Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרת לעסק

shorlakk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוא משתמש ביתי שבסה"כ צריך לגבות את הדאטה שלו פעם ביום, הפכת אותו לארגון בינוני עם דרישות מפלצתיות ואתה רוצה שהוא ישלם פי 3 על חומרה שתתן לו בדיוק את אותם הביצועים, כי גם ככה הוא לא ידגדג את הסף ביצועים של המעבד או של 8GB זכרון.

תבין את זה, הבנאדם מתעסק באקסל ותוכנת ניהול מלאי והנה"ח, בבית יש לי מחשב שעושה יותר מזה עם רבע מהמפרט שלו.

בשימוש שלו הוא משתמש ביתי, עם אילוץ של גיבוי מידע.

הם לא מייצרים בעצמם, הצ'יפסט הוא לא שלהם, המפעל לא שלהם, החומרה לא מקוסטמת.

היום צ'יפסט זה 90% מלוח האם, וה-10% הנוספים לא משנים לו מספיק בשביל לשפוך מעל 5K שקל על שרת שלא לצורך.

בקשר לחומרה, אני מאוד מצטער אבל אתה לא יודע על מה אתה מדבר. מעבר לצ'יפסט יש רכיבים בspec מסויים, יש עוד צ'יפים כמו בקר דיסקים נפרד ומהיר הרבה יותר, יש כרטיס רשת. וזה אפילו לא על קצה המזלג. אז שלא יהיה ספק: אצל דל וhp שרתים זה חומרה סופר מקוסטמת וגם תחנות עבודה.

בקשר למשרד שיתנהל בתור משתמש ביתי אני בכלל לא רוצה לדבר.

שרת מרכזי אחד זה בדיוק לאירגון קטן. בשביל אירגון כזה קיים שרת קטן וזול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כולם מסתכלים על העניין מנקודת מבט של משתמש ביתי. השאלות שצריך לשאול הן: כמה עולה יום השבתה מעבודה ? כמה עולה אובדן נתונים של יום? האם יש מישהו שיכול להתעסק עם השרת במקרה של תקלה? הביצועים לא רלוונטיים בכלל לנושא.

פורסם
לא מדברים טוב עם לוח האם?

אתה חי בשנות ה-80? יש תקן מסודר, קונים זכרונות של חברה נורמלית והם מדברים יופי עם כל לוח אם שתומך בתקן.

יותר מזה, אפילו עובדים במקרה שהזכרונות באותו תקן (DDRI/II/III) אבל במהירות שונה מהלוח אם.

חביבי, לא יודע היכן אתה חי ומה הניסיון שלך בענף.

לי, יש חברה לשירותי סיסטם ואני פועל בענף משנת 1997.

טיפה כבוד לא יזיק לך עם התגובות האלו, (גם בפוסטים אחרים שלך).

פורסם

מה זה משנה למשתמש אם שמו צ'יפ רשת של xxx או של yyy כל עוד שניהם (ובשנים האחרונות כולם) 1Gbit?

מה זה משנה למשתמש אם הבקר דיסקים הוא של zzz או של aaa?

לזה אתה קורא קיסטום? זה בסה"כ בחירה בין צ'יפ כזה לצ'יפ אחר שעושים אותה עבודה ובד"כ בביצועים מאוד דומים.

ושוב איך הגעת שבשביל Excel, הנה"ח ושיתוף קבצים הוא צריך שרת?!

זאת עבודה ביתית בהגדרה שלה, כמו שאמרתי אני מכיר מקרוב מחשבים שעושים הרבה יותר בהרבה פחות מהמפרט הנוכחי שלו.

אז מי שלא יודע על מה הוא מדבר פה זה כנראה אתה, אחרת אין הסבר למה לשכנע בנאדם להוציא 5K שקל על שרת, עוד 800 דולר על רשיון לוינדוס, להחזיק במשרה חלקית איש סיסטם שינהל לו AD ולקנות רשיון חדש לתוכנה שהוא משתמש בה בשביל Win server.

וכל זה בשביל לקבל בדיוק מה שהוא מקבל היום עם ה-PC שלו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כולם מסתכלים על העניין מנקודת מבט של משתמש ביתי. השאלות שצריך לשאול הן: כמה עולה יום השבתה מעבודה ? כמה עולה אובדן נתונים של יום? האם יש מישהו שיכול להתעסק עם השרת במקרה של תקלה? הביצועים לא רלוונטיים בכלל לנושא.

ראול הבחור כתב במפורש, לא אכפת לו להיות כמה שעות בלי המחשב עם כל הדאטה עליו ולא אכפת לו לאבד דאטה של היום האחרון.

הבחור צריך לצעוק שהוא צריך PC?

רבאק על הגעת טכנאי הביתה לוקחים פחות מ-250 שקל + חומרה, והטכנאי מהאיזור שלו כנראה יגיע עוד לפני הטכנאי של השירות שרתים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
חביבי, לא יודע היכן אתה חי ומה הניסיון שלך בענף.

לי, יש חברה לשירותי סיסטם ואני פועל בענף משנת 1997.

טיפה כבוד לא יזיק לך עם התגובות האלו, (גם בפוסטים אחרים שלך).

יש לי נסיון ארוך מאוד בענף, כולל לכתוב ביקורות על נושא החומרה.

זה שיש לך חברה לשירותי סיסטם לא אומר הרבה, זה שאתה טוען שזיכרונות מחברה מסוימת לא "מדברים" עם לוח אם מחברה מסוימת, זה כבר אומר המון, לצערי לרעה.

אתה מוזמן לקרוא את התקנים של DDR1/2/3, לבצע בדיקות עם זכרונות של חברות ממוצעות ומעלה עם לוחות אם מכאן ועד קזחסטאן, תחזור עם תוצאות, אני את הבדיקות האלה אגב כבר עשיתי לפני כמה שנים טובות.

הפרשי ביצועים בין זכרונות של חברות שונות? כן.

שזכרונות לא יעבדו עם לוח אם? אולי רק בזכרונות מסוג ז'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מה זה משנה למשתמש אם שמו צ'יפ רשת של xxx או של yyy כל עוד שניהם (ובשנים האחרונות כולם) 1Gbit?

מה זה משנה למשתמש אם הבקר דיסקים הוא של zzz או של aaa?

לזה אתה קורא קיסטום? זה בסה"כ בחירה בין צ'יפ כזה לצ'יפ אחר שעושים אותה עבודה ובד"כ בביצועים מאוד דומים.

.

למעשה, זה כמו להגיד: מה זה משנה איזה מנוע יש לרכב. מהירות סופית דומה למרבית הרכבים.

זה בסדר, ככה חושב צרכן מצןוי שלא מבין. אז מזכיר לך מה שכתבתי:

בקשר לחומרה, אני מאוד מצטער אבל אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

כמו שיש מבינים בתחום רכב שיודעים למה מנוע אחד עדיף על השני, יודעים להעריך ניואנסים כמו התנהגות רכב. ככה יש גם אנשים שמבינים במחשבים ויודעים להעריך שמותקן כזה ציפ או אחר.

בקיצר:

i rest my case

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש לי נסיון ארוך מאוד בענף, כולל לכתוב ביקורות על נושא החומרה.

זה שיש לך חברה לשירותי סיסטם לא אומר הרבה, זה שאתה טוען שזיכרונות מחברה מסוימת לא "מדברים" עם לוח אם מחברה מסוימת, זה כבר אומר המון, לצערי לרעה.

אתה מוזמן לקרוא את התקנים של DDR1/2/3, לבצע בדיקות עם זכרונות של חברות ממוצעות ומעלה עם לוחות אם מכאן ועד קזחסטאן, תחזור עם תוצאות, אני את הבדיקות האלה אגב כבר עשיתי לפני כמה שנים טובות.

הפרשי ביצועים בין זכרונות של חברות שונות? כן.

שזכרונות לא יעבדו עם לוח אם? אולי רק בזכרונות מסוג ז'.

זו תגובתי האחרונה אליך היות והסגנון שלך אינו לרוחי:

1.אדם שמשווה שרת BRAND, או תחנה BRAND לגיבוב של חלקים, לדעתי לא מבין כלום במחשבים.

2.לידיעתך, רבים המקרים במחשבים התואמים בם זיכרון מסוים

עובד טוב עם לוח אחד, ומקפיץ מסכים כחולים עם לוח אחר.

כאשר, באותו הלוח האחר זיכרון אחר כן עובד טוב

לזה התכוונתי כאשר כתבתי "לא מדברים".

פורסם

מה שאתה צריך זה לא שרת , אלא מחשב טוב , עדיף אולי 2 , אחד בבית ואחד בעסק .

ומדיניות גיבויים מצויינת .

לדוגמא , גיבוי שעתי בכול שעות העבודה , ככה שבמקסימום הפסדת שעת עבודה .

את העותק האחרון של היום אתה שם בצד וקורא לו גיבוי יומי .

ביום חמישי זה יקרא גיבוי שבועי וכו' וכו' ,אני מניח שהבנת את העסק ...

כתלות בנפח הדיסקים אתה תחליט כמה גיבויים אתה שומר וממה .

את הגיבוי השבועי מעלים במהלך חמישי בלילה-ראשון בבוקר בעזרת האינטרנט ל 2 מקומות - ענן , ולמחשב שבבית שתמיד מחובר לאינטרנט .

אם תרצה , את הגיבוי היומי תוכל בלילה גם להעלות ליתירות .

את הגיבוי החודשי והשבועי , צורבים.

יותר מזה אין לך צורך .

מה אומרים ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
למעשה, זה כמו להגיד: מה זה משנה איזה מנוע יש לרכב. מהירות סופית דומה למרבית הרכבים.

זה בסדר, ככה חושב צרכן מצןוי שלא מבין. אז מזכיר לך מה שכתבתי:

כמו שיש מבינים בתחום רכב שיודעים למה מנוע אחד עדיף על השני, יודעים להעריך ניואנסים כמו התנהגות רכב. ככה יש גם אנשים שמבינים במחשבים ויודעים להעריך שמותקן כזה ציפ או אחר.

בקיצר:

i rest my case

במקרה המדובר זה כמו לבחור בין E200 ל-E62AMG בשביך לקחת את הילדים לגן מרחק של 3 ק"מ בפקק על 10 קמ"ש. אם אתה מחפש אנלוגיה לעולם הרכב זאת אנלוגיה מתאימה.

זאת ועוד אם לוקחים NAS הבקר בלוח אם בכלל לא רלוונטי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לעניות דעתי, רכישת שרת למקרה כפי שמתאר פותח השרשור זה לא סתם OVERKILL אלא בזבוז כסף משווע.

מסכים. כל מילה נוספת מיותרת.

הדרישה בסופו של דבר היא בסך הכול גיבוי מסודר ותו לא.

קיימים אלפי שירותי גיבויים, שייקח מה שמתאים לו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זו תגובתי האחרונה אליך היות והסגנון שלך אינו לרוחי:

1.אדם שמשווה שרת BRAND, או תחנה BRAND לגיבוב של חלקים, לדעתי לא מבין כלום במחשבים.

2.לידיעתך, רבים המקרים במחשבים התואמים בם זיכרון מסוים

עובד טוב עם לוח אחד, ומקפיץ מסכים כחולים עם לוח אחר.

כאשר, באותו הלוח האחר זיכרון אחר כן עובד טוב

לזה התכוונתי כאשר כתבתי "לא מדברים".

חביבי הבעיה שלך היא לא עם הסגנון שלי אלא שאני מעמיד אותך על טעויות.

1. אתה גם בטח חושב ש-PC ביתי של HP/Dell שונה מכזה בהרכבה עצמית. זה אומר הרבה על חוסר הבנה בתחום או על קונספציה.

2. זכרון לא מקפיץ מסכים כחולים עם לוח אחד ועם אחר לא. תריץ Memtest86 ותגלה שהבעיה היא בזכרון נקודה.

אם היית מכיר את התקנים לא היית כותב משפט כזה כי הוא חסר הגיון לחלוטין.

יש זכרונות שהם לא תקינים או מפתחים תקלות עקב חום, זמן או מתח לא תקין, הם יעשו את אותן בעיות בכל מחשב עם כל לוח אם, אבל תקלות כאלה הן רנדומליות למעט בבדיקת זכרון כמו Memtest86.

יש זכרונות מחברה סוג ז' שאין להם QA טוב או בכלל והם יותר נוטים לבעיות, והחברות כמו HP/Dell מראש לא מזמינות כאלה אלא מחברה נורמלית. אם תזמין בעצמך זכרונות של יצרן נורמלי לא תתקל בבעיות. אתה כנראה ראית זכרונות של חברה זבל.

גם אני ראיתי כאלה זכרונות שנמכרים בארץ ועל הנייר נראה שעושים בעיות רק עם לוח אם ספציפי אבל בדיקה עם Memtest נופלת בכל מחשב ששמים בהם סטיק זכרון כזה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ה-RAID שיש בלוחות אם לא מאוד יקרים הוא "בכאילו". גוגל FakeRAID.

http://www.techjamaica.com/forums/showthread.php?102765-Real-Raid-vs-Fake-Raid

לוח האם לא עושה שום דבר חכם במיוחד, העבודה נעשית באיזה דרייבר.

במקרה הזה כבר עדיף ה-RAID התוכנתי המובנה של חלונות, כי לזה של לוח האם אין שום יתרון מבחינת ביצועים, ויש חסרון אחד משמעותי:

ביום שלוח האם יתפגר ותחליף לוח אם (לאחד לא זהה - לך תמצא בעוד 3 שנים לוח זהה לזה שתקנה היום) מה שיקרה זה:

עם FakeRAID - חייך אכלת אותה. ייתכן שהלוח החדש לא ידע לקרוא את הפורמט של הרייד.

עם RAID תוכנתי של חלונות - אין שום בעיה.

קראתי שוב את מה שכתבת, הרייד בכלל לא נעשה ברמת דרייבר שחי בסביבת וינדוס אלא מבוצע חומרתית על ידי הצ'יפ ונקבעת תצורת הרייד בביוס, הרבה הרבה יותר נמוך מהקרנל של וינדוס ששם הדרייברים חיים.

מה שכתוב בפוסט זה שהמידע על הרייד נכתב על הדיסק קשיח עצמו בניגוד לבקר ייעודי שהמידע הזה נשמר עליו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה שנתת פה זה שרת לעניים .

אתה צופה גידול בעובדים \ מחשבים \ עבודה ?

בכל אופן אם כבר אתה הולך על שרת תלך על משהו נורמאלי .

ML 350 עם בקר ריד , ורצוי דיסקים SAS בRAID5 (אבל אם לא גם SATA יספיק לך )

תנסה להשיג ( זה עוד אפשרי ) SRV 2011 SBS

כככה את תקבל גם שרת דואר וכל מה שתצטרך בזמן הקרוב .

תתקין את המערכת על VM חינמית ( אם תגדל תתרחב וכו , יהיה לך אופציות הרחבה )

אם אתה מתמצא יש פתרונות לינוקס גם לעניין הזה .

גיבויים זה כבר עניין אחר .

אם אין לך יותר מדי נפח גיבוי אתה יכול להסתפק בגיבוי ענן . אבל אתה חייב שיהיה לך גיבוי דורות .

כמו כן מומלץ לעשות גיבוי למכונה מדי יום לכונן רשת חיצוני.

התקנה 1200 נשמע לי זול . וחישבו את זה עם 0 תקלות .

כך בחשבון שתוכנות צד שלישי , בתי התוכנה אוהבים לקחת כסף על העברת התוכנה למחשב אחר .

כמו כן אתה יכול להוזיל עלויות ולקנות שרת יד שניה .

כבר נתקלתי במקרים שחברות קנו שרתים ממקומות שסגרו\ פשטו רגל במחיר של 20-25 מערך השרת

ועוד היה עליו אחריות .

אתה יכול לנסות עם ALLTRADE לראות מה יש להם להציע

אין לי ניסיון שאני יכול לתת לך על החברה הזו .

כל זה על קצה המזלג

ממליץ לך לקחת את הנושא ברצינות לפנות לחב סיסטם שתעשה לך את העבודה ותתן לך שירות .

בעידן של היום המחשב תופס נתח רחב מהעבודה , ובמצב שלא יהיה לך מערכת 2-5 ימים אתה תספוג נזק כלכלי רב .

כל המחשבים תאומים האלו וכו , זה נחמד, טוב ומצויין עד שזה מגיע לעסק.

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
חביבי הבעיה שלך היא לא עם הסגנון שלי אלא שאני מעמיד אותך על טעויות.

1. אתה גם בטח חושב ש-PC ביתי של HP/Dell שונה מכזה בהרכבה עצמית. זה אומר הרבה על חוסר הבנה בתחום או על קונספציה.

המחשב לא שונה, אבל שתצטרך אחריות בHP יבואו אליך למחרת . יחליפו לך בבית העסק את החלקים הלא תקינים , ובמידה וזה דיסק שמת לך , אז גם יתקינו לך מערכת הפעלה.

בתואם , אתה מושבת לכמה ימים טובים ובזבזת זמן על נסיעות , וזה במקרה הטוב שקנית מחנות שנותנת שירות טוב .

זה הסיבה העיקרית לקנות מחשב מותג ולא תואם !

2. זכרון לא מקפיץ מסכים כחולים עם לוח אחד ועם אחר לא. תריץ Memtest86 ותגלה שהבעיה היא בזכרון נקודה.

אם היית מכיר את התקנים לא היית כותב משפט כזה כי הוא חסר הגיון לחלוטין.

יש זכרונות שהם לא תקינים או מפתחים תקלות עקב חום, זמן או מתח לא תקין, הם יעשו את אותן בעיות בכל מחשב עם כל לוח אם, אבל תקלות כאלה הן רנדומליות למעט בבדיקת זכרון כמו Memtest86.

יש זכרונות מחברה סוג ז' שאין להם QA טוב או בכלל והם יותר נוטים לבעיות, והחברות כמו HP/Dell מראש לא מזמינות כאלה אלא מחברה נורמלית. אם תזמין בעצמך זכרונות של יצרן נורמלי לא תתקל בבעיות. אתה כנראה ראית זכרונות של חברה זבל.

גם אני ראיתי כאלה זכרונות שנמכרים בארץ ועל הנייר נראה שעושים בעיות רק עם לוח אם ספציפי אבל בדיקה עם Memtest נופלת בכל מחשב ששמים בהם סטיק זכרון כזה.

12345

mustang 67 GT, 302 engine t5

• תוכן חדש...