Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קרן פנסיה וביטוח מנהלים

כשעזבתי עבודה ביקשתי מהסוכן שהיה לא למשוך כלום, כל הזמן אומרים שלמשוך פיצויים פוגע בפנסיה או משהו כזה (לא ברור א)

כשהגעתי לעבודה החדשה ביקשתי להמשיך את כל ההסדרים שהיו לי AS IS

הסוכן הקודם דורש שאני אגש לפקיד שומה עם 3 תלושי שכר אחרונים ואבקש רצף מעסיקים או משהו כזה (לא ברור ב)

כשעברתי ממקום עבודה קודם קודם לקודם (משפט קשה אה?) ביקשתי את אותו דבר ולא היה מעורב בנושא שום פקיד שומה (לא ברור ג)

מישהו יכול להסביר לי למה מתזזים אותי כשבעצם אני דווקא ל-א מעוניין לשנות כלום?

ומה באמת אני צריך לעשות כי הסוכן ביטוח לא כזה ברור (בלשון המעטה)

תודה

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

א. אם אתה לא מושך את כספי הפיצויים שלך, הם מתווספים לקצבה שתקבל בגיל פרישה. בגלל זה חשוב לא למשוך אותם.

ב. בעקרון בעצם העזיבה שלך חל ארוע מס. בגלל זה אתה צריך ללכת למס הכנסה ולבקש מהם לעשות שומה ולהחליט כמה מס אתה צריך לשלם. בגלל שאתה לא מושך כלום, אז המס יהיה אפס, אבל צריך את האישור.

ג. התקנות השתנו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני במקומך כן הייתי מושך את הפיצויים. זה כסף ששוכב בקרן ואתה משלם עליו חצי אחוז לשנה עמלה. כשתגיע לגיל הפרישה יתנו לך אותו בתשלומים לכל חייך.

במקום זה אתה יכול לשים את הכסף בתכנית מניבה כלשהי, לאסוף את הכסף וכשתגיע לגיל פרישה לקנות נכס מניב שיתן לך הרבה יותר ממה שיתנו לך בקרן וגם תשאיר אחריך נכס. מעבר לזה שכר הדירה יהיה פטור ממס בעוד שעל הקצבה תשלם מס הכנסה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני במקומך כן הייתי מושך את הפיצויים. זה כסף ששוכב בקרן ואתה משלם עליו חצי אחוז לשנה עמלה. כשתגיע לגיל הפרישה יתנו לך אותו בתשלומים לכל חייך.

במקום זה אתה יכול לשים את הכסף בתכנית מניבה כלשהי, לאסוף את הכסף וכשתגיע לגיל פרישה לקנות נכס מניב שיתן לך הרבה יותר ממה שיתנו לך בקרן וגם תשאיר אחריך נכס. מעבר לזה שכר הדירה יהיה פטור ממס בעוד שעל הקצבה תשלם מס הכנסה.

זה מה שעשיתי ב2 עבודות האחרונות שלי , מוציא הכל , תוקע בתוכנית ללא יכולת שבירה לתקופה מירבית, והכל טוב, מעדיף את הכסף שלי אצלי ולא אצל איזה חבר של ביבי / נוכל אחר.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לא חשבתי על זה

עם כל השינויים שעושים פה כל הזמן וכל הכתבות כמה הפנסיה הזו לא בטוח תהיה שווה משהו אולי בעצם יש משהו במה שאתם מציעים

אני אנסה לברר כמה כסף זה

תודה

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שווה למשוך את הכסף בעיקר אם יש חובות לכסות כמו משכנתא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

נהג לילה - זה יותר סבוך מכפי שאתה כותב. גם בחסכון הלא פנסיוני יש דמי ניהול אם כי יותר נמוכים (ובתוכנית ממש שמרנית מתבטאת בריבית נמוכה מאד), וכן המדינה לוקחת את חלקה בצורת מס רוחי הון, שממנו אתה פטור בחסכון פנסיוני. לכן התחשיב צריך לבחון את התנאים של פות"ש בחסכון הפנסיוני מול התנאים בחסכון אחר.

לגבי הפטור ממס על שכר דירה - מדובר כאן בטווח של עשרות שנים, אף אחד לא יודע איך יראה שוק הדיור בעוד 30 שנה ומה יהיה המיסוי על שכ"ד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, בחיסכון אין דמי ניהול (לא מדובר על קרן נאמנות אלא על משהו סולידי צמוד מדד) ואת המס משלמים רק על הרווח הריאלי. בקרן הפנסיה לעומת זאת אתה משלם גם אם הקרן מפסידה וחצי אחוז מהקרן זה הרבה יותר מ 25% על הרווחים הריאליים.

אחרי שעברנו את כל זה ונגיד שנצברו לזכותך מליון שקל בגין פיצויים איזו פנסיה בכלל תקבל מהם?

אל תשכח שקרנות הפנסיה עובדות לפי תקנון ולא לפי פוליסה. מחר הן יכולות לשנות את מקדמי ההמרה ותקבל הרבה פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...