Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרת לעסק

shorlakk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני מדגיש שוב, שימו לב לדרישות הלקוח! העסק בעל 4 עמדות בלבד!!!

נ.ב

אין שום סיבה שעמדת קצה תיהיה "מחשב מותג".

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הוא צריך ecc כי זה שרת מרכזי באירגון שכולם עובדים איתו. שרת שדלוק 24/7 יש הסתברות מספיק גדולה לטעויות בזיכרון. טעות בזיכרון פירושה אובדן נתונים או פגיע בשלמות הנתונים. סביר להניח ש"יהיה בסדר", אבל אירגון חייב להיות מגובה.

הרי פותח השרשור משקיע בups, אז כניראה שחשוב לו. הרי כל עוד יש אספקת חשמל תקינה לא צריך ups.

בשרתים מודרניים זה לא רק ecc, זה גם דיאגנוסטיקה וביטול מסלולי מידע בכרטיס במקרה של תקלה חלקית.

זה לא הכל, שרת עושה דיאגנוסטיקה לחומרה שלו מתריע על תקלות. משהו שמחשב רגיל מהיר ככל שיהיה לא עושה וכך גם תחנת עבודה.

אבל שוב, אני לא יודע מה הצרכים האירגוניים. אולי nas איכותי יעשה את העבודה. אבל פותח שרשור רשם שרת, אז זו דעתי בקשר לשרת.

איזה שטויות, כמה פעמים אתה נתקלת בבעיות זיכרון בעבודה משרדית פשוטה?

הרי מה שהוא מדבר עליו זה בסה"כ עבודה משרדית פשוטה עם שיתוף קבצים זה הכל.

לא יודע מי הכניס לו לראש מלכתחילה את הרעיון של שרת אבל זה כזה Overkill שבאותה מידה הוא יכול לזרוק ערימת שטרות למנגל ולשרוף אותם שם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה נכון רק לדגמי מחשב הביתיים של המותגים בהם הם לא משקעים. תחנות עבודה ושרתים זו חומרה מקוסטמת מאוד ולא ניתן למצוא אותה תחת מותגים אחרים. בשרתים זה בכלל חזק ובתחנות עבודה לפחות 80%.

אגב, לעסקים קטנים יש hp microserver שניראה כמו nas, יש לו מקום ל4 דיסקים וזיכרון כמובן ecc.

אתה באמת חושב ש-Dell, או HP או IBM מייצרים בעצמם לוחות אם לשרתים? או מעבדים? או זיכרונות? או דיסקים קשיחים?

אם כן אתה יותר תמים ממה שחשבתי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני הייתי הולך על מחשב רגיל לגמרי עם 2 דיסקים קשיחים ב-מירור עם הרייד התוכנתי של חלונות - זה מספיק מעל ומעבר גם לחברה עם 50 עמדות.

למה לעשות RAID תוכנתי? יש לך בקר RAID מובנה בכל לוח אם ב-7-8 שנים האחרונות או יותר, בקר חומרתי שעושה את העבודה ברמת החומרה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא יודע מי הכניס לו לראש מלכתחילה את הרעיון של שרת אבל זה כזה Overkill שבאותה מידה הוא יכול לזרוק ערימת שטרות למנגל ולשרוף אותם שם.

נתקלתי כבר יותר מדי פעמים בזכרונות דפוקים.

גם במחשבים ביתיים.

גם במחשבים משרדיים.

גם פעם אחת במחשב רגיל ששימש כשרת Exchange בחברה של 30 עובדים (עומס קליל ביותר).

זכרונות דפוקים זו עובדת חיים ואפשר או לחיות עם זה (לא אסון בדרך כלל - אתה מקבל מסכים כחולים, חושד שהבעיה בזכרונות, מאמת את זה עם memtest86 ומחליף זכרונות וממשיך הלאה. בדרך כלל אין נזק ארוך טווח לנתונים, רק השבתה זמנית של השרת) או לקנות לוח אם "של שרתים" שעובד עם זכרונות ECC.

למה לעשות RAID תוכנתי? יש לך בקר RAID מובנה בכל לוח אם ב-7-8 שנים האחרונות או יותר, בקר חומרתי שעושה את העבודה ברמת החומרה.

ה-RAID שיש בלוחות אם לא מאוד יקרים הוא "בכאילו". גוגל FakeRAID.

http://www.techjamaica.com/forums/showthread.php?102765-Real-Raid-vs-Fake-Raid

לוח האם לא עושה שום דבר חכם במיוחד, העבודה נעשית באיזה דרייבר.

במקרה הזה כבר עדיף ה-RAID התוכנתי המובנה של חלונות, כי לזה של לוח האם אין שום יתרון מבחינת ביצועים, ויש חסרון אחד משמעותי:

ביום שלוח האם יתפגר ותחליף לוח אם (לאחד לא זהה - לך תמצא בעוד 3 שנים לוח זהה לזה שתקנה היום) מה שיקרה זה:

עם FakeRAID - חייך אכלת אותה. ייתכן שהלוח החדש לא ידע לקרוא את הפורמט של הרייד.

עם RAID תוכנתי של חלונות - אין שום בעיה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה היתרון ברייד 5 על פני רייד פשוט מסוג מירור?

אתה מפסיד שליש נפח עבור היתירות, במקום חצי במירור.

ביצועים, אמורים להיות מעט גבוהים יותר אני לא נתקלתי בכך.

פורסם

המון פעמים, נתקלתי בזכרונות דפוקים/לא מדברים טוב עם לוח האם.

בשרת BRAND זה לעולם לא קורה.

פורסם

לא רואה שום סיבה לרייד5 בשרת משרדי של משרד קטן.

זוג דיסקים של 1 טרה ב-מירור זה נטו 1 טרה.

למה שיהיה צריך אפילו משהו קרוב לזה?

את סרטי הפורנו ב-HD, עם כל הכבוד, שהעובדים ישמרו על הדיסק המקומי...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא רואה שום סיבה לרייד5 בשרת משרדי של משרד קטן.

זוג דיסקים של 1 טרה ב-מירור זה נטו 1 טרה.

למה שיהיה צריך אפילו משהו קרוב לזה?

את סרטי הפורנו ב-HD, עם כל הכבוד, שהעובדים ישמרו על הדיסק המקומי...

מסכים איתך, גם אני חושב ש 2 דיסקים במירור תוכנה זה מספיק.

לא ידעתי, שיש פורנו ב HD :-)

פורסם

אתה מסתכל מנקודת מבט של משתמש ביתי. זאת גישה לא נכונה ביסודה.

אתה באמת חושב ש-Dell, או HP או IBM מייצרים בעצמם לוחות אם לשרתים? או מעבדים? או זיכרונות? או דיסקים קשיחים?

אם כן אתה יותר תמים ממה שחשבתי

לא אמרתי שהם מייצרים בעצמם. לוחות שלהם זו חומרה מקוסטמת שמייצרים במיוחד עבורם. בחלק מדגמי דיסקים יש להם firmware מיוחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נתקלתי כבר יותר מדי פעמים בזכרונות דפוקים.

גם במחשבים ביתיים.

גם במחשבים משרדיים.

גם פעם אחת במחשב רגיל ששימש כשרת Exchange בחברה של 30 עובדים (עומס קליל ביותר).

זכרונות דפוקים זו עובדת חיים ואפשר או לחיות עם זה (לא אסון בדרך כלל - אתה מקבל מסכים כחולים, חושד שהבעיה בזכרונות, מאמת את זה עם memtest86 ומחליף זכרונות וממשיך הלאה. בדרך כלל אין נזק ארוך טווח לנתונים, רק השבתה זמנית של השרת) או לקנות לוח אם "של שרתים" שעובד עם זכרונות ECC.

ה-RAID שיש בלוחות אם לא מאוד יקרים הוא "בכאילו". גוגל FakeRAID.

http://www.techjamaica.com/forums/showthread.php?102765-Real-Raid-vs-Fake-Raid

לוח האם לא עושה שום דבר חכם במיוחד, העבודה נעשית באיזה דרייבר.

במקרה הזה כבר עדיף ה-RAID התוכנתי המובנה של חלונות, כי לזה של לוח האם אין שום יתרון מבחינת ביצועים, ויש חסרון אחד משמעותי:

ביום שלוח האם יתפגר ותחליף לוח אם (לאחד לא זהה - לך תמצא בעוד 3 שנים לוח זהה לזה שתקנה היום) מה שיקרה זה:

עם FakeRAID - חייך אכלת אותה. ייתכן שהלוח החדש לא ידע לקרוא את הפורמט של הרייד.

עם RAID תוכנתי של חלונות - אין שום בעיה.

זכרונות זה דבר שכל כך זול, שפשוט לא שווה לקנות של חברה זבל, ולהחליף אותם במקרה שהם נהרסו (שזה גם ככה כל כך נדיר) זה מאוד זול ופשוט, בשביל זה לקנות שרת עם ECC לשימושים שלו?

לא הייתי מתקרב בשימושים האלה לשרתים עם מקל.

תסתכל בפוסט שלינקקת אליו, הוא בהחלט מודה שזה מוריד מהעומס של המעבד, ומצד שני הבעיות של הבקרי "FakeRAID" כמו שהוא קורא להם זה אי הכרה בלינוקס (לא רלוונטי, יש לו עסק עם תוכנה מסוימת לוינדוס), ואי אפשרות למעבר למשפחת בקרים אחרת (מ-ICHx של אינטל ל-SBxxx של AMD וכו' - אני מאוד בספק שיהיה צורך במעבר כזה חד מאינטל ל-AMD).

שים לב שאין בעיה לעבור מ-ICH7 למשל ל-ICH9, ה-RAID יישאר קריא לחלוטין. כלומר באופן כללי אם קנית לוח אם עם צ'יפסט של אותה חברה (אינטל / AMD למשל) המצב אמור להיות בסדר גמור.

מה היתרונות ב-RAID של וינדוס? הרי גם הוא לא מוכר ללינוקס Obviously, נשארת עם הכרה במקרה שתחליף לוח אם מתוך בחירה וזכרת להעיף את כל הדרייברים של הלוח אם הישן ממנהל ההתקנים, אחרת הוינדוס בכלל לא יעלה לך.

שים לב שאפילו בלינק שלך הוא לא מציע בכלל RAID של וינדוס, הוא אומר מה היתרונות והחסרונות מול כרטיס RAID של PCI-E x4, וכותב בעצמו שהם יקרים יחסית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
המון פעמים, נתקלתי בזכרונות דפוקים/לא מדברים טוב עם לוח האם.

בשרת BRAND זה לעולם לא קורה.

לא מדברים טוב עם לוח האם?

אתה חי בשנות ה-80? יש תקן מסודר, קונים זכרונות של חברה נורמלית והם מדברים יופי עם כל לוח אם שתומך בתקן.

יותר מזה, אפילו עובדים במקרה שהזכרונות באותו תקן (DDRI/II/III) אבל במהירות שונה מהלוח אם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה מסתכל מנקודת מבט של משתמש ביתי. זאת גישה לא נכונה ביסודה.

לא אמרתי שהם מייצרים בעצמם. לוחות שלהם זו חומרה מקוסטמת שמייצרים במיוחד עבורם. בחלק מדגמי דיסקים יש להם firmware מיוחד.

הוא משתמש ביתי שבסה"כ צריך לגבות את הדאטה שלו פעם ביום, הפכת אותו לארגון בינוני עם דרישות מפלצתיות ואתה רוצה שהוא ישלם פי 3 על חומרה שתתן לו בדיוק את אותם הביצועים, כי גם ככה הוא לא ידגדג את הסף ביצועים של המעבד או של 8GB זכרון.

תבין את זה, הבנאדם מתעסק באקסל ותוכנת ניהול מלאי והנה"ח, בבית יש לי מחשב שעושה יותר מזה עם רבע מהמפרט שלו.

בשימוש שלו הוא משתמש ביתי, עם אילוץ של גיבוי מידע.

הם לא מייצרים בעצמם, הצ'יפסט הוא לא שלהם, המפעל לא שלהם, החומרה לא מקוסטמת.

היום צ'יפסט זה 90% מלוח האם, וה-10% הנוספים לא משנים לו מספיק בשביל לשפוך מעל 5K שקל על שרת שלא לצורך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איזה בלאגן עשיתם עם כל הנושא הזה ...

בסופו של דבר ההחלטה שלו אמורה להיות כזו :

אם יש לו כסף שיקנה שרת ייעודי ( רשמנו את כל ההיתרונות)

אם אין לו כסף פנוי אז שיקנה PC עם שני דיסקים ב Raid 1 של חומרה וידאג לגיבוי ידני לדיסק חיצוני.

זה כל הסיפור .

פורסם

ואם יש לו כסף זו סיבה לשרוף אותו על שרת?

יודע מה עזוב את העלות של השרת, מישהו יצטרך לתת מענה לגבי AD, כבר קנית שרת לא תרחיב אחריות? מה עם הרשיון היקר לתוכנה שהוא משתמש בה לעומת הרשיון ל-PC שכבר יש לו ושילם עליו?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...