Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרת לעסק

shorlakk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש סיבה להעדיף אותם על הגיבוי החינמי של בזק?

הם טוענים שהגיבוי הוא בחינם וללא הגבלה.

מהירות העלאה. נסה להעלות 1GB אצל בזק ותחזור לדווח (בשבוע הבא) כשתסיים להעלות.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי גם תקח לוח של Intel

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

לגבי גיבוי בערפל:

1. אני הייתי קורא היטב את תנאי השירות של החברה שמספקת אותו.

במיוחד השירותים החינמיים כנראה לא מבטיחים כלום.

2. האמון שלי בכל ספקי שירותי הערפל הוא אפסי.

כבר היו כאלו שנעלמו ללא התראה מראש והדאטה שהיה אצלהם התאדה (מגה אפלוד הוא הדוגמה הכי טובה)

לכן כדאי מאוד לחשוב בנוסף על פתרון גיבוי עצמאי ע"ג מדיה נתיקה (לנפח צנוע לדעתי עדיף DVD-R חד פעמי, אבל אפשר גם קלטות או דיסקים קשיחים חיצוניים) - העיקר שהמדיה מאוחסנת בבניין אחר מהמחשב.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

חינם = יקר אח"כ.

אם מדובר בעסק, ואתה רוצה משהו נורמאלי - תעשה חשבון באמאזון - ותיצור לעצמך תיקיה ב S3 ותעלה לשם. (בתור מישהו שמריץ מערכת DR שלמה של חברה ששווה מעל מיליארד דולר אני מאמין באמאזון בעיניים עצומות)

ישנם מערכות ענן זולות יותר (אפילו של גוגל או מיקרוסופט) אבל סוף היום תמיכה אמיתית וטובה רק באמאזון.

פורסם

שניר

תוכל להרחיב קצת על השירות באמאזון?

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אין שום צורך בשרת.

אתה צריך מחשב רגיל ובנפח העבודה שלך מבחינת זיכרון אתה לא צריך שום דבר מיוחד במחשב הזה, חוץ ממערך גיבוי סביר.

מערך גיבוי סביר זה אומר עוד הארד דיסק (לRAID) ודיסק און קי גדול ואיכותי לגיבוי שעתי.

בנוסף אתה יכול לזרוק את הגיבוי השעתי לתיקיית DROPBOX (הוא לא יהיה גדול יותר מ100 מגה במצב OVERWRITE בSQL ובכיווץ), תיקייה שאף אחד לא ישתמש בה אלא לצורך הגיבוי (רק אתה תדע את פרטי הכניסה).

בלי שום קשר, אתה אולי לא צריך אפילו שרת. תוכל להשתמש בשירות CLOUD נניח של AZURE, להפעיל עליו SQL ופשוט לקנפג את הגיבויים ולהתחבר אליו מרחוק. העניין פה הוא מהירות התגובה - זה יקח לך בסביבות ה150MS לקבל תשובה, לעומת 10MS שזה לוקח לך ברשת הפנימית.

פורסם
חינם = יקר אח"כ.

אם מדובר בעסק, ואתה רוצה משהו נורמאלי - תעשה חשבון באמאזון - ותיצור לעצמך תיקיה ב S3 ותעלה לשם. (בתור מישהו שמריץ מערכת DR שלמה של חברה ששווה מעל מיליארד דולר אני מאמין באמאזון בעיניים עצומות)

ישנם מערכות ענן זולות יותר (אפילו של גוגל או מיקרוסופט) אבל סוף היום תמיכה אמיתית וטובה רק באמאזון.

כל מילה בסלע. אנחנו משתמשים גם ישירות באמזון וגם בחברות שרוכבות על אמזון. חברה נורמלית עם גב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אין שום צורך בשרת.

אתה צריך מחשב רגיל ובנפח העבודה שלך מבחינת זיכרון אתה לא צריך שום דבר מיוחד במחשב הזה, חוץ ממערך גיבוי סביר.

מערך גיבוי סביר זה אומר עוד הארד דיסק (לRAID) ודיסק און קי גדול ואיכותי לגיבוי שעתי.

בנוסף אתה יכול לזרוק את הגיבוי השעתי לתיקיית DROPBOX (הוא לא יהיה גדול יותר מ100 מגה במצב OVERWRITE בSQL ובכיווץ), תיקייה שאף אחד לא ישתמש בה אלא לצורך הגיבוי (רק אתה תדע את פרטי הכניסה).

בלי שום קשר, אתה אולי לא צריך אפילו שרת. תוכל להשתמש בשירות CLOUD נניח של AZURE, להפעיל עליו SQL ופשוט לקנפג את הגיבויים ולהתחבר אליו מרחוק. העניין פה הוא מהירות התגובה - זה יקח לך בסביבות ה150MS לקבל תשובה, לעומת 10MS שזה לוקח לך ברשת הפנימית.

קודם כל אני לא יודע איפה אתה מקבל 10MS ברשת הפנימית שלך - אבל אתה בבעיה רצינית אם כן ..

רשת LAN צריכה להיות פחות מ 1 MS

בנוסף שרתי AZURE רק בתחילת דרכם, וכרגע חסרים המון אפשרויות, לא הייתי שם את השרתים שלי שם.

מה שכן - אולי באמת תוכל לרכוש DS - שזה שרת אישי (וירטואלי) שיוצרים עבורך בחווה מקומית (TRIPLE C , נטויז'ן וכו') - שם תוכל לקבל באיזור ה 7-10 MS , והנ"ל יהיה בטיפול מלא של השירות. כל שתצטרך הוא להתחבר ולטפל בדברים.

מניסיון בהקמה של חברת ענן קטנה ששמה לא חשוב כרגע - הלקוחות היו שמים את השרתים באחת מהספקיות ומחוברים אליהם בחיבור WAN שמדמה חיבור LAN - זאת אומרת - מתחברים עם ראוטר דרך האינטרנט לחשבון מיוחד, שבעצם מקנה לך איפי פנימי לדבר עם השרת שלך כך לצורכי אבטחת מידע.

אני בכל מקרה ממליץ לך לפנות למישהו שמתעסק בזה, ולא לעשות מהלך כזה על דפי הפורום - תוכל לחסוך מאות לפעמים אלפי שקלים על החלטה נכונה.

אם תרצה מישהו כזה- אשמח להמליץ בפרטי.

פורסם
שניר

תוכל להרחיב קצת על השירות באמאזון?

השירות שאמאזון נותנים הוא בעצם גישה להקמה של שרתים וירטואלים עם המון יכולות,

יש לך מבחר שרתים (החל מ 1 גיגה זיכרון ומעבד אחד, ועד 217 גיגה זיכרון ו 48 מעבדים וירטואלים)

המחיר הוא לפי שעה שהשרת דלוק וכמובן לפי גודל השרת (גודל הכוונה לזיכרון ומעבד).

ישנה יכולת להקים שירות שנקרא VPC שמאפשר להרים גם ACTIVE DIRECTORY, ובעצם מן רשת LAN (שאותה גם ניתן לחבר כ SITE2SITE \ VPN ל LAN הפנימי עם אותו סאבנט)

ישנם אפשרויות לדיסקים רגילים או מהירים (HIGH IOPS) עד 4000 IOPS נכון להיום (משתפר מדי פעם)

ישנם IP קבועים שניתן להוסיף וכו'

http://aws.amazon.com/what-is-cloud-computing

נותן המון פתרונות - אבל גם לא מאוד קל להקים ולתחזק. ממליץ להשתמש בחברה \ פרילנסר שמבין בתחום ושיש לו ניסיון בהקמה.

* גילוי נאות, אני פרילנסר בזמני הפנוי בכל הנוגע לאמאזון החל מהקמה מאפס (כאמור של חברות ענק או משתמשים בודדים) וכלה בטיפול שוטף.

פורסם
קודם כל אני לא יודע איפה אתה מקבל 10MS ברשת הפנימית שלך - אבל אתה בבעיה רצינית אם כן ..

רשת LAN צריכה להיות פחות מ 1 MS

בנוסף שרתי AZURE רק בתחילת דרכם, וכרגע חסרים המון אפשרויות, לא הייתי שם את השרתים שלי שם.

מה שכן - אולי באמת תוכל לרכוש DS - שזה שרת אישי (וירטואלי) שיוצרים עבורך בחווה מקומית (TRIPLE C , נטויז'ן וכו') - שם תוכל לקבל באיזור ה 7-10 MS , והנ"ל יהיה בטיפול מלא של השירות. כל שתצטרך הוא להתחבר ולטפל בדברים.

מניסיון בהקמה של חברת ענן קטנה ששמה לא חשוב כרגע - הלקוחות היו שמים את השרתים באחת מהספקיות ומחוברים אליהם בחיבור WAN שמדמה חיבור LAN - זאת אומרת - מתחברים עם ראוטר דרך האינטרנט לחשבון מיוחד, שבעצם מקנה לך איפי פנימי לדבר עם השרת שלך כך לצורכי אבטחת מידע.

אני בכל מקרה ממליץ לך לפנות למישהו שמתעסק בזה, ולא לעשות מהלך כזה על דפי הפורום - תוכל לחסוך מאות לפעמים אלפי שקלים על החלטה נכונה.

אם תרצה מישהו כזה- אשמח להמליץ בפרטי.

הכוונה כמובן ל10MS לזמן תגובה כולל השאילתא בSQL.

לצרכים הכל כך בסיסיים של הבחור, AZURE זה עולם ומלואו מעבר למה שהוא צריך.

וזה בכלל לא משנה, הכוונה היא לשים בCLOUD כלשהו.

• תוכן חדש...