק הסיבה שעמרי נכנס למכון רישוי אחר וקיבל אישור תוך דקות. כאן היה אמור להגמר הסיפור - היבואן היה צריך לאשר את המידה (או לנסות לדאוג ל"אישור חריג"), לא להתחיל לספר מעשיות על "האם הרכב מונמך X-Y-Z", או "החישוקים נרכשו שימוש עצמי". לפני שלטענתך - יוצאים בהצהרות שווא, בדקנו את ה"קרקע".

נגד החוק - מדוע בדיוק? כי הם קבעו שהם מוכנים להרוויח אך ורק במכירת הקיט (ולא חלקיו השונים בנפרד / וכדומה) והשיגו "הסכם" שהוא מול משרד התחבורה על אישור המידה הזאת ורק בשידוך לקיט? עמיקם, בוקר טוב וברוך הבאה למדינת ישראל - מדינת החלם הראשית ומדינת הקומבינות הלא נפסקות. בשום מקום אחר בעולם (עם חיבה למוטוריקה) - זה לא היה קורה. נקודה.

היחידים עם בטחון מפורז הם היבואנים שחושבים שהם קובעים דברים מנוגדים להוראות היצרן. היצרן הוא מעל היבואן...

סמל"ת (בכל הנוגע לאבארת') משקיעה המון (טיולים רבים, מתנות שונות וכדומה) - ואין על זה צל של ספק בכלל. מי כמוך יודע שלרב הטיולים אני מתלווה ומגיע לצלם - ועושה זאת בתענוג רב. חבר'ה נהדרים, מכוניות מגניבות, אווירה אחרת לחלוטין.

נ.ב, אני יכול לומר לך שבזמנו שרציתי לאשר 17' ליטי - צ'מפיון השיגו לי אישור תוך פחות מיום. לפני כמה ימים השתעשעתי ובדקתי מה צריך לעשות בשביל להשיג לפוקוס אישור ל-17' (כמו טיטניום) או 18' (ST) וגם זה יקח כיום. כוונתי היא - שמי שרוצה לעזור, מנסה לעזור. גם אם הוא יבואן "ליסינג / מוניות".

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בהחלט ניתן להשיג בחו"ל חישוקי ESSEESSE בנפרד מהקיט.

לדוגמה- http://www.tmcmotorsport.com/Abarth_AlloyWheels.aspx.

באתר הנ"ל ניתן להשיג את החישוקים המדוברים גם לפונטו, גם ל-500 וניתן גם להשיג חישוקים של מהדורות מוגבלות של 500-

טריבוטו פרארי, אדיציונה מזראטי וגם של גירסאות המסלול.

בכלל, אתר שכדאי מאוד לבעלי אבארט להכיר.

• תוכן חדש...