Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרת לעסק

shorlakk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא עדיף בכל מקרה לפצל את מע' ההפעלה משאר בדאטה ולהתקין אותה על דיסק פיזי אחר?

ואז ההבדל בין SSD לדיסק 500 רגיל הם לא רציניים.

ונניח והדיסק מת - אני שם דיסק חדש ומעלה אימג' של מע' ההפעלה מהדיסקים האחרים שנמצאים ברייד?

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נשאל אחרת, מה יתן לך SSD? לפי התאור שלך גם קשיח רגיל יכול להמודד עם העבודה, אז למה לקחת משהו יקר יותר שלא לצורך?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה לא דיסקים אמינים יותר שפחות נדפקים מהמכניים? כי אם הפער הקטן של 200 ומשהו שקל ייתן לי אמינות טובה יותר - למה לא?

יש בזה חסרון או שזה סתם מיותר?

פורסם

אין יתרון אמינות.

לשימוש שלך - מיותר.

זה לא שרת שמגיש פרסומות בפייסבוק ל-7 מיליון משתמשים ביום...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אנשים שופכים פה שטויות על ימין ועל שמאל:

לעניינו:

SSD - לא צריך.

מעבד סופר דופר דור 40 - לא צריך, אפשר להסתדר עם מעבד סוג ג'.

RAID 5 - לא צריך.

לגבי RAID:

RAID ללא בקר ייעודי (מעבד על הבקר), הוא רייד ישראבלוף, המעבד של המחשב הוא זה שבעצם מטפל ב-RAID וזה בא לידי ביטוי בנפילה בביצועים.

RAID עם בקר ייעודי הוא יקר, הרבה יותר מהיר ויעיל, אבל מיותר.

לגבי סוגי RAID:

RAID 1 - שני כוננים שהמידע נכתב ונקרא מהם בו זמנית, זה לא גיבוי אלא יתירות, אם אחד מהם מת השני ממשיך לעבוד וכאשר מחליפים את הכונן המת המידע מושלם מהכונן החי בצורה אוטומטית.

הערה קטנה: זה לא משנה אם יש לך RAID ישראבלוף, RAID חומרתי, או RAID של צ'ק נוריס, ברגע שאתה משתמש ב-RAID 1 וחווית קריסה של הבקר/לוח, אתה יכול להוציא את הכונן ולחבר אותו ישר למחשב, עדיין יעבוד.

RAID 5 - שלושה דיסקים לפחות שעובדים יחד, סוג של שילוב ביצועים טובים + יתירות, אם הבקר/לוח הלך - תגיד ביי ביי למידע שבכוננים.

לפותח השרשור:

אם אתה רוצה להתחדש, אתה יכול לקנות מחשב משרדי עם תקציב שמדגדג את ה-2000 מלמטה, לא צריך SSD ולא צריך 8GB ראם, מספיק 500GB לכונן קשיח. אבל אתה לא צריך מחשב חדש.

er_photo_165616_42.jpg

אתה יכול לקנות כונן חיצוני של WD, בתוכו יש שני דיסקים ואפשר להגדיר תצורת RAID 1, הכונן מתחבר לרשת שאליה מחוברים כל המחשבים. גם אם כל המחשבים יישרפו וישאר רק המחשב של המזכירה, עדיין יהיה ניתן לגשת אל הכונן.

בונוס נוסף: אתה יכול להוסיף ראוטר עם VPN ולהתחבר מהבית ישירות לכונן החיצוני, מבלי להשאיר מחשבים דולקים בעסק.

גיבויים:

על המחשב שלך תתקין Backblaze, פיתרון גיבוי מעולה, ב-175 שקל לשנה. כדאי להתקשר לתמיכה שלהם, הם יעזרו לך להגדיר את התוכנה כך שתקבל פתרון גיבוי מלא.

----

פורסם

Kernel,

תודה על התגובה המפורטת.

ה backblaze נראה אחלה דבר.

אשקול את ענין הכונן החיצוני שהצעת.

לגבי ה"מעבד סופר דופר דור 40"

:lol:

לא אכפת לי ואפילו אני מעדיף קצת אובר קיל. עדיף לי מחשב יותר חזק ומתקדם משום שאינני רוכש כל שנה מחשב. ובכל מקרה תמיד אני מעדיף להשתמש בחומרה ברמה טובה יותר ומוכן לשלם את האקסטרה.

המעבד חזק יותר גם לאור העובדה שהרייד נעשה פחות או יותר עליו ברייד הישראבלוף.

אני בכל מקרה אבקש הצעת מחיר לסטאפ שיוריד 4GB ראם, ישתמש במעבד זול יותר ויחליף את הSSD בדיסק מכני - אני מעדיף לפצל את מע' ההפעלה מהשאר. נראה מה אקבל ואם שווה לחסוך את ההפרש.

m3x7r3m3,

תודה על התגובות. ההצעה שלך לNAS עם קשיחים עולה כ2K אז מדוע היא עדיפה על מחשב שלם בעוד אלף ומשהו שקל שבתוכו כבר יהיה את אותם קשיחים?

פורסם

RAID ללא בקר ייעודי הוא RAID תוכנתי של Windows / כל מ"ה אחרת.

RAID שמגדירים דרך ה-BIOS והוא אפשרי כמעט בכל לוח אם היום מתבצע על בקר ייעודי (הגשר הדרומי של הלוח אם) שבין היתר מטפל בכל נושא האחסון (USB, SATA, IDE ועוד כל מיני דברים).

האמת היא שהכונן הזה נראה מצוין במקום NAS

shorlakk

כמו שכתב הקרנל לפניי, NAS או הכונן עם החיבור לרשת יבטלו את התלות שלך במחשב אחד מרכזי (יהיה שרת או PC רגיל).

למעשה הוא ינהל לך את כל ה-File Server (שמירת נתונים וקבצי Excel וכו') וייתן שירותים לכל עמדות העבודה בפשטות, קלות ושקיפות.

העניין המרכזי כאן הוא להוריד תלות מעמדה אחת מרכזית, ובכך להפוך את כל העמדות עבודה לעמדות עבודה, שאתה יכול (ברמת העיקרון - לא שאני מציע לעשות את זה) לזרוק ולשים חדש במקום ישן וכל המידע יישמר לך.

כל העניין הוא שאין לך באמת טעם היום לקחת מחשב (או שרת) ולהפוך אותו לשרת קבצים, אין כאן לוגיקה ואין באמת צורך בזה, NAS או הכונן רשת ייתנו לך את אותו מענה בפשטות הרבה יותר גדולה והרבה פחות חלקים שיכולים להתקלקל ולהתחרבש.

לא לדבר על בעיות תוכנה שעם NAS או כונן רשת כזה פשוט ייעלמו מחייך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במחשב ביתי, מה נחשב ל- DISK Queue לא תקין?

האם הנתון הזה יכול להעיד על גסיסה של הדיסק? כמובן בהנחה והדיסק עבר איחוי ניקוי וכל שאר השטויות.

והאם יש לכם המלצה ל-SSD 128?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לאחר מחשבה וקריאה נוספת של התגובות הנ"ל, אכן המסקנה המתבקשת כי 'שרת קבצים' פשוט בצורת NAS/מארז 2 דיסקים קשיחים ברייד יסגור לי את הפינה, אך כבר החלטתי לנצל את המצב ולהחליף בכל מקרה את אחד המחשבים שלי, ולכן לבקשתי-

קיבלתי מפרט רזה יותר;

• המעבד פחות טוב
  • הלוח פחות טוב
  • פחות זיכרון, איטי יותר
  • מארז פשוט יותר
  • ספק פשוט יותר וסביר
  • ללא SSD

Intel Core i5 4430 3.1GHZ With 8MB L3 Cache Socket LGA1150 מעבד

Gigabyte GA-H87-HD3 (Intel H87 Chipset) לוח אם

Corsair 4Gb 1333MHZ CL-9-9-9-24 1.5V זיכרון

Intel HD4600 כרטיס מסך

2X WD 1TB Sata 3 7200RPM 32MB Cache 2YR Warranty דיסק קשיח ראשי

Lite-On X24 Sata Black 2YR Warranty כונן אופטי

Infinity CM-R227-400W מארז

Infinity 400W Real ספק כוח

Stock Intel Cooler קירור למעבד

2300+מע"מ

ההסתייגות העיקרית שלי מהמפרט הזה היא שמע' ההפעלה אינה מופרדת בדיסק עצמאי ממערך הרייד.

תוספת של דיסק קשיח נוסף ידרוש גם החלפת ספק ואז הפערים מההצעה הראשונה מצטמטמים עוד יותר.

מה דעתכם?

פורסם

הספק כוח הזה בהחלט לא "סביר", הוא סתם זבל, המארז לא כ"כ אמור לעניין אותך.

ורק לצורך העניין הוספת דיסק קשיח לא תגרום לך לשדרג ספק כוח, הוא לוקח באיזור 5W לכונן קשיח מכני, SSD עוד פחות מזה (קצת יותר מ-2W).

ועדיין נשארת עם אותה נקודת תורפה של עמדת עבודה מרכזית אחת שכולם תלויים בה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במארזים היתרון המהותי של מארזים של חברות מסויימות הוא קירור ופינוי חום יעיל יותר. למשהו שאמור לעוד בגדול 24/7 הייתי שוקל להשקיע 300~ במארז דוגמת אנטק 300 או משהו בסגנון. בספק כח הייתי משקיע. הנסיון לימד אותי את זה והקורסייר הם ספקים טובים סה"כ.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
גיבויים:

על המחשב שלך תתקין Backblaze, פיתרון גיבוי מעולה, ב-175 שקל לשנה. כדאי להתקשר לתמיכה שלהם, הם יעזרו לך להגדיר את התוכנה כך שתקבל פתרון גיבוי מלא.

יש סיבה להעדיף אותם על הגיבוי החינמי של בזק?

הם טוענים שהגיבוי הוא בחינם וללא הגבלה.

פורסם
במארזים היתרון המהותי של מארזים של חברות מסויימות הוא קירור ופינוי חום יעיל יותר. למשהו שאמור לעוד בגדול 24/7 הייתי שוקל להשקיע 300~ במארז דוגמת אנטק 300 או משהו בסגנון. בספק כח הייתי משקיע. הנסיון לימד אותי את זה והקורסייר הם ספקים טובים סה"כ.

הרבה פחות רלוונטי כשהמעבד מכוון ל-TDP של 84W והכרטיס מסך מובנה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...