Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרת לעסק

shorlakk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך הגעת ליומיים עד חמישה בלי מחשבים? או שרת מייל? זה אוברקיל עצבני.

מה שהבנאדם צריך במקסימום זה בסה"כ מחשב עם רייד ומערך גיבויים אוטומטי. למהדרין לוקחים NAS עם רייד מובנה ומחשב PC.

למהדרין מן המהדרין קונים שני מחשב PC פשוטים משרדיים עם חלקים איכותיים ואחד תמיד בהיכון.

במקסימום לוקח 10 דקות לנתק ולחבר את המחשב גיבוי.

מה שמעניין אותו בתור בעל עסק זה לא המחשב אלא המידע. מהשימוש שלו משרדי פשוט מהפשוטים בעולם. מה שהוא מחפש זה מערך גיבויים נקודה. כל פתרון אחר זה זריקת כסף למדורה.

חנות מחשבים שממנה תקנה את המחשב לא תתן לך בדיוק את אותו פתרון בזמינות טובה יותר של זמן? אם אתה חושב שלא תבדוק את השוק.

לא חסר חנויות טובות שנותנות שירות בבית העסק עד לרמת מ"ה ותוכנות צד שלישי.

ואם תתקשר בשעות סבירות ייקח חצי שעה עד שטכנאי יהיה אצלך ועוד מקסימום שעה שעתיים לחזרה לעבודה מלאה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
במקרה המדובר זה כמו לבחור בין E200 ל-E62AMG בשביך לקחת את הילדים לגן מרחק של 3 ק"מ בפקק על 10 קמ"ש. אם אתה מחפש אנלוגיה לעולם הרכב זאת אנלוגיה מתאימה.

זאת ועוד אם לוקחים NAS הבקר בלוח אם בכלל לא רלוונטי

אם כבר, היית צריך לרשום השוואה בין לאדה משנות ה80 שהיא מקבילה למחשב מורכב לבין מאזדה 2 שמקבילה למותג אמין בentry level.

:lol:

אבל לפי מה שאתה כותב אני מבין שזה לא משנה , כל עוד יש 4 גלגלים וזה נוסע ביום טוב - אפשר להשוות את זה מבחינת מה שזה עושה עם רכב אמיתי.

אני לא קראתי ביקורות שלך על חומרה, אבל כל עוד מדובר על צרכים משרדיים (עריכה: הכוונה צרכים ביתיים) אפשר איך שהוא להסכים עם גישה שלך. אבל מה שנכון לבית לא נכון לעסק, אפילו אם זה עסק קטן.

לא אכנס לויכוח ולא אסביר למה מחשבי מותג מסדרה ביזנס עדיפים על מורכב לבית כי זה כמו ויכוח מה עדיף: רכב מקורי או משופר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תשווה איך שאתה רוצה.

לקנות שרת או Workstation לצרכים שלו זה לקחת את הילדים לגן ב-AMG.

תבינו ותפנימו את מה שפותח השרשור אמר בעצמו - לא מעניין אותו המחשב, המחשב יכול ללכת קיבינימט כל עוד יש לו תחליף תוך כמה שעות / יום, מה שאכפת לו זה ה-Data.

הוא לא צריך שרת סופר-יציב, הוא צריך מדיניות גיבויים, ומקסימום מחשב שני זמין שאפשר לחבר ולעבוד איתו, הרי כל המטרה זה להוציא את ה-Data מחזקת מחשב בודד לפתרון אחסון מסודר עם מדיניות גיבויים.

וזה הכי נכון לעסק במיוחד לאור השימושים שלו.

להעביר את הבנאדם ל-Win Server על שרתים ולהיות עבד של חברת סיסטם זאת פשוט הצעה מטומטמת שמנותקת ממה שהלקוח כאן צריך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בדיוק בשביל זה יש שרתים זולים. אני לא אמרתי לקנות שרת ב10,000$.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אפילו 5K שקל זה הרבה לשימוש שלו.

מחשב משרדי טוב יעלה לו באיזור ה-1500 שקל (וזה בהנחה שהוא לא משתמש בנוכחי או משדרג אותו מה שיהיה זול בהרבה), עוד מחשב זהה יעלה לו עוד 1500 שקל, שרת NAS עסקי זול יעלה באיזור 900 שקל (ללא דיסקים קשיחים), שני דיסקים קשיחים 1TB כ"א של WD Enterprise RE4 יעלו בסביבות 600 שקל לאחד, Seagate Enterprise Value אפילו פחות.

סה"כ יצא בנזק של 5100 שקל (בהנחה שקונה 2 מחשבים חדשים כן?), קיבל מענה מקיף לחלוטין, במקרה של תקלה במחשב הוא פשוט מנתק כבלים ומחבר מחשב שני וחוזר לעבודה תוך 10 דקות, הגדרה של ה-NAS מטפלת לו במדיניות הגיבויים.

יכול לצאת בנזק של 3600 שקל בלבד אם ממשיך להשתמש במחשב הנוכחי שלו או הופך אותו למחשב גיבוי.

ב-3600 שקל אתה לא קונה שרת עם כל הכבוד, ובטח לא נותן מענה כזה לבעיות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חברים - תודה רבה על התגובות המפורטות והמנומקות.

אני יורד מהרעיון לשרת. הסברתם לי היטב (חוץ מ tzvipper :lol: ) שזה over kill, מיותר, שריפת כסף, בזבוז זמן לקנפג, שונה בכל מה שקשור לרשיונות, תמיכה שונה מPC רגיל, גם רשיון התוכנה שלי קופץ פלאים לרשיון על שרת - ובקיצור שרת זה רעיון אדיר למי שזקוק לו.

אני גם לא זקוק לרמת עבודה כזו שאם ייפול לי מחשב לשעה אפסיד כסף.

אני בעיקר צריך "שרת" כדי לרכז את כל החומר והתוכנה העסקית עליו ולטפל בצורה מיטבית בענין הגיבוי.

הגיבוי חייב שייעשה בצורה אוטומטית ושקופה יומיומית.

אם יאלצו לבצע פעולה כלשהיא לשם הגיבוי - זה יישכח ולא יעשה.

מוכן כמובן לשלם על תוכנת גיבוי טובה שכזו.

הנתונים, למרות חשיבותם, אינם תופסים נפח רב. סה"כ מדובר בכמה ג'יגות בודדות. לכן הגיבוי רצוי שייעשה "כל פעם הכל" ולא כל פעם את תוספת השינוי שנעשה.

פורסם

אז קבלתי הצעת מחיר למחשב אחר.

את המחשב הראשי הנוכחי אעביר במקום תחנה אחרת שכבר מבוגרת.

Intel Core i5 4570 3.4GHZ With 8MB L3 Cache Socket LGA1155 מעבד

Gigabyte GA-H87-D3H (Intel H87 Chipset) לוח אם

Corsair XMS 8Gb (8GB X2) 1600MHZ CL-9-9-9-24 1.5V זיכרון

Intel HD4600 כרטיס מסך

Plextor 128GB M5 SSD SATA III With Marvell Controller דיסק קשיח ראשי

2XWD 1TB Sata 3 7200RPM 32MB Cache 2YR Warranty דיסק קשיח גיבוי

Lite-On X24 Sata Black 2YR Warranty כונן אופטי

Ippon A1314 With 2 120MM Fans מארז

FSP 500W Real, Active PFC ספק כוח

NZXT Respire T20 CPU Cooler קירור למעבד

3500+מע"מ.

הארות והערות יתקבלו בברכה.

אגב, יש לי צורך בWIN 8 PRO? או WIN7 מספיק?

פורסם

Win 8 יכול להיות בעייתי לך עם תוכנות מסוימות, אם אתה עובד כרגע עם וינדוס 7 תשאר עם 7.

לדעתי עדיף לך לקחת NAS פשוט (כמו שכתבתי למעלה סביבות 900 שקל) + שני דיסקים קשיחים (סביבות 1200 שקל לשניהם) שינהל עבורך את כל עניין הגיבויים, ומחשב פשוט שישמש אותך כעמדת עבודה (סביבות 1500 שקל אולי גם פחות).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זכרונות זה דבר שכל כך זול, שפשוט לא שווה לקנות של חברה זבל, ולהחליף אותם במקרה שהם נהרסו (שזה גם ככה כל כך נדיר) זה מאוד זול ופשוט, בשביל זה לקנות שרת עם ECC לשימושים שלו?

לא הייתי מתקרב בשימושים האלה לשרתים עם מקל.

תסתכל בפוסט שלינקקת אליו, הוא בהחלט מודה שזה מוריד מהעומס של המעבד, ומצד שני הבעיות של הבקרי "FakeRAID" כמו שהוא קורא להם זה אי הכרה בלינוקס (לא רלוונטי, יש לו עסק עם תוכנה מסוימת לוינדוס), ואי אפשרות למעבר למשפחת בקרים אחרת (מ-ICHx של אינטל ל-SBxxx של AMD וכו' - אני מאוד בספק שיהיה צורך במעבר כזה חד מאינטל ל-AMD).

שים לב שאין בעיה לעבור מ-ICH7 למשל ל-ICH9, ה-RAID יישאר קריא לחלוטין. כלומר באופן כללי אם קנית לוח אם עם צ'יפסט של אותה חברה (אינטל / AMD למשל) המצב אמור להיות בסדר גמור.

מה היתרונות ב-RAID של וינדוס? הרי גם הוא לא מוכר ללינוקס Obviously, נשארת עם הכרה במקרה שתחליף לוח אם מתוך בחירה וזכרת להעיף את כל הדרייברים של הלוח אם הישן ממנהל ההתקנים, אחרת הוינדוס בכלל לא יעלה לך.

שים לב שאפילו בלינק שלך הוא לא מציע בכלל RAID של וינדוס, הוא אומר מה היתרונות והחסרונות מול כרטיס RAID של PCI-E x4, וכותב בעצמו שהם יקרים יחסית.

1. לך תדע בעוד 4 שנים כשתצטרך להחליף לוח אם מת אם הלוח החדש יתמוך ברייד שהיה לך.

למה לקחת את הסיכון הזה אם אפשר רייד תוכנתי שאין לו שום חסרון?

(אולי כמה אחוזים בביצועים - זניח לגמרי בשימוש שלו)

2. גם זכרונות של יצרנים טובים מתפגרים. פחות מזכרונות סוג ז' אבל עדיין. מנסיון.

אז קבלתי הצעת מחיר למחשב אחר.

את המחשב הראשי הנוכחי אעביר במקום תחנה אחרת שכבר מבוגרת.

3500+מע"מ.

הארות והערות יתקבלו בברכה.

אגב, יש לי צורך בWIN 8 PRO? או WIN7 מספיק?

1. תעיף את ה SSD. הוא מעולה לביצועים אבל כשהוא ימות אתה תושבת.

תתקין את מערכת ההפעלה גם כן על הדיסקים הרגילים ברייד ואז אתה מוגן לגמרי מנפילה של דיסק.

2. חלונות 7 הום פרימיום (!) מצויין לך.

התכונה הנוספת העיקרית של גרסת פרו היא יכולת להיות חלק מ Domain. לא רלוונטי לך.

3. המחשב שציינת הוא אוברקיל.

4. אתה לא צריך NAS. האחסון הפנימי במחשב הוא די והותר. NAS אינו פתרון גיבוי.

5. אתה כן צריך פתרון גיבוי מסודר.

האחסון חייב להיות לא באותו בניין.

אם אי אפשר לסמוך על בנאדם שכל ערב יקח את הדיסק הצרוב איתו הביתה ויכניס דיסק ריק חדש - אז אתה צריך פתרון גיבוי מבוסס רשת. בתשלום. (לא גבוה במיוחד). עם SLA נורמלי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
Win 8 יכול להיות בעייתי לך עם תוכנות מסוימות, אם אתה עובד כרגע עם וינדוס 7 תשאר עם 7.

לדעתי עדיף לך לקחת NAS פשוט (כמו שכתבתי למעלה סביבות 900 שקל) + שני דיסקים קשיחים (סביבות 1200 שקל לשניהם) שינהל עבורך את כל עניין הגיבויים, ומחשב פשוט שישמש אותך כעמדת עבודה (סביבות 1500 שקל אולי גם פחות).

איך בדיוק NAS מנהל את עניין הגיבויים?

מה הוא יעשה כשגם השרת וגם ה-NAS נגנבו בלילה?

או שהיתה שריפה ושניהם עלו בלהבות?

או פגיעת ברק שהשמידה את שניהם?

או וירוס/סוס טרויאני כלשהו שמחק את שניהם?

גיבוי צריך להיות תמיד באתר מרוחק ורצוי על מדיה נתיקה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

גיבוי לענן הכי אפקטיבי ובטוח - ככה עושים הרבה עסקים קטנים וגדולים. מחירים מאוד סבירים לנפחים אדירים, כולל שמירה של מספר גירסאות בחלק מהמקומות ועוד.

פורסם
1.

1. תעיף את ה SSD. הוא מעולה לביצועים אבל כשהוא ימות אתה תושבת.

תתקין את מערכת ההפעלה גם כן על הדיסקים הרגילים ברייד ואז אתה מוגן לגמרי מנפילה של דיסק.

ובמקום דיסקים רגילים רק 2 SSDים כאלו ברייד?

אני מזכיר שאין על המחשב הזה שום סרטים/מוסיקה/תמונות/תוכנות אחרות.

אמור להיות עליו מע' הפעלה, דאטהבייס של כמה גיגות בודדים, וורד ואקסל, ועוד נגיד 20 גיגה של כל המסמכים מכל שלושת המחשבים שאני רוצה שירוכזו במחשב אחר.

2. חלונות 7 הום פרימיום (!) מצויין לך.

התכונה הנוספת העיקרית של גרסת פרו היא יכולת להיות חלק מ Domain. לא רלוונטי לך.

כרגע יש בכלל על אותו מחשב XP (ובשאר התחנות 7)

3. המחשב שציינת הוא אוברקיל.

איזו דיאטה היית עושה לו? בהנחה ואני רוצה קצת מעל הסטנדרט הבסיסי ולא קונה מחשב כל שנה.

4. אתה לא צריך NAS. האחסון הפנימי במחשב הוא די והותר. NAS אינו פתרון גיבוי.

ממה שחשבתי NAS מתאים יותר למאגר ביתי גדול של סרטים או מוסיקה.

5. אתה כן צריך פתרון גיבוי מסודר.

האחסון חייב להיות לא באותו בניין.

אם אי אפשר לסמוך על בנאדם שכל ערב יקח את הדיסק הצרוב איתו הביתה ויכניס דיסק ריק חדש - אז אתה צריך פתרון גיבוי מבוסס רשת. בתשלום. (לא גבוה במיוחד). עם SLA נורמלי.

אי אפשר לסמוך על לקיחה יומית של דיסק, ואני גם לא רוצה שזה ייעשה על מדיות לצריבה. אלא על דיסק קשיח חיצוני שנועד לחזור אחורה בזמן במקרה מחיקת חומר כלשהוא ובנוסף גיבוי מרוחק למקרה שריפה או גניבה.

אשמח לקבל המלצה על פתרון גיבוי מבוסס רשת בתשלום.

תודה על תגובתך.

אלו הערותיי.

פורסם

רד מדיסקים SSD, זה יקר ואין לך צורך בהם. שים 2 רגילים וזהו

אתה יכול לשים דיסקים נשלפים ובערב לקחת אותם (תלוי אם השרת סיים לבצע גיבוי עד שאתה יוצא מהעסק).

המטרה של צריבה לדיסק היא פשוטה, שהגיבוי נמצא ביותר ממקום אחד ולכן אם מקום אחד (למשל קשיח) מת, יש לך עוד מקור.

תאר לך מה יקרה אם שני הקשיחים יתפגרו (גם אם תיקח אותם לבית יכול להיות כשל פנימי בקשיחים), אתה שוב נשאר בלי גיבוי.

אם אתה לא רוצה לבצע צריבה כל יום, תדאג שבנוסף לשמירה מקומית על הקשיח, זה ישמר בענן למשל גוגל דרייב (מהענן בבית אתה יכול להוריד את זה למחשב האישי בלי הרבה מאמץ). אגב אתה גם לא חייב לצרוב כל ערב, אלא פשוט שזה ישמור העתק נוסף על גבי DOK שבכל ערב אתה לוקח איתך לבית ובבית אתה מוריד את הקובץ למחשב האישי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
1. לך תדע בעוד 4 שנים כשתצטרך להחליף לוח אם מת אם הלוח החדש יתמוך ברייד שהיה לך.

למה לקחת את הסיכון הזה אם אפשר רייד תוכנתי שאין לו שום חסרון?

(אולי כמה אחוזים בביצועים - זניח לגמרי בשימוש שלו)

2. גם זכרונות של יצרנים טובים מתפגרים. פחות מזכרונות סוג ז' אבל עדיין. מנסיון.

1. איזה יתרון יש לרייד תוכנתי? הרי במקרה שלקחת לדוגמא שהלוח אם מת גם ככה תצטרך לפרמט את הכונן של מ"ה ואז יילך גם המידע לגבי הרייד ולכן גם הרייד הולך לעולמו, זה באמת לשים את כל הביצים בסל אחד.

חוץ מזה שכבר אמרתי שעדיף לקנות NAS קטן שיעלה פחות מחצי מהשרת ה"זול" שהציעו כאן.

אבל באופן כללי - כשהלוח אם תומך ברייד - עדיף להשתמש בו ולא ברייד של וינדוס.

2. זכרונות של יצרנים טובים מתפגרים במאות אחוזים פחות מזכרונות זבל, עמידים הרבה יותר לשינויי מתחים (מכוונים ולא מכוונים), עמידים בחום הרבה יותר טוב, ומגיעים DOA במקרים מאוד נדירים.

מה גם שהבדלי העלות הם כל כך זניחים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
איך בדיוק NAS מנהל את עניין הגיבויים?

מה הוא יעשה כשגם השרת וגם ה-NAS נגנבו בלילה?

או שהיתה שריפה ושניהם עלו בלהבות?

או פגיעת ברק שהשמידה את שניהם?

או וירוס/סוס טרויאני כלשהו שמחק את שניהם?

גיבוי צריך להיות תמיד באתר מרוחק ורצוי על מדיה נתיקה.

ה-NAS רק אמור לתת לו מענה לגיבוי ו-File Server בתוך הרשת.

מדיניות גיבוי היא לא קשורה ל-NAS אלא רק תיקח את המידע מה-NAS ותגבה אותו בדרך המועדפת על פותח השרשור.

מן הסתם מדיניות הגיבוי תהיה ע"י כלי אוטומטי כזה או אחר שכנראה ירוץ על אחת או יותר מעמדות העבודה.

הכוונה שלי הייתה ש-NAS לא מחליף מדיניות גיבוי אלא ש-NAS ועמדת עבודה פשוטה ייתנו מענה הרבה יותר טוב (שוב בתור עמדת עבודה ו-File Server) מאשר שרת זול שיעלה פי 2.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...