Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרת לעסק

shorlakk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי, אתה workstation ולא שרת. (הם אמנם משתמשים באותם מעבדים, אבל ה- WS זול יותר.)

יש ל- lenovo ו- Dell כמה כאלו. לדעתי גם במחירים הרבה יותר סבירים.

אני הייתי הולך על 3 דיסקים של 1TB ושם אותם ב- raid5.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל אופן חשוב לי מאד לטפל היטב בנושא הגיבויים, וחשבתי ששרת יהיה טוב יותר לפונקציה זו. רק שכעת אני מבין לדבריכם שגם על המחשב הראשי הנוכחי ניתן לטפל בנושא זה היטב.

השאלה - כיצד?

raid אינו גיבוי אלא, מערך כוננים לשם שרידות המערכת.

אני ממליץ לך, על raid1) mirroring) לצורך שרידות .

לדעתי, ה raid התוכנתי של ווינדוס מספיק טוב, אני לא נתקלתי איתו מעולם בבעיות.

כולל במקרי התאושששות, שקרו אצל לקוחותינו.

בנוסף, אני ממליץ לך לרכוש, דיסק חיצוני USB לצורך גיבוי יומי.

לצורך כך, ניתן בהחלט להשתמש בכלי המובנה של ווינדוס.

או, אם אתה רוצה להיות מן המהדרין, אתה יכול לרכוש את הכלי של סימנטק (backupexec).

פורסם

אני מציע להשקיע ולקנות שרת אמיתי. מערך דיסקים על בסיס חומרה זו ליגה אחרת לגמרי.

חומרה של שרת אמיתי אמינה מאוד. ומה שלא פחות חשוב זה שירות. במקרה של שרת מותג אמיתי יש חוזה אחזקה עם תגובה מהירה ואפשרות הרחבת אחריות. לאומת דלי שזרקו בו כל מיני חלקים (ככה אני קורה למחשב לא מותג - מתנצל מראש על כך), אין אחריות אמיתית. כי לקחת מחשב למעבדה ולהמתין שבועות לחלפים זו לא אחריות. מיילא לבית, אבל דלי חלקים לעסק זה בעיתי. בעסק המחשבה צריכה להיות בראש וראשונה שירות.

פותח השרשור, אני ממליץ לחסוך מעצמך אי נעימות עתידית ולרכוש שרת אמיתי. זה לא כזה יקר בימינו (בטח יחסית לתמורה).

Hp בחירה מעולה לשרת.

לבחור שמציע תחנת עבודה: אני לא ממליץ. תחנת עבודה עולה כמו שרת, אבל אין לה כלי ניהול ואתה משקיע בכרטיס מסך מקצועי שלא נחוץ. יוצא שאתה לא חוסך כסף אלא מזרים כספים לכיוון אחר.

יש לי שרת hp ותחנת עבודה של dell (עם שני מעבדים, כרטיס מסך בהתאם וכד) ויש לי גם "קצת" ניסיון בנושא. כך שהמלצה שלי לקנות שרת אמיתי מבוססת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שרידות = יתירות = גיבוי.

ממה שאני מבין וקורא שרידות ויתירות זה לא גיבוי.

זה נועד לטפל בכשלים של הדיסק הקשיח עצמו, אך במקרה ומוחקים מידע מהכונן הרייד לא עוזר ואז יש צורך לפנות לגיבוי האחרון שנעשה. לכן אני כמובן רוצה גם וגם.

מה היתרון ברייד 5 על פני רייד פשוט מסוג מירור?

ספיידרמן,

בוא נחלק את ה"להיות מושבת" לשניים:

א. לא לעבוד במשך X זמן

ב. לאבד X חומר

בנוגע לסעיף א', כבר כתבתי לעיל שלא יקרה אסון אם מספר שעות אני לא יעבוד על המחשבים. כמובן הייתי שמח להוריד את זמן X למינימום אך אין לי צורך להיות אונליין 24/7, ובוודאי שלשלם 10K ויותר על מערך שכזה נראה שמיותר עבורי.

בנוגע לסעיף ב', לא הייתי רוצה לאבד יותר מיום עבודה אחד. ז"א שהגיבויים צריכים להיות יומיים.

tzvipper,

תיאורתית אתה צודק, השאלה ששאלתי הייתה האם עבור 3 תחנות בסיסיות שעובדות 08:00-16:00 בתוכנת ניהול עסקית די פשוטה וכותבים מסמכי וורד ואקסל יש בכלל צורך בשרת אמיתי. אני נוטה להסכים עם התשובות שקבלתי לעיל, שלא.

במחשבים סטנדרטיים מדוע שימתינו שבועות לחלפים? אם כבר להמתין לחלפים זה בשרתים ייעודיים שאינם פופולריים.

פורסם

אני לא רוצה להתייחס כאן לכל תגובה בנפרד אבל בכללי אני ממש לא מסכים עם חלק מהתגובות לעיל.

בא נעשה סדר לגבי נושא השירות והאחריות.

בשרת, בדר"כ האחריות היא באתר הלקוח - NBD, כלומר יום עסקים למחרת יצירת הקשר. SBD - שירות באותו יום עולה תוספת יפה של כסף. בכל מקרה, אין בעיית זמינות חלקים, מי שנותן לך את השירות אלה מעבדות היצרן ובמידה ולא מדובר על איזה שרת בן מאתיים שאתה כל הזמן רוכש לו הרחבת אחריות אז לא צריכה להיות בעיית חלקים.

בPC, לא מחכים שבועות לחלקים, במקרה הכי גרוע 10 ימי עסקים זה הזמן המקסימלי בו חייבים לתת לך פתרון חומרה, או שווה ערך או טוב יותר.

למשרד עם 3 עמדות שיחוברו אליו להוסיף לו שרת זה כרוך בעלויות מאד גבוהות שלא נראה לי שהאנשים שרושמים פה בקלות "עדיף" שרת מודעים לכך, אם במחיר הברזל, השירות/אחריות, ובכלל בנושא הרישוי.

פתרונות גיבוי יש בשפע, אם בצורת RAID במחשב עצמו, אם ברכישת NAS ייעודי לביצוע גיבוי, אם בצורת גיבוי ענן וכו'.

ישנו פתרון לכל דבר, ולא כל PC הוא "דלי של חלקים" (עם כל הכבוד צביפר... מחשב מותג זה אותו "דלי של חלקים" רק שמחקו את הלוגו של היצרן ושמו לוגו של המוצג ברוב המקרים).

לעניות דעתי, רכישת שרת למקרה כפי שמתאר פותח השרשור זה לא סתם OVERKILL אלא בזבוז כסף משווע.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

tzvipper,

תיאורתית אתה צודק, השאלה ששאלתי הייתה האם עבור 3 תחנות בסיסיות שעובדות 08:00-16:00 בתוכנת ניהול עסקית די פשוטה וכותבים מסמכי וורד ואקסל יש בכלל צורך בשרת אמיתי. אני נוטה להסכים עם התשובות שקבלתי לעיל, שלא.

במחשבים סטנדרטיים מדוע שימתינו שבועות לחלפים? אם כבר להמתין לחלפים זה בשרתים ייעודיים שאינם פופולריים.

השיקול כמובן שלך. אבל כאשר אתה קונה שרת הם נותנים מענה תוך 4 שעות. כלומר התקשרת ואחרי 4 שעות הטכנאי אצלך במשרד עם חלק חלופי. הם מחוייבים להחזיק מלאי. כמו שארז ציין מענה באותו יום בתשלום נוסף.

בדלי במחשב "רגיל" אתה נותן את החלק לחנות וממתין עד שיבואן ישלח לחנות חלק אחר. כלומר יכול להיות מושבת הרבה מאוד זמן.

Raid5 כמובן עדיף לdata. למטרכת הפעלה שים mirror ולdata שים raid5.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני מציע להשקיע ולקנות שרת אמיתי. מערך דיסקים על בסיס חומרה זו ליגה אחרת לגמרי.

חומרה של שרת אמיתי אמינה מאוד. ומה שלא פחות חשוב זה שירות. במקרה של שרת מותג אמיתי יש חוזה אחזקה עם תגובה מהירה ואפשרות הרחבת אחריות. לאומת דלי שזרקו בו כל מיני חלקים (ככה אני קורה למחשב לא מותג - מתנצל מראש על כך), אין אחריות אמיתית. כי לקחת מחשב למעבדה ולהמתין שבועות לחלפים זו לא אחריות. מיילא לבית, אבל דלי חלקים לעסק זה בעיתי. בעסק המחשבה צריכה להיות בראש וראשונה שירות.

פותח השרשור, אני ממליץ לחסוך מעצמך אי נעימות עתידית ולרכוש שרת אמיתי. זה לא כזה יקר בימינו (בטח יחסית לתמורה).

Hp בחירה מעולה לשרת.

לבחור שמציע תחנת עבודה: אני לא ממליץ. תחנת עבודה עולה כמו שרת, אבל אין לה כלי ניהול ואתה משקיע בכרטיס מסך מקצועי שלא נחוץ. יוצא שאתה לא חוסך כסף אלא מזרים כספים לכיוון אחר.

יש לי שרת hp ותחנת עבודה של dell (עם שני מעבדים, כרטיס מסך בהתאם וכד) ויש לי גם "קצת" ניסיון בנושא. כך שהמלצה שלי לקנות שרת אמיתי מבוססת.

איזה שטויות.

ל"דלי" כמו שאתה קורא לו, יש יכולות להיות לא פחות חזק משרת, בטח בסדרי גודל האלה של שרת ב-5K שקלים.

היתרון היחיד של שרת במקרה הזה זה זיכרון ECC, ואין צורך בזה כי הוא לא צריך מחשב שעובד 24/7, לעשות פעם בחודש-חודשיים ריסט למחשב והכל יהיה מצוין.

יחסית למחשב פשוט, כי זה מה שהוא צריך, פשוט, ניתן אפילו לנצל כמה שאפשר את החומרה הקיימת, להוסיף זיכרון, הארדיסקים במערך RAID חומרתי שקיים גם ככה בכל לוח אם ב-8-10 שנים האחרונות.

לא צריך RAID של וינדוס שסתם לוקח זיכרון ויכול להאט את המערכת, וגם מוגבל בכלל לסביבה של וינדוס, RAID 1 חומרתי הוא Fail Safe מצוין, במיוחד אם הוא מההתחלה מוגדר לפני התקנת וינדוס, או שוינדוס מותקן על כונן נפרד.

ובנוסף להכל להמתין שבועות לחומרה? באיזה עולם אתה חי? באחת מעבודותיי הפסיק לעבוד מחשב שהיה עם מעבד אינטל בתושבת 478 למי שזוכר, וזה היה אולי שנתיים או שלוש אחרי שהסוקט הזה מת בכלל, אתה יודע כמה זמן לקח לי למצוא לוח אם חדש ולהתקין אותו? פחות מ-5 שעות, שזה כלל נסיעה של שעה לכל כיוון לחנות, התקנה של הלוח אם, בדיקה, פרמוט והתקנה של וינדוס וכל התוכנות.

וזה למוצר שעבר זמנו כמה שנים לפני.

ממה שאני מבין וקורא שרידות ויתירות זה לא גיבוי.

זה נועד לטפל בכשלים של הדיסק הקשיח עצמו, אך במקרה ומוחקים מידע מהכונן הרייד לא עוזר ואז יש צורך לפנות לגיבוי האחרון שנעשה. לכן אני כמובן רוצה גם וגם.

מה היתרון ברייד 5 על פני רייד פשוט מסוג מירור?

ספיידרמן,

בוא נחלק את ה"להיות מושבת" לשניים:

א. לא לעבוד במשך X זמן

ב. לאבד X חומר

בנוגע לסעיף א', כבר כתבתי לעיל שלא יקרה אסון אם מספר שעות אני לא יעבוד על המחשבים. כמובן הייתי שמח להוריד את זמן X למינימום אך אין לי צורך להיות אונליין 24/7, ובוודאי שלשלם 10K ויותר על מערך שכזה נראה שמיותר עבורי.

בנוגע לסעיף ב', לא הייתי רוצה לאבד יותר מיום עבודה אחד. ז"א שהגיבויים צריכים להיות יומיים.

tzvipper,

יש שרידות ויתירות (להמשיך לעבוד בעת תקלה) וגיבוי, במקרה הזה היינו הך.

אבל יש כמובן ורצוי כמו שאמרת לבצע גם גיבוי Accumulative (נבנה) או העתק בכל זמן מסוים מה שיאפשר לך לחזור למצב תקין תוך שעה-שעתיים, ולעשות גיבוי אונליין לענן כזה או אחר.

לא צריך תוכנות יקרות בשביל זה, Google Drive יעשה לך את העבודה יופי לדעתי.

RAID 5 הוא שילוב של RAID 0 (מהירות) ו-RAID 1 (שרידות), הוא משתמש למעשה ב-3 דיסקים קשיחים לפחות, כשהנפח הזמין לך הוא שני שלישים מהנפח הכולל של כלל הדיסקים (כלומר 3 דיסקים של 1TB ייתנו לך בRAID 5 סה"כ 2TB).

לדעתי אין צורך בזה כי זה לא נראה שמהירות קריאה/כתיבה כ"כ מפריעה לך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
השיקול כמובן שלך. אבל כאשר אתה קונה שרת הם נותנים מענה תוך 4 שעות. כלומר התקשרת ואחרי 4 שעות הטכנאי אצלך במשרד עם חלק חלופי. הם מחוייבים להחזיק מלאי. כמו שארז ציין מענה באותו יום בתשלום נוסף.

בדלי במחשב "רגיל" אתה נותן את החלק לחנות וממתין עד שיבואן ישלח לחנות חלק אחר. כלומר יכול להיות מושבת הרבה מאוד זמן.

Raid5 כמובן עדיף לdata. למטרכת הפעלה שים mirror ולdata שים raid5.

באמת נראה לך שבעסק עדיף לו להוציא מעל 5K שקל על שרת, שהוא לא צריך, בשביל שבבוא היום אם יילך חלק הוא לא יצטרך לחכות?

א. יש חנויות שנותנות לך חלק חדש במקום.

ב. רוב אלה שלא נותנות לך חלק חלופי זמני.

ג. גם אם ייהרס מחשב פשוט כזה שיכול לשמש כשרת, והוא יקנה מחשב חדש ויעביר אליו את הדיסקים (או במקרה של NAS אין בכלל צורך), ואז ייהרס והוא יקנה עוד אחד חדש כזה, הוא עדיין ייצא יותר בזול מאשר שרת.

וזה רק בחלקים פיזיים, לא דיברתי בכלל על רשיונות והרחבת אחריות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין קשר לביצועי מחשב. בlow end מחשב מורכב יכול להיות בעל ביצועים שווים או יותר מהירים. אבל מבחינת אמינות ואחריות אין בכלל על מה לדבר.

בכל אופן, אם הכוונה להשתמש בשרת בתור filer, לא צריך שרת אלא צריך nas.

ולגבי ecc אני מציע לא לזלזל. זה כבר מזמן לא רק ecc שחשוב מאוד, אלא גם data path במקרה של תקלה ועוד.

שרת זה כמו ביטוח. כל עוד הכל בסדר לא צריך אותו.

פורסם

ההבדל בין סתם מחשב לבין שרת מתבטא במתי תקרה התקלה, ומה יקרה ברגע שתהיה תקלה, תוך כמה זמן תתוקן והאם הטיפול בתקלה מתבטא בהרמת טלפון למוקד 24x7 (או NBD, תלוי בסוג השירות שרוכשים), או בהתרוצצויות.

פורסם
אין קשר לביצועי מחשב. בlow end מחשב מורכב יכול להיות בעל ביצועים שווים או יותר מהירים. אבל מבחינת אמינות ואחריות אין בכלל על מה לדבר.

בכל אופן, אם הכוונה להשתמש בשרת בתור filer, לא צריך שרת אלא צריך nas.

ולגבי ecc אני מציע לא לזלזל. זה כבר מזמן לא רק ecc שחשוב מאוד, אלא גם data path במקרה של תקלה ועוד.

שרת זה כמו ביטוח. כל עוד הכל בסדר לא צריך אותו.

לא מזלזל ב-ECC, כבודו במקומו מונח.

אבל למה לעזאזל שפותח השרשור יצטרך ECC?

כמו שאמרתי אם בכלל לוקחים NAS בשביל העבודה הזאת, עדיף לא לקחת שרת ולזרוק את המחשב קומפלט ולקנות חדש, זה כבר יותר כלכלי מאשר שרת

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הוא צריך ecc כי זה שרת מרכזי באירגון שכולם עובדים איתו. שרת שדלוק 24/7 יש הסתברות מספיק גדולה לטעויות בזיכרון. טעות בזיכרון פירושה אובדן נתונים או פגיע בשלמות הנתונים. סביר להניח ש"יהיה בסדר", אבל אירגון חייב להיות מגובה.

הרי פותח השרשור משקיע בups, אז כניראה שחשוב לו. הרי כל עוד יש אספקת חשמל תקינה לא צריך ups.

בשרתים מודרניים זה לא רק ecc, זה גם דיאגנוסטיקה וביטול מסלולי מידע בכרטיס במקרה של תקלה חלקית.

זה לא הכל, שרת עושה דיאגנוסטיקה לחומרה שלו מתריע על תקלות. משהו שמחשב רגיל מהיר ככל שיהיה לא עושה וכך גם תחנת עבודה.

אבל שוב, אני לא יודע מה הצרכים האירגוניים. אולי nas איכותי יעשה את העבודה. אבל פותח שרשור רשם שרת, אז זו דעתי בקשר לשרת.

פורסם

שרת ל-4 עמדות??? השתגעתם!

מחשב מרכזי, בעל 2 דיסקים של 1TB במערך RAID1 יהיה אובר קיל גם ככה.

תוסיף לזה גיבויים לHD נייד אחת ל-8 שעות וזה מספיק.

רוצה אובר קיל לחלוטין? רכוש NAS ייעודי קטן שישמש כשרת הקבצים.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

היתרון העיקרי שאני רואה במכונה שנמכרת כ'שרת' הוא זכרונות ECC.

וגם זה לא בטוח שכזה קריטי.

אני הייתי הולך על מחשב רגיל לגמרי עם 2 דיסקים קשיחים ב-מירור עם הרייד התוכנתי של חלונות - זה מספיק מעל ומעבר גם לחברה עם 50 עמדות.

כמובן לא יזיק גם אל פסק קטן (ממש לא צריך לעלות אלפיה. אולי חצי מזה.)

ולא יזיק גם לשמור ספייר בארון ספק כח נוסף.

ככה אתה חוזר לעניינים ב20 דקות גם אם התפגר לך ספק בשמונה בערב ביום חמישי.

לגבי שירותי ענן - לא סומך על הקשקוש הזה בכלל.

לא מבטיחים לך כלום והמידע העסקי שלך חשוף ללך תדע איזה גורמים.

מה שאתה כן צריך זו מדיניות גיבויים מושכלת.

אם תגדיר מה נפח המידע אוכל לעזור יותר.

אם מדובר בפחות מ4 ג'יגה אז הכי פשוט לצרוב על דיסק DVD חד פעמי ולקחת הביתה.

כל פתרון שתבחר תמיד צריך לכלול אחסון באתר מרוחק (הבית שלך למשל) כמענה למצב של שריפה או פריצה לעסק וגניבת המחשבים פלוס כל אמצעי אחסון בסביבה...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לא כל PC הוא "דלי של חלקים" (עם כל הכבוד צביפר... מחשב מותג זה אותו "דלי של חלקים" רק שמחקו את הלוגו של היצרן ושמו לוגו של המוצג ברוב המקרים).

זה נכון רק לדגמי מחשב הביתיים של המותגים בהם הם לא משקעים. תחנות עבודה ושרתים זו חומרה מקוסטמת מאוד ולא ניתן למצוא אותה תחת מותגים אחרים. בשרתים זה בכלל חזק ובתחנות עבודה לפחות 80%.

אגב, לעסקים קטנים יש hp microserver שניראה כמו nas, יש לו מקום ל4 דיסקים וזיכרון כמובן ecc.

• תוכן חדש...