Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזקי חלב פרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלב הוא אומנם נשמע תמים ומלא כל טוב, אבל מיוצר בפס יצור, עם הרבה הורמונים, תרופות וזבל.

היית ברפת ישראלית? אני שואל ברצינות.

הורמונים? הפרות לא אוכלות שום הורמונים.

פרה שמטופלת באנטיביוטיקה, החלב שלה נזרק.

פס יצור? מה זאת אומרת?

זבל? מה זאת אומרת?

ירחמיאל - העניין הרבה יותר פשוט: חובת ההוכחה היא של המתנגדים.

האנושות איך שהוא שורדת כבר 6000 שנה עם חלב ברוב התרבויות... :roll:

- - - - - - - - - - - - - -

(נוציא מהכלל לרגע את האנשים שרגישים ללקטוז, זה סיפור אחר ואנשים כאלה צריכים להימנע מחלב)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
חלב זה מיץ אסטרוגן ואין על כך עוררין.

אומר את זה בתור אחד שיודע מה הוא אומר, בין אם זה ממחקרים ובין אם זה מניסיון אישי.

זה מסביר גם את הפיטמה השלישית שלי כי אני אחד שצורך 5 ליטר חלב בשבוע ו 3 קילו גבינץ בחודש

ובשביל האשכול הבא על כולסטרול אני צורך גם 3 ביצים ביום, וחצי קילו בשר (ב2 ארוחות) לפעמים זה עוף או דגים, לרוב בשר

כל זה כל יום, יום יום כבר יותר מ3 שנים והכל תקין (בדיקות דם פעמים בשנה)

מה מחכה לי באשכול של אבנים בכליות בגלל עודף סידן? (שאין לי)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש לי מעט מדי הודעות בשביל לפרסם לינקים,

בכל אופן, אם זה עובד בשבילך ולא עושה לך בעיות, תפאדל.

לי זה עשה בעיות, להמון אנשים שאני מכיר זה עשה בעיות, והדרך שבה חלב מיוצר זה המיץ של הזבל.

לא אומר להתנזר, אבל גם להפריז בצריכה זה לא טוב.

אגב, כתבת שאתה צמחוני מלידה, מה מונע ממך לאכול בשר?

נו בסדר, יש אנשים עם רגישות לחלב. הרבה אנשים עם רגישות קטנה מחליטים להפסיק ואז הגוף מתרגל והרגישות גדלה עם הזמן.

מה מונע ממני לאכול בשר? כלום. זה פשוט לא מעניין אותי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כל מי שאומר לי שלאכול יותר מדי מוצרי חלב זה לא בריא מקבל ממני תשובה שמורכבת משתי חלקים:

1) אתה צודק.

2) גם לאכול יותר מדי חסה זה לא בריא.

פורסם

צמחונים זה סבבה, יש פה טבעונים בקהל?

אני טבעוני מאידיאולוגיה כך שחוץ מלא לאכול ביצים, חלב, בשר ודגים אני נמנע גם מצריכה של עורות, פרוות, נוצות וכו' (מעילי פרווה, ארנקי עור, שמיכות עם נוצות אווזים וכו').

האמת שחשבתי שהחיים יהיו הרבה יותר נוראיים אבל אני לחלוטין נהנה, לא מרגיש חוסר בתפריט למעט בעיה גדולה עם ביצים, שכיום דוחפים כמעט לכל דבר מסחרי ככה שבזה אני לפעמים חוטא.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

האנושות איך שהוא שורדת כבר 6000 שנה עם חלב ברוב התרבויות...

זה משפט המפתח לדעתי. בוודאי שיש פרטים כאלה ואחרים שחלב לא עושה להם טוב, כמו שיש כאלה שבוטנים/אגוזים לא עושה להם טוב. חלב עיזים, למשל, כנראה בא יותר טוב למערכת העיכול האנושית, אבל מצד שני, לך תגדל מספיק עיזים בשביל כל כמה מיליארדי האנשים בעולם.

בנוסף לכך - חלב פרות בא, כידוע, מהפרה. פרה הופכת בשלב כלשהו לסטייק ובלי זה - המין האנושי ממש יחדל מלהתקיים.

דבר אחרון - גם שוקו עושים מחלב פרה. אתם יכולים לדמיין מה היה קורה לו מחר היו מפסיקים לייצר שוקו? אין דרך אחרת לתחזק 27 אינץ' במצב בריא.

פורסם
זה מסביר גם את הפיטמה השלישית שלי כי אני אחד שצורך 5 ליטר חלב בשבוע ו 3 קילו גבינץ בחודש

ובשביל האשכול הבא על כולסטרול אני צורך גם 3 ביצים ביום, וחצי קילו בשר (ב2 ארוחות) לפעמים זה עוף או דגים, לרוב בשר

כל זה כל יום, יום יום כבר יותר מ3 שנים והכל תקין (בדיקות דם פעמים בשנה)

מה מחכה לי באשכול של אבנים בכליות בגלל עודף סידן? (שאין לי)

למה אתה אוכל כמויות גדולות של אוכל ? אתה במקרה ארנולד שוורצנגר ?

התפריט היומי שלך זה התפריט השבועי שלי (בלי צחוק).

איזה כייף לי :)

פורסם
מה מונע ממני לאכול בשר? כלום. זה פשוט לא מעניין אותי.

אני במצב די דומה - לא נמשך לבשר. אוכל בשר כשאשתי מבשלת.

גבינות, לעומת זאת, שמישהו יעז לעצור אותי!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ממה שידוע לי רוב האוכלוסיה בעולם רגישה ללקטוז, אני אחד מהם, ברגע שאני שותה נס על בסיס חלב, או סתם כוס חלב, אני יכול לרוץ לשירותים כחצי שעה לאחר מכן ולבלות בכיף עם החברה הטובה שלי האסלה.

בעיקרון אומרים שהחלב של היום הוא לא טוב וזה בגלל שהפרות אמורות לתת חלב רק כשהן בהריון, אבל בעצם מחדירים להן כל כך הרבה הורמונים וכדומה שבעצם גורמים לגוף שלהן להרגיש כאילו הן נמצאות בהריון, וכביכול יוצא שבחלב שאתה שותה אתה בעצם גם שותה את ההורמונים הנ"ל ודברים שלא אמורים להיות לך בגוף.

יש הרבה אנשים שקוראים לחלב מודרני "מיץ זבל".

הבעיה היא שיש מחקרים שאומרים שכן - זה זבל - וכאלה שאומרים שזה שטויות וזה בריא, ועוד ספקולציות על כך שיש מונופולים שמחזיקים בעסקי חלב ואף אחד לא רוצה להפיל אותם ולגרום למצוקה כספית כלשהי.

יש גם הרבה ספורטאים ומתאמנים שמשתדלים לא לגעת בזה, חבר טוב שלי לא נוגע בחלב למשל, רק חלב סויה או חלב טבעי לחלוטין.

סביר להניח שהוא נמצא באימון כוח מתקדם בחדר כושר

Opel Adam S 2017

פורסם

פותח השרשור ביקש, ובצדק, מחקרים. כל הדיבור על שמעתי ש או אומרים שככה, כולו חסר תועלת. אנחנו שומעים המון לכאן ולכאן, ועוד דעה של מישהו שקרא משהו לא באמת מקדמת את הדיון.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

פרה, כמו כל יונק לא מפיקה חלב כשהיא בהריון אלא לאחר הלידה וכל עוד הולד יונק (שזה יכול להיות בכיף שנתיים אצל אישה). עם הזמן התינוק/עגל יונק פחות ואוכל אוכל מוצק עד שהחלב מפסיק.

ברפת חולבים יזום ולכן הפרות נותנות חלב רב, אבל גם להן יש הפסקות.

אצלנו בבית שותים בשבוע כ 12 ליטר חלב (אני, אשתי ושני ילדים) ואני לא מרגיש שום שינוי בגבריותי :D

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה לא כמויות גדולות כי זה מתחלק בארוחות וכן זה גם כמויות ערכים שמחושבים אצלי בתור אחד שעושה מספר פעליות גופניות/ספורט כך שאני לא צריך עוד תוספי מזון מעבר לתפריט שלי

באופן כללי לא מסתדר עם 5-6 ארוחות קטנות, אני פשוט חייב לשבוע מהארוחה אחרת אני עדיין מחפש מה לאכול אז אני אוכל 2 בינוניות דיי סמוכות (בבוקר) ו2 גדולות.

(צהריים וערב)

ארוחת הבוקר שלי היא קבועה, כוס חלב גדולה, ירקות וגבינה (28%)

ואז אני לא שורד עד ארוחת הצהריים רק עם פרי או משהו קטן ולכן אני אוכל בראנץ שמורכבת מ3 ביצים (קשות/חביתה/מקושקשת) וירקות

מאחר ואצלנו בבית ישנו כל יום תבשיל בשרי אז ארוחות הצהריים והערב שלי זהות לרוב ומורכבות ממנה תבשיל בשרי/שניצל בתנור ואורז/פסטה/פחממה אחרת.

בין הארוחות או בלילה אני משלב שוב חלב/יוגורט ופירות, מבחינתי זה גם מזין ומונע ממני לאכול שטויות בין הארוחות או בלילה

וכך אני נוהג כבר כמה שנים טובות, כמובן שלפעמים אני מגוון וגם נהנה מציטים פה ושם, משקלי סביב ה80 קילו (תלוי בעונת הרחצה) ועושה בדיקות מקיפות פעמיים בשנה ואין שום דבר חריג מעבר לזה שהתוצאות בנורמה שהרבה אנשים מוטרדים ממיתוסים היו רוצים להגיע אליהה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני רוצה להכיר לכם את הבלוג "חשיבה חדה":

http://sharp-thinking.com/

ואת הקבוצה שקמה בעקבותיו בפייסבוק, חשיבה חדה:

https://www.facebook.com/groups/sharp.thinking/

מומלץ לכל מי שסקרן :)

ולגבי חלב:

רועי צזנה סוקר את הקמפיין של "חלב - עובדות או מיתוסים":

http://mada-duh.com/2012/10/07/a6/?doing_wp_cron=1352143969.658170938491

(יש שם הרבה הפניות למחקרים)

הפודקאסט ספק סביר מנתח את הסרטון שרץ ביוטיוב:

(שוב, יש שם הפניות למחקרים רלוונטיים)

המחקר שמקשר בין חלב לפרקינסון:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2232901/

ועוד אחד כזה:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15781824

ועוד אחד:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12447934

והמחקר הפיני עם תוצאות הפוכות לגמרי:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22716925

אף אחד מהמחקרים לא הראה קשר עם מובהקות סטטיסטית אצל נשים (אצל הגברים, היו 2 מחקרים שהראו קשר עם מובהקות ו-2 מחקרים שבהם לא היה קשר). מדוע יש הבדל בין גברים לנשים? אם אכן חלב מעלה את הסיכוי לפרקינסון, צריך להביא הסבר מדוע יש הבדל בין המינים.

בקיצור, בנושא הזה צריך עוד מחקרים, כי כרגע אין מספיק בשביל לבחון את הקשר בין חלב לפרקינסון.

מה שכן נבדק כבר המון זה הקשר בין צריכת מוצרי חלב לצפיפות עצם, השוואה בין צריכת מוצרי חלב לעומת צריכת סידן ממקורות אחרים וצפיפות עצם, עומס חלבונים על מערכות הגוף בהקשר של שתיית חלב, קשר לסכרת, ועוד ועוד ועוד.

לפותח השרשור, בלי לזלזל - אבל האם יש לך את ההשכלה הרלוונטית (המינימום זה שיטות מחקר ורקע מתאים בסטטיסטיקה) בשביל לקרוא מחקרים כאלה ולהסיק מהם מסקנות?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
ממה שידוע לי רוב האוכלוסיה בעולם רגישה ללקטוז, אני אחד מהם

מבזק חדשות :

מלבדך, יש עוד כמה יצורים אנושיים בעולם. אחוז הרגישים ללקטוז בקרב כלל האוכלוסייה הוא קטן בכל קנה מידה (לא מבטל את האחוז הזה, אבל זה בטח לא "רוב").

פורסם

כמו שכתבתי שמר - ממה שידוע לי הכוונה מחקרים שקראתי, לא יודע אם זה נכון, לא יודע אם זה אמיתי.

אני אישית במשפחה שלנו יש בעיה עם חלב, אולי זה בכלל חיידק, אבל אם למשל אני ינשנש רביולי מוקרם במשך יומיים שלוש ברצף - אני אתחיל לסבול מכאבי בטן למחרת.

ככה כל המשפחה אצלי, וחלק מהאנשים שאני מכיר.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...