Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 50K, פיג'ו 307\308\207\סיטרואן C4 וכו'.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מחפש רכב עד 50K (עדיף ל45~ ושאר ה5 ליישור קו).

מה שחשוב לי ברכב:

-אמינות (מניח שהנתון משתנה)

-אוטומט \ ידני - לא כ"כ משנה, עדיפות מינורית לאוטומט.

-אחזקה לא יקרה

-אם אפשר להנות תוך כדי, זה יהיה מעולה.

-מראה טוב, זריז.

-צריכת דלק - 1-10 משולב אני מניח שזה המינימום.

ההתלבטות חלה על מס' דגמים כפי שמצויין בכותרת,

קראתי קצת על הפיג'ו 307 \ 308 וה-207, ראיתי המון שרשורים מהעבר והסקתי שהן לא מומלצות כ"כ אך תהיתי האם משהו השתנה עם הזמן ? (08-09) האם אמינים ? ראיתי שהם מגיעים (לא יודע באיזה דגם) עם גיר AL4, יכול להיות שאני טועה אך הבנתי שהוא נוטה להתקלקל והגיר עייף ומגביל.

אשמח לשמוע גם על המנוע 2000 (צריכת דלק, ביטוחים וכו'),

הרכב ישמש אותי ליום יום, נסועה של 200-250 ק"מ בשבוע (הערכה גסה).

מצד שני, יש את ה-C4 (גם כן מנוע 2000, ראיתי שהומלץ כאן, רציתי לוודא שאכן היא מומלצת), אך לטעמי הצורה שלה לא הכי יפה, האם כדאי להתפשר במקרה הזה ?

אשמח לשמוע המלצות לרכבים נוספים שנכנסים בתקציב.

תודה רבה :-)

נ.ב.

ראיתי גם דגם של הונדה (האצ'בק), שנת 2006, מנוע 1800, יחסית חסכונית ומאובזרת, אני מניח שהאחזקה תהיה יקרה משמעותית בביטוחים וכו', האם אני צודק ?

פורסם

הגיר הרבה יותר מושמץ ממה שמגיע לו.

מנוע ה- 2000 שיש ב- C5 דור 2 מתגלה בדיעבד כאמין ביותר.

למה לא תקנה C5? הרכב הכי מקופח בתולדות לוי יצחק.

ה- 308 ו- C4 הרגילות-אוטומטיות (לא טורבו) הן די עגלות, אבל יספקו את הסחורה לתושבי המישור. מי שצריך ליסוע איתן בעליות עשוי להתחרפן.

בכל הדגמים תקבל 1-10 במקרה הגרוע, אם בכלל, טיפולים די זולים וביטוח מקיף זול.

פורסם

תודה רבה על התגובה,

בעיקר בגלל הצורה וגם רובן ביד 2 עם ק"מ גבוה מאוד, אמנם לא ציינתי זאת אך אני מחפש רכב לא גדול במיוחד ("האצ'בק").

נ.ב.

יש גם פג'ו 308, 307 עם המנוע הזה (2000), מה דעתך עליהם ?

כנ"ל לגבי ה-C4.

האם יש רכבים נוספים שניתן לשקול בקטגוריה ?

תודה רבה.

פורסם

אחרי 2 רכבי 307 מיוע 2 ליטר אני יכול לומר לך שהרכב כיפי לנהיגה לא צורך דלק יותר מ 1600 ואם תמצא ידנית , שיחקת אותה.

נהגתי גם על 308 , אבל אם זה אותו 1600 כמו שיש ב 207 לא הייתי נוגע.

ה 207 הקודמת של אשתי מפריים ליס ביקרה כל כמה חודשים במוסך בגלל ממירים שהתפגרו ואכילת שמן מטורפת.

המוסך , ראש קטן לא עניין אותו, תמיד החליף ממיר ומילא שמן בלי לבדוק למה זה קורה.

ה 308 טיפה יותר יפה מבפנים אבל זו לא חכמה. 307 על הכביש משנת 2002. נסה למצוא אחת מסוף הייצור כדי להמנע מבלאי של רכב בן 11.

שני ה 307 שלי ניקנו בני 5 ונכנסו למוסך לטיפולים שוטפים ופעם אחת בודדה כדי להחליף unit חום למזגן.

ה 2 ליטר מנועים מאד אמינים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

האמת שיש כמה ידניות, אך נראה שהן במצב לא הכי סביר, יש אחת ביד 2 אוטומטית, שנת 2007, 2000 סמ"ק, שחורה עם 89000 ק"מ שמשאירה לי הרבה עודף.

מה אני צריך לדעת לפני שאני "נכנס" לפינה הזו ?

שאלה נוספת, שמעתי שהגיר האוטומט הוא בעייתי, האם זה הגיר AL4? (עם 4 הילוכים?) או 6 הילוכים וגיר שונה ?

ושאלת ה"מחץ", האם ישנם רכבים נוספים שכדאי לפזול לכיוונם ?

שוב - תודה רבה, מעריך את העזרה שלכם.

פורסם

בתור אחד שיש לו 307 2 ליטר דגםxt גם אני כמוך פחדתי מסיפורים על גיר חשמל ושאר ירקות שאנשים סיפרו לי על הרכב ועל המותג הזה ,אחרי 3 שנים עם הרכב וכ30 אלף קילומטר אני פשוט מאוד מרוצה ,הרכב נוח מאוד מפואר ביחס למתחרות שיש בסגמנט .

כמו כן ביחס לגיר החיסרון היחיד שלו זה שאין לו הילוך חמישי ולעתי הוא עובד יותר טוב עם המנוע הגדול (היה לי ניסיון גם עם 1.6 ושם הוא פשוט לא מתפקד כמו שצריך ) .

רוצה בית עם 10 דונם שיהיה מקום לכל המכוניות שיש לי(שיש לי בחלום אמרתי?)

פורסם
האמת שיש כמה ידניות, אך נראה שהן במצב לא הכי סביר, יש אחת ביד 2 אוטומטית, שנת 2007, 2000 סמ"ק, שחורה עם 89000 ק"מ שמשאירה לי הרבה עודף.

מה אני צריך לדעת לפני שאני "נכנס" לפינה הזו ?

אם אשתי לא הייתה תולשת לי את הביצים בגלל שאני מחליף רכבים בתדירות גבוהה הייתי קונה לי אחת כזו עכשיו.

מה שאתה צריך לדעת זה שיש מוסך גבע בתל אביב, הם מוסך הבית של פורום PSI, ומכירים כל בורג בצרפתיות מהשנתונים האלה.

קח את הרכב אליהם, תגיד להם שהגעת דרך פורום PSI , או אצל אורן שירותי רכב בחולון שגם אלוף וכותב הרבה פה בפורום.

שאחד מהם יעשה בדיקה, מכאנית + סריקת תקלות לרכב, ויעלה את האוטו על ליפט לראות שלא חטף איזה בומבה.

לפני שאתה נוסע לשם, תבקש לראות קבלות על כל הטיפולים ב 6 השנים האחרונות, לא משנה איפה הרכב טופל.

אחרי שאתה מקבל את ברכת הדרך, פשוט תמשיך לעשות טיפולים שוטפים לפי הספר.

לרכב אין מחלות מיוחדות, אין אלקטרוניקה או מכאניקה מסובכת והוא ממש כיפי לנהיגה.

שיהיה בהצלחה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

תודה רבה על התגובות, בהחלט ה-307 קורצת לי יותר ויותר.

שאלה לחברים, ב307, בגיר האוטומט (ב-2000 סמ"ק), האם ה-4 ההילוכים האלו מגבילים בתאוצה וכו' ?

שאלה נוספת (סתם תוהה), ראיתי שיש מאזדה 3 האצ'בק מנוע 2000 וI30 שבעצם רק ה1600 נכנסת בתקציב, באופן כללי, האם עדיף ללכת על "ראש שקט" ולרכוש אחת כזו שנחשבת אמינה ? (או שאני טועה והן לא), גם הבנתי שהצריכת דלק של המאזדה בשמיים, הבדל מהותי בינה לבין ה-307 ?

על כל מקרה, כבר קבעתי למחר ללכת לראות 307 XSI, מקווה להיות מופתע.

פורסם

לשאלתך אין הגבלה בתאוצה להפך המנוע חזק ם יותר מומנט מאשר ה1.6 ,כמו שכתבתי מקודם החיסרון שלו הוא חוסר בהילוך חמישי,מניסיון על מאזדה 3 1.6 הרכב אכן לא חסכוני והנתונים שלו אצלי היו בממוצע 1 ל9 וב307 שלי כיום הוא 1 ל10 ובנסיעות ארוכות הגעתי גם ל1 ל14.

פורסם

עדיין מתלבט בכל הנוגע לפג'ו 307 XSI, ראיתי את הרכב, שנת 07, הרכב נראה מעולה מבפנים, עולות לי מס' שאלות, אשמח אם תעזרו לי לעשות קצת סדר בראש.

- במידה ומתקלקל, האם עלות התיקון של הגיר האוטומטי גבוהה ?

- חשמל, שמעתי שיש המון בעיות, האם נכון ?

- האם יש הבדל מהותי בין העיצוב של שנת 04 ל-07 ב-פנים הרכב ?

- האם יש מחלות נוספות שצריכות לגרום לנורה אדומה לאותת אצלי ?

תודה רבה

פורסם

לגבי הגיר אין לי תשובה בשבילך.

לגבי הרכב ובעיות חשמל ,זה תלוי באקזמפלר יש כאלו שסבלו מבעיות מחשב וחשמל ויש כאלה שעובדים ללא דופי , תבדוק את היסטוריית הטיפולים תראה שאין משהו חריג ותהנה.

לפי מיטב ידיעתי יש הבדלים במערכת השמע והאקלים לעומת דור הראשון.

פורסם

תקשיב רק לכאלה שיש להם/היה להם את הרכב,כל השאר קשקשנים בלירה.

יש לי את הרכב 12 שנה,פשוט מעולה,נוח,אמין,זול לאחזקה.

פורסם

לי הייתה 307 במשך 3 שנים והתקלה היחידה שזכורה לי היא בעיה קטנה בידית של האיתות שהייתה נתקעת לפעמים.

מלבד זה פעם אחת בדרך לאילת הגיר נכנס ל Safe Mode וסירב להעביר הילוכים, עצרתי בצד ל 10 דקות נתתי לו להתקרר

והכל הסתדר. מכיוון שהתקלה לא חזרה יותר בשנתיים שלאחר מכן לא טרחתי אפילו לבדוק מה קרה שם.

מלבד שני הדברים שהוזכרו כאן אמינות מופתית שלא תבייש שום טיוטה קורולה ושות בע"מ.

בכל מקרה בדור שלאחר מתיחת הפנים הוחלפה צמת החשמל לאחת משופרת שאמורה להפחית בצורה משמעותית את בעיות החשמל.

אבל כאמור לי הייתה 307 מהדור הראשון (2003) הדגם המפואר ביותר עם כל התוספות החשמליות האפשריות ולא זכורה לי שום בעיית חשמל.

ב 308 יש גם את ה AL4 עם 4 הילוכים אבל בגרסא שאמורה להיות משופרת מאוד ופחות חכמה ונודניקית , מלבד זאת הגיר הזה קיים בשוק יותר מעשור ובמשך השנים הוא שופר ובגרסאות המאוחרות הוא אמין לא פחות מגירים יפניים .

ואגב לnepet ה 308 זה דור חדש לחלוטין עם מנוע חדש לחלוטין ושלדה חדשה וההבדל בינה לבין ה 307 הוא גדול בהרבה מדשבורד יותר יפה.

• תוכן חדש...