Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאן נשאלת השאלה, כמה משקל אתם נותנים לנתון הזה (בעלים קודמים) להשפיע על ההחלטה , האם לרכוש או לדפדף הלאה?

בתור אחד שמחפש רכב, חשוב לי מאוד כמובן מצב הרכב פנים וחוץ אך לא פחות חשוב ואפילו באותו משקל גם היד והק״מ.

אם הייתם נתקלים במודעה של רכב ספציפי אותו חיפשתם כבר זמן מה, ומצאתם אחד עם נתונים טובים, שמור ומתוקתק פנים/חוץ עם ק״מ נמוך אך היד מעט גבוהה, יד 3. האם זה היה משפיע על החלטתכם?

בעצם,מה נחשב בעיניכם ליד גבוהה? מה סביר ומה מוגזם?

גם גיסי ניסה להסביר לי כי הרי בסופו של דבר מה שחשוב הוא מצב הרכב, פלסטיקה, צבע, מרכב והסטורית טיפולים. ועובדה כי נסעתי כבר מס פעמים לראות רכבים יד 1 ״שמורים״ שבסך הכל 3 שנים על הכביש והתבדתי , אני מכיר רכבים בני 10 עם יד 7 שנראים יותר טוב. הבעיה היא נפשית ושכלית יש לי בעיה אני מודה! (;

בשבילי כל מה שמעל יד 1 או גג שבגג 2 כי הרכב ממש שווה את זה והוא עם קמ ממש נמוך או איזה תוספת שווה. כל השאר נשללים במקום. גם מתוך מחשבה עתידית (אולי דבילי ואני מודע לזה) ש״כמה אני יהיה מושך ואטרקטיבי לקונה האחר כשאמכור״

* מכיוון שהכל גם יחסי לשנתון אז אציין כי לצורך העניין הרכב שאני מדבר עליו הוא מודל 11/09 יד 3 54k קמ.

מה אתם אומרים? יש שמזדהים איתי? או שאלך לבדוק אם יש מקום פנוי עבורי באשפוז ? (:

פורסם

אין לזה תשובה חד משמעית.

יצא לי לראות רכבים מיד ראשונה שנראים כמו בית שימוש ויצא לי גם לראות רכבים אחרי 10+ ידיים שנראו כמו חדשים.

אני בכל אופן דוגל ברכישת רכב מיד נמוכה, כך קל יותר להתחקות אחר ההיסטוריה ולראות מי ואיך תחזקו אותו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בגדול, זה נתון שולי לחלוטין. באופן טיפה יותר מפורט - מכונית ספורט/פוזה/ לא שגרתית תחליף ידיים בקצב, כאשר פעם בשנה יהיה סביר לחלוטין. במכונית מהיישוב זה עלול להדליק נורה אדומה, אבל אם תראה קורולה שהחליפה בעלים כל שנתיים, הרי שנכון להיום, קורולה 2005 תהיה יד רביעית - האם זה רע? זו יד גבוהה? הרי בסה"כ המצב סביר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה באמת תלוי.

תראה אותי, אני מחזיק בהונדה סיויק שנת 93' יד 11, אמנם היד נורא גבוהה, אני חושב שזה הרכב עם השנתון הכי גבוה שראיתי עד היום, אבל אפשר להבין גם של מי הוא היה. הרכב בן 20, ובממוצע, החליף יד כל שנתיים. לרכב הספציפי הזה יש "מראה" קרבי, ויכול להיות שהוא היה שייך לחבר'ה שחשבו שיש להם בוגאטי וויירון בחניה, ושחכו שמדובר במשפחתית עם 120 כ"ס.

והיום הוא משרת אותי בצורה מדהימה. (טפו טפו טפו)

הכל כמובן תלוי, לא חסר רכבים יד ראשונה שנראים כאילו כל העולם נהג בה (וזה באמת קורה בפועל. יד 1 לא אומר שהיה רק נהג אחד, בפועל יכול להיות שיד 5 ננהג ע"י עשרות נהגים), לעומת יד 10 שננהג באמת ע"י 10-15 איש בכל תקופתו.

יד נמוכה היא תמיד יתרון, אבל אני לא חושב שקיימת נוסחה שיכולה לקשר בין מס' היד לבין מצב הרכב. יכול להיות יד 3 שכל נהג חירבן בפנים, ויכול להיות יד 8 שכל נהג תיקן ושיפץ בעיות שהיו.

אינדקציה תקבל רק עפ"י מצב הרכב בלבד.

פורסם

מה שנאמר מעלי, וכדי להבהיר - all else equal, מספר הידיים עשוי להיות רלוונטי בעת מכירת הרכב מבחינת מחירון ואטרקטיביות בשוק.

למה אני מתכוון? מספר הידיים (והקמ"ג') לא יהיה רלוונטי אם תיקח לדוגמא רכב מבוקש, אבל שנמצא במצב שבור לחלוטין. כאן מספר הידיים לא רלוונטי כי אתה מתכוון לשקם את הרכב והוא תמיד יהיה בביקוש.

ברכבי מיינסטרים שכמוהם יש הרבה בשוק זו עלולה להיות בעיה אם מספר הידיים גבוה מאד. יש קונים שמסננים מראש תוצאות ביד 2 עם ידיים גבוהות.

תלוי בהקשר, בקיצור.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תלוי בסוג הרכב ותלוי במשך הזמן שהיה אצל הבעלים האחרונים.

אני הייתי יד שישית של קליאו ספורט במשך 3+ שנים, תאמין לי שלרכוש אותה ממני היה כמו לקנות מהסוכנות.

האאודי שלי יד שניה והייתה שנים רבות אצל הבעלים הקודם, גם כן נתון מעודד.

לעומת זאת סיוויק יד 12 או 106 יד 13 שהיו אצל הבעלים התורן פחות משנה כנראה יהיו לימון (כמובן שיש חריגים כמו "אקורה93").

באופן כללי לרכבי ספורט לרוב יש מספר ידיים גבוה מהממוצע.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

הנתון היבש- אני מעדיף רכב בעל מקס' 4 ידיים.

היתרון שביד ראשונה שמורה התברר לי קק לאחרונה.

במקרה את המגאן רכשתי ממי שהוציא אותה מהחברה לראשונה ובמקרה הזה היה מדובר ביד ראשונה מובהקת. כל הטפסים והניירת שנתקבלו במעמד הרכישה עד היום יושבים בתא הכפפות ("תודה שרכשת קודנית רב בריח" וכד')

היתרון - מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל. בלי "עשו פה פעם..."

לעומת זאת בפונטו שמגלה אמינות מופתית ונקנתה כיד חמישית כבר הסתבר שנצבעה, שהוחלף ראש מנוע, שהיה דלקן ואני בטוח שבדיקה קפדנית עלולה להוציא הפתעות לא נעימות.

מצד שני בתקופתי הרכב מקבל את הטיפול הטוב ביותר ומתוחזק ברמה טובה, נה גם שמדובר ברכב ישן שאין בו טכנולוגיה שנדרשת לעבוד לאורך זמן או ריפוד עור שמצופה ממנו להישאר שלם.

אני מצפה מהרכב שיחזיר לי את היחס שאני נותן ועל כן במעמד הקניה לא שינה לי מספר הק"מ ומספר הידיים.

הכל תלוי ברכב שאותו קונים ונדרש להיות יחסי לשאר הנתונים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מסכימה עם אקסודוס בקשר למס' השנים שהרכב היה ביד האחרונה. לפעמים העובדה שהרכב היה הרבה שנים אצל אדם שאתה מכיר, או ששמר והשקיע ויש לו ניירת מסודרת פשוט הופכת את מספר הידיים הקודמות לו ללא רלוונטיות.

זה נכון גם אם אתה הוא האדם שמתכוון להחזיק את הרכב שנים רבות, שזה גם "מאזן" את מס' הידיים לאורך השנים.

מבחינת הרכבים שלי, ה205, 306 והמאזדה- כולן ניקנו מיד ראשונה.

לעומת זאת, בג'ימני שלי הייתי יד שישית (!), שזה יחסית סטנדרטי לג'ימני שמשופצר לשטח ומשמש ג'יפאים (שלרוב משתדרגים ממנו מהר לרכב גדול יותר, או יורדים מהרעיון לגמרי, כמוני...). מכרתי אותו לא מאוד בקלות- זה לקח חודש- לראשון שהתקשר ולקח לבדיקה. הוא יצא מעולה בבדיקה, והמחיר היה הוגן. הקונה היה מאוד מרוצה.

עם ה206 שלי אני יד רביעית, כאשר 2 הידיים הראשונות הם בעל ואישה שהעבירו בעלות מסיבה עלומה. היד השלישית, ממנו קניתי, החזיק אותה בסה"כ חצי שנה ומשהו כמו 2000 ק"מ... בקיצור- 2 ידיים "על ריק". זה, המצב המצויין של האוטו, הק"מ הנמוך, ובעיקר- העובדה שבניתי על הרכב לטווח ארוך, הפכו את מס' הידיים לפחות רלוונטיות עבורי.

אז מבחינתי, השיקול של מס' הידיים הוא בעיקר במחשבה על "מה יקרה כשאני ארצה למכור", ופחות כי לי זה ממש משנה. מכיוון שכך, אני לא נרתעת מקנייה של רכבים עם יד גבוהה אם הרכב מספיק מיוחד, או אם הוא מיועד להיות אצלי שנים ארוכות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
תלוי בסוג הרכב ותלוי במשך הזמן שהיה אצל הבעלים האחרונים.

אני הייתי יד שישית של קליאו ספורט במשך 3+ שנים, תאמין לי שלרכוש אותה ממני היה כמו לקנות מהסוכנות.

האאודי שלי יד שניה והייתה שנים רבות אצל הבעלים הקודם, גם כן נתון מעודד.

לעומת זאת סיוויק יד 12 או 106 יד 13 שהיו אצל הבעלים התורן פחות משנה כנראה יהיו לימון (כמובן שיש חריגים כמו "אקורה93").

באופן כללי לרכבי ספורט לרוב יש מספר ידיים גבוה מהממוצע.

אני חייב לציין ולומר בתור אחד שמעורה במצב הקליאו ספורט ( נוצרה קהילה קטנה של כמה בעלי קליאו ספורט בוואצאפ) שלך (לשעבר ;)) היתה בעלת הבלאי הנמוך ביותר משל כולם ונשמרת ומלוקקת עד היום אצל אילייה הבעלים הנוכחי שלה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לא מייחס חשיבות רצינית לידיים

הרכב הראשון שנהגתי עליו היה פאסאט יד 4 שנת 94 ( שהייתה אצלנו המון שנים, החליפה בשנה 3 ידיים ומאז הייתה אצלנו) הרכב הראה אמינות מופתית למרות שהחליף 3 ידיים בשנה.

לעומת זאת הרכב הפרטי הראשון שלי היה פגו 206, שנקנה מיד ראשונה עם 100 אלף קילומטר והוא עשה צרות כמו מים ב 4500 קילומטר שהוא היה אצלי ( לכן נפטרתי ממנו מהר).

אם אראה רכב למכירה יד 7 זה ירתיע אותי קצת, אבל לא דבר שייגרום לי לפסול את הרכב לחלוטין

פורסם

אני מבין את הידיים הגבוהות ברכבי ספורט. אך מה עם רכבי הסדאן/מנהלים הרגילים?

כפי שנתתי לדוגמא את מצבי האישי בו נמצא רכב תקין לחלוטין ושמור מאוד גם מכאני וגם קוסמטי וללא תאונות וקמ נמוך. מועד העליה לכביש של הרכב הוא נובמבר 09 והחליף בעלים ראשונים אחרי שנתיים, בעלים שניים אחרי שנה ותשע בערך והבעלים הנוכחי השלישי רק לפני 3 חודשים והחליט למכור ,שזאת יד שהלכה לחינם.

לעומת זאת אני כבר חודש נוסע לראות רכבים יד 1 וזה פשוט בדיחה. נדיר מאוד למצוא את הרכב אותו אני מחפש ספציפית , ביד נמוכה+ קמ נמוך ובמצב שמור.

המחשבה על היותי יד 4 במידה ואקנה אותו פשוט מפחידה אותי. היד זה הדבר היחידי שמונע ממני את העסקה

פורסם

זה בא ביחס לשנים שהרכב נמצא על הכביש. אם אני רואה רכב ב2010/2011 יד שלישית, לרוב אני לא מסתכל לכיוון בכלל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני מבין את הידיים הגבוהות ברכבי ספורט. אך מה עם רכבי הסדאן/מנהלים הרגילים?

כפי שנתתי לדוגמא את מצבי האישי בו נמצא רכב תקין לחלוטין ושמור מאוד גם מכאני וגם קוסמטי וללא תאונות וקמ נמוך. מועד העליה לכביש של הרכב הוא נובמבר 09 והחליף בעלים ראשונים אחרי שנתיים, בעלים שניים אחרי שנה ותשע בערך והבעלים הנוכחי השלישי רק לפני 3 חודשים והחליט למכור ,שזאת יד שהלכה לחינם.

לעומת זאת אני כבר חודש נוסע לראות רכבים יד 1 וזה פשוט בדיחה. נדיר מאוד למצוא את הרכב אותו אני מחפש ספציפית , ביד נמוכה+ קמ נמוך ובמצב שמור.

המחשבה על היותי יד 4 במידה ואקנה אותו פשוט מפחידה אותי. היד זה הדבר היחידי שמונע ממני את העסקה

היה מדליק לי נורה אדומה למה הוא מוכר כל כך מהר , יכול מאוד להיות שיש בעיה ברכב (כמובן שלא בהכרח )

• תוכן חדש...