Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנחתע שכאן יהיה המקום המתאים לכתיבת השרשור. אם טעיתי אני מתנצל מראש ומבקש את העברתו לפורום הרחוונטי.

בדצמבר הקרוב אני ו2 חברים טסים לברצלונה. על הפרק משחק בליגה הספרדית וטיול בן 7 ימים.

לפי rentalcars.com השכרת רכב לכל התקופה תהיה יחסית זולה (המחירים עלו קצת אבל ניחא) ואנחנו שוקלים אפשרות זו.

רציתי לשמוע קצת טיפים מבעלי הניסיון. האם אכן מומלץ לשכור רכב והאם יש לאן לצאת איתו מחוץ לעיר (זו תהיה מטרתו העיקרית).

עפ"י ההמלצות אוכל להחליט אם יש לנו צורך ברכב לכל התקופה או רק בימים בודדים.

תודה מראש

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

במבה,

ניתן בקלות למלא שבוע ויותר רק בברצלונה עצמה.

מחוץ לעיר מה שאני מכיר זה:

1. הר מונסרט.

נמצא כשעה נסיעה מברצלונה.

יש מסלול הליכה רגלי (סלול ולא קשה במיוחד) שבו יש נופים מדהימים.

כמו כן יש את הקתדרלה ובכל יום ראשון בצהריים ישנה הופעה של מקהלת ילדים.

אני הגעתי לשם ברכבת עד למרגלות ההר + רכבל למעלה.

2. קוסטה בראבה נמצאת גם במרחק די קרוב - אתר נופש וחופים.

3. העיירות Girona (מבוטא בספרדית חירונה) ופיגראס (בה נמצא מוזיאון סלבדור דאלי) גם קרובות.

מצורף לינק.

http://www.lametayel.co.il/%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%92%D7%90%D7%A8%D7%A1++%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%99%D7%95%D7%9D+%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A5+%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%A6%D7%9C%D7%95%D7%A0%D7%94

מקווה שעזרתי ותהנה!

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם

מצטרף לשיימי לגבי האתרים. הנסיכה ברכבת למונטסראט מיוחדת כיון שהעליה להר מתבצעת ברכבת שיניים. כאשר הייתי שם היתה בעיה של המתנה ארוכה בתחנת הרכבת למרגלות ההר - תאום גרוע של הרכבות - אולי בינתיים יש שיפור. על ההר לא לותר על הנסיעה בפוניקולרים, וכן לא על מסלול ההליכה שמציע נופים מרהיבים. כדי להגיע מוקדם כדי להנות מכמה שיותר קטעי הליכה.

לגבי הקוסטה-בראווה, חירונה ופיגראס (והייתי מוסיף את עיירת העשירים אמפוריהבראווה ועוד כמה אתרים קטנים) - אני נסעתי בטיול מאורגן, יתכן שכדאי גם לכם.

לגבי שכירת רכב - בני כמה אתם? צריך לבדוק אם אתם עומדים בתנאי המינימום של חברות ההשכרה מבחינת גיל וותק בנהיגה. שכירת רכב בספרד יחסית זולה, בתנאי שאתה לוקח רכב ידני. לפני כשנתיים שכרתי במדריד גולף (שזה המינימום בשביל שלושתכם, אני הייתי מחפש רכב טיפה יותר גדול), תמורתפחות מ-200 אירו לשבוע (אבל אני בן למעלה מ-50 עם ותק גדול בנהיגה). אם אתם זקוקים לאוטומטי הכינו סכום כפול.

והכלל החשוב ביותר: לא נכנסים לעיר עם רכב!! שכרו רכב ליום-יומיים שבהם אתם מתכוונים לצאת מברצלונה, וקחו אותו בתחנת השכרה כמה שיותר מרוחקת ממרכז העיר. נהיגה בעיר אירופית גדולה היא סיוט למי שאינו מורגל בכך. וכמובן - התכווננו לנסיעה וקראו עלכללי הנהיגה בספרד בכלל ובקטלוניה בפרט ,והקפידו על חוקי התנועה יותר מאשר בטסט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בני 21. ידני בלבד. אכן אני שוקל יותר ויותר לשכור את הרכב רק מחוץ לעיר. מדובר במלון במרכז העיר העתיקה. לא תהיה לנו חניה עבורו

פורסם

אל תשקול. אין לך מה לעשות עם הרכב בעיר. יש תח"צ יעילה ביותר ומצד שני כל עיר באירופה, וברצלונה בכלל זה, חנוקות וחסרות מקומות חניה. גם אם הרכב זול החניה תעלה ביוקר, שלא לדבר על קנסות כבדים ביותר לכל עבירה קלה - א3 זה כלבלב חולה לעומת משטרות אירופה.

יותר מזה - לדעתי כדאי שתוותר בכלל על הרכב - סע ברכבות או קח טיולים מאורגנים. נהיגה בארץ לא מוכרת היא עניין מתיש, בודאי בפעם הראשונה. אל תראה בכך פחיתות כבוד. יש לי בן שהוא בן גילך, יוצא בימים הקרובים עם כמה חברים לפראג. התוכנית כוללת יומיים בטיולים מאורגנים, ולא שכירת רכב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טיול מאורגן לא יקרה והרכבת אני מניח שיקרה. בטיול שעשיתי לגרמניה רציתי לצאת מברלין ועלות הרכבות עזרה להגיע להחלטה שמוותרים על הרעיון. אם לא נשכור רכב ליציאה מהעיר נבלה את כל התקופה בעיר עצמה.

מצד שני. אם נימנע מנהיגה במקום לא מוכר הוא לא יהפוך למוכר לעולם.

לקחתי לתשומת ליבי בכל מקרה

פורסם

יש לי לא מעט נסיעות לחו"ל ואת רובם הגדול אני באמצעות רכב פרטי. הזמן שמתבזבז בהמתנה לרכבות וכדומה הוא יקר מדי.

ישנם שני יוצאים מן הכלל - שוויץ וטיול שמתמקד בערים גדולות. ופראג היא דוגמה מצויינת לכך.

באיזור ברצלונה אני מצטרף בהחלט לדעות של החברים על הר המונסרט, גירונה (חירונה), אמפוריו בראבה וכדומה.

הייתי מוסיף להמלצה את הנסיעה לאורך החוף של קוסטה בראבה דרך העיירות הקטנות עד ללורט דה מאר, משם לעלות לכביש מפותל ויפהפה עד לטוסה (TOSA). הכביש הזה נחשב לאחד מהכבישים היפים ביותר בספרד לחובבי נהיגה ונופים.

מטוסה להמשיך צפונה גם בכביש מפותל ויפהפה עד לסט. פלוי דה ג'ולה ופלאיה דה ארו ומשם להמשיך דרך הכביש המהיר עד לחירונה.

אין ספק שנסיעה בכביש מרתק זה יחד עם עצירות קצרות לצילומים יהפכו את הנסיעה שלכם לחוויתית ומשתלמת במיוחד.

פורסם
טיול מאורגן לא יקרה והרכבת אני מניח שיקרה. בטיול שעשיתי לגרמניה רציתי לצאת מברלין ועלות הרכבות עזרה להגיע להחלטה שמוותרים על הרעיון. אם לא נשכור רכב ליציאה מהעיר נבלה את כל התקופה בעיר עצמה.

מצד שני. אם נימנע מנהיגה במקום לא מוכר הוא לא יהפוך למוכר לעולם.

לקחתי לתשומת ליבי בכל מקרה

לטיולים מאורגנים חסרונות רבים. מצד שני - הזדמנות לפגוש אנשים באוטובוס, והמנעות מההתשה של נהיגה.

לגבי שכירת רכב - עשו זאת במינון נכון. רכזו את הטיולים מחוץ לעיר ושכרו רכב רק ל ימים אלה, ורק לאחר שפיתחתם איזה אוריינטציה. אי אפשר לסמוך על GPS באופן עיוור, חייבים איזו התמצאות נוספת - בעיר זו היכרות כלשהי אתה מחוץ לעיר זה לימוד המפה במסלול המתוכנן.

פורסם

אם כך אקח את המלצותיך ואת המלצות הכותב שמעליך. אני לא אוהב להסתמך על gps גם בארץ ומעדיף לנווט בדרך הישנה (פתיחת מפה ולמידת הדרך מראש)

עצירות במהלך הנסיעה יאפשרו לי ללמוד את הדרך ולהינות מהפסקות ריענון וכמובן מהנוף.

אם כך אשכור רכב ליום אחד בבוקר ואחזיר אותו בערב. כך גם אני לא צריך רכב שיניע מזוודות וציוד.

פורסם

קבל עוד המלצה קטנה.

את הדרך מברצלונה עד ללורט דה מאר (Lloret Del Mar) תעשו באמצעות רכבת הנוסעת ממש צמוד לאורך החופים היפים של קוסטה בראבה.

תחנת העצירה שאתם צריכים לרדת היא בבלנס (Blanes) ומשם מרחק נסיעה של חמש דקות באוטובוס עד ללורט.

כך תרוויחו זמן ביציאה מברצלונה וגם תחוו נסיעה מיוחדת לאורך החופים המפורצים. הרכבת עצמה נוסעת במרחק של מטרים בודדים מהחוף.

• תוכן חדש...